Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Fetița care a salvat Crăciunul de Matt Haig

Fetița care a salvat Crăciunul

Autor: Matt Haig
Categoria: Literatură Fantasy
Colecția: Nemi
Editura: Nemira
Număr de pagini: 336





Sa inceapa calatoria pana la hotarele magiei!
Cand Amelia vrea sa-si vada o dorinta indeplinita stie exact cu cine trebuie sa vorbeasca – cu Mos Craciun.
Dar magia in care-si doreste sa creada incepe sa paleasca, iar Mos Craciun are alte griji pe cap ca sa mai stea sa se gandeasca la niste dorinte imposibile: elfi suparati, reni care cad din cer, troli nervosi… si chiar e posibil sa fie anulat si Craciunul.
Dar Amelia nu e tocmai o fata obisnuita. Si, dupa cum va afla si Mos Craciun, daca vrea sa aiba parte de Craciun, o sa cam aiba nevoie de putin ajutor...

Magia Crăciunului invadează fiecare mădular omenesc, făcând dintr-o persoană simplă și, aparent, banală, un suflet plin de speranță, de magie și de gânduri bune. Cu această ocazie, Matt Haig accentuează această stare magică, supremă și, totodată, ne face cunoștință cu o nouă operă Fetița care a salvat Crăciunul. 

Tot ceea ce gândesc eu nu poate fi consemnat aici. Gândurile mele, emoțiile pe care mi le-a stârnit această carte, nu pot fi exprimate cu exactitate, însă ele pot fi trăite și de alți cititori prin prisma acestei lecturi, care vine spre a încălzi orice inimă și a reda speranța acolo unde nu există. 

Chiar dacă este o carte pentru copii, Fetița care a salvat Crăciunul poate fi percepută cel mai bine de persoanele trecute de vârsta copilăriei. Spun acest lucru, deoarece, în majoritatea cazurilor, aceștia sunt cei care își pierd speranța cel mai repede, dându-se în lături de la visele care ar putea deveni realitate într-o bună zi. 

Fetița care a salvat Crăciunul este un roman simpatic, conturat cu nuanțe ce permit întâmplărilor rele și bune să se succeadă, căci, într-o lume magică, copii sunt cei care experimentează la intensitate maximă fiecare trăire. Percepută sau nu în totalitate, magia Crăciunului este prezentă în inima fiecărui personaj construit de Matt Haig, acest autor având o gândire excepțională, plasând existența ființelor, de orice fel, pe primul loc.

Așadar, ca personaj principal o vom avea pe Amelia Wishart, o fetiță, care și prin numele ei inspiră dorință, speranță și supremație. De ce este atât de important acest personaj? Ce are atât de special încât toți să se perinde în jurul ei?

Amelia este fetița care în exterior emană o putere extraordinar de remarcabilă, o forță a gândurilor care o ajută să treacă peste toate încercările pe care viața i le-a dat. Nevoită să perceapă totul așa cum este, Amelia își pune speranța în magia Crăciunului sau, mai bine zis, în acea ființă care are puterea de a împlini orice dorință. Singura ei speranță se rezumă la Moș Crăciun. Oare poate el să materializeze cea mai mare dorință a ei?

Ce și-ar putea dori mai mult, decât să își vadă mama bine? Amelia suferă, dar, totuși, găsește puterea de a-i scrie Moșului o scrisoare, în care își prezintă toate dorințele posibile. În capul listei, însă, se află o singură propoziție: Vreau s-o faci din nou bine pe mama. 

Nu mai trebuie să menționez că o astfel de carte sensibilizează, deoarece acest lucru este evident. Lacrimile și-au făcut loc pe obrazul meu, mesajul Ameliei transmis Moșului, sensibilizându-mă extrem de tare. Această scrisoare a fost pentru mine precum un topor care gustă pentru prima dată din seva unui copac. Șiroaie de lacrimi peste tot, însă tot ce mi-a rămas de făcut a fost să sper că Amelia va fi puternică și va trece și peste acest impediment. 

" - Ei, haide, mamă, mâine e Crăciunul. O să se întâmple ceva magic, ai să vezi. Trebuie doar să crezi... Crăciunul este momentul în care se pot întâmpla miracole. Așteaptă, doar, îți promit eu..."


Moartea mamei ei, însă o dezamăgește profund, în primul rând pentru că Moșul nu i-a luat în considerare dorința, iar în al doilea rând, deoarece după acest eveniment neplăcut, ea va fi nevoită să rămână în grija domnului Creeper.

"-Într-o zi, viața o să devină mai bună pentru tine [...]. Viața e ca un horn de sobă - uneori trebuie să treci prin întuneric ca să vezi lumina."


Acest personaj m-a enervat la culme, dar știam că Matt Haig l-a plasat în această poveste cu un scop. Tu îți dorești să îl descoperi?

Ceea ce m-a determinat să îmi doresc să continui povestea și mai mult a fost dualitatea pe care Matt Haig a ales să o insereze, în sensul că fiecare capitol surprinde o lume diferită. Unul dintre acestea particularizează lumea Ameliei, iar, imediat după acea, ne este prezentată lumea lui Moș Crăciun, o lume în care spiridușii, renii și elfii există. O lume magică, un loc unde Moș Crăciun încearcă să îndeplinească fiecare dorință a oricărui copil. Scrisorile ajung la el, iar el creează magia, căci doar prin ea Crăciunul există.

Poveștile se împletesc la un moment dat, iar interiorul cărții prinde viață în fiecare inimă care are curajul de a pătrunde în această lume. Lumea pe care Matt Haig a creat-o ne oferă posibilitatea de a vedea cu ochii inimii ce înseamnă speranța și magia, cum se nasc ele, cum rezistă și când se sting. Matt Haig a conturat un univers magic, un univers al tuturor posibilităților. 

De asemenea, Fetița care a salvat Crăciunul surprinde o poveste dinamică, un cadru paradisiac în care fără speranță, lumea nu poate prinde contur, o lumea care iese de sub zăpadă, precum un ghiocel în timpul primăverii. 

Matt Haig a creat lume a speranței, care așteaptă cu porțile deschise orice cititor. 

Fetița care a salvat Crăciunul este o carte în care speranța și magia se împletesc cu dragostea și iubirea față de persoanele din jur.

"- Numai că e ciudat, înțelegi? spuse ea. Știi, iubești pe cineva și persona aceea te iubește la rândul ei, dar apoi nu mai e acolo. Unde dispare dragostea aceea? [...].
-Dragostea unei persoane nu dispare niciodată, zise el blând. Chiar dacă persoana dispare. Ne rămân amintirile, înțelegi, Amelia? Dragostea nu moare niciodată. Iubim pe cineva și acel cineva ne iubește la fel, iar dragostea aceea e păstrată și ne protejează. E mai mare și decât viața și de aceea nu sfârșește odată cu ea. Rămâne înăuntrul nostru. Acel cineva va rămâne în noi. În inimile noastre. "

Aventura care stă la baza acestei cărți, va surprinde, de asemenea, și prietenia dintre Moș Crăciun și Amelia, dar și cum a reușit aceasta, din nou, să salveze Crăciunul.

Fetița care a salvat Crăciunul este una dintre cele mai emoționante, sensibile și cutremurătoare cărți pe care eu le-am citit în această perioadă. Vă sfătuiesc să fiți tari, deoarece prin intermediul acestei lecturi veți plânge, veți râde și veți lua, totodată, parte la una dintre cele mai magnifice povești. 

Fiți tari și puneți-vă centura, deoarece sania lui Moș Crăciun vă așteaptă să vă îmbarcați!

Pentru doritori, cartea se poate achiziționa cu doar un click aici. Nu uitați, de asemenea, că puteți vizita oricând Libris.ro pentru a fi la curent cu toate reducerile lunare. 

Vă doresc lectură plăcută! 

Comentarii

  1. Trebuie să mi-o iau și eu! Sună tare bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Tot asta citesc și eu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Este o carte care m-ar tenta inclusiv pe mine s-o citesc, este foarte potrivita pentru a introduce un copil in magia Craciunului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este! Și nu doar un copil, ci chiar și un adult. Cu ajutorul acestei cărți am simțit Crăciunul în suflet, că afară nu prea s-a simțit :D

      Ștergere
  4. Foarte frumoasa prezentarea ta asupra acestei carti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Uneori ne face bine sa mai citim astfel de carti, care ne inunda cu atatea emotii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mă bucur că ai rezonat cu această carte! Inclusiv titlul transmite o emoție puternică plină de magie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Titlul este cel care m-a atras prima dată! Povestea, însă, este mai mult decât frumoasă!

      Ștergere
  7. Felicitări pentru recenzie. Ma atras poza și numele cărți și cred că o voi cumpăra și eu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am citit-o ! M-a emoționat enorm! Ți-am mai spus cât de mult îmi place cum scrii? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și pe mine m-a emoționat. La un moment dat, știu că m-au năpădit lacrimile pentru că, deși este o poveste despre speranță, tristețea nu întârzie să apară.

      P.s îți mulțumesc din suflet! Nu știu dacă ai mai menționat acest lucru, însă nu pot decât să mă bucur

      Ștergere
  9. Imi place foarte mult recenzia ta. Daca o sa am timp, probabil o sa incerc si eu sa citesc cartea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă nu anul acesta, cât încă mai sunt sărbătorile, poate anul viitor, tot prin perioada Crăciunul, deoarece în această perioadă, parcă are alt efect asupra cititorului!

      Ștergere
  10. Sună foarte bine subiectul acestei cărți!
    Felicitări pentru recenzie! Este foarte bine realizată!

    RăspundețiȘtergere
  11. Am vazut aceasta carte peste tot pe internet! Am luat-o si eu

    RăspundețiȘtergere
  12. Este o carte potrivita de citit in aceasta perioada. Te introduce in spiritul sărbătorilor! N-am citit-o inca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-o recomand cu mare drag. Te asigur că îți va plăcea.

      Ștergere
  13. Vreau și eu suuuuper mult să citesc aceste două cărți, abia aștept să le primesc de la editură!
    Îmi pare rău totuși că nu am reușit să le citesc în perioada Crăciunului! :)

    Foarte frumoasă recenzia și abia aștept să o iau și eu!

    xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Măcar în această perioadă a iernii să le citești. Vei simți altfel conținutul. Lecturi plăcute și mulțumesc pentru cuvintele frumoase și pentru vizită.

      Ștergere
  14. Vreau sa o iau si eu cat mai pot sa o citesc in aceasta perioada. Suna tare bine si sunt convinsa ca este o lectura frumoasa, mai ales dupa modul in care ai prezentat-o.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce drăguță pare cartea. Îmi pare rău că nu am știut de ea ca să o pot citi de Crăciun. Dar nu e niciodată prea tîrziu, nu?

    RăspundețiȘtergere
  16. Aceasta carte mi-a atras si mie atentia. La fel si Un baiat numit Craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numai pe aceasta am citir-o, deși cred că Un băiat numit Crăciun este prima parte.

      Ștergere
  17. O carte care mi-a atras atentia inca de când a aparut. Frumoasa recenzia!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu am citit aceasta carte, insa imi doresc. Pare a aborda un subiect destul de sensibil.

    RăspundețiȘtergere
  19. Cred ca si adultii au nevoie de putina magie, imi place atat de mult cum arata. I se potrivea baiatului meu in vacanta daca nu avea atatea carti de citit pentru scoala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este târziu. Și anul viitor este bine,mai ales dacă va fi în perioada Crăciunului.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe