Treceți la conținutul principal

Recenzie - Seducția apei de Monica Ramirez

Seducția apei

Autor: Monica Ramirez
Editura: Librex Publishing
Număr de pagini: 402
Cred că știți cu toții cât de mult o îndrăgesc eu pe Monica Ramirez. Aceasta m-a cucerit încă din clipa în care volumul Asasin la feminin s-a aflat în mâinile mele. Treptat, apoi, s-a jucat cu mine purtându-mă prin misiuni imposibile, m-a târât prin Veneția, mi-a făcut cunoscut sensul iubirii, în felul în care personajele conturate de ea l-au perceput. Cu alte cuvinte, Monica m-a sedus. Prin cărțile ei a reușit să mă facă să mă detașez de cotidian, să îmi creez o lume prin prisma unor evenimente prezente în romanele ei.

Monica Ramirez, cu alte cuvinte, este o adevărată artistă, un creator al seriilor excepționale, dar și a romanelor stand alone perfecte. Ea ne oferă mereu doza necesară de adrenalină, de iubire, doza perfectă de secrete, dezvăluiri, dar și o adevărată poveste cu evenimente diferite, plasate în perioade cu adevărat importante. Ea se știe face remarcată și acest fapt nu poate decât să mă bucure, deoarece, datorită ei, inima mea a permis unor personaje să se joace cu ea, dar și să o surprindă.

În ceea ce privește Seducția apei, acest roman este seducător în adevăratul sens al cuvântului. Datorită personajelor foarte bine conturate, orice cititor își poate face un nou prieten, un personaj pe care Monica l-a înzestrat ba cu frumusețe, ba cu inteligență, seducție, spirit de observație. Pentru mine, aceste aspecte sunt foarte importante, deoarece între autor, personaje și cititor trebuie, neapărat, să existe o scânteie. Altfel, lectura nu va fi o lectură plăcută, ci doar o poveste care a fost citită și nimic mai mult.

Diferența dintre Monica și alți autori este aceea că ea aprinde nu scântei, ci artificii, astfel că în momentul în care deschizi cartea, o explozie se declanșează, iar cititorul ajunge să perceapă doar conceptul de carte a Monicăi Ramirez.

Pe parcursul lecturării acestui volum am avut impresia că asist la un război, un război atât în adevăratul sens al cuvântului, cât și un război declanșat între sentimentele pe care Nathalie, protagonista noastră, și Don Miguel le nutresc.

"Trăisem cu impresia că statul Californian era destul de departe, dar războiul era ca o cangrenă. Se împrăștia imediat peste tot, nerespectând nicio limită ori graniță. Probabil fusesem foarte norocoși că ajunsesem până aici fără să fim atacați."

Îmi place extrem de mult această notă istorică, care se împletește într-un mod de nedescris cu cea romantică, făcând din Seducția apei un adevărat amalgam al sentimentelor trăite pe propria piele. Cu ajutorul acestor teme specifice, totodată, cititorului i se va oferi posibilitatea de a se refugia într-o barcă, o barcă a emoțiilor, o barcă care plutește în larg odată cu fiecare pagină dată.

Războiul induce ideea de brutalitate, însă această brutalitate se află în opoziție cu ceea ce reprezintă personajele, cu acel comportament atât de calm, dar uneori precipitat. Acest aspect îmi place la poveștile Monicăi. Ea reușește să transforme răul într-o binecuvântare, dar, totodată, atenuează fiecare situație, introducând acea doză de suspans specifică ei, acea doză care are un efect halucinant asupra cititorilor, care, lecturând, devin personaje importante în cadrul poveștii.

"Războiul este o afacere murdară, demonică. Frate contra frate, prieten contra prieten." 

De asemenea, iubesc modul în care Monica Ramirez a introdus cele două personaje, Miguel și Nathalie, în poveste, dându-le timp de cunoaștere suficient pentru a-și forma câte o părere unul despre celălalt.

Ceea ce trebuie să știți voi, în primul rând, este faptul că această Nathalie este medic, iar acest aspect vine precum o noutate, meseria de medic, individualizând inteligența personajului feminin. Într-o altă ordine de idei, nu trebuie să uităm de dibăcie, putere de concentrare și, nu în ultimul rând, putere în a răzbi de fiecare dată. De a ieși cu viață din orice situație stânjenitoare, din orice eveniment, fie el pe viață sau pe moarte.

Aventurile prin care cei doi trec nu sunt deloc întâmplătoare, Nathalie comportându-se ca un adevărat medic, având, așadar, grijă de Miguel. Acesta este unu dintre acele personaje care întrec orice limită a creației, ducând pe oricine cu gândul la nebunie. Dar nu, Miguel nu este nebun. El are doar nevoie de îngrijiri medicale, deoarece cei din jurul lui, aparent, îi doresc răul.

Ca o salvare, ca un înger pus să păzească, Nathalie are grijă de cel pentru care s-ar putea să nutrească sentimente profunde. Într-un univers precum lumea lui Miguel, însă, viața parcă se transformă într-un coșmar, făcându-l pe acesta să urmeze, mai degrabă, făgașe ale coșmarurilor și, nicidecum, ale realității.

Când ceea ce visează se întrepătrunde cu trecutul, Miguel nu se mai poate stăpâni. Este el, oare, destul de puternic pentru a face față provocărilor? Cu o femeie atât de frumoasă lângă el, nici nu și-ar putut fi imaginat o lume mai bună, însă cât este dispusă Nathalie să rabde alături de e?

Sfârșitul poveștii este un mister pentru cei care încă n-au citit cartea, însă pentru cei care au făcut-o, acesta a venit precum cireașa de pe tort. Da, este adevărat, tot ceea ce a construit cu mintea Monica pe parcursul acestor pagini este minunat, dar, cu atât mai mult, romanul devine una cu cei care îl citesc.

Citești seducția apei și realizezi că ideile autoarei se îndreaptă spre romane fantasy, amestecat cu romance. Poate nu pe gustul tuturor. Poate că nu ești adept al acestor genuri. Dacă nu ești, înseamnă că n-ai citit nimic de la Monica Ramirez. Acesta este semnul. Tu ești pregătit să faci cunoștință cu toate personajele acestui volum?

Miguel și Nathalie sunt doar două dintre acestea și vă spun că n-ați văzut nimic. Peisajul se întregește, cuprinzându-i și pe Claude, fratele protagonistei, pe Ling-Shen, pe Maiorul Moore, dar și pe Seymour.

Ia-ți bagajul, deoarece vei avea de acumulat multe informații! În realitate te vei întoarce, povestind tuturor despre ceea ce ai citit. Vei repovesti tot ceea ce ai înțeles și vei realiza că Monica Ramirez este o autoare MUST READ.

Pentru ce care doresc să achiziționeze romanul, acesta se poate comanda cu doar un click aici.

Lectură plăcută!


Comentarii

 1. Mi-a plăcut și mie foarte tare! Felicitări pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 2. Îmi place recenzia pe care ai realizat-o! Trec și eu cartea pe lista de dorințe! Sunt curioasă de stilul pe care îl folosește autoarea.

  RăspundețiȘtergere
 3. O carte foarte bine scrisa in stilul propriu autoarei. Maestra a cartilor de spionaj si suspans, reuseste sa realizeze un historical romance surprinzator de bun.

  RăspundețiȘtergere
 4. Îmi place enorm cum scrii! La mai multe articole!

  RăspundețiȘtergere
 5. Foarte bine prezentat! Felicitări și succes în continuare!! :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Ai scris asa de frumos despre carte incat mi-ar fi greu sa nu incerc s-o citesc, imi plac exploziile de calitate si iubesc artificiile din cuvinte frumoase.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ți-o recomand cu dragă inimă,la fel cum îți recomand orice carte a Monicăi Ramirez!

   Ștergere
 7. M-ai facut curioasa, nu stiam nimic despre autoare. Voi cauta si eu cartea sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 8. Pe blogul tau am mai vazut recenzii realizate cartilor Monicai Ramirez. Nu pot decat sa iti spun felicitari pentru toata munca depusa!

  RăspundețiȘtergere
 9. Imi place tare mult cum scrii. Modul este unul simplu, dar atat de atragator. Felicitari, din nou, pentru aceasta recenzie minunata.
  De Monica Ramirez am auzit tot la tine pe blog. Good job, Monica!

  RăspundețiȘtergere
 10. Seductia apei? suna seducator. De altfel, mereu mi-am dorit sa citesc ceva scris de Monica Ramirez

  RăspundețiȘtergere
 11. O recenzie superba. Ma atrage pana si coperta cartii, ce sa mai zic de subiect. Am notat-o

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…