Treceți la conținutul principal

Recenzie - Pistolarul de Stephen King (Seria Turnul întunecat, partea I)

Pistolarul

Editura: Nemira
Autor: Stephen King
Număr de pagini: 236
Colecția: SuspansAcum cateva zeci de ani scriitorul l-a nascocit pe Roland Deschain, ultimul pistolar. Acesta, un singuratic care ne va bantui imaginatia, porneste intr-o calatorie spre bine si rau. In lumea lui fara speranta, da de urmele omului in negru, cunoaste o femeie seducatoare si se imprieteneste cu Jake din New York. Pe de o parte dand dovada de un realism crud, pe de alta parte etaland un onirism de basm, Pistolarul deschide poate cea mai reusita odisee scrisa de Stephen King.

Prima mea întâlnire cu Stephen King s-a dovedit a fi molipsitoare. O întâlnire plăcută, care, într-un mod cu totul inexplicabil, s-a lăsat cu un gust dulce-amărui, un gust pe care îl simt de fiecare dată când iau această carte în mână, un gust cu totul diferit. 

Cu stilul lui atât de bine acompaniat de fraze înduioșătoare, cu o poveste diferită, caracterizată prin suspans, întuneric și urmărire, Stephen King s-a jucat puțin cu mintea mea (puțin mai mult) și m-a purtat prin deșert, lăsându-mă fără apă și fără orice altceva. În schimb, însă, mi-a lăsat câteva pagini cu care să mă delectez, câteva pagini ale căror poveste s-o trăiesc și să o analizez, chiar și atunci când nu este nevoie. Am învățat că Stephen King nu este, neapărat, cel mai strălucit autor, însă el are ceva, acel ceva pe care îl plantează în inima cititorului, iar acesta, se dovedește că nu mai poate petrece timp liber, decât în compania poveștii pe care el a conturat-o într-un mod, care mă determină să-l consider pe autor, un pictor ce zugrăvește imagini desprinse din pustietate, din acele vremuri în care Pistolarul cutreiera singur prin întreaga lume. 

Pistolarul a fost o lectură care m-a prins instant, oferindu-mi doza necesară de suspans și de lectură. Astfel, am ajuns să citesc această carte într-un timp foarte scurt, realizând, cu greu, că am terminat-o, deoarece simțeam că mai am nevoie de încă puțin. Nu m-a dat pe spate această lectură, însă a avut acel ceva care m-a atras.

Un volum întunecat, în care la sfârșit, lumina își simte prezența. Un pistolar, un pistol și un om în negru. Un mister sau poate mai multe. O sumedenie de stări, de trăiri. Groază. Teamă. Pistolarul este despre toate acestea, care, concentrate în cadrul câtorva pagini, reușesc să surprindă o poveste pe care toți ar trebui să o citească.

Când suspansul ajunge să atingă cote maxime, cititorul este prins într-o bilă de foc, de unde poate să scape, doar la final. De ce la final? Pentru că acolo, câteva enigme ajung să fie evidențiate, însă, cu cât descoperi mai mult, cu atât apar și mai multe mistere.

Alături de Jake, pentru care mi-am dezvoltat o adevărată simpatie, dar și de Pistolar, vom parcurge cărări sinuoase, unde, din când în când, vom mai da și peste un izvor de apă. Ești sau nu pregătit să mergi alături de Pistolar prin pustiu?

O adevărată aventură, în care m-am simțit precum într-un film, pe care nu doar că l-am vizionat, dar am și luat parte la acțiune, transformându-mă în nisipul din deșert, doar pentru a veghea și a-l urmări, totodată, pe Pistolar, dar și pe omul în negru.

Îmi place suspansul pe care Stephen King îl introduce în reprize, deoarece o carte de-a lui este echivalentă cu un film de acțiune foarte bun. Dacă până acum nu ai simțit că trebuie să intervii cumva în firul narativ și să încerci să șoptești adevărului, acum este momentul.

Poate tu cunoști mai multe detalii, însă este unul care le știe pe toate. Cine să fie acest personaj misterios?

Când ritmul altor lecturi îți creează somnolență, ritmul și rapiditatea cu care se citește Pistolarul te aruncă într-o tornadă, de unde te bucuri, dacă mai scapi cu viață.

Recomand această carte tuturor cititorilor, deoarece consider că va fi potrivită pentru fiecare, chair dacă genul fantasy este cel care predomină.

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să accesați site-ul editurii Nemira. De asemenea, cu doar un click aici puteți verifica disponibilitatea exemplarului. 

Comentarii

 1. Sunt tentată deja sa o citesc :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Imi place descrierea, si mie imi place foarte mult si modul in care scrie Stephen King, cred ca o voi cumpara.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și pe mine mă atrage stilul lui, chiar dacă nu este ceva nemaipomenit.

   Ștergere
 3. Deși Stephen King nu scrie exact pentru gustul meu, recenzia asta mi-a plăcut! Bravo!

  RăspundețiȘtergere
 4. Interesanta recenzie, te convinge sa citesti cartea

  RăspundețiȘtergere
 5. Sotului cred ca i-ar place mult aceasta carte

  RăspundețiȘtergere
 6. Vreau mult să citesc și eu ceva de la Stephen King!! Deci mă țin de vreo 2 ani, am zis că-mi fac toată seria neagră completă și după mă apuc de citit, dar cred că anul acesta mă apuc sigur de el!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. Inca nu am citit nimic de la acest autor. Frumoasa recenzia!

  RăspundețiȘtergere
 8. Nu am citit aceasta carte, dar am auzit de Stephen King. Se pare ca scrie tare bine.
  Felicitari pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 9. Mie-mi place cum scrie S. King. Am citit pistolarul si a fost o lectura okay.
  Felicitari pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Am/ N-am

Astăzi am revenit cu ceva diferit!
Enjoy!

1. Am/ N-am citit o carte de Roald Dahl.
 N-am. Nu am citit nicio carte de la acest autor, însă din câte știu scrie mai mult literatură pentru copii. Nu este exclus faptul că vreau să încerc cărțile lui, dar nu în limba română, ci în limba engleză.

2. Am/ N-am citit cărți 14+.
 Am. Ținând cont că am depășit de mult această vârstă, răspunsul este evident afirmativ. Nu am ținut niciodată cont de vârsta care era menționată pe copertă, deoarece gândirea mea înclina mereu spre ceva matur.

3. Am/N-am citit o carte pe care am judecat-o după coperta acesteia.
N-am. De obicei, îmi place ca biblioteca mea să fie cât mai colorată și să cuprindă cărți frumoase din punct de vedere interior, nu din punct de vedere exterior. Totuși, coperta atrage într-un anumit fel cititorul.

4. Am/N-am citit o carte în altă limbă decât engleza și româna.
N-am. De obicei, citesc foarte mult în română, pentru că așa lecturarea cărților este mai rapidă, iar într-un timp cât mai…