Treceți la conținutul principal

Discuție cu Livia Furia. Despre romanul "Lumea de Dincolo" #14


Mi-a fost tare dor de o discuție cu un autor român, de aceea azi o să vă prezint un interviu, care va cuprinde informații despre următoarea apariție editorială, Lumea de Dincolo.

Enjoy!1. Doresc să vă mulțumesc pentru că ați acceptat, din nou, să răspundeți întrebărilor mele. De asemenea, vreau să vă felicit pentru volumul Lumea de Dincolo! Ne puteți spune cum a luat naștere acest volum?

L.F: Lumea de Dincolo este un fantasy deosebit, prima mea carte în care cititorul descoperă un trio de prieteni  care se ajuta şi dincolo de moarte. Este exclusiv viziunea pe care o am asupra a ceea ce se găsește dincolo, în lumea spiritelor, şi s-a vrut o carte pilot care să explice cum văd eu lumea astrală pe care o folosesc atât de des ca recuzită în aproape toate cărțile mele.

2. Ne puteți spune, aproximativ, de cât timp aveați în plan să publicați această carte?

L.F: De foarte mult timp. A avut o altă formă, acum câțiva ani, mult mai detaliată în explicații, dar am refăcut-o anul trecut pentru ca în prima variantă neglijasem partea de acțiune, ceea care dă savoare unei cărți fantasy.

3. Ce v-a determinat să dați acest nume romanului?

L.F: Lumea de Dincolo este denumirea pe care am dat-o astralului – lumea energiilor în care sufletul acționează. De obicei, în alte romane, mă refer la ea ca fiind dincolo – prescurtarea numelui Lumea de Dincolo ce se găsește în spatele realității, ce-ar fi de dincolo de moarte.

4. Care sunt personajele volumului?

L.F: Am mai multe personaje încadrate în Maeștri şi Discipoli.
De asemenea există un personaj negativ, Demonias, principalul vinovat de ce se întâmpla rău dincolo, precum şi o pleiadă de demoni, demonizi, Întunecați şi suflete pierdute care vor face tot ce le stă în putința să distrugă echilibrul din acea parte a Lumii de Dincolo.

5. La ce ar trebui să ne așteptăm de la acestea? Le puteți descrie în câteva cuvinte pe fiecare?

L.F: Maeștrii sunt veteranii Lumii Astrale, cei care înțeleg cum funcționează şi care îi supraveghează, îi corectează sau îi îndruma pe tinerii pe care îi au în grijă şi principali sunt trei: Samuel – element de acțiune, Nathaniel  - suflet supraveghetor şi Oliver – cel în grija căruia este lăsat personajul prin gura căruia este spusă povestea. Discipolii sunt novicii, de obicei tinerii care abia au ajuns în Lumea de Dincolo şi sunt patru: Adrian – cel care moare în timpul unui atac nocturn, Miki – un tânăr de care Adrian se simte legat într-un mod inexplicabil, Răzvan – un tânăr medium care poate vedea lumea astrala şi pe cei care o populează şi Anca – o tânăra nou-sosită în acea zonă a astralului în care se petrece acțiunea.

6. Ne puteți dezvălui un posibil sinopsis, o idee care să stârnească curiozitatea?

L.F: Lumea de Dincolo,  o nuvela fantasy, este povestea lui Adrian, un tânăr de douăzeci şi patru de ani,  care este atacat de Demonias, un intrus intrat pe geam, atac îngrozitor in urma căruia moare.  Spre surprinderea lui descoperă dincolo de moarte o alta lume, o lume a energiilor vii, terifiantă şi creatoare, în care sufletele au parte de experiențe pe cât de stranii pe atât de provocatoare.
Adrian, aflat în conflict cu propriile amintiri, emoții, sentimente, învaţă să ȋşi domolească tumultul interior (care ia cele mai diverse forme în cele mai neașteptate momente) şi să ȋşi canalizeze eforturile pentru a crea şi recrea lumi noi în care poate experimenta orice dorește alături de noii săi prieteni.
Repartizat în echipa lui Samuel, unul dintre Luptătorii Luminii care patrulează Lumea de Dincolo,  ajutat de Oliver, un îndrumător care vorbește în parabole,  supravegheat de Nataliel, un bărbat cu ochi la fel de reci ca şi vorba, şi încurajat de noii săi prieteni, Miki, Anca si Răzvan, tânărul trece cu bine peste toate obstacolele, reușind într-un final să dezlege toate misterele Lumii de Dincolo.

7. Eu sunt mai mult decât curioasă despre ideile pe care le-ați particularizat și de aceea vă rog, dacă doriți, să ne faceți cunoscut un fragment din roman.

L.F: „— Te mişti mai ceva ca un ţipar în apă, partenere! Acum eşti într-un loc, acum nu mai eşti. Nici măcar nu am apucat să îţi iau urma că te-ai şi întors. Facem o echipa pe cinste!
— Tu l-ai ales. Bine te-ai întors, Adrian. Cum a fost plimbarea de data asta?
− Stimulantă, recunoscu Adrian. Am dat o tură prin iad, unde însuşi Scaraoțchi dorea să mă aibă la cină, dar nu ca invitat, ci ca specialitate. Am întâlnit nişte credincioşi ciudaţi, care se roagă la miezul nopţii, m-am ferit de lumina soarelui ca Demonias şi am întâlnit un cuplu minunat care m-a ajutat foarte mult.”

8. Cartea va fi una stand alone sau ne putem aștepta la o serie?

L.F: E un stand alone, iar pentru cei care au citit Hotarul s-ar putea să fie o surpriză pentru ca sunt aceleași personaje, surprinse între două „vieți”

9. Volumele precedente au apărut la editura Quantum, cum de ați ajuns să colaborați cu o nouă editură?

L.F: Lumea de Dincolo trebuia să iasă în altă parte, dar editura respectivă s-a desființat. Choice face parte dintr-un proiect mult mai mare, iar următoarele volume mai mult ca sigur vor ieși la Quantum.

10. Vă mulțumesc pentru timpul acordat! O ultimă întrebare mai am. Credeți că această carte va avea succes?

L.F: Cititorii sunt cei care spun dacă o carte este sau nu de succes. În același timp, trebuie să ne amintim că nu toți avem aceleași gusturi şi, ceea ce place cuiva, poate să nu ne prindă la fel de mult. Dar şi reciproca este valabilă

Vă mulțumesc pentru întrebări!

Mulțumesc și eu autoarei Livia Furia pentru această discuție minunată!

Voi ați auzit despre cărțile dânsei? V-ar plăcea să le citiți?Comentarii

 1. Pare interesanta cartea, la fel si autorul. O sa o caut in librarii :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Interesanta carte, multumim pentru prezentare.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am auzit de cartile Liviei. Le-am vazut intr-o librarie online apoi, facand amandoua parte dintr-un grup (pe facebook), am avut posibilitatea sa citesc fragmente si sa aflu mai multe lucruri. E foarte interesanta cartea.

  RăspundețiȘtergere
 4. Interesanta carte, mi'a plăcut acest interviu.

  RăspundețiȘtergere
 5. Un interviu interesant si raspunsul foarte punctuale. Nu am citit cartea, dar am aflat cateva detalii care mi-au starnit curiozitatea si m-au facut sa-mi doresc s-o citesc

  RăspundețiȘtergere
 6. Îmi place mult coperta acestui roman, sunt sigur că și conținutul e bun!

  RăspundețiȘtergere
 7. Ce interesanta e actiunea. Nu am mai citit o carte de genul de foarte mult timp.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi, poate aceasta va fi următoarea lectură de acest tip.

   Ștergere
 8. Interesant sinopsis ne-a dezvaluit autoarea. Pentru amatorii genului fantasy, mister, o astfel de carte va fi un adevarat deliciu.

  RăspundețiȘtergere
 9. Îmi plac cărțile fantasy și mi-ar plăcea să citesc acest roman. Pare interesant, chiar dacă este prima dată când aud de el. 😃😃

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am fost foarte încântată când a văzut coperta cărții. Acum sunt și mai și.

   Ștergere
 10. Acum sunt mai curioasa ca niciodata, am sa caut cu siguranta cartea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. După ce apare, cred că va fi disponibilă pe anumite site-uri de cărți.

   Ștergere
 11. Nu am auzit de aceasta carte, dar pare a fi interesanta. Pusa pe wishlist ^_^

  RăspundețiȘtergere
 12. Ce interesant e să descoperi o carte prin intermediul cuvintelor autorului!

  RăspundețiȘtergere
 13. Sunt curioasa de aceasta carte. O asteptam in librarii!

  RăspundețiȘtergere
 14. Nu am auzit de carte si nici de autoare, insa ma bucur ca am citit acest interviu.

  RăspundețiȘtergere
 15. Foarte interesant și plăcut interviul! Felicitări autoarei pentru carte și ție pentru inițiativă!

  RăspundețiȘtergere
 16. Felicitări pentru interviu! <3 Sună foarte bine acest nou roman...

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Mai presus de mândrie de Roberta Ariana

An apariție: 2018
Autor: Roberta Ariana
Categoria: Literatură română
Editura: Libris Editorial
Număr de pagini: 170

Dupa retragerea periculoasa din Cosa Nostra, Stefano Christian Allegri cunoaste, pentru prima oara in viata, frica. In goana pentru supravietuire, intemnitat de catre o fantasma a trecutului si avand multe suflete pe constiinta, incearca sa se apere de vanatoarea care-l ameninta. La doar treizeci si unu de ani, organizatia mafiota ii promite, prin nenumarate avertismente, ca nu va prinde secolul al XXI-lea, el fiind nevoit sa combata clanurile notorii prin forte proprii. Lupta crancena se complica atunci cand apare o tanara insarcinata care-l acuza ca ar fi tatal, iar deciziile altora le umbresc pe ale sale. Familiile il vor mort si vor face orice pentru a aplica metodele clasice ale sadismului, pentru ca nimeni nu iese viu din Mafie. O promisiune nerespectata si trei suflete in pericol...

Ești în căutarea unei lecturi simpatice, dar care să te antreneze, în același timp? Dac…

Recenzie - Eliza și monștrii ei de Francesca Zappia

An apariție: 2018
Autor: Francesca Zappia
Categoria: Literatură Universală
Colecția: Young Adult
Editura: Storia
Număr de pagini: 377In lumea reala, Eliza, o fata de 18 ani, este timida, ciudata si lipsita de prieteni. Online este LadyConstellation, creatoarea anonima a Monstrous Sea, un webcomic extrem de popular, cu milioane de followers si de fani in intreaga lume. Eliza nu-si inchipuie ca ar putea vreodata sa indrageasca lumea reala asa cum o iubeste pe cea online si nu simte nicio dorinta sa incerce.

Apoi Wallace Warland, cel mai mare scriitor de fanfiction pentru Monstrous Sea, se transfera la scoala ei. Wallace crede ca Eliza este un fan ca oricare altul si, pe masura ce baiatul o scoate din carapacea ei, fata incepe sa se intrebe daca nu cumva viata offline merita o sansa. Dar, cand secretul Elizei este impartasit din greseala cu restul lumii, tot ce a construit – povestea ei, relatia ei cu Wallace, pana si propria sanatate mintala – incepe sa se naruiasca.


Fiecare dintre noi avem …