Treceți la conținutul principal

Recenzie - În mintea comisarului de Teodora Matei

În mintea comisaruluiCărțile polițiste? Nu în tocmai pe placul meu. În mintea comisarului? O carte polițistă și, totuși, am adorat-o, m-am bucurat din plin de fiecare fragment. Am savurat-o. Am devorat-o. Ce are oare această carte atât de special, încât să bulverseze cititorii și să îi facă să nu mai țină cont de gen? Pe mine m-a captat și, mai mult de atât, mi-a oferit exact ceea ce am nevoie de la o carte. Acțiune, suspans, adrenalină. În mintea comisarului este lectura perfectă, o lectură ce nu ține cont de gusturi, de genul preferat sau de orice altceva. În mintea comisarului este o carte diferită, o carte care știe să atragă cititorii. Pentru mine, aceasta a fost doza perfectă de acțiune de care am avut nevoie. Mai mult de atât, cartea surprinde, iar autoarea reușește să poarte cititorul prin evenimente stranii, prin tuneluri predispuse pericolului, prin canele ce te absorb precum absoarbe un burete apa.
Ce mi-a plăcut atât de mult la această carte? Pentru mine răspunsul este simplu de dat, deoarece mi-a plăcut absolut tot.  Personajele m-au încântat, am luat parte, alături de ele, la evenimente care nici prin cap nu mi-ar fi trecut că pot fi consemnate. De asemenea, stilul autoarei care este unul lejer și accesibil pentru oricine mi-a facilitat lectura și m-a făcut să o consider ca fiind una dintre acela câteva lecturi frumoase din această lună. Nimic nu m-a deranjat în ceea ce privește acest volum și chiar și acum mă întreb: cum este posibil așa ceva? Uite că se poate, iar autoarea Teodora Matei a avut ocazia de a mă cuceri prin acest roman.
Nu știam la ce să mă aștept, așadar, am pornit oarecum sceptică pe acest drum presărat cu obstacole. Treptat, însă, nu am știut cum să fac să citesc mai repede, pentru că suspansul mă podidise, iar eu eram nerăbdătoare să văd ce se întâmplă, care mai este viața personajelor, prin ce necazuri mai intră și cum reușesc să scape de orice impediment. Această carte se numără printre acele cărți pe care abia am așteptat să le finalizez și parcă nu aș fi vrut. Așa se întâmplă mereu cu acele romane care sunt calitative și, se pare că acest roman și-a câștigat locul în sufletul meu și a urcat pe un piedestal, acolo unde puține scrieri ajung.
Simt că nu am destule cuvinte pentru a descrie toate sentimentele și emoțiile care m-au animat în timpul lecturării acestei cărți, iar acest lucru nu poate fi remediat, deoarece oricât de mult aș medita și aș reflecta la ceea ce s-a întâmplat, la ceea ce aș putea să comunic în legătură cu acest roman, cuvintele s-ar dovedi tot insuficiente. Un lucru este cert și anume faptul că acțiunea cărții, personajele, dar și autoarea vor rămâne mereu în sufletul meu, deoarece în momentul în care calitatea își spune cuvântul, imaginile, gândurile și trăirile nu pot fi șterse cu buretele. Din contră, sunt sigură că ele se vor perinda mereu prin ceea ce reprezint eu, dar și prin minte și suflet.
Cum începe totul? Totul începe în vogă, iar intriga este cu adevărat intrigă. Ea este cea care reușește să introducă, încă de la primul contact, suspansul și frica în mădulare. Acest aspect s-a dovedit a fi unul bine conturat, un aspect ce are rolul de a determina cititorul să nu lase cartea din mână până nu o finalizează.
O moarte subită a unei bătrâne numită Mia Vlaicu, o tânără, aparent, în lacrimi și dezamăgită, un incident ce instalează suspansul. Cora Abrudan, nepoata Miei, și-a pierdut una dintre dragele cunoștințe, însă de această dată, trebuie să fim atenți pentru că nu putem avea încredere în personaje. Ele sunt cele care nu ne oferă timp de respiro, iar când vine vorba de un popas, nu îți permiți să te așezi pentru a te relaxa, pentru a-ți relaxa mușchii, deoarece orice secundă contează. O secundă poate însemna viață sau moarte.
Această moarte stranie și întâmplătoare face furori în lumea pe care Teodora Matei a construit-o, dar, totodată, este binevenită, deoarece de aici totul ia amploare. Cauza morții, însă, este una banală,  cauză ce dă bătăi de cap celor care se ocupă de caz. Inspectorii și medicii, totodată, ne fac și pe noi să purtăm frică pentru că în acest roman, nimic nu este cert, ci doar comisarul are prilejul de capacitatea de a elucida misterul.

" - Ingestie de substanță toxică, voluntară sau nu... Trebuie să aștept criminaliștii, așa mi s-a spus... Nu mă interesează ce fac ei mai departe... Nu, nu putem ajunge la cazul acela, trimite pe altcineva...
- Deci chiar credeți că s-a otrăvit?! Că a vrut să moară?! întrebă Cora suficient de tare încât să fie auzită de cei ce ezitau să părăsească treptele dintre etaje. O, Doamne, nu mai am p nimeni, am rămas singură... suspină încet. " 

Am fost extrem de atentă la detalii, iar acest lucru nu m-a ajutat să descopăr mai repede misterul, ci Teodora Matei a reușit să îmi prindă urechile cu toate aceste evenimente și oricât am încercat să mă zbat pentru adevărat, doar în final am aflat ceea ce stătea la baza misterului.
Până să aflu, însă, am parcurs o lungă călătorie alături de comisarul Iordan, iar alături de el am avut parte de surprize peste surprize. Crime, răpiri, o moarte oribilă și crudă, un amalgam de emoții și de trăiri, acestea sunt cuvintele prin care aș putea să descriu romanul În mintea comisarului.
Am iubit această carte și încă o îndrăgesc, deoarece evenimentele și-au croit drum liber prin mintea mea. Autoarea Teodora Matei mi-a deschis apetitul pentru cărțile mystery și thriller, iar eu mă voi delecta și cu alte lecturi de acest gen.
Chiar dacă, inițial, nu știam la ce să mă aștept, treptat autoarea m-a surprins din ce în ce mai mult, iar dacă ar fi să vă vorbesc despre final, nu aș avea cuvinte să spun cât de mult mi-a plăcut. Mă credeți când vă spun că nu mi-ar fi trecut niciodată așa ceva prin minte? Un final demn de lăudat, personaje dragi, care se instalează repede în suflet și acțiune care are menirea de a te ține în priză. Toate acestea pot fi găsite doar în romanul În mintea comisarului, unul dintre cele mai frumoase, intrigante și misterioase romane pe care eu le-am citit.
Întrebarea rămâne, însă, una fără răspuns, în momentul de față. Eu cunosc și răspunsul, însă pentru voi este necunoscut. Când tot acest tumult de evenimente se abate asupra unei minți predispuse uitării, să fie oare toate acestea rodul imaginației? Ce este realitate și ce este ficțiune?
Într-un roman în care imaginarul se împletește cu realul, cititorului i se cuvine doar să citească, să se aventureze în noi activități și să se bucure de o aventură pe viață și pe moarte. În mintea comisarului este suplimentul perfect de adrenalină și mister, un tărâm în care viața reală este prea crudă pentru a fi percepută ca atare. Ești tu pregătit pentru a deveni un detectiv? Preferi să descoperi sau să te lași descoperit?
Dacă ar să spun că recomand această carte doar iubitorilor de mystery și thriller aș minți, deoarece, în ceea ce o privește, consider că nu e obligatoriu să îndrăgești acest gen pentru a te bucura de o asemenea lectură. De aceea, recomand cu drag acest roman tuturor iubitorilor de lectură și sunt sigură că nu va fi o dezamăgire.
Teodora Matei a devenit încet o Agatha Christie de România, o autoare care știe cum să suprapună realul cu imaginarul, o autoare care știe să acapareze prin scrierile ei și să provoace acea stare de bine și de tristețe în momentul finalizării romanului. Vă spun sincer că mai vreau. Orice carte bună este prea scurtă, iar acest aspect se valorifică și aici.
În ceea ce privește ratingul, acord cu mare drag cinci steluțe cărții, deoarece mi-a plăcut extrem de mult și nu am găsit nici un aspect care să nu îmi placă. Deși, uneori, nu îndrăgesc scrierile ale căror acțiune se desfășoară pe teritoriul României, uite că acest roman face abstracție și de la acest aspect și își întrece orice limită.

Mulțumesc mult, Teodora Matei pentru exemplarul oferit spre recenzie!

Steluțe:

Lectură plăcută!

Comentarii

 1. Felicitări! Se vede că ți-a plăcut cartea. Autoarea mai are și alte cărți sau aceasta este cartea de debut?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Autoarea nu este la prima carte, ci mai are o sumedenie de carti publicate. De asemenea, unele dintre ele sunt publicate în colaborare cu mai multi autori. Eu, însă, am reușit să o citesc doar pe aceasta. Teodora Matei mi-a deschis, oarecum, apetitul pentru aceste carti polițiste. Deși, as incerca cărțile scrise de ea, nu m-am avanta in altfel de lecturi, pentru ca, dupa cum am zis, nu le frecventez prea des. Dar, de la această autoare, da, as mai citi.

   Ștergere
 2. Felicitări, Dana pentru recenzie! Nu prea citesc cărți polițiste, dar m-ai făcut curioasă în legătură cu acel final. Trebuie să descopăr, neapărat, care este.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc mult! Iti spun sincer ca am ramas șocantă cand am descoperit finalul. Nu stiu daca acest lucru se intampla cu toate cărțile de acest fel, însă pentru mine a fost ceva wow. Nefiind obișnuită cu astfel de lecturi, aceasta a fost o cale de a evada din lumea mea. Chiar mi-a placut si o sa spun prietenilor despre ea, mai ales celor care citesc Agatha Christie. Eu nu am citit nimic de la aceasta, însă am în plan.

   Ștergere
 3. O recenzie tare interesanta! Chiar o sa imi achizitionez aceasta carte! Multumesc.😊

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că te-am determinat să îți dorești să o citești! Îți mulțumesc și eu pentru cuvintele frumoase!

   Ștergere
 4. Imi face placere sa intru la tine pe blog si sa descopar recomandari de carte. De multe ori avem gusturi diferite, dar modul in care alegi sa scrii articolele ma determina sa ma gandesc daca acord, totusi, o sansa acelor carti.
  Pe aceasta o trec pe lista de lectura.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că reușesc să fac acest lucru! Îți mulțumesc și pentru cuvintele frumoase!
   Nu o să îți pară rău, dacă o vei achiziționa!

   Ștergere
 5. Sa stii ca nici eu nu citesc carti politiste de obicei, insa mi-ai captat cat de cat atentia cu aceasta carte. O sa o am in vedere pe viitor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că am reușit să îți captez atenția. Te asigur că nu vei regreta dacă o vei achiziționa!

   Ștergere
 6. Imi place foarte mult ceea ce ai scris,p are interesanta cartea. Iti recomand tot un roman politist pe cate l-am citit eu: "Christine Falls dosarul unei morti suspecte"
  Este sigura carte de genul acesta pe care am citit-o vreodata si mi-a placut foarte mult.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase, dar și pentru recomandare!
   O sa o incerc!

   Ștergere
 7. Imi plac serialele politiste dar si cartile politiste pentru ca au o intriga si o rasfoiesti cu nerabdare pentru a dezlega misterul . Multumim pentru recomandare

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și mie îmi plac astfel de carti, deși nu citesc prea des acest gen. Dar când se iveste ocazia, le mai lecturez pentru ca incerc sa citesc genuri cat mai diferite. Multumesc si eu pentru faptul că ai trecut pe aici.

   Ștergere
 8. Frumoasa recenzie si se simte din ce ai scris, faptul că ti-a placut mult.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Mi-a plăcut acesta carte. Chiar foarte mult.

   Ștergere
 9. Chiar pare o carte interesanta, pe gustul meu.
  Am sa o caut cu prima ocazie in librarii. :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că am reușit să te fac curioasă in privinta acestei carti. Eu ti-o recomand cu drag, mai ales daca esti adepta a acestui gen.

   Ștergere
 10. Mie imi plac mult cartile politiste, o pun pe lista :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că v-am determinat să vă doriți să o lecturati!

   Ștergere
 11. Mie imi place acest gen de carti, cred ca numai de astea as citi! Recenzia ta este interesanta, pare o lectura captivanta. Chiar mi-a atras atentia! O voi cauta si eu :)

  RăspundețiȘtergere
 12. Mie îmi plac lecturile polițiste, dar nu sunt în topul preferințelor mele. Ai reușit să-mi ccaptezi atenția cu ceastă recenzie, voi trece și eu cartea pe wihslist :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că am reușit să îți stârnesc curiozitatea!

   Ștergere
 13. Imi place cand descopar noi scriitori romani. Poate ar fi trebuit sa aflu pana acum de Teodora, dar uite ca nu s-a intamplat. Sunt curioasa cum este cartea, desi acest gen nu ma atrage in mod deosebit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este chiar frumoasă și captivantă. După cum am mai menționat, nu sunt adepta acestor cărți, dar aceasta chiar mi-a plăcut.

   Ștergere
 14. Nici pe mine romanele politiste nu ma pasioneaza atat de mult, dar citind recenzia ta, se pare ca e chiar o carte buna!

  RăspundețiȘtergere
 15. Îmi place mult cum sună! O trec pe wishlist!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…