Treceți la conținutul principal

Recenzie - Demoni de Laura Nureldin

Demoni

Autor: Laura Nureldin
Editura: Herg Benet
Colecția: Cărțile Arven, Literatură română
Număr de pagini: 262La împlinirea vârstei de 16 ani, Lisa Whelan primește un cadou care îi va schimba viața; acesta sosește într-o micuță cutie de catifea, însă cuprinde puterea unui întreg neam de vrăjitoare – strămoșii ei, de care nu aflase până atunci. Cel care o va iniția în arta vrăjitoriei este Yadiel, un demon enervant care și-a dedicat întreaga sa viață protejării familiei Lisei, chiar din vremurile în care s-au născut primele vrăjitoare Whelan, cu mii de ani în urmă. Totuși, noile puteri ale tinerei fete declanșează alte forțe, mult mai întunecate decât și-ar fi putut imagina vreodată…

Se speculează de foarte multe ori că autorii români nu ar fi precum cei străini. Aprob. Nu sunt, deloc. Autorii români sunt chiar mai buni. Am ajuns să cunosc o mulțime și am citit opere, care m-au încântat și pe care nu am putu să mi le scot din minte. 

De această dată, însă, Laura Nureldin este cea care m-a surprins într-un mod plăcut. Odată ce cartea a intrat în posesia mea, mintea mi-a fost doar la lecturarea ei, însă după ce am citit-o a fost și mai greu. Nu știu cum se explică faptul că m-am gândit într-una la povestea pe care această autoare a conturat-o, la personajele atât de dragi mie, dar și la elementele pe care ea le-a inserat, creând cu ajutorul lor un fir epic molipsitor, acaparant și străpuns cu un stil profund, dar atât de lejer. 

Demoni este romanul care mi-a atras atenția, încă de la apariția lui. Un roman care m-a fermecat prin drăgălășenie, prin simplitate, dar și complexitatea evenimentelor. Fiind precis și bine structurat, acest volum a fost un lipici, pe care nu l-am mai putut dezlipi din mâini, un volum care m-a străpuns încet, dar sigur, dar și o operă care și-a pus, prin intermediul personajelor, amprenta pe timpul meu. 

Un timp câștigat este un timp petrecut alături de personajele pe care Laura Nureldin le-a conturat. Alături de Lisa, de Annie, Jonnie, dar și spectaculosul și invincibilul Yadiel am petrecut câteva ore amețindu-mă și rotindu-mă în cerc, neînțelegând ce este real și ce ține de domeniul irealului. Finalul? Incredibil. Perfect. Neașteptat. 

Mă aflu, din nou, în imposibilitatea de a contura idei precise și așa se întâmplă mereu când vine vorba despre o lectura care m-a lăsat mască. 

Încă de la început, atenția mi-a fost atrasă de colierul-pentagramă pe care Lisa l-a primit de la mătușa sa Annie. Nu știam ce se ascunde în spatele acestuia, însă îmi era frică că ceva rău avea să se întâmple. Spre surprinderea mea, s-au întâmplat multe și am cugetat din plin asupra fiecărei situații pentru a nu pierde niciun detaliu, pentru a cuprinde fiecare informație și a mă ajuta, mai apoi, de aceasta pentru a rezolva misterul. 

Da, această carte are și mister și există multe momente când te pot induce în eroare, dându-ți câteva palme zdravene, doar pentru a te amorți și a-ți da, apoi, mai multe. Un amalgam de suspans și aventură, o înșiruire de evenimente care nu au cum să nu te acapareze. 

Uneori, mă simțeam ca și cum aș fi într-un tunel întunecat, unde nu văd nimic, însă unde există posibilitatea ca cineva să mă plesnească în orice moment. Mă simțeam legată la ochi, o ființă cu inima bătându-i exagerat, temându-se de ceea ce avea să urmeze. Cum să nu dai curs liber gândurilor când un secret te poate schimba radical? Să fie vrăjitorie? Să există spirite rele?

Într-o lume în care normalul se împletește perfect cu irealul, Laura Nureldin a ales să mai adauge bombe, să mai surprindă și să nu se dea în lături de la nimic. Aceste caracteristici o descriu și pe Lisa Whelan, o adolescentă de șaisprezece ani, secretoasă, inocentă, dar periculoasă, un personaj feminin desprins din filmele de acțiune. O Supergirl? Poate. Un personaj perfect? CATEGORIC. 

Tot ceea ce am citit m-a încântat și intrigat și de aceea simt nevoia să vă spun că această Lisa scunde foarte multe, însă ceea ce o animă pe ea cel mai mult sunt niște vise. Poate chiar un fel de coșmaruri, deoarece se trezește din ele urlând și plângând. Ea îl visează pe Yadiel și, dacă la început, frica s-a instalat în inima ei, percepându-l ca fiind rău, treptat, parcă frica se transformă în nevoia de a-l avea, de a comunica cu el, dar și de a-l vedea. Yadiel, însă, nu se arată, ce puțin o perioadă. 

De asemenea, de când a primit medalionul de la mătușa sa, viața Lisei parcă s-a schimbat, transformând-o într-o ființă mai puternică, stăpână a apei, a aerului, a focului. 

Cartea Demoni este un adevărat film, în care totul se derulează atât de repede, încât atunci când ajungi la final, ești mulțumit, dar și dezamăgit, deoarece nu mai ai prilejul de a te bucura mai mult de personajele cu care ai călătorit atât de mult timp, printr-o lume a irealității.

Într-un roman de succes, Laura Nureldin a reușit să surprindă tot ceea ce un cititor ar avea nevoie. Iubire. Speranță. Dezamăgire și minciuni. Regăsire. Împlinire și descoperire. Dezlegare de secrete, de enigme bine ascunse, pe care puțini le știu. Împreună, toate acestea se împletesc formând un roman, care pe mine m-a hipnotizat. Un roman pe care îl recomand tuturor.

Demoni este cartea pe care o vei îndrăgi încă din prima clipă. Și nu mă înșel.

Pentru mai multe detalii despre achiziționarea romanului, nu ezitați să intrați pe site-ul celor de la Herg Benet. Acesta se poate achiziționa, cu doar un click aici

Comentarii

 1. Avem foarte mulți autori români talentați. Doar trebuie descoperiți de noi... De această carte nu auzisem, dar subiectul ei pare palpitant și cred că m-ar prinde o astfel de lectură. Faină recenzia ta! 😘

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să știi că există foarte mulți. Păcat că unii nu sunt foarte cunoscuți.
   Îți recomand cartea cu drag; va fi o lectură ușoară, dar care,sper, să te încânte.
   Mulțumesc de apreciere! 😘

   Ștergere
 2. Mi-a plăcut treaba cu scriitori români:) chiar sunt foarte buni! Mi-a placut tare mult si recenzia ta si chiar m-ai convins că este o carte bună ce merita citită! 💙

  RăspundețiȘtergere
 3. Mi-a placut foarte mult recenzia ta, superba carte <3

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumim pentru recenzie, pare o carte draguta cu un subiect interesant.

  RăspundețiȘtergere
 5. Am mai auzit pareri bune despre aceasta carte si sincera sa fiu ma tenteaza sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 6. Mi-a placut tare mult recenzia si povestea ma atrage doarte tare, este o carte care mi-ar placea

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Merită să o încerci. Sper să îți placă, dacă o vei lectura!

   Ștergere
 7. Nu am auzit nici de carte, nici de aceasta autoare - imi cer scuze! Dar e bine ca am aflat...mi-a placut recenzia ta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulți autori sunt prea puțin cunoscuți și la fel se întâmplă și cu manuscrisele lor.
   Mulțumesc pentru apreciere!

   Ștergere
 8. Pare foarte interesanta, mai ales ca eu am fost mereu atrasa de fantasy. Multumim de recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu am mai citit nicio recenzie al acestui roman. Dar povestea pare foarte interesanta si captivanta.

  RăspundețiȘtergere
 10. Ai un stil aparte de a reda cititorului impresia ta despre o carte. Si ma bucur! ;)

  RăspundețiȘtergere
 11. Imi place subiectul, te atrage, si vreau sa o citesc si eu curand.

  RăspundețiȘtergere
 12. Pare o carte de adaugat in lista de lecturi ! Si asa e, avem si multi autori foarte buni !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ți-o recomand cu mare drag! Sper să se plieze pe gusturile tale.

   Ștergere
 13. Vai de mine, recenzi ta m-a cuerit si o sa trec aceasta carte pe lita lunii ianuarie. Multumesc :*

  RăspundețiȘtergere
 14. Pare o carte captivanta. Mi-as dori si eu s-o citesc. Iti dau dreptate cand zici ca autorii de afara nu sunt ca cei straini. Foarte putini scriitori romani m-au surprins in mod placut

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De fapt, eu sunt de părere că cei din afară nu se deosebesc cu nimic de cei români. Atâta doar că ei sunt mult mai mediatizați, decât cei din România. Sincer, am descoperit persoane extraordinare în spatele cărților.

   Ștergere
 15. Nu am citit cartea, dar am urmarit-o de cateva ori pe elefant. Pare interesanta 😄

  RăspundețiȘtergere
 16. Nu am citit cartea. Felicitări pentru recenzie.

  RăspundețiȘtergere
 17. Bună recenzie! Mulțumim că ați distribuit-o și pe „Bătălia cărților”.

  RăspundețiȘtergere
 18. M-a captivat atât de mult recenzia ta. Felicitări, îți admir tare mult pasiunea cu care împărtășești cu noi poveștile din cărți!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc mult pentru toate cuvintele frumoase! Îmi face plăcere să împărtășesc cu voi această pasiune a mea!

   Ștergere
 19. Imi place ca promovezi scriitori romani. Cartea asta imi pare dupa titlu interesanta, iar citind recenzia ta se pare ca e mai mult de atat.

  RăspundețiȘtergere
 20. Am și eu carte și abia așteeept să mă apuc de ea. Numai mie mi se pare că seamănă cu Instrumente Mortale? Aduce puțin, chiar abia aștept să o citesc și să-i fac o recenzie, sună tare bine.

  Frumoasă recenzia!

  xoxo

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hmm..poate puțin la faza cu acest medalion, însă nu cred că seria a fost o sursă de inspirație. Pură coincidență, cel mai probabil.
   De fiecare dată am și eu tendința de a asemăna cărțile între ele sau chiar cu anumite filme de care mi-au amintit.

   Mulțumesc de apreciere!

   Ștergere
 21. Recomandari foarte bune si frumoase din partea ta, multumim.

  RăspundețiȘtergere
 22. Interesanta carte! Multumim pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 23. Parerea mea este ca autorii romani nu sunt suficient de mediatizati pentru ca altfel ar avea succes in toata lumea.

  RăspundețiȘtergere
 24. Foarte faina cartea. Chiar o pun pe lista de cărți pe care să vreau sa le citesc! :).

  RăspundețiȘtergere
 25. Ma asteapta si pe mine cartea. Abia astept!

  RăspundețiȘtergere
 26. Multumim pentru recenzie. Modul tau de a povesti ma face sa vreau sa citesc neaparat aceasta carte.

  RăspundețiȘtergere
 27. Stiu cativa autori romani care chiar merita cititi. Cartea aceasta n-am citit-o, dar am trecut-o pe lista

  RăspundețiȘtergere
 28. Cartile pt adolescenti, young adult, cum le zice acum, sunt foare necesare. Pe vremea mea nu prea existau, sau erau niste clasice, de sute de ani, care nu te invatau mare lucru.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hmm. Nu știu ce să zic în privința aceasta. Mie, spre exemplu,îmi plac foarte mult cele clasice, chiar dacă unele subiecte sunt mai greu de digerat. Cele young adult îți oferă o oarecare relaxare. Sunt ușor de citit și de înțeles. Accesibile pentru oricine.
   Cele clasice au o anumită profunzime.

   Ștergere
 29. O mulţime de autori români încep să fie tot mai mult încurajaţi şi promovaţi, ceea ce nu poate fi decât un mare avantaj pentru literatura română. Îmi place să descopăr o nouă scriitoare. Adaug cartea ei la wishlist pentru că pare super interesant.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Așa este. Mie-mi place tare mult să promovez lecturile calitative, în cazul în care dispun de prea puțină publicitate . Îmi doresc ca oamenii să afle mai repede de ele. Nu vor fi dezamăgiți!

   Ștergere
 30. Am auzit despre autoarea Laura Nureldin, insa nu am citit nimic de la aceasta. Cartea pare sa fie foarte interesanta si imi place subiectul pe care il abordeaza.
  Recenzia este tare reusita si ma impresionezi mereu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ți-o recomand cu mare drag!
   Îți mulțumesc din suflet pentru apreciere!

   Ștergere
 31. Si eu imi doresc sa citesc aceasta carte. Suna tare bine, iar poza pe care ai inserat-o imi place foarte mult.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Am/ N-am

Astăzi am revenit cu ceva diferit!
Enjoy!

1. Am/ N-am citit o carte de Roald Dahl.
 N-am. Nu am citit nicio carte de la acest autor, însă din câte știu scrie mai mult literatură pentru copii. Nu este exclus faptul că vreau să încerc cărțile lui, dar nu în limba română, ci în limba engleză.

2. Am/ N-am citit cărți 14+.
 Am. Ținând cont că am depășit de mult această vârstă, răspunsul este evident afirmativ. Nu am ținut niciodată cont de vârsta care era menționată pe copertă, deoarece gândirea mea înclina mereu spre ceva matur.

3. Am/N-am citit o carte pe care am judecat-o după coperta acesteia.
N-am. De obicei, îmi place ca biblioteca mea să fie cât mai colorată și să cuprindă cărți frumoase din punct de vedere interior, nu din punct de vedere exterior. Totuși, coperta atrage într-un anumit fel cititorul.

4. Am/N-am citit o carte în altă limbă decât engleza și româna.
N-am. De obicei, citesc foarte mult în română, pentru că așa lecturarea cărților este mai rapidă, iar într-un timp cât mai…