Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse. Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, tot...
Bună, dragii mei!
Astăzi doresc să vă vorbesc nu despre răceală și gripă, ci despre cum putem scăpa de acestea prin intermediul mierii de la Apidava.
Încep prin a vă întreba: Câți dintre voi nu v-ați confruntat anul acesta cu o mică răceală sau cu o gripă care v-a țintuit la pat pentru câteva zile bune?
La mine în familie, nu a scăpat aproape nimeni. Atât eu, cât și tata, respectiv mama, ne-am luptat cu simptome groaznice și puternice de răceală și gripă.
Mama ne-a îmbolnăvit, oarecum, pe mine și pe tata, însă, cunoscând un vechi truc din bătrâni, ea a acționat și simptomele, treptat, s-au mai redus, aducând cu plecarea lor o stare de bine.
Despre ce truc este vorba?
Vedeți voi, bătrânii nu se bazau niciodată pe medicamente, pe comprimate, ci încercau mereu să găsească soluția în natură, considerând că un produs de calitate își va face efectul mult mai bine, decât niște simple pastile, care după ce le consumi nu îndepărtează în totalitate "răul" care te posedă.
Soluția noastră, a mea și a familiei mele, se rezumă la două ingrediente care niciodată nu ar trebui să lipsească din gospodărie.
Primul element în ameliorarea simptomelor este ridichea neagră.
Aceasta are foarte multe proprietăți, care pentru unii pot suna cunoscute, iar pentru alții pot fi adevărate comori.
Așadar, uite care sunt beneficiile:
- Stimulează funcționarea normală a ficatului
- Tratează răcelile și tusea
- Menține tensiunea arterială în limite normale
- Previne constipația
- Tratează hipertiroidismul
- Tratează hepatita
- Este un ajutor prețios pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus
- Ajută la prevenirea cancerului
Pe noi ne interesează, momentan, de ce este aceasta folositoare atunci când vine vorba de răceală și gripă.
Se știe foarte bine faptul că ridichea neagră este o sursă bogată de vitamina A, C și B, dar, totodată, și de magneziu și calciu, care ajută în detoxifiere.
Cel mai cunoscut remediu, care este realizat pe bază de ridiche, este siropul de ridiche neagră, recomandat atât pentru tusea seacă, cât și pentru cea productivă. Cu această ridiche, ați putea spune adio răcelii și gripei.
Dar stai, am spus sirop de ridiche, nu ridiche simplă. Am uitat ceva?
Mierea, exact!
Siropul de ridiche nu se poate realiza fără miere, care, de altfel, este al doilea ingredient, care nu poate lipsi din viața nimănui.
De această dată, însă, nu am să aleg orice tip de miere, ci mă bazez pe mierea de tei de la Apidava, care face minuni indiferent de situație.
Mierea Apidava mă va ajuta să realizez nu doar un sirop dulce, ci și unul foarte eficient, care va combate simptomele de răceală și gripă.
Cum funcționează și care este primul pas pentru a obține un rezultat cât mai bun?
În primă instanță va trebui să spălați foarte bine ridichea pentru că aceasta poate prezența uneori urme de pământ. Mai apoi, cu un cuțit se vor îndepărta frunzele și se va scobi, exact pe mijloc, până aproape de fund, cam o jumătate de sfert din cantitatea ridichei pentru a vă putea opri apoi, atunci când ați obținut un fel de cornet în mijloc.
Și cel mai important pas, în funcție de mărimea ridichei, va trebui să o umpleți pe aceasta cu câteva lingurițe de miere de tei de la Apidava.
Siropul nu se va forma instant, ci va necesita un timp anume, astfel că va trebui să așteptați câteva ore pentru ca ridichea să absoarbă mierea și să elibereze sucul propriu de care avem nevoie pentru un remediu atât de simplu și, totuși, atât de eficient.
Rețeta este foarte simplă și, cu atât mai mult, poate fi realizată ieftin de către oricine. Acest sirop va fi medicamentul perfect atât pentru copii, cât și pentru adulți. Mierea împreună cu ridichea nu au vârstă, pe când unele remedii pe bază de pastile au.
Acest sirop se va consuma de câteva ori pe zi și se va observa o îmbunătățire a situație foarte curând, vă asigur de asta.
Dar ce face stomăcelul? Dacă de gripă și de răceală am scăpat, următoarea etapă va fi sigur hrănirea. Odată cu revenirea poftei de mâncare, stomacul începe să își ceară drepturile. O să îi oferim, însă, un preparat care conține, de asemenea, miere de la Apidava. Cine ar putea refuza, într-o astfel de situație, o clătită gustoasă, care să aibă și miere pe deasupra?
De ce aveți nevoie?
- două ouă
- 250 ml de lapte
- 200g făină
- două lingurițe praf de copt
- o jumătate de linguriță de bicarbonat
- un plic de zahăr vanilinat
- două linguri de zahăr (sau, în cazul de față, miere)
- trei linguri de ulei
- un vârf de sare
Cum procedăm pentru a obține cele mai bune clătite?
1. Va trebuie să măsurați fiecare ingredient cu grijă, ca mai apoi să puteți pune făina cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul tos și cel vanilnat într-o sită. Toate acestea trebuie cernute într-un alt bol, în care se va realiza compoziția pentru clătite.
2. Separați albușurile de gălbenușuri. În vase diferite se vor mixa fiecare separat, până în momentul în care vor avea o consistență spumoasă. Nu uitați să adăugați gălbenușurilor un vârf de sare pentru gust.
3. Se va combina uleiul cu laptele, care vor fi turnate peste albușurile și gălbenușurile spumă. Mai apoi, combinația obținută se va pune peste ingredientele uscate, din bolul anterior. Amestecarea lor se va realiza cu un tel și va fi nevoie de mișcări cât mai lente pentru ca acestea să poată să se încorporeze bine.
4. După ce ați terminat compoziția se va trece la tavă, în care vom presăra câteva picături de ulei și le vom șterge cu un șervețel, în cazul în care considerăm că acesta apare în exces.
5. Odată tigaia încinsă, se poate turna cu un polonic puțin câte puțin din compoziție.
Astfel, vom obține niște clătite delicioase și pufoase.
După ce am finalizat acest pas, ne mai rămâne să ne gândim cu ce servim clătitele. Eu am ales mierea de tei de la Apidava.
Voi aranja câteva clătite pe farfurie, în funcție de nevoie, voi pune în mijloc un cub de unt, iar mai apoi, cel mai delicios ingredient, mierea.
Așadar, organismul nostru este din nou în formă și ne putem bucura și de mai multe clătite cu miere.
Trăiască mierea de tei de la Apidava!
Ca un bonus, totuși, vă prezint o conversație dintre mine și organismul meu:
-După un tratament cu miere și un desert atât de gustos mă simt mult mai bine.
-De fapt, eu mă simt mai bine, spuse organismul. Ce ziceai că m-a ajutat să trec și peste acest impediment și să "renasc"?
- Mierea de tei de la Apidava.
- Miere, deci? Poți să îmi dai mai multe detalii?
- Mierea de tei este produsă de albine din nectarul florilor de tei, numit științific Tilia.
Teiul are flori mici, galbene, parfumate adunate în mici ciorchini. Acest copac se găsește pe suprafețe întinse din Danemarca, dar și în restul Europei. Este plantat în grădini, parcuri, de-a lungul străzilor și al bulevardelor.
Mierea de tei este atât de delicioasă, încât va schimba complet perspectiva acelora care sunt de părere că mierea nu este nimic altceva decât o combinație de apă și zahăr. Culoarea sa variază de la galben deschis la portocaliu închis. Are un miros dulce-lemnos care poate fi recunoscut cu multă ușurință. Acest tip de miere cristalizează foarte repede, mai ales într-un mediu rece.
Totodată, mierea de tei este fluidă, dar la începutul toamnei capătă un aspect vâscos. În stare cristalizată, are un aspect untos, fiind mult mai dulce decât cea fluidă.
Mierea de tei este considerată ca fiind una dintre cele mai bune varietăți de miere, catalogându-se foarte bogată în vitamine, mai ales vitamina B, aminoacizi, polen și mană.
Aceasta nu este recomandată, totuși, persoanelor care sunt alergice la polen.
Mulțumit?
- Nu pot decât să spun "Iupi. Nu sunt alergic la polen". Pot primi câtă miere vreau.
- Doar atât ai de zis?
- Nu! Ai dreptate! Am uitat să precizez ceva: Trăiască mierea de tei de la Apidava! Cu ajutorul ei am spus adio gripei și răcelii și i-am urat bun venit poftei de mâncare!
Vă recomand cu mare drag mierea de tei de la Apidava! Pe mine nu doar că m-a făcut mai bine, dar m-a ajutat să mă mențin și să devin puternică pentru a face față tuturor virușilor care se abat asupra organismului meu.
Vai, vai, vaaaaaaaaai, ce poftă mi-ai făcut!
RăspundețiȘtergereHai că fac o porție de clătite:))
ȘtergereSună delicios rețeta!! 😍😍 O să o testez și eu. Mierea poate fi inclusă la multe preparate delicioase!
RăspundețiȘtergereAșa este. Îmi place și mie să o includ în cât mai multe rețete. 💙
ȘtergereImi place foarte mult mierea de tei de la Apidava, este foarte aromata si delicioasa.
RăspundețiȘtergereȘi eu o iubesc! 💙
ȘtergereN-am facut niciodata pancakes. Arata tare bine si voi incerca si eu reteta asta
RăspundețiȘtergereSpor la gătit!!
Ștergereyummmy, si mie imi place sa fac pancakes, dar niciodata nu am pus si mierea pe ele
RăspundețiȘtergerevoi incerca
Îți recomand!
ȘtergereDoamne ce poftă mi-ai făcut de miere! Acum cobor să mânânc și eu, deși nu am clătite, tot găsesc eu ceva :-)
RăspundețiȘtergereCând ai miere, de foame nu mori! :))
ȘtergereMi~ai facut pofta de pancakes. Ridichia neagra cu miere chiar este un remediu bun pentru raceala.
RăspundețiȘtergereAșa este. Chiar este foarte eficientă!
ȘtergereImi place pancakes, iar mierea o folosim foarte des.
RăspundețiȘtergereCe bine arata clatitele 😋
RăspundețiȘtergereȘtiu! 😱
ȘtergereEu mai folosesc mierea și când am dureri de gât și tușesc. Un remediu natural de avut la îndemână.
RăspundețiȘtergeremi-ai facut o uriasa pofta de ceva dulce si bun cu miere :D ce sa zic.... multumesc :))
RăspundețiȘtergere:)))) asta nu e de rău
ȘtergereNu sunt innebunita dupa clatite, insa mi s-a facut pofta dupa ce am vazut poza ta.
RăspundețiȘtergereO primavara superba!
Îți mulțumesc frumos! Primăvară frumoasa!
ȘtergereDelicios arata! Mi-ai facut pofta de clatite cu fructe si miere!
RăspundețiȘtergereHe he. La treabă! Să facem clătite :))
ȘtergereAdevarul este ca am cam uirat de miracolul naturii
RăspundețiȘtergereNu e bine atunci! :(
ȘtergereArata bine tare poza cu clatitele 💕 stiu ca e destul de greu sa faci poze la mancare, dar aceasta ti-a iesit impecabil!
RăspundețiȘtergereHop! Nu eu am realizat-o :3
ȘtergereHe he. Mi-ar plăcea să îmi iasă pozele atât de bine.
Chiar nu am mai incercat pana acum ridichea neagră si nici siropul cu miere :)e bine de stiut in caz de răceala! Mi-ai facut si mie o pofta de clatitute cu miericica! Pup!
RăspundețiȘtergereTrebuie să le încerci. Ajută mult!
ȘtergerePupici!
Sa știi ca am notat rețeta, acum rămâne doar sa aștept zilele libere ca sa o pot reproduce.
RăspundețiȘtergereSpor la gătit!
ȘtergereTrebuie sa incerc si eu reteta de clatite, ca de mult timp zic ca fac si n-am mai facut! :))
RăspundețiȘtergereÎți urez spor la gătit!
ȘtergereSi eu folosesc mierea in diferite retete si masti pentru ten!
RăspundețiȘtergereMă bucur să aud asta!
ȘtergereOoo multumim de reteta !!! Tentanta rau :D
RăspundețiȘtergereMă bucur că te-am tentat!
ȘtergereSi mie imi plac clatitele cu miere, ies foarte bune.
RăspundețiȘtergereAșa este . Îți dau dreptate.
ȘtergereAm o poftă de clătite acum...doamne!!
RăspundețiȘtergereHa ha. Mulțumită mie:))
ȘtergereHai, ca la toate ne-ai facut pofta de clatite :))))
RăspundețiȘtergereMă gândeam că așa va fi.
ȘtergereNoi avem mereu miere in casa. De cel putin doua feluri, pentru ca ne place mult sa o folosim.
RăspundețiȘtergereTrebuie. Nu se știe niciodată la ce poate fi folosită.
ȘtergereDa, stiam si eu de siropul de ridiche neagra + miere, dar uitasem de el. Bine ca mi-ai amintit. Mierea e foarte buna la multe. :)
RăspundețiȘtergereAșa este. Chiar foarte eficientă.
ȘtergereSi mie imi place mult mierea de albine <3
RăspundețiȘtergereE asa buna mierea aceasta de la Apidava <3 Si pe mine m-a ajutat sa lupt cu raceala.
RăspundețiȘtergereMă bucur să aud asta. 💙
ȘtergereSa stii ca nici eu nu prea am pofta de mancare si nu stiam cum sa remediez asta. Nu stiam ca mierea ajuta :)
RăspundețiȘtergereDa. Este bună pentru aproape orice.
ȘtergereFoarte ușoară este rețeta și am și notat rețetă. O voi incerca si eu!
RăspundețiȘtergereSpor la gătit!
Ștergere