Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Aripi smulse de Corina Savu

Aripi smulse. Vol 1


Autor: Corina Savu
Editura: Smart Publishing
Număr de pagini: 264


Cu un stil aparte, cursiv și parcă poetic, Corina Savu reușește să presare pe pagini albe, cuvinte care te taie, te încântă, te fac să plângi, dar și să râzi și, totodată, ea este cea care a avut puterea de a mă închide după gratiile poveștii pe care a creat-o.

Cu alte cuvinte, Corina Savu poate fi nominalizată cu ușurință ca fiind o rebelă, o jucătoare care pasează cititorului mingea, doar pentru a alerga după ea și a vedea că în străfundul gândurilor, ea a pregătit ceva copios, neașteptat, tulburător și înfricoșător în același timp. De asemenea, pot spune că ea m-a ținut captivă pe întreaga perioadă a lecturării cărții Aripi smulse, deoarece, la orice pas, inima îmi stătea în loc și îmi era frică. Îmi era frică pentru personaje, îmi era frică pentru mine, deoarece am reușit să mă transpun în totalitatea în povestea pe care aceasta a conturat-o.

Prin prisma titlului, trebuie să recunosc că autoarea m-a îndrumat pe o cale greșită, în sensul că titlul de Aripi smulse ascunde multe secrete, ceea ce se vede pe copertă, fiind doar jumătate din reflexia unor cuvinte. Când, de fapt, ajungi să pătrunzi cu pași timizi pe tărâmurile lumii în care trăiește Alicia Salazar, totul se schimbă, chiar și percepția ta despre o lume simplă, căci autoarea a reușit să redea și să reaprindă o nouă flacără din ceva ce poate fi numit obișnuit. Acest lucru mă încântă: Corina reușește să adapteze orice după gândurile și plăcerile ei.

Nu am putut să mă axez doar pe o parte a poveștii, în primul rând, pentru că nu mi s-a oferit această posibilitate, iar, pe de altă parte, am avut impresia că dacă m-aș fi concentrat doar pe un singur element, cum ar fi protagonista, povestea ar fi căpătat sensul unui labirint. Și totuși, chiar dacă atenția mea a fost îndreptată spre toate colțurile, Aripi smulse își merită din plin apelativul de labirint al întâmplărilor periculoase, deoarece chiar așa este. Într-un mod plăcut și cu totul diferit, Aripi smulse a reușit să mă atace cu colți abia crescuți, dar mi-a plăcut. Fiecare înțepătură a reprezentat o nouă informație, iar cu fiecare nouă informație, eu am avut prilejul de a mă afunda și mai mult în poveste.

Treptat, însă, realitatea mea a fost particularizată prin lumea creată de Corina Savu. Lumea aceea mistică, o lume cum nu întâlnești la tot pasul, o lume în care orice gest contează, deoarece acesta ar putea fi un indiciu spre a rezolva un nou caz.

În privința evenimentelor, pot reda cu seninătate faptul că acestea au rămas percepute de mine ca fiind trepte de inițiere spre a deveni un detectiv mai bun. Într-un univers al crimelor, însă, orice nelămurire, aduce cu ea și mai multe întrebări, iar întrebările aduc cu ele și mai mult suspans. Da, am fost surprinsă la aproape fiecare pagină, în principiu pentru că autoarea nu a construit o poveste previzibilă, ci un adevărat tumult, care formează, nici mai mult, nici mai puțin, un adevărat roman polițist, demn de aprecierile tuturor adepților genului.

Curiozitatea m-a aruncat într-o fântână a cazurilor nerezolvate și așa am reușit să ajung în miezul romanului și să mă bucur, cu adevărat, de tot ceea ce a scris Corina Savu. Nu trebuie să vă mai repet cum scrie aceasta, în principiu, pentru că am mai făcut-o o dată, dar și pentru simplul fapt că nu găsesc un sinonim care să reflecte în totalitatea stilul ei de scriere, ideile conturate în cadrul acestui roman, dar și povestea atât de amplă și de captivantă.

Recunosc, că în ceea ce privește numărul personajelor, Corina Savu a reușit să aducă un vârtej de nume în lumea mea, însă după puțin timp, m-am obișnuit atât de repede cu ele, fapt care m-a condus la gândul de a descoperi cât mai multe detalii cu putință despre acestea și despre modul lor de a percepe lucrurile prin ochii autoarei.

Racio, Ramiro, Beba, Alicia, Enrique, toți aceștia s-au jucat cu mintea mea, până în momentul în care am dat ultima pagină unde scria Sfârșitul primei părți. Am fost tristă, dar și mândră, în același timp, că am luat parte la o serie de crime, aparent, banale, dar atât de complexe în final. Am fost mândră și încă sunt pentru simplul fapt că în mâna mea a poposit pentru câteva ore o carte polițistă, care m-a făcut să îmi deschid ochii când vine vorba despre acest gen. Această mândrie a fost zăpada care a acoperit tristețea, ca acel strat care se depune, doar pentru a nu lăsa spre vizibilitate ceea ce este vulnerabil. M-am simțit vulnerabilă, incapabilă de a interveni în șirul evenimentelor, dar și disperată și însetată, deoarece după ce guști din acest măr literar, nevoia de a mai gusta o dată se manifestă precum un drog. Mintea mea a mușcat fiecare cuvânt și eveniment și l-a ascuns într-un loc sigur, la adăpost, în cel mai întunecat colțișor al ei.

Pentru poveștile de acest gen se merită să construiești un seif, un seif unde să ai posibilitatea de a închid fiecare emoție care te-a animat în momentul lecturării unei cărți. Romanul Crinei Savu merită, pe deplin, un seif al păstrării amintirilor și evenimentelor consemnate de ea cu atât de multă precizie.

Descoperind o crimă, ajungi să sapi adânc. Săpând adânc găsești întrebări. La întrebări ai nevoie de răspunsuri. Unde se găsesc ele? Răspunsul este romanul Corinei Savu, Aripi smulse.

De asemenea, este de datoria mea să vă spun că înrolându-vă într-o astfel de poveste, veți da și peste o dragoste neîmplinită, chinuită, secretă sau poate chiar inexistentă. Am învățat, însă, că atunci când autoarea Corina Savu are un pix în mână, ea poate să ducă o simplă poveste peste munți ai imaginației, dar și peste coline ale suspansului, contemplând într-o succesiune de pagini, un adevărat film, vizualizat cu ajutorul imaginației și al minții.

Nu trebuie să vă fie frică de Alicia Salazar sau poate vă păcălesc doar? Un mister, rămâne un mister. Dar, oare, nu este și această Alicia un mister? Poate unul imposibil de deslușit?

Cu idei simple, dar dezvoltate, mai apoi, într-o vâltoare plină de imaginație, Corina Savu surprinde chiar și cele mai sofisticare gusturi. Ea are puterea de a chema spre universul iubirii și al crimelor, pe toți cititorii care doresc să o descopere.

Fiți pregătiți, deoarece s-ar putea să vă mirați cam mult pe parcursul celor 264 de pagini, cum, de altfel, s-ar putea să vă luați un moment de respiro, doar pentru a vă gândi și cu mai mult patos la ceea ce s-a întâmplat până la un moment dat.

Cum nimic nu îmi scapă, aș dori să menționez că mi-ar fi plăcut puțin mai multă grijă asupra gramaticii folosite, deoarece există o serie de cuvinte în roman, care mi-au atras atenția din acest punct de vedere. Ceea ce contează, însă, este povestea, care pentru mine a fost o adevărată aventură.

Am pășit încet, însă, încă din primele pagini, m-am cufundat, nu cu un picior, ci cu tot corpul într-un nisip mișcător, un nisip, care, de fapt, era povestea bine structurată și gândită a Corinei Savu.

Vă recomand cu drag acest roman și, sinceră să fiu, doresc cu ardoare să lecturez și cel de-al doilea volum, deoarece finalul m-a lăsat cu gura căscată afectiv. Am amuțit și am gândit: Cum este posibil să se fi terminat? Nuuuu! Reacții peste reacții! Neașteptate, noi! Toate datorită Corinei Savu.

Pentru doritori, cartea se poate achiziționa cu doar un click aici. Hurry up, se vinde foarte repede!

Comentarii

  1. Nu am citit nimic scris de această autoare, dar recenzia ta este absolut minunată și mă face să îmi doresc și mai tare acest roman. Felicitări pentru această recenzie extrem de tentantă! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc mult pentru toate aceste cuvinte frumoase, draga mea! ❤

      Ștergere
  2. Nu am auzit de aceasta carte, insa modul in care ai prezentat-o m-a facut curios. O recenzie superba.

    RăspundețiȘtergere
  3. O recenzie impresionanta. Ma atrage subiectul cartii. Sa stii ca am notat volumul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper să o poti și achiziționa, deoarece eu ti-o recomand cu drag.

      Ștergere
  4. Vai cum le scrii tu aici, ca mai dai peste cap si mai ca acum cumpar cartea <3

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu știam de editura Sarg Publishing, deja îmi e greu să țin pasul cu toate aparițiile noi. Din păcate, multe edituri mici publică romane interesante, dar din lipsa unei promovării eficiente, acestea se pierd în marea masă a aparițiilor editoriale. Noroc cu bloggerii, care mai scot la iveală astfel de cărți!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Smart Publishing este editura. O fi durat ceva timp până s-a actualizat greșeala mea.
      Ceea ce ați spus este foarte adevărat. Bloggerii sunt modul în care un autor român poate fi promovat. De obicei, în România, editurile nu prea pun preț pe promovare. Autorilor le rămâne această sarcină și este greu.

      Ștergere
  6. Imi place mult recenzia ta! Nu am citit cartea, dar pare foarte interesanta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumos nume are eroina, Salazar este un nume vechi basc care inseamna sala veche. Chiar inainte sa termin de citit recenzia ta ma hotarasem sa caut cartea, datorita sonoritatii acestui nume frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știam de însemnătatea aceasta a numelui. Mulțumesc pentru informație!

      Ștergere
  8. Pare foarte interesanta cartea, insa ma doare inima vazand paginile arse pe care sta :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o poveste lungăăă. Aveam o carte deteriorată, pagini lipsă, ruptă. M-am gândit să îi găsesc o întrebuințare. Măcar așa pot să o păstrez prin intermediul pozelor.

      Ștergere
  9. Cartile politiste nu m-au atras niciodata dar citind recenzia ta, imi dau seama ca m-ar atrage o carte de genul acesta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici pe mine nu mă prea atrag, însă aceasta a fost excepție, pe lângă alte câteva. Surprinzător, am descoperit că mi-ar plăcea să mai citesc astfel de cărți.

      Ștergere
  10. Foarte interesanta carte, multumim pentru recenzie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am citit recenzii de-a lungul timpului insa niciuna la fel de bine pusa la punct ca a ta! O recenzie ce captiveaza!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Parca citisem si eu ceva de Corina Savu. Mi se pare forte interesant modul in care scrie. Mersi de review 👍🏼

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma bucur sa vad ca si scriitorii romani au carti interesante! O voi cauta si eu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-o recomand! Scriu chiar foarte bine. Înainte și eu făceau diferența între cei de aici si din străinătate. Treptat,însă, am descoperit oameni geniali!

      Ștergere
  14. Pentru 2018 o s-o adaug si eu pe lista. La multi ani cu sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mulțumesc, Daniela, pentru această minunată prezentare! :*
    Mulțumesc și cititorilor acestui frumos blog pentru interesul acordat romanului "Aripi smulse"!

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitari pentru aceasta recenzie deosebita. m-ai convins in privinta cartii

    RăspundețiȘtergere
  17. Mi-a placut foarte mult recenzia. Cuprinzatoare si chiar m-a facut sa-mi doresc sa citesc cartea. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cât de frumos ai scris despre această carte. Mă surprinzi plăcut. Felicitări pentru tot!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Cat de interesanta pare cartea. Ma tenteaza si pe mine sa devin un detectiv mai bun! <3

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi place extrem de mult cum ai descri cartea. Cum ai scris despre emotiile pe care le-ai avut. Imi place mult si te felicit.

    RăspundețiȘtergere
  21. Tot la tine pe blog am mai auzit despre Corina Savu. Ai parca un interviu, care, la fel, mi-a placut mult. Cat despre aceasta recenzie... este superba. Nu stiu cum te descurci sa scrii asa bine. Imi place tare mult modul tau de a realiza recenzii. Nu pot decat sa te felicit pentru toata ideile și munca depusa.

    RăspundețiȘtergere
  22. Cat de frumos ai prezentat aceasta carte!!! Te felicit pentru modul propriu de a contura anumite informatii

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe