Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Suflet dezrobit de Nieves F Joy - un labirint de emoții din care doar cei puternici pot ieși


Autor: Nieves F Joy
Editura: Librex Publishing
Dată apariție: Decembrie 2017




Bătăile unei inimi schingiuite de durere nu le poate opri decât resemnarea. Acel moment de slăbiciune când împreunezi mâinile pe piept și spui: " Stop! Nu mai pot! Nu mai vreau! Nu mai rezist! Am obosit."
Așa ar face o persoană ajunsă la capătul puterilor, izbită din toate părțile, fără   posibilitatea de a se apăra. Nu și Raisa. Nu esența unui suflet rebel. Deși prinsă la mijloc în lupta dintre rațiune și nebunie, ea își poartă fiecare bătălie cu un curaj nebunesc, alimentată fiind de revolta și încăpățânarea celui care nu mai are nimic de pierdut.
În sincron cu zbuciumul ei sufletesc, Race își înfruntă proprii demoni din trecut, abia distingând prin întuneric luminița din tunelul deziluziilor.
Vor putea două suflete distruse de incertitudini să se ridice dintre ruinele unui prezent potrivnic? Vor putea să se vindece și să-și găsească calea de a se iubi dincolo de contratimpi și minciuni? Probabil că da, posibil să nu.
"Suflet dezrobit" este deznodământul unei povești în care pot fi mai mulți învinși și niciun câștigător. Un final incert în care războiul voințelor, alegerile imposibile și rotirile unui carusel numit soartă sunt duse pe culmile extremului.
Un labirint de emoții din care doar cei puternici pot ieși.

Nieves F Joy este pentru mine un simbol al prieteniei, o dovadă vie a faptului că relațiile se pot desfășura nu doar în mediul real, ci și în cel fictiv. Ea a reușit să readucă în prim-plan prietenia, iubirea, speranța, dar și dorința de a lupta, dorința de sacrificiu pentru ceea ce se poate materializa într-un viitor cât mai apropiat. Cum a reușit să introducă toate aceste elemente și, cel mai important, unde? Cu ceva timp în urmă am reușit să citesc primul volum din seria Paradoxul iubirii, iar dorința de a descoperi mai mult m-a călăuzit și către cel de-al doilea volum, Suflet dezrobit, o continuare pe care am așteptat-o cu sufletul la gură, tocmai datorită unui personaj, bine, poate chiar două, care mi-au rămas întipărite adânc în minte și în suflet. Despre cine este vorba?

În primul rând, Raisa este cea care mi-a furat orice așteptare. Ea este cea care m-a surprins, mi-a dat de gândit și m-a condus spre decizii corecte. Prin prisma acestui personaj, care este, de altfel, un exemplu literar, mi-am creat propria sferă, o lume în care gândirea rațională se îmbină perfect cu cerințele inimii. Mai pe scurt, Raisa a fost un personaj exemplu, o dovadă a puterii, dar și un semn spre ascensiune, care se remarcă încă din primul volum, respectiv primele capitole.

Dacă ajungi să o întâlnești și tu pe Raisa, adică, dacă într-un moment din viața ta îți dorești să te delectezi cu o lectură de calitate și să descoperi un personaj animat de dorințe, atunci trebuie să știi că Nieves F Joy îți va da, pe cât posibil, răspunsul la întrebările tale, căci, dincolo de orice ficțiune, ambele volume pot fi adevărate confesiuni, unde răspunsurile și întrebările nu sunt puse întâmplător prin prisma personajelor.

Iar tot în acest plan, categoric, nu putea să lipsească nici o personalitate masculină. Poate vi-l aduceți aminte pe Race. Race este, la fel ca Raisa, un personaj puternic, singura diferență dintre cei doi fiind, poate, caracterul, respectiv micile obsesii. A fi puternic, însă, nu înseamnă neapărat a fi rebel. Dar oare personajele noastre prin ce trăsături se definesc?

Dincolo de orice aparență, tind să cred că însăși autoarea se definește prin putere. Am impresia de fiecare dată când citesc un capitol din cărțile ei că, de fapt, ascult o mică fărâmă din trecutul autoarei. Ca să scrii o carte puternică, ai nevoie de putere, iar eu cred cu tărie că autoarea este puternică. Ce nu poate înțelege cel care n-a citit volumele este faptul că oricât de fictive ți-ai dori să fie anumite întâmplări, un autor nu are cum să nu introducă, măcar puțin, un moment definitoriu pentru el. Fie că schimbă numele personajelor, fie că adaugă secvențe noi alături de altele, un autor mereu se va regăsi într-un paragraf, într-o frază, propoziție sau chiar într-un cuvânt.

Lăsând aceste aspecte la o parte, așadar, trebuie să vă spun ce am simțit eu pe parcursul lecturării volumului Suflet dezrobit. Ce sentimente m-au animat? Ce mi-a plăcut? Ce nu mi-a plăcut?

Înainte de toate, evident, mi-am dorit să descopăr povestea Raisei și a lui Race cât mai mult. Povestea lor, deși banală, este una sensibilă, puternică, dar și creatoare de obsesie. Mi se mai întâmplă, este drept, ca uneori să îmi placă atât de mult niște personaje, încât să mă gândesc mereu la ele. Așa a fost și în cazul celor două caractere. O perioadă bună de timp am meditat asupra lor, respectiv asupra întâmplărilor, mai mult sau mai puțin plăcute.

Suflet dezrobit a fost, per total, o lectură ușurică și nu prea. În ce sens? Stilul autoarei a rămas același, un stil pe care îl îndrăgesc, care mă face efectiv să trăiesc fiecare eveniment în parte. Nieves F Joy are un mod de scriere care, pe alocuri, necesită o concentrare maximă, iar uneori poți pur și simplu să citești în orice loc te-ai afla și vei înțelege povestea, fără alte probleme. Totuși, ceva mi s-a părut diferit. Știu și ce a fost diferit, evident. Dacă în cadrul primului volum, descrierile și paragrafele lungi își făceau prezența doar pe alocuri, pe paginile celui de-al doilea volum au fost inserate o sumedenie de paragrafe lungi, în care, sincer, m-am pierdut de foarte multe ori. Acest aspect a îngreunat citirea volumului și, tocmai datorită acestui considerent, mi-ar fi plăcut ca ele să fie mai spațiate, tocmai pentru a nu aduce în prim-plan o oboseală sau, și mai rău, plictiseala.

În cazul meu, nu m-am plictisit, dar mi-a fost greu să parcurg acele pagini în care paragrafele lungi și-au spus cuvântul. Lectura a decurs repede, pentru că, hei, sunt o cititoare înrăită, care citește extrem de repede, dar pentru un începător sau pentru orice alt cititor, acest aspect poate fi mai mult decât deranjant. Ba chiar mai mult decât atât, se poate solda cu părăsirea dorinței de a lectura volumul.

Ceea ce mi-a displăcut au mai fost și virgulele. Prezența prea multora și lipsa lor de unde le era locul. Nu știu dacă toate volumele sunt așa sau doar exemplarul meu a dispus de aceste "greșeli", dar nu a fost plăcut ca, de fiecare dată, să găsesc, în fiecare propoziție, virgula între subiect și predicat. Crezusem, inițial, că a fost o scăpare, dar, din păcate, acest mic-mare aspect s-a evidențiat până la finalul romanului.

Vă vine să credeți sau nu, dar încă mai există speranță. Speranța este cea care clădește povestea unei lumi aparent imposibile și greu de perceput, o lume în care Raisa și Race pot fi chiar despărțiți, căci, după cum bine știți și voi, într-o relație nu poate fi totul roz. Dificultățile sunt prezente și aici și tocmai din acest motiv, consider că personajele, respectiv evenimentele capătă o alură verosimilă, un aer care îți dă impresia că, de fapt, aceste personaje nu sunt nimic altceva, decât proiecții în plan fictiv ale unor personaje din viața reală

Nieves F Joy a reușit, însă, să aducă într-o postură principală o serie de legături sau, mai bine zis, conexiuni puternice, care se observă atât prin prisma numelor personajelor, numele celor implicate într-o relație începând toate cu "R", cât și prin intercalarea situațiilor plăcute cu cele care se îndreaptă spre un plan negativ. Fie că este vorba despre rău sau despre situații în care zâmbetul este elementul principal, povestea care stă la baza romanului este, mai mult sau mai puțin, o adevărată dramă. Poate chiar o dramă cu tentă care se îndreaptă spre realism, respectiv spre verosimilitate. De ce dramă realistă? Pentru că însăși viața noastră este, uneori, o dramă.

Ce doresc să vă mai spun este că, încet, încet, se va urmări o evoluție a personajului principal, dar și o serie de indicii și situații care o vor pune pe Raisa în diferite posturi. Va face față încercărilor? Va păstra legătura cu Rashid sau tot ceea ce contează pentru ea poartă un singur nume și anume Race? Puterea emanată de aceasta vă va surprinde și, nu uitați, citind acest roman în lăuntrul vostru va exista posibilitatea nașterii unei speranțe, respectivi puteri, care să vă facă să luptați, cică, până la urmă, Raisa este un personaj extrem de puternic.

Șirul evenimentelor, însă, nu este atât de alert și atât de prezent precum a fost în primul volum, ci în Suflet dezrobit, accentul cade mai mult pe trăirile Raisei, pe gândurile lui Race, pe prietenii, putere și confesiune, în care monologul interior își pune amprenta, într-un fel sau altul, pe fiecare personaj în parte. Fie că vorbim de Raisa sau prietena ei, fie că vorbim despre Race sau Rashid, cert este că fiecărui personaj i se oferă șansa de a-și exprima gândurile, șansă definitorie pentru cititorul care nu își dorește doar o simplă poveste, ci și o aventură printre gândurile sălbatice sau potolite ale caracterelor.

Suflet dezrobit a fost, așadar, o lectură de la care, poate, aveam mai multe așteptări în privința acțiunii, dar nefiind o carte care să abordeze în totalitate acest gen, pot să declar că a fost o lectură drăguță, dar tot primul volum va rămâne, cu siguranță, preferatul meu.

Cert este faptul că după ce ați citit primul volum, veți avea nevoie și de cel de-al doilea. Ce va determina orice cititor să facă acest lucru? Curiozitatea și suspansul care atârnă în aer în momentul finalizării primului volum.

Nieves F Joy face în continuare o treabă bună în ceea ce privește scrisul și sunt mai mult decât sigură că pe foarte mulți dintre voi vă va sensibiliza.

Voi sunteți curioși cum vor decurge evenimentele în continuare?

De asemenea, pentru doritori, volumul Suflet dezrobit se poate achiziționa cu doar un click aici. Enjoy!

Comentarii

  1. Descrierea ta mi se pare cam lunga, nu pot sa zic ca ma atrage in mod deosebit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am simtit nevoia de a exterioriza prin scris tot ceea ce am simtit.

      Ștergere
  2. Sunt si eu dezamagita cand gasesc in carti greseli mari de ortografie, mai multa atentie nu ar strica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord cu tine. Mi-a fost destul de greu să trec cu vederea peste toate virgulele puse unde nu le era locul.

      Ștergere
  3. Imi plac tare mult carticelele astea mici care pot fi tinute in geanta si citite in autobuz, insa nu stiu daca ma pasioneaza neaparat asta. Ramane de vazut

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare o carte interesanta, nu auzisem despre ea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am auzit de cartea acest pana acum dar mi se pare tare interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant titlul, nu am citit nici prima carte dar multumesc pentru recomandare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu inclin sa cred ca autoarea este una puternica. Foarte buna recenzia

    RăspundețiȘtergere
  8. Prima parte mi-a placut mult, asa ca sunt curioasa sa citesc si continuarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie mi-a plăcut tare mult prima parte. Mai mult decât aceasta :D

      Ștergere
  9. N-am mai citit nimic de la aceasta autoare, dar aceasta carte ma atrage foarte mult. Cred ca recenzia este vinovata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He he. Ce mă bucur. Sper să te încânte. Aștept și părerea ta.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe