Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Înger sub acoperire de Lavinia M. Fulga

Primul volum al seriei Brooklyn College

Autor: Lavinia M. Fulga
Editura: Letras  
Număr de pagini: 372
Tip copertă: broșată




Ferm convins ca n-o sa mai poata iubi pe altcineva, lui Jayden Turner ii trece prin cap ca poate de asta a fost creat: sa fie singur. Un singur telefon, neprevazut, ii poate schimba cursul vietii.
          “ Oare incep sa simt ceva pentru ea? Nu, nu sunt bun pentru ea. Niciodata nu o sa fiu. Nu pot fi cine vrea ea sa fiu. Nu pot fi cine vreau eu sa fiu pentru ea.”
Va reusi Sydney sa stearga imposibilul din dictionarul lui?


Lavinia M. Fulga este una dintre autoarele pe care le-am descoperit destul de recent și mă surprinde faptul că uneori autorii debutanți scriu cu atât de multă lejeritate, în sensul că, în operele lor, nu se observă elemente, care ar putea duce volumul într-o zonă nesigură, incertă sau întortocheată. Pe mine mă surprinde faptul că nici nu pot să fac diferența între cele două tipuri de scriitori, ci, pur și simplu, de fiecare dată, îmi permit să mă pierd în fiecare poveste, pentru că știu că fiecare are ceva aparte.
De asemenea, merg pe premisa că fiecare volum trebuie citit într-un anumit timp pentru că astfel, orice cititor ajunge să înțeleagă mai bine ceea ce citește, dar reușește, totodată, să se transpună într-un mod inedit în ceea ce ne prezintă un autor. 

În cazul de față, doresc să spun că această carte a fost doza mea de relaxare, fiind una dintre cele mai lejere cărți întâlnite de mine, acest lucru datorându-se atât limbajului, cât și stilului pe care autoarea îl folosește. 

Astfel, trebuie să menționez că limbajul este unul accesibil oricui, fără cuvinte întortocheate în care să îți prinzi urechile, dar cu genul de expresii, care ating profund acele coarde sensibile pe care fiecare dintre noi le avem. 

Subiectul cărții, datorită titlului, Înger sub acoperire, pare banal, clișeic, dar nu este tocmai așa. Autoarea are modul ei de a-și particulariza personajele cu anumite trăsături, are stilul ei de a induce în eroare, dar, totodată, folosește pasaje întregi, care au rolul de a emoționa, de a ne face să înțelegem ceea ce doresc personajele să ne comunice. 

Când vine vorba despre relația noastră cu acestea este drept că fiecare se simte atras de un personaj sau altul sau, poate, de niciunul. Eu m-am simțit atrasă de fiecare personaj în parte, chiar dacă uneori inima mea urla după puțină milă, după o doză de indulgență. 

Și vorbind de personaje, se pare că am ajuns și la cei care reprezintă, de fapt, nucleul acestui volum. Sydney? O adolescentă, care, la început, nu îți oferă multe. O adolescentă ca oricare alta, dar, într-un final, atât de diferită. Sydney este genul de personaj, care te atrage, chiar dacă nu știi cum. Ea este cea care atrage după ea nu doar sufletul lui Jayden, ci și aplauzele cititorilor. 

Este drept că există o sumedenie de astfel de personaje, poate mai bine conturate, mai complexe, mai disponibile la schimbări, însă Sydney, treptat, devine un echivalent al echilibrului, al armoniei și al păcii, al stării de bine și un înger înconjurat de demoni. 

Sufletistă, cu o poveste de viață nu tocmai înfloritoare, Sydney ajunge să cadă în mrejele iubirii.  Cum iubirea nu este mereu cea mai bună cale de scăpare, așa nu va fi nici furia sau încăpățânarea.
Sydney este animată de toate acestea. Uneori o domină toate, alteori se simte dominată doar de dragoste sau, dimpotrivă, doar de ură. Trist este că, într-o altă ordine de idei, uneori ea se simte goală, neînțeleasă, amăgită și chiar batjocorită de cei din jur, care, aparent, trebuiau să îi fie cel mai aproape. 

Am stat mult timp să meditez asupra a ceea ce reprezintă acest personaj și până să pot să conturez câteva idei coerente, se pare, au trecut săptămâni întregi. Timpul acesta, însă, parcă nu este suficient, deoarece pentru mine, adevăratele comori literare se simt după o anumită perioadă de timp. Ceea ce contează este ceea ce rămâne după ce ai lecturat cartea. Este important ca în suflet să există mereu o scânteie care să se aprindă la cel mai mic impact cu numele personajelor sau cu locurile unde au poposit acestea. 
Înger sub acoperire este una dintre cărțile pe care o savurezi ca pe cea mai bună prăjitură, dar, totodată, este doza de dramatism și de durere, care îi dă de gândit în cele mai critice momente. 

"Ironic cum unii oameni au tendința să creadă că cel mai dureros lucru din lume este să pierzi pe cineva. Adevărul e că cel mai grav lucru care ți se poate întâmpla, în tot procesul acesta de a te gândi la alții, este să te pierzi pe tine însuți. Să uiți cine ești, să uiți că ești special sau că exiști. "

Cine este Jaydan? Este complicată această întrebare pentru că există momente când încă mai meditez asupra ei. Acest Jayden este o personalitate complexă, greu de înțeles și greu de influențat. Odată cu el apare și rebeliunea, specifică acestor tipuri de personaje. 

Poate veți spune că acest volum pare a fi unul pe care oricine îl poate scrie, însă nu este așa, deoarece la baza acestui roman nu se află doar dragostea împărtășită și neîmpărtășită, ci și sacrificiul, acel element care dă o alură tentantă cărții. Sacrificiul pentru persoana iubită are rolul de a introduce cititorul într-un univers al pericolelor, semănând foarte mult cu viața reală. 

Da, acesta este punctul forte. Faptul că acest volum tinde mult spre realitate mă face să percep evenimentele mult mai real, mai profund. Clișeică? Poate mulți suntem tentați să credem asta. Dar dacă povestea care stă la baza cărții seamănă cu a multora din viața reală, asta înseamnă că viața reală este un clișeu? Pentru unii acest lucru este cert, însă alții preferă să treacă mai departe, să mai urce o treaptă și să se înalțe. Alții preferă să lase omida în urmă și să se transforme în fluture. Așa este și protagonista noastră. 

Pe parcursul acestei povești vom observa o înălțare, o dorință de ascensiune, o dorință de a învinge temerile acaparatoare. Se vorbește despre schimbare, dar poate oare un om să schimbe prin iubire o altă persoană?

"-Ceea ce încerc să îți arat este că o femeie nu poate să schimbe un bărbat. El se va schimba dacă o iubește îndeajuns."

Doresc să vorbesc și despre procesul de cunoaștere dintre cei doi, dar chiar și cel de sine, în condițiile în care Jayden nu se înțelege, nu știe ce își dorește de la viață sau pe cine trebuie să țină alături. Ceea ce m-a impresionat pe mine, pe de altă parte, este relația dintre Sydney și frații lui Jayden, dar și în concordanță cu fratele ei de sânge. 

Armonia se instalează odată cu aceste momente și parcă răul se ascunde după draperii, de unde pândește și este mereu gata de atac.
În mâinile acestei autoare parcă nimic nu este sigur, previzibil sau stabilit de la început. Autoarea a perms gândurilor să cutreiere pe lângă situații incitante, presărate cu momente intime între cei doi protagoniști, dar, parcă tot ea, este cea care ne gâdilă cu un cuțit și ne spune să nu răsuflăm ușurați pentru că nu am văzut nimic. 

Totul se dezlănțuie, iar tabloul creat de autoare este unul de neuitat.
Într-un cadru exotic și piperat, Lavinia M. Fulga alege să ne arate prin prisma unei povești o minunată experiență de viață a două personaje total paralele, cu gusturi diferite, dar cu inimile lipite. 
Autoarea alege o potecă asemănătoare unui labirint și ne amețește, până este sigură că am înțeles, de fapt, despre ce este vorba în poveste. 

Prin trăirile ei, dar și prin experiențele lui, povestea construită de Lavinia M. Fulga devine un lipici, un lipici din care inimile cititorilor nu au cum să scape. Odată cu acest lipici, însă, apare și o undă de elemente înțepătoare și, ajuns pe culmile stâncii, ajungi să țipi că mai vrei, chiar dacă a durut, chiar dacă a fost o aventură cu mai mult rău decât bine.
Asta este urmarea când citești Înger sub acoperire: ajungi să devii independent de o poveste care, parent, este ficțiune. Realitatea o percepi, dar mai greu, însă corelate, cele două formează un deliciu literar. 

De asemenea, nu pot să omit nici limbajul pe care personajul Jaydan îl folosește. Uneori prea dur și direct, acesta mă scotea din sărite, ca, mai apoi, să cred că este sufletul perfect pentru Sydney
O viață nu tocmai colorată, dar un curs al ei presărat cu peripeții. Așa se prezintă a fi povestea celor doi: incitantă, dureroasă, o lecție pentru cei care consideră că vulnerabilitatea prezintă doar un punct plasat într-un iad al gândurilor. 

Există povești care mor, dar există și povești, care odată cu ultima pagină, abia încep. Înger sub acoperire este una dintre aceste povești. 

Iubire.
Măreție.
Pasiune.
Regret.
Echilibru.
Suferință.
Inocență.
Ocrotire.
Naivitate.
Apreciere.
N
esiguranță.
Tentație.

Nu uita că și viața ta este o poveste. Mai ai loc pentru încă una? Mai ai loc pentru povestea lui Sydney și a lui Jayden?

Doresc să mulțumesc autoarei pentru posibilitatea de a citi această carte. Pentru doritori, ea se poate achiziționa cu doar un click aici. 

Comentarii

  1. Superba recenzia, nu am mai auzit de aceasta autoare insa ce ai scris ma imbie sa iau o carticica..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc mult pentru apreciere. Ți-o recomand cu drag, mai ales dacă ești adeptă a lecturilor ușoare.

      Ștergere
  2. frumoasa recenzie, multumim pentru impresii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii ca am citit cu mare interes recenzia ta, chiar mi-a atras atentia cartea si sper sa ajung sa o citesc curand sunt pro autori romani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare mult că ți-a plăcut această recenzie!
      De asemenea, și eu sunt pro autori români

      Ștergere
  4. Chiar faina cartea. Cu siguranta o sa o iau si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa recenzia ta, pare foarte faina cartea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumoasa este recenzia ta și chair mă interesează să citesc aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am notat titlul și autoarea. De căutat și citit.

    P.S. interesant că a ales nume "exotice", străine pentru personaje!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte interesanta și captivantă cartea, păcat că timpul nu îmi mai permite sa mai citesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Îmi place mult recenzia! Nu am auzit de carte, dar sunt curioasă să aflu mai multe! ♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur ca avem in continuare autori romani care se publica!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu am auzit nici despre autoare, nici despre carte. Pare interesantă și lejeră!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe