Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - O fată din bucăți de Kathleen Glasgow

O fată din bucăți

An apariție: 2017
Autor: Kathleen Glasgow
Categorie: Literatură Universală
Colecția: Young Adult
Ediție: Necartonată
Editura: Storia
Număr de pagini: 440




O fată din bucăți, opera de debut a autoarei Kathleen Glasgow este o inegalabilă creație ce surprinde un subiect fragil și, totuși, atât de întâlnit printre orice comunitate. Mai mult decât atât, modul în care aceasta surprinde fiecare informație este original și acaparator, autoarea având un stil unic, lejer și extrem de pătrunzător.

Pot spune că încă din primele pagini am știut că mă voi confrunta cu ceva profund, care să îmi străpungă inima. Mintea mea a conștientizat că subiectul atât de comun va fi particularizat într-o anumită formă pentru a scoate la iveală esența întregului conținut și, într-un final, această premisă s-a dovedit a fi adevărată, eu, ca cititor, având parte de una dintre cele mai sensibilizatoare lecturi de până acum.

Este adevărat faptul că acele cărți care au la bază sinuciderea, mutilarea sunt destul de multe, însă, în esență, contează nu fapta în sine, ci ceea ce se transmite prin intermediul ei, lucru pe care Kathleen Glasgow reușește cu lejeritate să îl facă.

O fată din bucăți a fost pentru mine o operă tristă, un echivalent al tristeții bine gândit și un avertisment pentru toți tinerii din ziua de azi. Autoarea, așadar, încearcă să transmită trăirile personajului principal printr-o manieră simplă, dar, totuși, profundă. Reușește ea acest lucru?

Răspunsul este relativ monosilabic. Ca urmare, da, autoarea reușește să transmită emoții, trăiri și gânduri adânc îngropate într-un subconștient al unei simple adolescente, o adolescentă care prin simplitatea ei atrage priviri.

Prima privire pe care a tras-o a fost a mea, deoarece Charlie, o tânără de șaptesprezece ani, sensibilizează prin trecutul pe care l-a avut. Ea transmite, totodată, tot ceea ce gândește, însă face acest lucru doar pentru cititori, față de cei din jur fiind rezervată și la locul ei.

Ce o face pe ea să fie atât de specială? Trecutul. Trecutul este greu de uitat, mai ales în condițiile în care acesta și-a pus amprenta pe prezent și chiar pe viitor. Charlie este condamnată la o viață grea, din toate punctele de vedere, singura speranță în acest sens fiind un centru de reabilitare.

Ce face această Charlie? Se taie. Suferă. Îndură. Se închide în ea. Iubește. Este dezamăgită.
Câți dintre noi, oare, nu am trecut prin așa ceva?

Aceste evenimente și dezamăgiri atât de caracteristice vieții, fac povestea aceasta să fie și mai apropiată de realitate.

Povestea care stă la baza acestui roman m-a întristat profund, în condițiile în care protagonista este cea care suferă cel mai mult. Având o viață grea, pe străzi, datorită faptului că nimeni nu i-a fost alături, Charlie a găsit un refugiu în ceea ce înseamnă sticlă, răni, tăieturi și alcool.

După moartea tatălui ei, viața a devenit și mai dură, mama ei nefiind dispusă să o îngrijească, posibilitățile de trai îndemnând-o să o părăsească pe Charlie, chiar dacă aceasta avea mare nevoie de ea ca mamă.

Cum dorințele nu pot să se îndeplinească mereu, așa nici dorința de a avea o familie și o relație stabilă a lui Charlie nu s-a materializat. Condițiile în care a trăit au îndemnat-o spre o viață mizeră, lipsită de ordine și plină de adrenalină, în care singurul lucru care conta era supraviețuirea de pe o zi pe alta.

Ajunsă într-un centru de reabilitare, însă, Charlie își închide propriile porți și nu permite nimănui să afle mai multe despre ea. Noi ca cititori, însă, avem posibilitatea de a descoperi ceea ce ea gândește și gândurile ei nu sunt deloc obișnuite.

Fără să scoată vreun cuvânt, această Charlie este percepută de către colegii ei ca fiind mută, de unde și apelativul de Sue cea tăcută. Acolo, în incinta acelui centru, Charlie se simte în siguranță, având un acoperiș deasupra capului, având hrană și un program de lucru manual care să o ajute să se deconecteze de lumea reală.
Chiar dacă viața ei se scurge încet, artistul din ea reînvie, făcând din aceasta un creator al propriilor gânduri. De asemenea, se cunoaște faptul că artiștii, mereu, sunt animați de singurătate, neîmpliniri pe plan emoțional și dezamăgiri frecvente.

Însă viața ei nu se poate limita doar la acel centru, de aceea ziua eliberării ei va fi tot mai aproape. Va fi ea pregătiră pentru a înfrunta, din nou, realitatea?

Când mama ei nu o mai dorește, ce se va alege de ea? Unde va merge? Ce va mânca? Cum se va descurca?

Norocul nu o părăsește, totuși, și prietenul ei Mikey este cel care îi este alături. Datorită lui va începe o nouă viață, o viață în care va învăța să muncească și să își câștige banii.

Va avea parte și de dezamăgiri, însă acestea nu sunt o noutate pentru ea. Iubirea îi va surâde, însă imprevizibilul se întâmplă. Ce se va întâmpla cu Charlie? Va apela, din nou, la modalitățile de evadare din trecut?

O fată din bucăți este povestea unei tinere trecută prin greutăți. O poveste care surprinde evoluția personajului principal. Acest fapt mă determină să spun că povestea are un caracter de bildungsroman, surprinzând, așadar, povestea lui Charlie de la început și până la sfârșit.

Ceea ce mi-a mai plăcut mie este intercalarea dintre prezent și trecut. Poate sunteți conștienți că trecutul aduce cu sine nostalgie și meditație, fapt valorificat în această operă.

Tragismul, tristețea și dezamăgirea sunt cele care animă viața personajului, iar cititorului îi revine sarcina de a asista la o poveste cutremurătoare, o poveste care te zguduie din punct de vedere emoțional.

O fată din bucăți este un roman tipic adolescentin, pe care orice adolescent ar trebui să îl citească și să ia aminte la cele consemnate în contextul lui.

Alături de Charlie, lucrurile nu vor fi intuitoare, ci autoarea are darul de a surprinde esența, profundul care sensibilizează, fiind caracteristic operei ei.

Romanul, O fată din bucăți ne vorbește despre vinderea rănilor, despre încrederea de sine și despre greutățile, aparent, inutile pe care adolescenții le trăiesc.

Charlie dorește ca povestea ei să fie cât mai cunoscută. Eu am ales să o dau mai departe. Descoper-o și tu și fii atent la tot ceea ce ea încearcă să transmită.

Fii pregătit pentru o poveste care se trăiește. Fii pregătit pentru o poveste la care se plânge. Fii pregătit pentru O fată din bucăți!

Mulțumesc mult, Libris pentru posibilitatea de a citi această carte!
Pentru doritori, O fată din bucăți poate fi achiziționată cu doar un click aici.

Nu uitați că transportul este gratuit peste 30 de lei. Pentru multe alte promoții și noutăți nu ezitați să vizitați Libris.ro.

Vă doresc lectură plăcută! 

Comentarii

  1. Desi nu sunt fana a acestor tipuri de carti, mi-a placut review-ul tau. Fotografia e faina, ideea cu sticla s-a ,,pupat" mult cu povestea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce carte interesanta! Coperta este geniala, poate o sa o cumpar si eu sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a atras atentia si coperta e foarte catchy, iar subiectul este destul de actual, si m-ar interesa din perspectiva psihologica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acea perspectivă m-a făcut și pe mine s-o citesc! În general îmi plac cărțile cu o astfel de înclinație.

      Ștergere
  4. Îmi plac astfel de cărți cu persoane care deși trec prin multe greutăți reușesc să iasă la lumină.

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar daca subiectul este trist din pacate astfel de lucruri se intampla si cartea este un ecou al strigatului de ajutor al unor adolescenti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este..
      Ai punctat foarte bine.
      De aceea am menționat faptul că această carte ar trebui să fie citită de mai mulți adolescenți. Vine precum un avertisment

      Ștergere
  6. Ce idee buna ai avut cu prima poza. Ti'a iesit foarte bine si recenzia 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc pentru aprecieri! Mă bucur că îți plac!

      Ștergere
  7. Interesant subiectul cartii! Pana acum n-am mai citit ceva asemanator!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este niciodată prea târziu, mai ales pentru astfel de subiecte!

      Ștergere
  8. Te invidiez pentru pasiunea pentru carti si pentru faptul ca reusesti sa citesti atat de mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow. Nu știu cum să reacționez. Cert este că nu mai concep viața fără un anumit timp acordat cititului.

      Ștergere
    2. Din nou o recenzie frumoasa. Deși nu este o carte pe care as fi ales-o, povestea m-a atras.

      Ștergere
    3. Mă bucur să aud asta! Iti multumesc mult de tot!

      Ștergere
  9. Zau ca ma trec fiori cand citesc recenziile din aceasta casuta virtuala!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumoasa recenzia, pacat subiectul este unul trist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti Multumesc! Asa este. Este trist, dar surprinde o realitate.

      Ștergere
  11. Am trăit intens povestea lui Charlie și prin review-ul tău. Cred că o să stau cu sufletul la gură dacă citesc și cartea. :)) Dură, tristă, dar și motivantă viața lui Charlie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da...
      Și eu am fost curioasă sa vad cat de mult se va surprinde evoluția sa.

      Ștergere
  12. Cum ne-ar fi viata fara carti? Imi place sa citesc astfel de recenzii, sa gasim povesti in care sa ne regasim si sa traim odata cu personajele, din plin si intens.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi-a placut tare mult acest review, chiar m-ai convins sa citesc si eu cartea desi, eu nu sunt adepta unor povesti de acest gen. Cred ca in aceasta situatie tragica prin care trece personajul principal, trec si multi adolescenti din zilele noastre...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că am reușit să îți transmit o anumită emoție. Eu ti-o recomand cu drag si sper sa te prindă.
      În ceea ce privește subiectul cărții, acesta este un echivalent al vieții de tânăr.

      Ștergere
  14. Vai, ce-mi place coperta. Și sunt sigur că e o carte superbă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie mi-a placut extrem de mult coperta. Am incercat sa integru sticla si cred ca s-au pliat bine impreuna.
      Cartea este una bine scrisa pentru o operă de debut si daca esti atras de subiecte care au la bază problemele adolescentine, atunci ți-o recomand cu drag!

      Ștergere
  15. Mie îmi plac mult aceste genuri de cărți, care tind să abordeze subiecte mai sensibile și atât de uzuale, de altfel.
    O să trec și eu cartea pe listă!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi-ar plăcea să citesc o astfel de carte!
    Mulțumim pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe