Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Clinica care te va scăpa de frica de dentist poartă un singur nume. Clinica Dr. Andrei Capra


"Zâmbiţi fără teamă, zâmbetul n-a fost impozitat, încă." - David Boia

Cu toții ne confruntăm cu o frică în viața aceasta, deoarece suntem oameni și oamenii sunt animați de frici. Alții, este drept, sunt puternici, maturi, parcă ar stăpâni pământul. Dar câți dintre noi știm, însă, că oamenii mari au cele mai multe frici? Altora le este frică de întuneric, unora de insecte și târâtoare, de spații închise, de anumite obiecte. Mie mi-e frică de dentist! Ați auzit bine. DEN-TIST! Aveam o perioadă când până și acest nume, care parcă face referire la un informatician al dentinei, mă îngrozea și am avut toate motivele să mă gândesc cu groază la o astfel de persoană care, până la urmă, se ocupă de prelucrarea dinților mei. O doza mult prea mică de anestezic poate conduce spre durere, însă o cantitate mult prea mare, pentru prima dată, poate duce la leșin. Și acesta este evenimentul cu care m-au confruntat eu. Nu am certitudinea că doctorița a fost de vină, dar frica, starea de apăsare și acel gând că dinții sau măselele mele vor suferi modificări, m-au determinat să clachez. De aici și frica mea de dentist. 

Mă aflu astăzi în fața ecranului computerului , tocmai pentru a vă înștiința că, într-o lume ca aceasta, în care calitatea curge lin la vale, mai există și persoane, care se dedică în totalitate muncii pe care o fac și, mai mult decât atât, o transformă în pasiune. Pasiunea aceasta se observă prin prisma rezultatelor, laudelor, dar și prin intermediul aparatelor de o calitate superioară, care asigură succesul de fiecare dată. 



Există multe cabinete stomatologice în țară, dar nimeni nu ne poate garanta să sunt și calitative. De obicei, ceea ce este mai mic și mai concentrat este mai bun, mai calitativ. Există sute sau poate mii, dacă stăm să ne gândim, de astfel de cabinete. Unul este, însă, acela care îți oferă o doză de relaxare, nu o notă de stres. Unul este acel cabinet care, prin oameni pasionați și muncitori, surprinde la nivel național. Nu este un secret faptul că există și oameni, care pot să ne întreacă așteptările. Clinici la care să apelăm de fiecare dată când avem nevoie sau cabinete stomatologice, care să fie acolo pentru noi când ne confruntăm cu o durere insuportabilă la nivelul dintelui sau măselei, cu o carie, care nu are ce căuta acolo sau, pur și simplu, în acele momente când simțim că dinții noștri sunt lipsiți de strălucire. Clinica Dr. Andrei Capra este clinica care surprinde nu doar printr-un personal amabil, ci și prin servicii, care nu au nemulțumit niciun client. Acest aspect contează foarte mult, crede-mă! De ce spun asta? Pentru că tu, cel cu probleme, nu ai voie să îi permiți unui medic să facă ceea ce nu trebuie cu micile defecte de la nivelul igienei orale. Sunt sigură că nu ți-ar conveni ca atunci când vine vorba despre o plombă, dentistul să nu țină cont de culoarea smalțului tău și să completeze cu unul mult mai închis. Ce ar ieși atunci? Ai mai avea tu încredere în tine, iar mai apoi în medic? Te asigur că nu! De aceea, pentru a nu te confrunta cu astfel de situații nefericite, pentru a te bucura de rezultatele dorite, ar trebui să apelezi la un medic specialist atent cu tot ceea ce înseamnă dinte, măsea sau probleme dentare. Dr. Andrei Capra îți garantează servicii de înaltă calitate, rezultate surprinzătoare și de lungă durată! De ce? Pentru că el este un medic profesionalist! 

De asemenea, sunt extrem de sigură că nu sunt singura persoană care mai are câte o problemă cu câte o măsea. Și voi aveți, am dreptate? Nu-i așa că uneori neglijați cariile, doar pentru că vă gândiți cu groază la ideea de a vizita dentistul? Am dreptate când spun că apelați la dentist doar în acele momente în care nu mai puteți de durere? Știu despre ce vorbesc, deoarece mă aflu în cauză. Surprinzător este, însă, că nu am găsit încă un medic stomatolog, care să mă convingă să-l mai vizitez. Norocul vă surâde de această dată, tocmai pentru că vin la voi cu o recomandare. Vreau să faceți cunoștință cu serviciile oferite de medicul stomatolog Andrei Capra. 

Ce servicii sunt disponibile în cadrul clinicii unde lucrează? Ați fi surprinși să vedeți că, de fapt, profesionalismul de care acest medic dă dovadă, se regăsește în munca pe care o depune atât el, cât și colegii lui, care, la fel, pot fi percepuți ca un personal simpatic, cu mâini de aur, care vor face minuni. 

S-ar putea să te intereseze termenul de tratament endodontic. Ce este și ce presupune acest tratament? 
Tratamentul endodontic, cunoscut și ca „tratamentul de canal” sau „scoaterea nervului”,  este una dintre cele mai frecvente proceduri medicale dentare, care tratează „interiorul dintelui” și aici mă refer la camera pulpară și întreg sistemul de canale, pentru eliminarea infecțiilor și protejarea de infecții viitoare.

S-a demonstrat practic că tratamentul „clasic”, bazat exclusiv pe proceduri tactile, are o rată de reușită de 50-60%, în timp ce utilizarea microscopului asigură o rată de succes de peste 90%, eliminând numeroase riscuri atât în etapa non-chirurgicală, cât și în cea chirurgicală.
De altfel, pot să vă comunic că intervenția endodontică sub microscop poate face diferența între salvarea și extracția dintelui.
Nu rămâneți imuni, totuși, nici când vine vorba despre o infecție a pulpei dintelui.
Infecțiile pulpare apar, cel mai frecvent, din cauza cariilor profunde sau de mari dimensiuni, traumatismelor la nivelul danturii sau afecțiunilor parodontale. Bacteriile care pătrund prin crăpăturile dintelui distrug treptat pulpa acestuia, duc la infecția și slăbirea osului, la umflarea ligamentelor din jurul dintelui și, în final, la pierderea dintelui. Netratate, inflamația sau necroza pulpei unui dinte se pot extinde și la țesuturile din vecinătate.
Tratamentul endodontic presupune, așadar,  eliminarea completă a tot ceea ce se află în canal, curățarea, modelarea și decontaminarea zonei. La final, nu veți mai simți nicio durere la acel dinte, deoarece țesutul nervos a fost scos și infecția eliminată.

De asemenea, ar trebui să știți faptul că, în ceea ce privește intervenția sub microscop, aceasta vă asigură reușita tratamentului prin:
  •  Diagnostic cert, chiar și în cazurile în care afecțiunile sunt de mare finețe, iar aici se încadrează microfracturile și fracturile longitudinale ale dintelui, imposibil de identificat doar pe baza radiografiei. Doar cunoscând corect cauza, puteți beneficia de tratamentul corect cu rezultate pe termen lung.
  •  Tratarea corectă și completă a canalelor. Astfel, folosind mijloacele „clasice” pot fi omise canale radiculare suplimentare sau cu forme neobișnuite, care rămân necurățate și devin astfel un focar de infecție viitoare. Doar sub microscop,  care amplifică vederea de pana la 25 de ori și permite iluminarea coaxială a câmpului de lucru, canalul dentar este vizibil integral, chiar și în situația în care are dimensiunea unui fir de păr, iar specialistul endodont se poate convinge fără dubiu că acesta este curat.
  • Proceduri inaccesibile fără microscop. Procedurile moderne de endodonție folosesc tehnici de tratament și materiale speciale, utilizabile doar sub microscop. În plus, anumite proceduri nu pot fi realizate fără microscopul dentar.
  •  Refacere rapidă. În cadrul unei operații realizate cu ajutorul microscopului, țesuturile moi sunt mai puțin traumatizate, metodele de suturare mai eficiente și refacerea este mai rapidă.
  • Economie de timp și bani. Reintervențiile, cauzate în principal de calitatea scăzută a manoperei, presupun adeseori costuri mai mari decât tratamentul inițial. Terapia endodontică cu ajutorul microscopului garantează acuratețe și eficiență maximă, astfel încât durata tratamentului este mai mică și rezultatul este sigur pe termen lung.
Și, de cele mai multe ori, s-ar putea să îți pui întrebarea: "Cum recunosc infecția pulpară? Care sunt simptomele care ar putea conduce spre un tratament endodontic?". Iată, așadar, câteva semnale, care te-ar putea înștiința asupra acestui fapt:
  • durere spontană, pulsatilă sau surdă, care se extinde sau nu la zonele învecinate maxilarului
  • sensibilitate atunci când mușcați sau mestecați. Sensibilitate dentară în anotimpul rece sau cald
  • durere inexplicabilă la un dinte tratat în trecut
  • decolorarea dintelui
  • apariția unei umflături în dreptul dintelui
  • ganglioni umflați din jurul gâtului și al capului
Și cum profesionalismul se definește prin mai multe căi, neapărat trebuie să vă spun că această clinică dentară a Dr. Andrei Capra dispune de un personal, printre care se numără și dânsul, care nu se ocupă doar de tratamentele endodontice, ci și de estetica dentară. 

Cu ce se ocupă estetica dentară?

Estetica dentară este definită ca reprezentând orice tratament, care are ca rezultat cosmetizarea arcadelor dentare și obținerea unui zâmbet cât mai plăcut și atrăgător. 
Pe de altă parte, estetica dentară nu este o ramură aparte a stomatologiei, ci ea înglobează tehnici și proceduri din mai multe specialități stomatologice, care au toate scopul de a îmbunătății aspectul arcadelor dentare sau gingiilor, respectiv țesăturilor moi din cavitatea bucală. 

Care sunt cele mai importante proceduri, care stau la baza esteticii dentare?

Estetica dentară include foarte multe proceduri, tot mai folosite în ziua de astăzi. Astfel, vom avea:
  • albirea dentară
  • fațetele dentare 
  • bonding-ul dentar
  • remodelarea dentară 
  • conturarea gingivală

Astăzi, ne vom referi, însă, la metoda cel mai frecvent întâlnită atât în țara noastră, cât și peste ocean. Fațetele dentare sunt cele care le surâd multora și, tocmai din pricina unui zâmbet mai puțin perfect, majoritatea apelează la această metodă. 

Dacă nu știi, însă, ce presupune această metodă și cum se definește, în rândurile care urmează o să încerc să te fac să înțelegi toți acești termeni, dar și tot ceea ce ar trebui să știi despre această metodă. 

Ce sunt fațetele dentare?


Fațetele dentare sunt lucrări protetice, care acoperă doar fața exterioară, vizibilă a dintelui. Așadar, ele se folosesc pentru a îmbunătății aspectul estetic al dintelui sau pentru a proteja suprafața exterioară a acestuia. 
Trebuie să menționez, de asemenea, că fațetele dentare pot fi confecționate din două tipuri de materiale. Printre acestea se numără ceramica dentară sau compozitul, care este un material similar cu cel folosit în construcția plombelor dentare. 
De obicei, fațetele dentare se confecționează în laboratorul de tehnică dentară, iar mai apoi, urmează să fie atașate de dinții pacientului, cu ajutorul unui ciment de lipire specific. Există și situații în care, aceste fațete pot fi construite de către medicul dentist la cabinet, fără a mai fi nevoie să se apeleze la un tehnician dentar. 


Cu alte cuvinte, fațetele dentare sunt un instrument foarte important pentru medicul estetician. Acesta poate folosi o singură fațetă pentru a îmbunătății aspectul unui dinte, care a suferit modificări de culoare sau fracturi minore sau, dimpotrivă, mai multe fațete pentru a schimba fizionomia întregii arcade. 

Care sunt situațiile în care se poate apela la fațetele dentare?


Fațetele dentare se pot indica, așadar, în mai multe situații:
  1. Pete estetice pe suprafața exterioară a unui dinte sau schimbări de culoare, un exemplu ilustrativ fiind dinții îngălbeniți, care nu se pot trata prin albire
  2. Mici defecte ale smalțului pe suprafața unui dinte 
  3. Abrazia prematură a dinților
  4. Dinți care au fost scurtați datorită unui proces de uzură
  5. Apariția de spații dizgrațioase între dinți datorită retragerii papilei dentare 
De asemenea, fațetele dentare pot fi folosite și pentru a închide spații inestetice formate între dinți sau atunci când vine vorba despre o înghesuire a dinților sau încălecări. Fațetele dentare vor oferi, în acest caz, o îmbunătățire a arcadei, respectiv un zâmbet simetric și uniform. 

Cum se procedează din punct de vedere clinic?

Fațetele dentare pot fi realizate pe parcursul a două ședințe. Dacă, însă, fațeta este construită de medicul stomatolog sau se folosește tehnologia CAD/CAM, fațeta poate fi terminată într-o singură ședință. 

Iată care vor fi pașii care trebuie urmați:
  • Examinarea clinică
Examinarea clinică va stabili dacă tratamentul prin fațetele dentare este cea mai bună opțiune, dar și dacă pacientul are alte afecțiuni, care, bineînțeles, trebuie remediate la început. 
Totodată, cu acest pas, vine și alegerea culorii, care este foarte importantă, Nu vă fie frică de acest aspect, deoarece tehnologiile moderne permit o previzualizare a rezultatului final, care este afișată pe ecran. 
  • Pregătirea dintelui 
În cadrul acestei etape, de cele mai multe ori, se șlefuiește foarte puțin din suprafața exterioară a dintelui. 
După administrarea unei anestezii locale, medicul stomatolog va îndepărta un strat extrem de subțire din suprafața dintelui folosind freze diamante, atașate la turbină sau micromotor. 


  • Metoda directă 
În cazul metodei directe, medicul stomatolog va construi fațetele în cabinet. Această metodă directă se poate realiza, însă, doar dacă se apelează la fațetele din compozit. 

Medicul stomatolog va construi fațeta prin aplicarea mai multor straturi de material compozit pe suprafața exterioară a dintelui, fiecare strat urmând să fie fotopolimerizat separat cu ajutorul unei lămpi, care emite o lumină specifică. 

În acest caz, se pot aplica mai multe nuanțe, în funcție de cerințele clinice ale fiecărui caz. Astfel, după ce se ajustează forma și lungimea fațetei, aceasta va urma să fie finisată cu ajutorul unor freze de finisat și polipanturi. 

La final, fațeta este fixată prin metoda bonding. 


  • Metoda indirectă 
Această metodă indirectă se folosește doar dacă s-au planificat fațetele ceramice. În aceste situații, medicul stomatolog va lua o amprentă a dintelui preparat, pe care o va trimite în cadrul unui laborator dentar. 
Urmează, mai apoi, ca tehnicianul să toarne modelul în gips și să confecționeze fațetele prin prisma acestui model. 

De cele mai multe ori, fațetele din porțelan se execută folosind tehnologia CAD/CAM . În aceste cazuri se poate apela la amprenta digitală care se ia cu ajutorul camerei intraorale și este transmisă, imediat, computerului care va proiecta lucrarea. 
Folosind această tehnologie, este posibil ca execuția și cimentarea fațetelor să se realizeze în cadrul aceleiași ședințe. 

De asemenea, dacă se consideră necesar, se pot realiza fațete provizorii, care vor fi poziționate pe dinții șlefuiți, până la terminarea fațetelor definitive. 
  • Adaptarea și fixarea fațetelor
Înainte de cimentarea definitivă, fațetele dentare vor fi poziționate pe dinți și evaluate, tocmai pentru siguranța că acestea corespund din punct de vedere estetic și funcțional. 
La nevoie, se pot face mici ajustări, până când se consideră că fațetele se potrivesc perfect atât din punct de vedere al culorii, cât și din punct de vedere al formei și poziției. 



La final, fațetele sunt cimentate definitiv, folosind materiale specifice, tocmai pentru ca pacientul să fie cât mai mulțumit și să aibă zâmbetul dorit. 

Pe lângă aceste servicii, însă, mai există în cadrul Clinicii Dr. Andrei Capra și implantologia și chirurgia, respectiv ortodontia. 

Cu toții cunoaștem faptul că extracțiile sunt cele mai des întâlnite proceduri ale chirurgiei dentare. Chiar dacă foarte mulți dintre noi avem o teamă care ne animă atunci când vine vorba despre o vizită la stomatolog, respectiv despre o extracție, trebuie să menționez că nu există, de fapt, durere pe parcursul acestei proceduri? De ce? Pentru că avem un personal drăguț și atent, care se ocupă de tot ceea ce ar putea să creeze discomfort, dar și pentru că tot procesul se va desfășura sub influența unui anestezic. 

În cazul în care, spre exemplu, este vorba despre lipsa unui dintre sau a mai multor dinți, în 90% dintre cazuri, implanturile dentare reprezintă cea mai bună soluție, având o mulțime de avantaje. Se remarcă, astfel, faptul că acestea arată și se simt exact ca și dinții naturali, prevenind, în același timp, resorbția osoasă și retragerea gingiei, întrucât se integrează perfect în structura osoasă proprie. 

În ceea ce privește rata de succes înregistrată la clienții care au apelat la această metodă, ea se situează undeva la 98-100%. Totuși, aceasta variază și în funcție de starea de sănătate a pacientului, implantele dentare fiind contraindicate la pacienții care suferă de afecțiuni hepatice, metabolice, cardiace grave sau renale. Totodată, rata de succes mai depinde și de tehnica operatorie, calitatea și cantitatea osului și, cel mai important, igiena pacientului. Îngrijite într-un mod cât mai corect, implanturile dentare pot dura toată viața. 

Să nu uităm, de altfel, de faptul că, în ziua de astăzi, tot mai mulți dintre noi ne confruntăm cu diferite defecte ale dinților, care se pot corecta doar prin purtarea unui aparat dentar o anumită perioadă. 
Aici apare termenul de ortodontie, care este o ramură a stomatologiei, ce se ocupă cu îndreptarea și corectarea dinților. 

De reținut este faptul că tratamentele ortodontice, care implică folosirea aparatelor dentare, pot fi efectuate numai de către un medic ortodont specializat, în urma unei consultații amănunțite. 

Ce nume poartă locul în care găsiți cele mai bune servicii atunci când vine vorba despre sănătatea, aspectul și frumusețea dinților voștri? La Clinica Dr. Andrei Capra puteți opta pentru orice intervenție este nevoie. Toată munca, pasiunea și dedicația se vor regăsi în rezultatele obținute. Toate pentru un zâmbet perfect. 

Cu astfel de servicii la îndemână, cu o aparatură pe măsură, dar și cu medici pasionați de munca lor, teama de a merge la dentist s-ar putea să devină inexistentă. Căci cu așa specialiști, s-ar putea să vrei să mergi tot mai des la dentist, nu să te ferești de el.

Voi cu ce probleme vă confruntați? Când ați apelat ultima dată la un medic dentist?












Comentarii

  1. Nu stiam de aceasta clinica dentara. Multumim pentru descrierea ampla si pentru toate informatiile pe care ni le-ai oferit. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos articolul,m ai convins!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă duc cu groază, dar știu că ies de acolo cu o dantură mai frumoasă și mai curată.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte util articolul! Multumesc pentru informatii! ��

    RăspundețiȘtergere
  5. Daa, și eu îmi mai neglijez dantura. Mă duc mult prea rar la dentist din păcate.

    RăspundețiȘtergere
  6. O, Doamne... Am ajuns la nivelul la care nu imi mai este teama de stomatologie in sine ci de costurile financiare! ��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Off.. Imi pare bine să aud prima parte,dar cea de-a doua nu mă încântă.

      Ștergere
  7. Chiar consider ca o astfel de vizita la clinica estetica este foarte oportuna.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiam de clinica aceasta. Ani de zile mi-a fost frica de dentist pana am gasit un stomatolog priceput si cu mana usoara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu inca ma mai lupt sa gasesc unul prin zona care sa fie okay din toate punctele de vedere:D

      Ștergere
  9. Eu ma duc o data pe luna pentru ca am aparat dentar
    Probleme nu am avut, doar 5 extractii ca sa mi incapa dintii in gura drepti ��

    RăspundețiȘtergere
  10. Ar trebui sa făcuși eu o vizita la dentist. Tot aman momentul din diverse motive și totuși acest medic pare a fi unul foarte profesionist

    RăspundețiȘtergere
  11. Trebuie neaparat sa merg la un control si la un detartraj, imi pregatesc zambetul pentru poze frumoase de vacanta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Informații foarte utile! Într-adevăr, majoritatea neglijează sănătatea și aspectul dentar. Eu am avut 2 aparate dentare, care însă nu au rezolvat problema total și am lăsat-o așa din cauză că necesită foarte mulți bani.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sună foarte bine această clinică dentară! Eu am frică de mersul la dentist și mai demult leșinasem de frică și după anestezie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pf... oricat incerc sa imi spun ca procedurile s-au schimbat, ca acum e mai simplu, tot cu frica ma duc la dentist.

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte utile sfaturile tale. Trebuie sa mergem periodic la dentist și sa avem grija de dantura noastră.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe