Treceți la conținutul principal

Recenzie - Fata din coșmaruri de Kendare Blake


Autor: Kendare Blake
Categoria: Literatură universală
Colecția: Leda Edge
Editura: LEDA
Număr de pagini: 320
  Au trecut cateva luni de cand fantoma Annei Korlov a deschis o usa catre iad in subsolul din casa ei si a disparut prin ea, dar vanatorul de fantome Cas Lowood nu isi poate gasi linistea. Prietenii lui ii amintesc mereu ca Anna s-a sacrificat pentru ca el sa traiasca, nu sa bantuie de colo-colo, pe jumatate mort. Dar el o vede peste tot: uneori in cosmaruri, alteori in viziuni infricosatoare. Si totusi, nu sunt doar halucinatii… Anna sufera, pare a fi torturata, iar de fiecare data cand Cas o vede este mai chinuita. Baiatul nu intelege ce s-a petrecut cand a disparut in iad, dar stie ca nu merita ceea ce i se intampla. Anna i-a salvat viata de mai multe ori, iar acum a venit momentul sa-i intoarca favoarea. 


Aventura care îl are la bază pe Cas Lowood și pe Anna Karlov, continuă într-un nou volum, intitulat Fata din coșmaruri. Scrierile autoarei Kendare Blake se duc spre o zonă horror, de groază, în care sunt surprinse evenimente stranii, înfricoșătoare. În timp ce pentru unii, astfel situații sunt înfricoșătoare, pentru Cas nimic nu este întâmplător sau înfiorător. Curajos și ambițios, Cas își dorește să pornească pe urmele Annei, însă care este probabilitatea ca el să găsească acea fantomă de care s-a îndrăgostit nebunește?

Puțin ciudată și neobișnuită, povestea dintre cei doi, procesul de căutare, de pătrundere într-o lume a morților, nu este altceva decât un element, care te determină să finalizezi povestea pe care ai început-o.

Fata din coșmaruri este o carte, care mi-a amintit foarte mult de cărțile Cassandrei Clare. Poate puțin cam mult, deoarece efectul nu a fost chiar atât de ''wow'' pe cât mă așteptam. Ordinul, vânătoarea de fantome, sunt aspecte care m-au determinat să asociez atmosfera creată de Kendare Blake în Fata din coșmaruri, cu atmosfera creată de Cassandra Claire în seriile ei, atât de bine conturate. 

Nu pot spune că această asemănare este tocmai un atu, la fel cum nu pot să menționez că este un dezavantaj. Este, pur și simplu, acea senzație și reacție, care te face să compari lecturile prezente cu cele anterioare. Acea senzație, care te determină să spui că ai mai întâlnit ceva asemănător undeva.

Totuși, ceea ce ne prezintă autoarea în acest volum este o aventură, plină de peripeții, dar puțin cam lălăită și întinsă. Dacă în primul volum a predominat dialogul și acțiunea, respectiv firul evenimentelor s-a derulat foarte rapid, în acest volum, dialogul a fost înlocuit de descriere, creând o oarecare monotonie. Conversațiile rezidă doar în strictul necesar, iar unele sunt chiar banale, dar reușesc,oarecum , să completeze tabloul lumii coșmarurilor. 

Se poate vorbi despre o evoluție? Sunt tentată să cred că, da, se poate vorbi despre o evoluție atât la nivelul evenimentelor, cât și al personajelor. Eroii cărții, Cas, Thomas, Carmel și Jestine sunt cei care înseninează atmosfera, prin curajul lor, prin puterea de gândire și de coordonare, dar și prin agilitate și un temperament demn de apreciat. Nu se poate vorbi, din păcate, despre o evoluție la nivel stilistic sau din punct de vedere al ideilor.

Odată cu această ascensiune, se observă și o înaintare în ceea ce privește căutarea în care s-au înrolat cei patru. Astfel, vom ajunge să petrecem foarte mult timp în compania acestora, dar ne vom bucura și de prezența altora.

Întrebarea care pune capac poveștii și îi oferă o tentă enigmatică este următoarea: Va reuși Cas să pătrundă în lumea în care a fost aruncată Anna, în urmă cu câteva luni?  

Vor exista o sumedenie de astfel de întrebări, la care răspunsul va fi găsit doar a final. Totodată, ni se va oferi posibilitatea de a ne face scenarii și de a introduce personajele într-o lume proprie. 

În cele din urmă, însă, dacă ar fi să fac o comparație între acest volum și între Anna în veșmânt de sânge, aș putea spune că primul mi-a plăcut mult mai mult, deoarece nu mi-a oferit ocazia de a mă plictisi. În cadrul acestui volum, mi se pare că autoarea a prelungit cam prea mult ideile, iar, la un moment dat, am avut impresia că povestea efectiv nu se mai termină. Sunt puțin dezamăgită, deoarece mă așteptam ca adrenalina să predomine mai mult și mi-ar fi plăcut să mă fi putut bucura de o lectura la fel de calitativă ca primul volum. 

Per total, Fata din coșmaruri a fost o poveste simpatică, cu mici defecte, care au încetinit lecturarea, dar, într-un final, am reușit să o finalizez și mă bucur că am ajuns până aici și nu a abandonat povestea Annei Karlov. 

Dacă ați citit Anna în veșmânt de sânge, vă recomand să nu vă împiedicați de anumite păreri și să continuați seria, citind și acest volum. La final, povestea va prinde contur și veți fi mândri de faptul că ați ajuns să faceți cunoștință cu o nouă lume.

Mulțumesc, Libris.ro pentru acest exemplar oferit spre recenzie! Cartea poate fi achiziționată cu doar un click aici. De asemenea, nu uitați de primul volum, Anna în veșmânt de sânge. Recenzia cărții poate fi găsită pe blog printr-un click aici .

Comentarii

 1. Pare foarte interesanta cartea, desi nu e chiar genul de carti spre care intind mana :P. Mie imi place foarte mult genul thriller, horror, romane politiste si cu crima :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumim pentru prezentare si recenzie :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Am destule de cosmaruri, poate ar trebui să citesc si eu aceasta carte!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :))) Sper să îți placă! Nu uita că acesta este al doilea volum!

   Ștergere
 4. Tare interesanta aceasta carte! Multumim pentru recenzie, poate o sa o cumpar si eu. :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Asta ar fi o carte pe gustul meu. O sa o caut si e sa o achizitionez. Draguta recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 6. Îmi place tare mult modul în care ai prezentat această carte, deși nu e tocmai genul meu.

  RăspundețiȘtergere
 7. Mie imi pare destul de interesanta cartea asta. Imi place foarte mult stilul tau de a scrie.

  RăspundețiȘtergere
 8. Seria aceasta este extrem de apreciată în străinătate și când a ajuns la noi a fost ridicată în slăvi. Eu nu am dorit să citesc cărțile pentru că aveau copertele cam sângeroase și îmi displăceau. 😂😂 Volumul 2 are o copertă mai interesantă și sună foarte bine descrierea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu știam că a fost atât de apreciată și în afară. Mie, sincer, mi-a plăcut mai mult primul volum.

   Ștergere
 9. Foaqrte, dar foarte captivanta cartea. Multumim de recenzie

  RăspundețiȘtergere
 10. foarte frumoasa recenzia, pare o carte interesanta

  RăspundețiȘtergere
 11. Pare o carte destul de frumoasa, care merita sa fie citita.

  RăspundețiȘtergere
 12. Cei de la Libris sunt si prietenii nostri, in urmatoarea comanda o sa includ si aceasta carte. Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 13. Am si eu Ana in vesmant de sânge, dar nu stiu cand voi reusi sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 14. wow! Already looove it. Abia astept sa mi se termine sesiunea si lectura obligatorie sa trec si la ale mele...

  RăspundețiȘtergere
 15. Suna foarte fain, exact genul de carte spre care as intinde mana. Am sa o cumpar si eu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu uita,te rog,că acesta este cel de-al doilea volum din serie.

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Suflet dezrobit de Nieves F Joy - un labirint de emoții din care doar cei puternici pot ieși

Autor: Nieves F Joy
Editura: Librex Publishing
Dată apariție: Decembrie 2017
Bătăile unei inimi schingiuite de durere nu le poate opri decât resemnarea. Acel moment de slăbiciune când împreunezi mâinile pe piept și spui: " Stop! Nu mai pot! Nu mai vreau! Nu mai rezist! Am obosit." Așa ar face o persoană ajunsă la capătul puterilor, izbită din toate părțile, fără   posibilitatea de a se apăra. Nu și Raisa. Nu esența unui suflet rebel. Deși prinsă la mijloc în lupta dintre rațiune și nebunie, ea își poartă fiecare bătălie cu un curaj nebunesc, alimentată fiind de revolta și încăpățânarea celui care nu mai are nimic de pierdut. În sincron cu zbuciumul ei sufletesc, Race își înfruntă proprii demoni din trecut, abia distingând prin întuneric luminița din tunelul deziluziilor. Vor putea două suflete distruse de incertitudini să se ridice dintre ruinele unui prezent potrivnic? Vor putea să se vindece și să-și găsească calea de a se iubi dincolo de contratimpi și minciuni? Probabil că da…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…