Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Maestrul și Margareta de Mihail Bulgakov

Maestrul și Margareta

Editura: Humanitas Fiction
Colecția: Raftul Denisei
Număr de pagini: 520
Autor: Mihail Bulgakov


Cand intr-o seara din primavara anilor '30 doi scriitori moscoviti pun la indoiala existenta diavolului, o singura fiinta ii poate convinge de contrariu: Satana insusi. Sosit in Moscova pentru marele sau bal, diavolul are nevoie de o regina. Si nici o femeie nu e mai potrivita pentru acest rol decat Margareta, cea care e gata sa-si vanda sufletul pentru a-l revedea pe iubitul ei, maestrul, autorul romanului despre Isus si Pontius Pilat.
    Cu o poveste ce penduleaza intre Moscova in plin stalinism si Ierusalimul de acum doua mii de ani, Bulgakov a dat nastere unui adevarat fenomen literar, care a uimit nu doar Rusia, ci si intreaga lume. Mereu surprinzator, ironic, pe alocuri melancolic ori satiric, romanul Maestrul si Margareta este pe drept cuvant considerat una dintre capodoperele literaturii moderne rusesti.

Mihail Bulgakov este unul dintre acei autori pe care mi-am dorit să îi lecturez cu drag, căci părea să abordeze subiecte diferite în cărțile sale, un exemplu ilustrativ fiind chiar Maestrul și Margareta

Există momente în care doar stai și cauți și dai cu ochii de o carte, despre care, aparent, nu știi nimic, dar urmează să descoperi. Așa a fost și în cazul acestui roman și, trebuie să recunosc, că mi-a tras, oarecum, cu ochiul de fiecare dată. Căutam lecturi mai serioase, dădeam de Maestrul și Margareta, căutam posibile lecturi, dădeam de Maestrul și Margareta. Pot spune că această carte m-a urmărit cumva și atât de mult s-a ținut după mine, până în momentul în care am zis: Gata! Trebuie să fie a mea. 

Ce m-a atras extrem de mult l-a această carte nu este neapărat coperta, ci subiectul în sine mi s-a părut extrem de interesant, fapt care pe mine m-a convins că trebuie să citesc această carte. 

Cu un stil puțin cam greoi, cu o serie de cuvinte peste care nu poți să treci fără să te documentezi ce vor să însemne, de fapt, Mihail Bulgakov a creat un roman pentru aceea care vor să știe ce este literatura cu adevărat. Cred că acest autor nu se dă în lături de la nimic, iar când vine vorba despre scrierea unei cărți, el este cel care își varsă fiecare informație în cadrul unor pagini, pentru a da valoare lecturii, pentru a o face să fie remarcată și reținută de-a lungul timpului. 

Nu pot să zic că acest autor a creat o lectură care să mă marcheze, însă, într-o oarecare măsură, ceea ce abordează el aduce a nou, dar parcă și a vechi. Când spun vechi, mă refer la o gândire și o minte trecută prin multe greutăți și acest lucru se reflectă în cadrul paginilor pe care acesta le-a scris. 

Un aspect pozitiv, căruia nu i-am putut rezista a fost Rusia, mai precis Moscova. Iubesc cărțile ale căror acțiune se petrece în această zonă, deoarece toate aspectele legate de aceste puncte cardinale mă atrag, fiind, parcă, un magnet. 

Mi se pare că Moscova dă mereu o altă tentă romanelor, că misterele mișună aici din plin, iar străinii sunt peste tot. Chiar îmi place și acest detaliu a fost un plus pentru romanul Maestrul și Margareta. 

În schimb, însă, nu m-am dat niciodată în vânt după religie, iar acțiunea surprinde o mulțime de personaje biblice. Recunosc că acest aspect mi-a aduc disconfortul, deoarece paginile în care se menționa despre Iisus și Pontius Pillat mi s-au părut puțin plictisitoare, iar pentru cei care știu deja istoria biblică din diferite surse, cred că aspectele acestea nu vor fi tocmai plăcute. Pentru mine nu au fost și am explicat de ce, însă, lejer, am trecut și peste aceste pasaje. 

Trebuie să vă avertizez că, totuși, Mihail Bulgakov a reușit să scoate un WOW de la mine, încă din primele pagini, din pricina unui moment în care se întâmplă ceva straniu. Nu doar personajul a avut impresia că este nebun, ci și eu, pentru că nu știm la ce să mă gândesc. La levitație? Fantome? Să fie Diavolul? Poate nici chiar așa, dar a fost un moment care m-a dat peste cap și m-a făcut extrem de curioasă de continuare. 

Parcă într-un univers paralel sunt Maestrul și Margareta. Maestrul un personaj catalogat ca fiind rău, iar Margareta, persoana dispusă să se vândă pentru iubire. Va cădea ea în mâinile diavolului? Și dacă va face asta, îi va fi garantată materializarea iubirii? 

Există o sumedenie de întrebări pe care ți le pui pe parcursul acestei lecturi și vă spun să fiți atenți, deoarece s-ar putea să vă pierdeți într-o Moscovă a anilor '30. 

Pentru cei care iubesc astfel de romane, Maestrul și Margareta va fi lectura perfecta, la fel cum va fi pentru cei care îndrăgesc stilul lui Mihail Bulgakov

Pentru mine, aceasta a fost o lectură drăguță, deoarece are și suspans și iubire, dar și acea notă care aduce răul în prim-plan. 

Veți avea parte de o mulțime de surprize. Așadar, Maestrul și Margareta este un roman precum o cutie a Pandorei, dar mai altfel. Diferit și, în același timp, plăcut. 

Mulțumesc, Târgul Cărții pentru acest exemplar. Pentru doritori, acesta se poate achiziționa cu doar un click aici. 

Lectură plăcută! 

Comentarii

  1. Felicitari pentru recenzie. Am auzit de Mihail Bulgakov și chiar si mie mi-a facut cu ochiul aceasta carte

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb articol si chiar ma faci curioasa in legatura cu intamplarea care a scos de la tine un wow!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt curioasa si eu. Mai ales de început, unde ziceai ca se intampla ceva ciudat.
    Imi place si recenzia. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit cartea acum multi ani si mi-a placut. Sunt curioasa ce impact are aupra mea la aceasta varsta, cand sunt mai matura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu ce să zic. De fiecare dată se zice că în momentul în care lecturezi o carte de două ori, lectura va fi altfel.

      Ștergere
  5. Am citit și eu cartea acum ceva timp, și, sincer, nu prea am înțeles mare lucru din ea. Sunt sigur că are un substrat cultural extrem de dezvoltat; dacă nu mă înșel, Ioana Pârvulescu avea o cronică foarte dezvoltată despre Bulgakov, și, respectiv, „Maestrul și Margareta”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Există foarte multe chestii asupra cărora am meditat și eu, încercând să le dau de rând. Nu știam despre cronică!

      Ștergere
  6. Suna destul de bine, insa mi-e tare ca o sa imi prind urechile pe undeva din cauza stilului folosit de autor. Oricum, imi plac aspectele pe care le-ai punctat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc! Depinde de fiecare. Lectura necesită timp pentru a fi înțeleasă.

      Ștergere
    2. Așa este. Sunt o mulțime de lecturi care sunt abandonate încă de la primele pagini, deoarece nu par a fi cine știe ce.

      Ștergere
  7. Am citit cartea mai demult. A fost o carte reusita.

    RăspundețiȘtergere
  8. Titlul imi suna atat de cunoscut...cred ca am avut-o pe un wishlist candva. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ce este posibil. Să știi că mai există și în varianta de la polirom top 10+ parcă, dar la Arthur există sigur. Poate de acolo îți este cunoscută

      Ștergere
  9. L-am citit si eu dupa ce am terminat facultatea, initial am vrut sa il citesc in rusa dar nu am reusit asa ca l-am continuat in romana. Mi-a fost atat de laudat incat am avut asa parca asteptari prea mari. Este ok dar nu extraordinar in ciuda elogiilor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am citit cartea, dar mi-a placut recenzia ta. Pare o carte captivanta 😊

    RăspundețiȘtergere
  11. O recenzie frumoasa, care mi-a placut mult.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi-a placut foarte mult recenzia ta! Am sa iau in considerare recomandarea ta! :D

    RăspundețiȘtergere
  13. M-am tot gândit și eu să ies puțin din zona mea de confort și să mai citesc și altfel de cărți, vreau să-mi fac o listă cu câteva cărți de la editurile: Humanitas, Polirom, Art ♥
    Am adăugat și această carte pe listă! :D
    Interesantă recenzia și foarte frumoasă! ♥

    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  14. Am si eu pe lista aceasta carte. Sper sa imi placa.
    Ai realizat o recenzie frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  15. Dupa sarbatori o carte buna este un rasfat al mintii, iar Bulgakov si a sa Maestrul si Margareta e o clasica ce nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui om care se doreste educat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Recent am luat-o si eu! Insa nu stiam subiectul 😊

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe