Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Un șir infinit de țestoase de John Green

Un șir infinit de țestoase


Editura: Trei
Colecția: Fiction Connection
Număr de pagini: 288
Autor: John Green




Aza, o adolescenta de saisprezece ani, n-a avut niciodata de gand sa incerce sa dezlege misterul miliardarului disparut Russell Pickett, dar la mijloc e o recompensa de o suta de mii de dolari.
Iar Cea Mai Buna si Mai Neinfricata Prietena a ei, Daisy, abia asteapta sa investigheze acest caz. Asa ca traverseaza impreuna prapastia sociala care le separa de fiul lui Russell Pickett, Davis.
Aza incearca. Incearca din rasputeri sa fie o prietena buna, o fiica buna, o eleva buna si poate chiar si un detectiv bun, toate astea in timp ce e captiva in hatisul propriilor ganduri, care par s-o ia razna tot mai tare, intr-un iures ametitor.
Plecand de la propria viata, John Green ne impartaseste cu o claritate de diamant povestea Azei, in acest stralucit roman despre iubire, rezistenta si puterea prieteniei de-o viata.

Există lecturi care te marchează, lecturi care te determină să te clatini, lecturi care nesocotesc echilibrul și te fac să te împiedici, să cazi, să te dezintegrezi. Există lecturi pentru care nu îți găsești cuvintele în a-ți exprima emoțiile stârnite. Există fel și fel de cărți, dar Un șir infinit de țestoase este lectura care îți înnoadă limba, lăsându-te fără grai. 

Acest roman este un roman al durerii, dar și al realității, care își arată colții în cele mai înfricoșătoare moduri și cele mai nepotrivite momente. Un șir infinit de țestoase este un cutremur, care prin prezența lui creează o fisură atât de mare, încât vei avea impresia că nu își dorește nimic altceva decât să te înghită. Ce rămâne în urmă? Lacrimi. Amintiri. Durere și o lecție de viață cutremurătoare. 

" Dar începeam să îmi dau seama că viața este o poveste care se spune despre tine, nu una pe care o spui tu."

În ceea ce îl privește pe John Green, acesta nu este autorul care te face să devorezi cărțile sale, el este un maestru al cărților dedicate ficțiunii pentru adolescenți, un autor care te face să prinzi viață într-o altă lume. John Green este meșteșugarul care făurește noi vieți, dar poate și să le ia. În primul rând, el te ademenește, ca mai apoi după ce citești câteva pagini să te captureze, iar el este dornic să nu îți mai dea drumul, până în momentul în care sfârșitul nu se așterne pe ultima pagină. 

Nu am mai citit nimic de John Green până acum, însă pot spune că pe această lectură nu am citit-o, ci am trăit-o. Acest autor a avut puterea de a mă lovi în plexul solar și de a-mi șopti că ceea ce urmează el să contureze nu este o glumă, ci povestea care stă la baza romanului Un șir infinit de țestoase este inspirată însăși din viața lui. 

Povestea Azei este una cuprinzătoare, fascinantă, dar atât de dureroasă, încât ai impresia că inima îi este o sticlă, care a făcut cunoștință cu un pumn puternic. Când ajungi să îi descoperi povestea, vei realiza cât de norocos ești, cât de bună este viața cu tine și cât de tare îi poate pedepsi pe alții. Dacă inima ta nu este pregătită pentru o poveste atât de dureroasă, atunci ea va deveni bucăți, ca mai apoi tu să le lipești la loc, gândindu-te că Aza este doar un personaj fictiv. 

Aza este persoana suferindă în cadrul acestui roman, însă nu vă spun boala care s-a lipit de ea, ci menționez doar faptul că este extrem de sceptică în privința oricărui lucru, astfel că pentru sănătatea ei ar putea decurge la unele remedii, care se dovedesc, într-un final, că îi fac mai mult rău, decât bine. Ea nu se poate gândi la un sărut ca fiind ceva normal, ci în mintea ei, microbii sunt cei care dețin controlul. Starea pe care ea o are este de-a dreptul extenuantă pentru cei din jurul ei, însă pentru un cititor, astfel de momente sunt perfecte pentru a stârni curiozitatea.

Totodată, în încercarea de a merge pe urmele unui milionar, cunoscut sub numele de Russell Pickett, Aza ajunge să își amintească de Davis, un băiat pe care, își amintește, l-a întâlnit cu foarte mulți ani în urmă într-o tabără. Între ei, însă, se creează o legătură. La început parcă se rezumă la un fir de ață, însă, mai apoi, ața se transformă într-o frânghie puternică.

Aza va face sacrificii atât pentru a lupta cu boala de care este aproape sigură că o are, cât și pentru a-l ajuta pe Davis să își găsească tatăl. Șocant este faptul că Davis îl dorește pe tatăl său așa cum este, dispărut, pe când fratele lui tânjește după compania părintească.

Peisajul se întregește odată cu prietena Azei, Daisy, adolescenta care visează la recompensa pe care ar putea-o primi, dacă ar descoperi unde se ascunde tatăl lui Davis sau, dimpotrivă, dacă ar putea fi mort pe undeva.

Împreună pornesc într-o aventură, care nu se va sfârși decât la finele romanului, însă, paralel cu aceasta, este surprinsă și povestea Azei, relațiile pe care ea le leagă, dar și încercările ei de a fi o fată bună, de a o mulțumi pe mama ei, dar și de a descoperi misterul dispariției tatălui lui Davis.

Secvența Un șir infinit de țestoase are un mister la bază. Nicidecum nu mă așteptam la asta și, sinceră să fiu, pe parcursul lecturării mi-am pus foarte multe întrebări și, într-un final, am aflat răspunsul la toate.

Un șir infinit de țestoase este romanul perfect. Un roman care te sensibilizează și te transformă într-o fântână de lacrimi. Un roman al încercării. Un roman al speranței și al misterelor.

În cadrul acestui roman, John Green a reușit într-un mod cu totul inedit să împletească suspansul cu durerea, dar și fericirea cu tristețea, făcând dintr-o simplă carte, un roman de excepție. Un roman pe care îl recomand tuturor, fără tragere de inimă.

Un șir infinit de țestoase trebuie, cu siguranță, să fie citit de cât mai mulți cititori, deoarece John Green nu scrie doar pentru tineri, el scrie în așa fel, încât lecturile lui să fie pe toate gusturile. Nu știu despre altele, dar aceasta m-a lăsat fără cuvinte, trimițându-mă departe, într-o lume a meditației, a tristeții, dar și a bucuriilor trecătoare.

Aza este bolnavă cu adevărat? Care este secretul care stă la baza dispariției tatălui lui Davis?

Prin intermediul acestei lecturi, John Green a reușit să mă cucerească și să mă facă să finalizez romanul în doar câteva ore.

Vă recomand cu drag această lectură și vă asigur că vă veți îndrăgosti atât de acțiune, cât și de personaje.

Mulțumesc, Libmag pentru acest exemplar. Pentru doritori, cartea se poate achiziționa cu doar un click aici. Nu uitați să vizitați această librărie online. Vă asigur că veți găsi ceva pe placul vostru.

Lectură plăcută!



Comentarii

  1. Și eu imi doresc tare mult sa citesc aceasta carte! Felicitari pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e chiar genul meu John Green! :) Dar am citit de la el „Sub aceeași stea” și „Căutând-o pe Alaska”, și mi-am dat seama că amândouă sunt o lectură ușoară, relaxantă. Și probabil și aceasta e la fel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am citit nicio alta carte de la John Green ca sa pot sa le compar. Cert este ca pana la aceasta, parca niciuna nu m-a atras. Nu știu să iti spun de ce. Totusi, am primit Cautand-o pe Alaska. Nu stiu când voi avea timp pentru ea pentru a putea reveni cu o comparatie intre cele doua.
      Aceasta mi-a placut mult si chiar nu m-a dezamagit.

      Ștergere
  3. Am citit John Green și am citit si aceasta carte. E diferita, insa stilul este unul lejer

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta cartea. Ai o multime de recenzii dragute pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am mai citit vreo două romane ale lui Green și nu m-au impresionat, dar acesta pare diferit. M-ai convins să-i mai dau o șansă, Am să adaug cartea pe wishlist :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am citit nimic de John Green. Aceasta pare interesanta :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-a placut recenzia si m-ai facut tare curioasa

    RăspundețiȘtergere
  8. O carte interesanta. Nu ma asteptam sa fie cu un subiect atat de trist. Cle putin titlul nu ma ducea cu gandul la asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici pe mine, sincer, însă descrierea mi-a atras atenția.

      Ștergere
  9. Interesanta carte, multumim pentru recenzie :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Am văzut că această carte este extrem de mediatizată, însă nu am citit-o. Am citit alte 2 cărți de la John Green și mi s-a părut că au cam același tipar. Sper ca aceasta să fie un pic mai altfel. ^_^ Frumoasă recenzia ta. 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am mai citit nimic de la John Green, în afară de această carte, așa că această mi s-a părut extrem de frumoasă. Am terminat-o într-un timp de câteva ore. De asemenea,nu pot să o compar cu altele, fiind prima cu care mă confrunt de la acest autor.
      Îți mulțumesc pentru apreciere! ❤

      Ștergere
  11. Eu nu am starea necesara sa citesc o poveste trista, dar voi cauta alta cu alt subiect.

    RăspundețiȘtergere
  12. Rezolutia mea pe 2018: sa citesc mai mult! Deci la fix!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am mai citit carti ale lui John Green si mi-a placut stilul sau, asa ca o s-o adaug pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am citit "Sub aceeasi stea" de acelasi autor. Foarte buna recenzia! 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu mi-o doresc,însă as prefera să o citesc în engleză!
      Mulțumesc pentru cuvintele frumoase!

      Ștergere
  16. Interesanta carte, imi plac misterele, nu cunosc acest autor insa pare foarte ok.

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte, foarte interesanta aceasta carte! Mi-a captat atentia recenzia ta, abia astept sa o citesc! :D

    RăspundețiȘtergere
  18. N-am auzit de carte si nici de autor, dar mi-a captat atentia. Mai ales dupa asa recenzie. Ai un dar de a impleti cuvintele, bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc din suflet pentru acest cuvinte minunate!

      Ștergere
  19. nu am auzit pana acum de aceasta carte
    eu de obicei citesc alt gen de carti, dar i-as da o sansa

    RăspundețiȘtergere
  20. Autorul nu imi este cunoscut, in ideea ca nu am citit cartile lui. Pare intr-adevar o poveste emotionanta, cu multe trairi.

    RăspundețiȘtergere
  21. Îmi plac acele cărți care ascund un mister, m-ai făcut curioasă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că te-am făcut curioasă. Sper să poți să lecturezi aceasta carte. Merită!

      Ștergere
  22. Coperta imi place cum arata, ca si combinatie cromatica. Si, de obicei, daca ma atrag titlul si coperta, e o sansa sa citesc respectiva carte.

    RăspundețiȘtergere
  23. Wow, cartea are o introga foarte faina. 👍🏼 Trebuie sa recunosc ca imi e greu sa citesc atatea carti la care le faci review, dar incerc sa le selectez pe acelea care mi se par cele mai interesante.

    RăspundețiȘtergere
  24. Nici eu n-am citit niciuna din cartile lui, dar am vazut doua din filmele facute dupa cartile sale, sunt lacrimogene si sfasietoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am urmărit niciun film după cărțile sale, dar mai întâi vreau să le citesc și după aceea să caut filmele.

      Ștergere
  25. O carte care ma trage, dar pe care nu am citit-o inca. Felicitari pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu l-am tot ocolit pe Greene, dar cartea asta trebuie neaparat sa o citesc. Pare faina rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este extrem de făină și de sensibilă, în același timp! Ți-o recomand!

      Ștergere
  27. Cu siguranta o sa o iau si eu anul acesta sa o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  28. Recenziile acestea scad sau cresc interesul pentru carti, iar acest articol cu siguranta ma face cumpar aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
  29. Nu am citit John Green. Cartea asta pare a fi interesanta. Subiectul ma atrage. Felicitari pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  30. Am auzit foarte multe despre John Green. Inca nu am citit nimic de la el, dar cred ca voi incepe cu aceasta lectura. Imi place subiectul cartii.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe