Treceți la conținutul principal

Pre-recenzie - Pentru că eu sunt. Pentru că tu ești de Oana Arion

Pentru că eu sunt. Pentru că tu ești. 

Autor: O.G. Arion
Editura: Librex Publishing
Data apariție: 20 Noiembrie 2017
Număr de pagini: 320Pentru că eu sunt, pentru că tu eşti e seria Nemuritor la superlativ. E tandră şi nemiloasă, dulce şi intensă, poetică şi epică. Te lasă fără cuvinte, cu sufletul plin de recunoştinţă de a o fi cunoscut pe autoare şi cărţile ei minunate.
Andreea Băluţeanu – Diva Hair

Felicitări, Oana, pentru această evoluţie extraordinară şi pentru că ne-ai permis să însoţim personajele - prietenele noastre- în această călătorie uluitoare, cu final epic.
Antoaneta Smaranda – Drumul vieţii

Iubire. Speranţă. Argint. Îmbinând aceste cuvinte, Oana a creat o serie nemuritoare, veşnică în inimile cititorilor.
Daniela Oţet

Originală, palpitantă şi amuzantă, seria Nemuritor crează dependenţă de la prima pagină citită. Fanii genului urban fantasy vor savura cu certitudine amestecul reuşit de aventuri, legende poveşti pasionale de iubire.
Claudia Beian – Îndrăzneşte mai mult

Frânturi de istorie învăluite în legendă şi mit, pudrate cu fantezie şi unite de imaginaţia Oanei Arion. Un adevărat deliciu asezonat cu mister şi bătăi accelerate de inimă.
Diana Macovei – BookNation

O serie care o aşază pe O. G. Arion nu doar în rândul celor mai promiţători scriitori români din noua generaţie, dar şi la loc de cinste în inimile cititorilor pe care i-a cucerit.
Ana Băşică - A drop of inspiration

Oana Arion? O zeiță a cărților cu tentă vampirească, o regină a vikingilor, o creatoare, care prin talent cucerește mii de oameni. Este drept, îi farmecă, îi face să se îndrăgostească, le mulțumește că au avut răbdare cu opera și, cel mai important, îi iubește, cum, de altfel, și noi, cititorii, o iubim pe ea.

Oana Arion, cu alte cuvinte, este autoarea ale cărei cărți nu trebuie să lipsească din nicio bibliotecă, ea fiind, totodată, creatoarea celei mai palpitante, antrenante și cutremurătoare serii. Ea este o autoare româncă cu idei parcă desprinse din povești, însă, accentuez faptul că, mai mult decât atât, ea este creatoarea seriei Nemuritor.

Ce înseamnă pentru mine această serie? Ce emoții mi-a trezit? Ar fi multe de zis, atât de multe, încât aș putea scrie o carte despre fiecare sentiment care m-a animat pe parcursul lecturii, aș putea înșirui tot ceea ce am simțit, însă nu aș termina niciodată. Este evident că mă număr și eu printre acele persoane, încă prinse, captate de pânza pe care autoarea a reușit să o construiască, o pânză din care nu mai pot ieși, o pânză din care, mai exact, nu îmi doresc să ies, deoarece știu că odată cu această evadare, voi realiza că personajele nu se mai joacă cu mintea mea, că ele, de fapt, au rămas doar acolo, veșnice, dar nu și în aventura prin care Oana Arion m-a purtat atât de mult timp.

Privesc cu nostalgie paginile, care s-au derulat atât de ușor, privesc în trecut și mă gândesc la faptul că o astfel de serie și-a pus amprenta asupra imaginarului meu, mă gândesc că autoarea m-a impresionat și încă o mai face și prin acest ultim volum. Mă întreb, de unde aceste idei? De unde atât de multă concentrare asupra subiectului și de unde atât de mult talent?

Da, autoarea se numără printre acei autori talentați, printre acele persoane care pun mult suflet în creațiile lor. Da, Oana Arion se numără printre acele autoare care se știu face remarcate. Ea se numără printre preferatele mele, deoarece, când vine vorba despre serii fantasy, ea se joacă cu gândurile, cu ideile și le transpune în opere, care te lasă fără suflu.

În ceea ce privește ultimul volum al seriei, trebuie să mărturisesc că am încercat să îl lecturez cât mai încet, însă, de această dată, mai apare o întrebare. Am putut, oare, să parcurg totul cu încetinitorul, când suspansul parcă mă trăgea spre culmi nemaiîntâlnite? Am putut, oare, să rezist tentației și să nu aflu ce se întâmplă cu Victoria, un personaj complex și plin de mister?

Bineînțeles, nu m-am putut răbda și am lecturat într-una, până în momentul în care am constatat că nu mai am ce să citesc. S-a terminat. Povestea Victoriei a luat sfârșit. Dar, nu trăiește ea în inima mea?

Nu pun la îndoială faptul că Victoria se perindă cum dorește prin mintea mea și acest lucru se datorează autoarei, deoarece, într-un mod necunoscut, ea este cea care comunică cu cititorul. Victoria impresionează și, mai mult decât atât, ea poartă cititorii, care sunt prietenii ei, spre tărâmuri din ce în ce mai misterioase, tărâmuri ale vieții și ale morții.

Moștenitoarea argintului revine și de această dată prin intermediul volumului Pentru că eu sunt. Pentru că tu ești. Victoria revine într-un mod cu totul spectaculos, îmbrăcată în alb, îmbrăcată în veșminte ale inocenței, cu o inimă caldă, alături de Arrio și Ian.
Prin prezența lor, cei trei reușesc să dea o notă misterioasă volumului, iar, împreună, reușesc să comunice cu cei pe care noi nici nu ni putem imagina.
Victoria, eroina seriei, este diferită de această dată. Ne întâlnim cu un personaj feminin stăpân pe sine, dornic de a face un pas înainte și de a-și urma spusele inimii.

Când vine momentul nunții ei, Victoria parcă se evaporă. Ceva straniu se întâmplă, iar îngrijorarea nu apasă doar umerii celor care îi sunt alături, ci spaima apasă și umerii cititorilor.

Recunosc, de multe ori mi-a fost frică pentru Victoria. De multe ori mi-a fost frică de autoarea, deoarece nu puteam să intuiesc ceea ce va urma, ceea ce a consemnat de-a lungul acestei povești. De multe ori am tremurat, am înghițit în gol și m-am încurajat. De prea multe ori am spus: Victoria a scăpat și de această dată.

Va reuși ea să scape cu viață și acum?
Aproape fără suflu, abia respirând, cu bătăi ale inimii timide și tremurânde, Victoria mai trăiește. Alături de ea, încă suntem într-un plan al aventurii, alături de ea ne permitem să mai poposim într-un univers parcă ireal.

Ce îmi place mie? Pe mine m-a impresionat faptul că prietenii Victoriei au fost mereu acolo. Ei au încercat să ajute, să fac totul să fie bine, chair dacă acest lucru presupunea, uneori, riscul de a muri. Pentru ea, toți fac sacrificii, dar argintul o ajută sau înrăutățește situația?

Victoria este o crăiasă a iernii, care cucerește prin pură prezența ei, dar, totodată, pentru mine ea este una dintre acele personaje, care a reușit să pătrundă într-un colțișor al inimii și, tot ea, este cea care nu va mai găsi o cale de evadare.

Pentru că eu sunt. Pentru că tu ești volumul, care face dovada încheierii unei serii de succes, o serie a căror personaje au capacitatea de a impresiona și de a determina pe cel care citește volumele să nu se mai poată opri din citit.

La început, totul părea simplu, însă cu timpul, povestea pe care Oana Arion a transpus-o pe foi s-a transformat într-o adevărată aventură. Pentru mine, volumele ei au fost precum un labirint, deoarece ieșeam dintr-un mister și intram, involuntar, în altul.
Stilul autoarei a reușit să îmi pătrundă în mădulare, iar ceea ce a încercat ea să transmită prin povestea creată, mi-a ajuns în cel mai sigur loc al minții, conștientul meu refuzând să evacueze o astfel de imagine de în care misterul se întrepătrunde cu iubirea.

Important este, însă, ceea ce rămâne în urma lecturării, iar în cazul meu, Oana a fost o deschizătoare de drumuri pentru tot ceea ce înseamnă vampiri, vikingi, dragoni și serii fantasy.

Cu alte cuvinte, Oana Arion este și va fi una dintre cele mai talentate autoare, o autoare care ne oferă posibilitatea de a pătrunde în gândurile ei, de a o cunoaște într-un mod diferit, dar, totodată, ea este cea care lovește și împrăștie talent peste tot.

În cazul de față, cuvintele par a fi de prisos pentru că niciodată nu am fost atât de acaparată de o serie. Ce miracole a făcut autoarea? Eu vă îndemn să citiți seria și veți afla. Sau...veți intra și mai tare în tainele fantasticului?

Alături de această serie, timpul meu a fost unul câștigat, iar atunci când vine vorba de Oana Arion sunt prima care dorește să afle ce anume mai nutrește o minte atât de plină de idei.

"˗ A fost argintul. Mereu blestematul de argint. Îmi vine uneori să arunc în foc brăţara asta.
Arată înspre fâşia de metal de la încheietura mâinii stângi, sursa nemuririi sale. Ochii îi străluceau ciudat pe chipul palid şi obosit. Părea cuprins de febră.
˗ Dar sunt laş, Arrio. Un laş nenorocit. Ar trebui să iau spada în mână şi să caut o luptă zdravănă. Sunt multe războaie în lume. Aş muri ca un adevărat viking şi aş ajunge în Valhalla. Dar nu p...ot să o fac. În ultimii ani m-am gândit des la asta. Blestemat fie locul în care sunt oasele lui Egill! Hundr hafa!
˗ Deci plecăm?
˗ Plecăm.
Îşi strânseră mâinile fără să mai spună şi altceva. Nu mai aveau nevoie de cuvinte."

Vă recomand cu mare drag această serie! Sunt sigură că și vouă vă va plăcea foarte mult, iar dacă nu sunteți adepți ai genului fantasy...încercați, totuși, veți deveni mai apoi.

 În mâinile cui va rămâne Victoria? Fiți pregătiți pentru cea mai încântătoare, fascinantă și cutremurătoare serie. Și, nu în ultimul rând, faceți cunoștință cu personajele secolului!

Mulțumesc autoarei pentru ocazia de a participa la o astfel de acțiune, cu astfel de personaje.
Pentru mai multe detalii, nu ezitați să dați un click aici.Comentarii

 1. Nu ma omor dupa stilul fantasy, dar parca mi-ai starnit interesul in legatura cu aceast carte.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu îmi place genul asta de cărți, dar felicitări pentru recenzie.

  RăspundețiȘtergere
 3. Îmi place să descopăr autori noi prin intermediul blogurilor voastre. Am mai pus o carte pe lista de citit până la pensie ☺

  RăspundețiȘtergere
 4. Era cazul sa apara si la noi mai multe serii fantasy. Romanii scriu la fel de bine ca si strainii, numai ca sunt mult mai putin promovati.

  RăspundețiȘtergere
 5. Am auzit de aceasta autoare, doar ca nu am apucat sa citesc nicio carte de-a ei.

  RăspundețiȘtergere
 6. Chiar mi-as dori sa citesc o carte buna despre vampiri. Am sa caut si eu cartea prin librariile online

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu am auzit de cartea asta...pare interesant, desi nu sunt fana a genului asta de carti.

  RăspundețiȘtergere
 8. Nu este chiar pe segmentul meu de interes dar pare o carte interesanta conform recenziei tale. Daca era cu animalute, iepurasi si zane poate ca aprofundam subiectul ;) Noi cam asta citim cu copilul de 4 ani ;)
  Paula Sosoi

  RăspundețiȘtergere
 9. Mi-ai atras atentia cu aceasta recenzie si cu acest stil fantasy :) Foarte talentata si autoarea :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Așa este. Mă bucur că am reușit să îți atrag atenția!

   Ștergere
 10. Nu e genul meu de carte dar felicitari pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 11. Cât de frumos ai scris despre ea! Felicitări! :*

  RăspundețiȘtergere
 12. Am văzut că a apărut volumul. L-am notat și eu!
  Felicitări pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 13. Wow. Nu pot să cred că seria a ajuns la sfârșit. Te felicit pentru modul în care scrii despre cărțile Oanei Arion.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Am/ N-am

Astăzi am revenit cu ceva diferit!
Enjoy!

1. Am/ N-am citit o carte de Roald Dahl.
 N-am. Nu am citit nicio carte de la acest autor, însă din câte știu scrie mai mult literatură pentru copii. Nu este exclus faptul că vreau să încerc cărțile lui, dar nu în limba română, ci în limba engleză.

2. Am/ N-am citit cărți 14+.
 Am. Ținând cont că am depășit de mult această vârstă, răspunsul este evident afirmativ. Nu am ținut niciodată cont de vârsta care era menționată pe copertă, deoarece gândirea mea înclina mereu spre ceva matur.

3. Am/N-am citit o carte pe care am judecat-o după coperta acesteia.
N-am. De obicei, îmi place ca biblioteca mea să fie cât mai colorată și să cuprindă cărți frumoase din punct de vedere interior, nu din punct de vedere exterior. Totuși, coperta atrage într-un anumit fel cititorul.

4. Am/N-am citit o carte în altă limbă decât engleza și româna.
N-am. De obicei, citesc foarte mult în română, pentru că așa lecturarea cărților este mai rapidă, iar într-un timp cât mai…