Treceți la conținutul principal

Ce am citit în luna martie #1

                  MARCH WRAP UP

Bună, bună!
 • M-am gândit că ar fi cazul să vin cu idei noi pentru acest blog și de aceea, de acum încolo, la sfârșitul fiecărei luni, voi posta un articol ce va cuprinde cărțile pe care le-am citit îb luna respectivă.
 • Astfel, doresc să vă aduc la cunoștință faptul că, pentru mine, luna martie a fost o lună foarte productivă în ceea ce privește lecturarea cărților sau seriilor. Am citit un număr destul de vast și acesta se rezumă la aproximativ 13 cărți.
 • Nu mai știu exact în ce ordine le-am citit, însă, țin să vă spun că toate pe care le-am citit au avut o anumită influență în viața mea, ca urmare, am citit doar cărți bune și foarte bune.
 • Luna aceasta a fost acordată scriitorilor contemporani români, în cea mai mare parte, dar s-au strecurat, pe ici pe acolo, câte o carte scrisă de autori englezi.
1. Pe locul 1 se plasează o carte care mi-a plăcut mult și pentru mine a reprezentat o lectură foarte ușoară, mai ales că dimensiunea acesteia este redusă.  Această carte este Icari Curioși de Lluis Alemany Giner .

Am recenzat această carte, de aceea mai multe detalii puteți găsi aici.
Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Libris Editorial, cu doar un click aici.

2. Am mai citit și Fabule moderne de Tatiana Țibuleac , o carte cu o profundă valoare moralizatoare care mi-a atins acele coarde sensibile.
Cartea o puteți achiziționa de aici.
Recenzia cărții se află aici.

3. Hotarul de Livia Furia este primul volum dintr-o serie ce m-a introdus în sfera fantasticului, de care cu greu mă mai pot desprinde. Această carte am primit-o de la autoare spre recenzare și țin să spun că m-a surprins și abia aștept să văd ce va urma în continuare.

Recenzia cărții o puteți găsi aici.

4. Necunoscutul de Alexandra Gheorghe mi-a plăcut foarte mult, dat fiind că nu am mai citit nimic de la această autoare, chiar am avut o experiență foarte plăcută cu această primă parte.

Recenzia cărții aici.
Dacă doriți să intrați în posesia acestei cărți, o puteți comanda de aici.

5. Dacă am lecturat prima parte, este imposibil să nu fi pătruns și în tainele celei de-a doua părți. Mi-a plăcut mult, dar cel mai mult m-a încântat primul volum.


Dacă doriți să aflați ce părere am avut despre această parte, puteți afla cu un simplu click aici.
Cartea poate fi achiziționată de aici.

6. Zbor întrerupt de Monica Lebădă și-a lăsat amprenta în viața mea de aceea mi-a plăcut extrem de mult. Monica a reușit să mă facă să îmi doresc să achiziționez și celelalte două volume care urmează pentru că povestea este una năucitoare și plină de acțiune, suspans și , cel mai de preț, iubire.


Recenzia cărții o puteți găsi aici

7.  Pe locul 7 se plasează, excepționalul roman Jocul Coroanei care m-a făcut să prind drag de istorie, mai ales că o parte dintre evenimente au o anumită veridicitate.


Dacă sunteți curioși să vedeți câteva detalii despre acest roman, vă îndemn să citiți recenzia mea care se află aici.

8. Am descoperit cea mai dragă serie mie și, bineînțeles, și aceasta este scrisă tot de un autor român, mai precis o autoare și anume Monica Ramirez care m-a impresionat prin ceea ce a creat și încă mă impresionează și mă lasă fără cuvinte.
Seria începe cu volumul Asasin la feminin , un prim volum ce te introduce într-o lume în care tu vei juca rolul de prizonier al acțiunii.
Mai multe detalii despre carte aflați aici.

9. Bineînțeles că mi-am dorit să continui seria, de aceea am pătruns și în tainele celui de-al doilea volum , Identități secrete . Tot ce pot să mai adaug referitor la această serie este faptul că mă surprinde din ce în ce mai mult. Mă lasă fără aer și cuvinte, atât de mult m-a prins ceea ce se desfășoară pe parcursul întregii relatări .
Recenzia cărții aici.

10. Am continuat și cu cel de-al treilea volum care scoată la iveală o sumedenie de secrete, demne de consemnat și de luat în calcul. Monica continuă să mă surprindă, atât prin acțiune, dar și prin personajele pe care le-a creat și de care m-am atașat foarte mult și de aceea când i se întâmplă unuia dintre ele ceva rău, acest fapt are un impact puternic asupra mea.

Recenzia cărții o puteți găsi aici

11. Între două vieți este o carte scrisă tot de un autor român, de aceea am zis la început că această lună a fost dedicată lor, autorilor români, și, sincer vorbind, mi-a plăcut enorm ceea ce autorul a reușit să particularizeze în contextul acestui volum.

Mai multe detalii aici.

12. Am citit și cartea Pasiuni ascunse, carte oferită de autoare spre recenzie, iar aceasta mi-a plăcut foarte mult, de aceea aștept cu nerăbdare continuările.
Mulțumesc, Rodica pentru exemplar!

Recenzia aici.

13. Nu în ultimul rând, am mai citit și primul volum din trilogia Miss Peregrine, Căminul copiilor deosebiți . Și această carte mi-a plăcut foarte mult, mai ales datorită stilului de scriere folosit de autor. Cu acest prim volum am descoperit ceea ce surprinde autorul, de fapt, și sper cât de curând să termin trilogia pentru că merită citită.


Recenzia aici.

Voi ce cărți ați citit în cadrul lunii martie ?

Comentarii

 1. Ce lecturi frumoase, te felicit! Am citit și eu ceva de Tatiana Țîbuleac, „Vara în care mama avut ochii verzi”, mi-a plăcut enorm, una dintre cele mai frumoase cărți citite vreodată!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc ! Și tu te-ai delectat cu niște minunății pe care sper să pun și eu mâna.
   După cum am mai zis cândva, acea carte este pe wishlist-ul meu !

   Ștergere
 2. Dar vad ca ai reusit sa citesti ceva, targhetul meu este de o carte pe saptamana. E drept ca-l depasesc, dar nu mai mult decat dublu.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…