Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Doza de sănătate. #1 Mierea de Manuka. 5 beneficii pe care ar trebui să le iei în calcul


Pasionată fiind de tot ceea ce ține de detaliile din spatele anumitor lucruri și nu numai, am luat decizia de a cerceta în amănunt tot ceea ce vizează partea de sănătate, de plante și elemente care pot aduce beneficii vizibile organismului. Așa a luat naștere, în cele din urmă, de astăzi, și secțiunea DOZA DE SĂNĂTATE în cadrul căreia vă voi prezenta, o dată sau de două ori pe săptămână, beneficii și atribute ale diferitelor ingrediente, plante, fructe etc, aspect pe care, de cele mai multe ori, îl evităm, consumând, dar neștiind în ce fel ne poate influența acel lucru sănătate. Cu alte cuvinte, DOZA DE SĂNĂTATE a luat naștere din curiozitate și din dorința de a împărtăși cu voi ceea ce am descoperit eu de-a lungul timpului. 

Ca urmare, astăzi o să vorbesc despre mierea de Manuka, respectiv despre cinci dintre cele mai cunoscute beneficii ale acesteia. 



Ce este, de fapt, mierea de Manuka?


Mierea de Manuka este cunoscută ca fiind un sortiment aparte de miere, tocmai pentru că se remarcă prin consistența sa cremoasă și proprietățile antibacteriene, antifungice, antivirale și imunomodulatoare specifice, mult mai puternice decât în cazul celorlalte sortimente de miere. 


Așadar, mierea de Manuka se dovedește a fi benefică pentru că 

1. Are proprietatea de a trata infecțiile cu stafilococ


Mai sus spuneam faptul că mierea de Manuka, printre multe altele, și proprietăți antibacteriene. Datorită acestor proprietăți antibacteriene care sunt ieșite din comun, mierea de Manuka s-a dovedit a fi foarte eficace în distrugerea unui lanț larg de microorganisme bacteriene și fungice, cum ar fi E.coli, Streptococus faecalis, Helicobacter Pylori, aceasta având, în cele mai multe cazuri, o eficiență mult mai mare decât multe antibiotice clasice. 


În acest sens, unul dintre cei mai răspândiți stafilococi este stafilococul auriu, care poate deveni foarte nociv, deoarece provoacă infecții ale pielii, cum ar fi acnee sau foliculite, infecții ale țesutului subcutanat, abcese sau furunculi, infecții respiratorii, bronșite, faringite sau pneumonii, infecții ale scheletului, artrite, osteomielită, infecții ale sângelui, endocardită, septicemie sau chiar meningită. 

2. Te poate scăpa de problemele gastro-intestinale


Știai că una dintre cele mai îngrijorătoare situații vizează faptul că românii se clasează pe primele locuri în Europa la consumul de antibiotice? Cel mai greu, însă, este că acestea, consumate în exces, duc la dezvoltarea unor bacterii foarte rezistente, care, în cele din urmă, dacă este să conștientizăm, nu mai pot fi distruse nici de către cele mai puternice medicamente existente. Medicamentele obișnuite, așadar, nu își vor mai face efectul, ci, din contră, vor tinde să provoace alte probleme. 
Una dintre cele mai cunoscute probleme în acest caz este distrugerea florei intestinale, care are un rol primordiar atât în procesul de digestie și de asimilare a nutrienților, cât și în ceea ce privește imunitatea, cu atât mai mult cu cât sistemul nostru imunitar este reprezentat în proporție de 70% de tractul digestiv. 

Fie că vine vorba despre aciditate și reflux gastric, fie că se pune problema arsurilor la stomac, paraziți intestinali sau gastroenterită, mierea de Manuka, datorită efectelor antibiotice foarte puternice, va distruge bacteria Helicobacter Pylori, responsabilă, de această dată, de majoritatea ulcerelor stomacale. 

3. Poate îmbunătăți sănătatea orală

Mierea de Manuka este la fel de bine cunoscută și pentru proprietățile antimicrobiene pe care le are, astfel că, în acest sens, are rolul de a împiedica formarea plăcii dentare, protejând, în același timp, apariția cariilor. Pe de altă parte, aceasta contribuie și la sănătatea gingiilor, ameliorând și prevenind parodontoza. 

În acest sens, benefică este pasta de dinți cu miere de Manuka, care se găsește foarte ușor în mediul online, respectiv în magazinele care se ocupă de comercializarea produselor apicole. 

4. Te poate scăpa de acnee sau eczeme

Mierea de Manuka este un remediu natural perfect pentru rezolvarea celor mai dificile probleme ale tenului, tocmai pentru proprietățile antibacteriene și pentru efectele sale antioxidante, antiseptice și antiinflamatorii pe care le are.

Astfel, atunci când vine vorba despre acnee, mierea de Manuka reduce roșeața, îndepărtează petele și accelerează procesul de vindecare a pielii inflamate. Mai mult decât atât, previne dezvoltarea bacteriilor și curăță porii de infecții. 
O aplicare zilnică a mierii de Manuka pe tenul acneic poate conduce spre o față mai curată, dar și mai luminată.
5. Te poate ajuta să ai un somn odihnitor

Înainte de a-ți da mai multe detalii despre acest aspect, vreau să te întreb Tu ai avut vreodată probleme cu somnul? Ai întâmpinat măcar un moment din viața ta în care somnul și-a făcut prezența foarte târziu? Ei bine, să știi că eu am trecut prin perioade de acest gen și, după cum poate știi și tu prea bine, momentele de genul nu sunt tocmai cele mai plăcute momente. 
Ca urmare, da, mierea de Manuka poate fi soluția. De ce? Aceasta te poate ajuta să scapi de problemele care vizează somnul prin simplul fapt că eliberează în corp glicogen, care este o substanță esențială pentru o funcționare optimă a organismului în timpul somnului. 

Remediul perfect în acest sens? O linguriță cu miere adăugată într-un pahar de lapte înainte de culcare. 



Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care mierea de Manuka le are, o selecție a ceea ce am considerat eu ca fiind mai important și un punct de interes. 

Nu am folosit miere de Manuka până acum, însă ținând cont de faptul că am probleme care vizează tenul, și anume acnee, am dat comandă de un borcănel cu miere. Chiar dacă prețul este de aproximativ 100 RON pe o cantitate de 250g, cred că se va merita și abia aștept să vă povestesc și vouă despre efecte. Sunt curioasă dacă se vor vedea sau nu rezultate! Promit să vă țin la curent! 

Voi știați de beneficiile pe care le are mierea de Manuka? O folosiți? 






Comentarii

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Spune adio răcelii și gripei și urează-i bun venit poftei de mâncare

Bună, dragii mei! Astăzi doresc să vă vorbesc nu despre răceală și gripă, ci despre cum putem scăpa de acestea prin intermediul mierii de la Apidava. Încep prin a vă întreba: Câți dintre voi nu v-ați confruntat anul acesta cu o mică răceală sau cu o gripă care v-a țintuit la pat pentru câteva zile bune? La mine în familie, nu a scăpat aproape nimeni. Atât eu, cât și tata, respectiv mama, ne-am luptat cu simptome groaznice și puternice de răceală și gripă. Mama ne-a îmbolnăvit, oarecum, pe mine și pe tata, însă, cunoscând un vechi truc din bătrâni, ea a acționat și simptomele, treptat, s-au mai redus, aducând cu plecarea lor o stare de bine. Despre ce truc este vorba? Vedeți voi, bătrânii nu se bazau niciodată pe medicamente, pe comprimate, ci încercau mereu să găsească soluția în natură, considerând că un produs de calitate își va face efectul mult mai bine, decât niște simple pastile, care după ce le consumi nu îndepărtează în totalitate "răul" care te po

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe