Treceți la conținutul principal

Recenzie "Chemarea monstrului"

                                CHEMAREA MONSTRULUI

Nume carte: Chemarea monstrului
Autor: Patrick Ness
Număr de pagini: 215
Editura: Trei


 "Chemarea monstrului" este unul dintre acele romane dublu câstigătoare ale Carnegie Medal. Acest roman este renumit atât pentru caracterul fictiv,cât și pentru ilustrațiile prezente în interiorul cărții.
Opera autorului este percepută ca fiind una care spune o poveste extrem de emoționantă despre dragoste,pierdere și speranță. Ritmul acestei cărți este unul alert și datorită imaginilor imprimate pe anumite pagini,pot spune că se citește extrem de ușor.

"O capodoperă inegalabilă" -afirmă PUBLISHERS WEEKLY

Romanul lui Patrick Ness este prelucrat după ideea originală a lui Siobhan Dowd,astfel că vorbim despre un monstru care apare ,după cum știm din multe alte surse,după lăsarea serii,mai exact,după miezul nopții,așa cum fac monștrii de obicei.
În contextul acestei cărți îl avem pe Coner,dar cine să fie Coner ? Monstrul sau doar un simplu personaj al cărții? Coner este un băiat,după cum veți afla încă de la începutul lecturii.
Coner nu este un simplu băiat,un băiat care să creadă în acei monștri din povești,ci el crede în monstrul pe care îl întâlnește ,aproape în fiecare seară,în coșmarul său. Visele urâte ale lui Coner apar doar din momentul în care mama lui se îmbolnăvește.
Din cadrul lecturii aflăm și faptul că acest monstru nu este unul obișnuit,ci unul diferit,sălbatic și neîmplânzit,care are să-i ceară lui Coner să facă un lucru foarte periculos.

Vă recomand cu mare drag acest tip de lectură,în special această carte care vă va impresiona. Pe mine mă puteți găsi pe următoarea pagină de facebook: https://www.facebook.com/BooksLovers.12/
Contul meu personal este următorul:https://www.facebook.com/dana.otet


Comentarii

  1. Eu cred ca recenzia cartii ,,Chemarea Monstrului" este foarte interesanta si te face sa vrei cu adevarat sa citesti cartea. (Parerea este pentru concursul de pe facebook)☺

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am citito dar pare interesanta,cu siguranta am sa o cites

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…