Treceți la conținutul principal

Interviu cu Sandra Coroian #1

Interviu

Îmi doresc să diversific cât mai mult postările pe blog, astfel că având puțin timp la dispoziție am luat hotărârea de a deschide o nouă rubrică pe blog dedicată interviurilor. Interviurile se vor prezenta sub forma unor întrebări, mai exact 10, ce vor avea rol informativ. Haideți să vedem care sunt întrebările și ce a răspuns draga noastră autoare Sandra Coroian. Această autoare româncă a scris cartea Aviatoarea, respectiv I.R. En, opere pe care nu le-am citit, dar figurează pe lista mea de dorințe.

1. În primul rând vreau să te felicit pentru minunatele cărți scrise. Cum a luat naștere totul?

Răspuns:  Mulțumesc din suflet ❤ Păi scriu cam de 13 ani jumate și din păcate/fericire abia acum jumătate de an am reușit să public. Din imaginație s-a născut totul. Am o imaginație bogată care, câteodată, ma copleșește.

2. Ce senzații ai avut atunci când ai ținut, pentru prima dată, propria carte în mână?

Răspuns: A fost ciudat și îți spun de ce :)) a durat puțin până când am reușit să îmi țin cartea în mână și înainte de asta am vazut-o la alții mai întâi. Ce pot să spun, e un sentiment frumos.

3. Cu ce personaj te-ai identifica cel mai bine? Un personaj din cărțile tale.

Răspuns: Hmm... cu Süre Vanay din Aviatoarea.

4. Pe lângă scris, ce alte activități obișnuiești să mai practici?

Răspuns: Fotografia, desenul/pictura, să cânt, să gătesc, să creez coveruri/coperte etc.  

5. Cu toții știm că există și oameni care nu văd profunzimea cărții și acest lucru se coldează cu păreri negative, chiar dacă respectiva carte nu a fost citită în întregime. Ce părere ai despre aceștia?

Răspuns: Sunt puțin dezamăgită, recunosc, dar acum, nu pot să îi condamn. Fiecare decide cum citește o carte sau cât de multă atenție îi acordă. Mi-aș dori să-mi citească romanele cu atenție, pentru că detaliile fac totul și explică totul. Așa le-am conceput.

6. Bănuiesc că orice autor, pe lângă scris, mai și citește. Care sunt genurile tale preferate? Autorii favoriți?

Răspuns: Citesc cam orice gen, atâta timp cât cartea e bună ( adică vine cu ceva diferit ca subiect). Autorii mei preferați ar fi: Ryu Murakami, Liviu Surugiu și Livia Furia (chiar dacă abia acum urmează să lanseze romanul său CHOICE) aș reciti-o de încă zece ori.

7. Preferi să scrii ziua sau noaptea? de ce?

Răspuns: Depinde. De multe ori scriu noaptea, pentru că e mai multă liniște, dar în general scriu când am timp, motivație și stare.

8. Cum preferi să îți petreci timpul liber? În familie? Citind? Scriind? De ce?

Răspuns: Dacă aș avea timp liber suficient, cu familia, citind, scriind, shopping online etc. :))) făcând în general tot ce îmi place și mă relaxează. Pentru că nu îmi place să mă plictisesc sau ăa nu fac nimic.

9. Ce plănuiești să publici în viitor?

Răspuns: Bună întrebare. Am câteva proiecte la care lucrez printre care: M.O.O.N, 407 și BioMecanica.

10. Ca acest interviu să fie și puțin comic, vreau să mă raportez la copilărie. Care este momentul cel mai amuzant de care tu îți aduci aminte?

Răspuns: Ar fi atât de multe :))) sunt o fire visătoare, împiedicată și amețită de mica. Dacă ar fi să aleg doar unul... ar fi momentul în care mergeam pe bulevard vorbind la telefon cu o prietenă ( telefon cu butoane și clapetă :)))) ) și uitându-mă pe sus în loc să mă uit pe unde merg, am încălecat (la propriu) un stâlp opritor (din acela pentru mașini) și datorită șocului mi-am cerut scuze, crezând că am dat peste un copil :))). Cred că dacă eram băiat îmi lăsam bijuteriile și moștenitorii acolo.


Acestea au fost răspunsurile autoarei. Eu m-am distrat copios văzând ultimul răspuns!
Îmi mulțumesc, Sandra Coroian pentru timpul acordat și pentru răspunsurile sincere. 

Vă amintesc faptul că exemplarele scrise de autoare, două până în prezent, sunt disponibile aici și aici

Comentarii

 1. Felicitări pentru întrebările concepute. Succes cu noua rubrică pe blog!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc mult! Multumesc si pentru faptul că ai trecut pe aici. Doresc sa consemnez in cadrul acestui blog cat mai multe interviuri. Prin aceste intrebari, consider că se va afla mai multe despre autori. Mai multe decât informațiile care se cunosc pana in momentul de față. Am incercat sa evit intrebarile des întâlnire, sper ca mi-a reusit cat de cat. Oricum, nu strica sa auzim o informație de doua ori, poate asa va ramane întipărita in mintea cititorului.

   Ștergere
  2. Eu nu pot decat sa iti urez succes si astept sa vad cat ai multe interviuri. Sunt curios de raspunsurile altor autori.

   Ștergere
 2. Felicitari pentru interviu! Intrebarile acestea nu le-am mai intalnit in alte interviuri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mersi tare mult! După cum ziceam, am incercat sa aduc ceva cat mai nou prin intermediul acestui interviu.

   Ștergere
 3. Felicitari pentru interviu. Imi place tare mult :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Cel mai tare ma amuza ultimul răspuns :)))) asta da experienta

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da:))))) si eu am ras cand l-am citit. Efectiv m-a durut burta de ras :)))

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…