Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, tot...

Curiozități despre cărți și scriitori

Curiozități

1.

J.R.R. Tolkien era șofer de profesie ?   Mai mult decât atât acesta era foarte nepriceput în acest domeniu, iar noaptea sforăia, ceea ce îl făcea să doarmă în baie pentru a nu o deranja pe soția sa. Mai mult decât atât acestuia nu îi plăceau deloc francezii.

2.

În Statele Unite ale Americii sunt cumpărate 57 de cărți pe secundă.



3.

Cea mai scumpă carte vândută vreodată este un exemplar din Canterbury Tales de Chauser care în 1998 a fost scos la licitație fiind vândut cu aproximativ 4.6 milioane de lire sterline.



4.

În Brazilia dacă ești în închisoare și citești cărți ți se scad 4 zile din sentință pentru fiecare carte citită. Poți face asta doar până când se adună 48 de zile scăzute într-un an.


5.

Cea mai mare carte din lume este "Atlasul Klencke" şi pentru a o ridica, este nevoie de şase persoane. Pentru a putea fi deschisă, mai sunt necesare încă două persoane, întrucât exemplarul măsoară 1,75 metri în înălţime şi 1,90 metri de lăţime. Această carte neobişnuită a fost un cadou din partea neguţătorului olandez Yohannes Klencke regelui Charles al II-lea, după reaşezarea acestuia pe tronul Angliei, în 1660. Anul acesta, cartea va fi expusă, până la 2 septembrie, împreună cu alte atlase emblematice ale lumii, la Biblioteca Britanică din Londra.



6.

Cea mai renumită librărie de pe mapamond se numeşte Shakespeare and Company. Deşi este situată pe strada Bucherie, nr.37, din capitala franceză, această librărie emblematică şi-a creat renumele prin nenumăratele vizite pe care le primeşte din partea turiştilor din toată lumea. A fost inaugurată în anul 1919, într-un sediu de pe strada Dupuytren, fiind închisă în 1941, după ocupaţia germană. Porprietara sa, Sylvia Beach (1887 - 1962) este cunoscută la nivel mondial, ca editor al celebrului roman "Ulise" ("Ulysses"), de James Joyce.




7.

Jurnalul Anei Frank este cea mai vîndută carte non-ficţională din lume. Cartea este jurnalul unei fetiţe de treisprezece ani, evreică, care în timpul invaziilor naziste a stat ascunsă într-o clădire, în Amsterdam. Pe perioada “autodetenţiei” fetiţa a scris jurnalul care a fost vândut în 27 milioane de copii. Asta pentru că adolescenta credea ca “hîrtia e mai răbdătoare ca omul.”


8.

Voltaire leşina ori de câte ori mirosea trandafiri.


9.

Cel mai mare creier din lume (al unei persoane normale) i-a aparţinut scriitorului rus Ivan Turgheniev. Creierul acestuia cântărea aproape două kilograme.



10.

William Shakespeare a inventat peste 1.700 de cuvinte.

Voi știați toate acestea?






Comentarii

  1. Ce frumos, nu știam multe lucruri de aici! Tolkien este printre autorii mei preferați!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam aceste lucruri, dar nici Brazilienii nu cred ca stiu ca in Romania daca scrii carti in inchisoare ti se scade din pedeapsa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uaaau! Am mai aflat cate ceva! Este foarte util acest articol!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Am vizionat Split. Ce impresii mi-a lăsat?

Split. Impresii. Parcă mă aflu mereu într-o continuă căutare. De această dată, m-am gândit să aleg un film, pe care să nu-l vizionez doar de dragul de a mai adăuga încă un film pe care să îl trec alături de altele.  Având puțin timp liber, dar fiind, totodată, puțin obosită, aveam nevoie de ceva care să mă țină trează, să mă facă să vreau să continui ce am început.  Întâmplător, cu ceva vreme în urmă am dat peste o secvență din acest film Split . Din câte știu eu, acest film a fost creat după cartea Mințile lui Billy Milligan . Nu știu dacă este adevărat, însă la baza acestora se află un personaj care suferă de personalitate multiplă.  Evident, subiectul este unul sensibil și de aceea am decis că acesta este filmul pe care trebuie să îl vizionez. Ca personaj principal îl avem pe actorul  James McAvoy , care îl film se prezintă sub numele de Kevin Wendell Crumb .  Acesta a fost diagnosticat ca având personalitate multiplă sau, din câte am înț...

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor! În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One , un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor. Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces. Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil. Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun ...

Interviu cu Rodica Mijaiche #15

Bună, dragilor! Nu știu vouă, dar mie mi-a fost dor de acele momente când anumiți autori îmi răspundeau unor întrebări. De aceea, astăzi, am revenit cu un nou interviu, în care autoarea Rodica Mijaiche va răspunde unei serii de întrebări. Sper să vă placă! 1. Doresc să încep prin a te felicita pentru tot efortul depus în îndeplinirea visului de a deveni scriitoare. Poți, te rog, să împărtășești cu cititorii care este prima carte publicată și cum a luat naștere aceasta? R.M: Mulțumesc mult. Primul roman publicat a fost Anotimpul iubirii . Este o poveste de dragoste scrisă din suflet pentru suflet. Este prezentată iubirea dintre cele două personaje, Anamaria și Adrian , care scoate la iveală sentimente pe care ambii le-au ţinut ascunse între zidurile ridicate din teama de a nu suferi. Vă invit să o citiți și să-i descoperiți. Nu veți regreta. 2. Care este cartea de care te simți cel mai legată? Există una care se plasează în capul listei sau toate sunt pe aceeași pozi...