Treceți la conținutul principal

Recenzie - Pistolarul de Stephen King (Seria Turnul întunecat, partea I)

Pistolarul

Editura: Nemira
Autor: Stephen King
Număr de pagini: 236
Colecția: SuspansAcum cateva zeci de ani scriitorul l-a nascocit pe Roland Deschain, ultimul pistolar. Acesta, un singuratic care ne va bantui imaginatia, porneste intr-o calatorie spre bine si rau. In lumea lui fara speranta, da de urmele omului in negru, cunoaste o femeie seducatoare si se imprieteneste cu Jake din New York. Pe de o parte dand dovada de un realism crud, pe de alta parte etaland un onirism de basm, Pistolarul deschide poate cea mai reusita odisee scrisa de Stephen King.

Prima mea întâlnire cu Stephen King s-a dovedit a fi molipsitoare. O întâlnire plăcută, care, într-un mod cu totul inexplicabil, s-a lăsat cu un gust dulce-amărui, un gust pe care îl simt de fiecare dată când iau această carte în mână, un gust cu totul diferit. 

Cu stilul lui atât de bine acompaniat de fraze înduioșătoare, cu o poveste diferită, caracterizată prin suspans, întuneric și urmărire, Stephen King s-a jucat puțin cu mintea mea (puțin mai mult) și m-a purtat prin deșert, lăsându-mă fără apă și fără orice altceva. În schimb, însă, mi-a lăsat câteva pagini cu care să mă delectez, câteva pagini ale căror poveste s-o trăiesc și să o analizez, chiar și atunci când nu este nevoie. Am învățat că Stephen King nu este, neapărat, cel mai strălucit autor, însă el are ceva, acel ceva pe care îl plantează în inima cititorului, iar acesta, se dovedește că nu mai poate petrece timp liber, decât în compania poveștii pe care el a conturat-o într-un mod, care mă determină să-l consider pe autor, un pictor ce zugrăvește imagini desprinse din pustietate, din acele vremuri în care Pistolarul cutreiera singur prin întreaga lume. 

Pistolarul a fost o lectură care m-a prins instant, oferindu-mi doza necesară de suspans și de lectură. Astfel, am ajuns să citesc această carte într-un timp foarte scurt, realizând, cu greu, că am terminat-o, deoarece simțeam că mai am nevoie de încă puțin. Nu m-a dat pe spate această lectură, însă a avut acel ceva care m-a atras.

Un volum întunecat, în care la sfârșit, lumina își simte prezența. Un pistolar, un pistol și un om în negru. Un mister sau poate mai multe. O sumedenie de stări, de trăiri. Groază. Teamă. Pistolarul este despre toate acestea, care, concentrate în cadrul câtorva pagini, reușesc să surprindă o poveste pe care toți ar trebui să o citească.

Când suspansul ajunge să atingă cote maxime, cititorul este prins într-o bilă de foc, de unde poate să scape, doar la final. De ce la final? Pentru că acolo, câteva enigme ajung să fie evidențiate, însă, cu cât descoperi mai mult, cu atât apar și mai multe mistere.

Alături de Jake, pentru care mi-am dezvoltat o adevărată simpatie, dar și de Pistolar, vom parcurge cărări sinuoase, unde, din când în când, vom mai da și peste un izvor de apă. Ești sau nu pregătit să mergi alături de Pistolar prin pustiu?

O adevărată aventură, în care m-am simțit precum într-un film, pe care nu doar că l-am vizionat, dar am și luat parte la acțiune, transformându-mă în nisipul din deșert, doar pentru a veghea și a-l urmări, totodată, pe Pistolar, dar și pe omul în negru.

Îmi place suspansul pe care Stephen King îl introduce în reprize, deoarece o carte de-a lui este echivalentă cu un film de acțiune foarte bun. Dacă până acum nu ai simțit că trebuie să intervii cumva în firul narativ și să încerci să șoptești adevărului, acum este momentul.

Poate tu cunoști mai multe detalii, însă este unul care le știe pe toate. Cine să fie acest personaj misterios?

Când ritmul altor lecturi îți creează somnolență, ritmul și rapiditatea cu care se citește Pistolarul te aruncă într-o tornadă, de unde te bucuri, dacă mai scapi cu viață.

Recomand această carte tuturor cititorilor, deoarece consider că va fi potrivită pentru fiecare, chair dacă genul fantasy este cel care predomină.

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să accesați site-ul editurii Nemira. De asemenea, cu doar un click aici puteți verifica disponibilitatea exemplarului. 

Comentarii

 1. Imi place descrierea, si mie imi place foarte mult si modul in care scrie Stephen King, cred ca o voi cumpara.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și pe mine mă atrage stilul lui, chiar dacă nu este ceva nemaipomenit.

   Ștergere
 2. Deși Stephen King nu scrie exact pentru gustul meu, recenzia asta mi-a plăcut! Bravo!

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesanta recenzie, te convinge sa citesti cartea

  RăspundețiȘtergere
 4. Sotului cred ca i-ar place mult aceasta carte

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate să o încerce.
   Poate îi va plăcea.

   Ștergere
 5. Vreau mult să citesc și eu ceva de la Stephen King!! Deci mă țin de vreo 2 ani, am zis că-mi fac toată seria neagră completă și după mă apuc de citit, dar cred că anul acesta mă apuc sigur de el!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sper să reușești să faci tot ceea ce ti-ai propus.

   Ștergere
 6. Inca nu am citit nimic de la acest autor. Frumoasa recenzia!

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu am citit aceasta carte, dar am auzit de Stephen King. Se pare ca scrie tare bine.
  Felicitari pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 8. Mie-mi place cum scrie S. King. Am citit pistolarul si a fost o lectura okay.
  Felicitari pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

TOP 5 cărți (ale autorilor străini) care m-au impresionat cel mai mult în anul 2017

Bună, dragilor!
Cum nu prea am realizat astfel de articole pe blog, m-am gândit că acum ar fi momentul, mai ales că anul 2017 a fost un an plin de lecturi calitative. În materie de citit, am lecturat undeva la o sută de cărți (nu sunt sigură, nu am ținut o evidență), așadar, mi-a fost destul de greu să mă limitez doar la 5 cărți.
Totuși, într-un final le-am ales și, mai mult decât atât, aceste lecturi le recomand cu mare încredere.


Cărțile nu sunt în ordine, întrucât nu mă pot decide care mi-a plăcut cel mai mult.

Astfel, o să amintesc despre fiecare în parte și sper ca acestea să fie și pe gustul vostru.

Ferma animalelor de George Orwell

Aceasta este o lectură scurtă, care, sunt sigură, a impresionat pe mulți.
Pe blog nu am realizat o recenzie cărții, însă dacă doriți mai multe informații și vreți să aflați, de asemenea, ce emoții mi-a trezit, aș putea să întocmesc un review.

Un șir infinit de țestoase de John Green

Am citit-o în luna decembrie și a fost o lectură tare ușoară, dar frum…

Recenzie - Tu de Caroline Kepnes

TuAutor: Caroline Kepnes
Editura: Herg Benet
Colecția: Passport, Literatură străină
Număr de pagini: 447
Atunci când o tânără și frumoasă scriitoare aspirantă intră în librăria din New York în care lucrează Joe Goldberg, el face ceea ce ar face oricine în situația lui: îi caută pe Google numele pe care l-a aflat de pe cartea de credit. Este doar o singură Guinevere Beck în întreaga metropolă. Ea are un profil public de Facebook și postează pe Twitter neîncetat, dezvăluindu-i lui Joe tot ce ar avea nevoie să știe: se recomandă pur și simplu Beck, pentru prietenii ei, a urmat cursurile la Universitatea Brown, locuiește pe Bank Street și va fi la un bar din Brooklyn diseară – locul perfect pentru o întâlnire „întâmplătoare”. Pe măsură ce Joe capătă în mod invizibil și obsesiv controlul asupra vieții lui Beck, el orchestrează o serie de evenimente pentru a se asigura că Beck nimerește în brațele lui primitoare. Trecând de la statutul de hărțuitor din umbră la cel de iubit oficial, Joe se trans…

Interviu cu Monica Lebădă #4

Interviu Nu o pot lăsa pe autoarea Monica Lebădă la o parte din mai multe motive. Unul dintre ele ar fi faptul că mi-a plăcut extrem de mult prima carte pe care aceasta a scris-o și anume Zbor întrerupt, o carte care m-a zguduit, o carte care mi-a stârnit o sumedenie de emoții. Zbor întrerupt este o carte care nu poate fi lăsată din mână, până la finele lecturării ei. Dacă sunteți curioși în privința acestui prin volum din trilogie, o puteți găsi, cu ușurință, pe blogul meu printr-un click aici.
Din multe motive obiective, eu nu am avut prilejul de continua seria, însă sper să îmi pot achiziționa cât de repede și celelalte două volume pentru că suspansul încă a rămas instalat în ceea ce privește seria.
Cu alte cuvinte, sunteți pregătiți să o cunoașteți mai bine pe Monica Lebădă?

Țin să îi mulțumesc autoarei pentru timpul acordat și pentru răspunsurile sincere și frumoase pe care le-a dat!1. În primul rând, vreau să te felicit pentru minunatele cărți scrise. Cum a luat naștere totul?

R…