Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Fata din coșmaruri de Kendare Blake


Autor: Kendare Blake
Categoria: Literatură universală
Colecția: Leda Edge
Editura: LEDA
Număr de pagini: 320




  Au trecut cateva luni de cand fantoma Annei Korlov a deschis o usa catre iad in subsolul din casa ei si a disparut prin ea, dar vanatorul de fantome Cas Lowood nu isi poate gasi linistea. Prietenii lui ii amintesc mereu ca Anna s-a sacrificat pentru ca el sa traiasca, nu sa bantuie de colo-colo, pe jumatate mort. Dar el o vede peste tot: uneori in cosmaruri, alteori in viziuni infricosatoare. Si totusi, nu sunt doar halucinatii… Anna sufera, pare a fi torturata, iar de fiecare data cand Cas o vede este mai chinuita. Baiatul nu intelege ce s-a petrecut cand a disparut in iad, dar stie ca nu merita ceea ce i se intampla. Anna i-a salvat viata de mai multe ori, iar acum a venit momentul sa-i intoarca favoarea. 


Aventura care îl are la bază pe Cas Lowood și pe Anna Karlov, continuă într-un nou volum, intitulat Fata din coșmaruri. Scrierile autoarei Kendare Blake se duc spre o zonă horror, de groază, în care sunt surprinse evenimente stranii, înfricoșătoare. În timp ce pentru unii, astfel situații sunt înfricoșătoare, pentru Cas nimic nu este întâmplător sau înfiorător. Curajos și ambițios, Cas își dorește să pornească pe urmele Annei, însă care este probabilitatea ca el să găsească acea fantomă de care s-a îndrăgostit nebunește?

Puțin ciudată și neobișnuită, povestea dintre cei doi, procesul de căutare, de pătrundere într-o lume a morților, nu este altceva decât un element, care te determină să finalizezi povestea pe care ai început-o.

Fata din coșmaruri este o carte, care mi-a amintit foarte mult de cărțile Cassandrei Clare. Poate puțin cam mult, deoarece efectul nu a fost chiar atât de ''wow'' pe cât mă așteptam. Ordinul, vânătoarea de fantome, sunt aspecte care m-au determinat să asociez atmosfera creată de Kendare Blake în Fata din coșmaruri, cu atmosfera creată de Cassandra Claire în seriile ei, atât de bine conturate. 

Nu pot spune că această asemănare este tocmai un atu, la fel cum nu pot să menționez că este un dezavantaj. Este, pur și simplu, acea senzație și reacție, care te face să compari lecturile prezente cu cele anterioare. Acea senzație, care te determină să spui că ai mai întâlnit ceva asemănător undeva.

Totuși, ceea ce ne prezintă autoarea în acest volum este o aventură, plină de peripeții, dar puțin cam lălăită și întinsă. Dacă în primul volum a predominat dialogul și acțiunea, respectiv firul evenimentelor s-a derulat foarte rapid, în acest volum, dialogul a fost înlocuit de descriere, creând o oarecare monotonie. Conversațiile rezidă doar în strictul necesar, iar unele sunt chiar banale, dar reușesc,oarecum , să completeze tabloul lumii coșmarurilor. 

Se poate vorbi despre o evoluție? Sunt tentată să cred că, da, se poate vorbi despre o evoluție atât la nivelul evenimentelor, cât și al personajelor. Eroii cărții, Cas, Thomas, Carmel și Jestine sunt cei care înseninează atmosfera, prin curajul lor, prin puterea de gândire și de coordonare, dar și prin agilitate și un temperament demn de apreciat. Nu se poate vorbi, din păcate, despre o evoluție la nivel stilistic sau din punct de vedere al ideilor.

Odată cu această ascensiune, se observă și o înaintare în ceea ce privește căutarea în care s-au înrolat cei patru. Astfel, vom ajunge să petrecem foarte mult timp în compania acestora, dar ne vom bucura și de prezența altora.

Întrebarea care pune capac poveștii și îi oferă o tentă enigmatică este următoarea: Va reuși Cas să pătrundă în lumea în care a fost aruncată Anna, în urmă cu câteva luni?  

Vor exista o sumedenie de astfel de întrebări, la care răspunsul va fi găsit doar a final. Totodată, ni se va oferi posibilitatea de a ne face scenarii și de a introduce personajele într-o lume proprie. 

În cele din urmă, însă, dacă ar fi să fac o comparație între acest volum și între Anna în veșmânt de sânge, aș putea spune că primul mi-a plăcut mult mai mult, deoarece nu mi-a oferit ocazia de a mă plictisi. În cadrul acestui volum, mi se pare că autoarea a prelungit cam prea mult ideile, iar, la un moment dat, am avut impresia că povestea efectiv nu se mai termină. Sunt puțin dezamăgită, deoarece mă așteptam ca adrenalina să predomine mai mult și mi-ar fi plăcut să mă fi putut bucura de o lectura la fel de calitativă ca primul volum. 

Per total, Fata din coșmaruri a fost o poveste simpatică, cu mici defecte, care au încetinit lecturarea, dar, într-un final, am reușit să o finalizez și mă bucur că am ajuns până aici și nu a abandonat povestea Annei Karlov. 

Dacă ați citit Anna în veșmânt de sânge, vă recomand să nu vă împiedicați de anumite păreri și să continuați seria, citind și acest volum. La final, povestea va prinde contur și veți fi mândri de faptul că ați ajuns să faceți cunoștință cu o nouă lume.

Mulțumesc, Libris.ro pentru acest exemplar oferit spre recenzie! Cartea poate fi achiziționată cu doar un click aici. De asemenea, nu uitați de primul volum, Anna în veșmânt de sânge. Recenzia cărții poate fi găsită pe blog printr-un click aici .

Comentarii

  1. Pare foarte interesanta cartea, desi nu e chiar genul de carti spre care intind mana :P. Mie imi place foarte mult genul thriller, horror, romane politiste si cu crima :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru prezentare si recenzie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am destule de cosmaruri, poate ar trebui să citesc si eu aceasta carte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Sper să îți placă! Nu uita că acesta este al doilea volum!

      Ștergere
  4. Tare interesanta aceasta carte! Multumim pentru recenzie, poate o sa o cumpar si eu. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta ar fi o carte pe gustul meu. O sa o caut si e sa o achizitionez. Draguta recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi place tare mult modul în care ai prezentat această carte, deși nu e tocmai genul meu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie imi pare destul de interesanta cartea asta. Imi place foarte mult stilul tau de a scrie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Seria aceasta este extrem de apreciată în străinătate și când a ajuns la noi a fost ridicată în slăvi. Eu nu am dorit să citesc cărțile pentru că aveau copertele cam sângeroase și îmi displăceau. 😂😂 Volumul 2 are o copertă mai interesantă și sună foarte bine descrierea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știam că a fost atât de apreciată și în afară. Mie, sincer, mi-a plăcut mai mult primul volum.

      Ștergere
  9. Foaqrte, dar foarte captivanta cartea. Multumim de recenzie

    RăspundețiȘtergere
  10. foarte frumoasa recenzia, pare o carte interesanta

    RăspundețiȘtergere
  11. Pare o carte destul de frumoasa, care merita sa fie citita.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cei de la Libris sunt si prietenii nostri, in urmatoarea comanda o sa includ si aceasta carte. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am si eu Ana in vesmant de sânge, dar nu stiu cand voi reusi sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  14. wow! Already looove it. Abia astept sa mi se termine sesiunea si lectura obligatorie sa trec si la ale mele...

    RăspundețiȘtergere
  15. Suna foarte fain, exact genul de carte spre care as intinde mana. Am sa o cumpar si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu uita,te rog,că acesta este cel de-al doilea volum din serie.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe