Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Tu de Caroline Kepnes

Tu

Autor: Caroline Kepnes
Editura: Herg Benet
Colecția: Passport, Literatură străină
Număr de pagini: 447




Atunci când o tânără și frumoasă scriitoare aspirantă intră în librăria din New York în care lucrează Joe Goldberg, el face ceea ce ar face oricine în situația lui: îi caută pe Google numele pe care l-a aflat de pe cartea de credit.
Este doar o singură Guinevere Beck în întreaga metropolă. Ea are un profil public de Facebook și postează pe Twitter neîncetat, dezvăluindu-i lui Joe tot ce ar avea nevoie să știe: se recomandă pur și simplu Beck, pentru prietenii ei, a urmat cursurile la Universitatea Brown, locuiește pe Bank Street și va fi la un bar din Brooklyn diseară – locul perfect pentru o întâlnire „întâmplătoare”.
Pe măsură ce Joe capătă în mod invizibil și obsesiv controlul asupra vieții lui Beck, el orchestrează o serie de evenimente pentru a se asigura că Beck nimerește în brațele lui primitoare. Trecând de la statutul de hărțuitor din umbră la cel de iubit oficial, Joe se transformă în bărbatul visurilor lui Beck, totul în timp ce, pe tăcute, înlătură orice obstacol care i-ar putea sta în cale. Chiar dacă asta ar însemna să ucidă.


Credeam că nimic nu mă mai poate surprinde. Credeam că încep o carte drăguță, care va avea la bază o simplă poveste de dragoste, un fir romantic între doi adolescenți, însă m-am înșelat. Citind romanul Tu am avut parte de cea mai incitantă, provocatoare și surprinzătoare lectură. Un roman ce te induce in eroare, doar pentru a te surprinde mai apoi și a te lăsa cu gura căscată. Nu mă așteptam să iau parte la o astfel de acțiune bine conturată, dar nu mă așteptam nici să întâlnesc personaje cu caractere foarte puternice, personaje care te seduc instant și te poartă prin șirul tuturor emoțiilor. 

Romanul Tu este un roman care te răvășește, te face să tremuri de frică, deoarece nu știi la ce să te aștepți de la personaje sau când să te aștepți la vreo situație nefastă. Totul este atât de bine scris și atât de bine gândit, astfel încât orice cititor să nu reziste tentației și să se afunde într-un amalgam de gânduri ascunse, de sentimente neîmpărtășite și de vorbe nerostite.

Caroline Kepnes a reușit, într-un mod cu totul indescifrabil, să introducă suspansul pe cărări ale dragostei absolute, ale iubirii pure și să le împletească pe acestea, formând un incontestabil roman, perceput de mine ca fiind unul dintre cele mai captivante și mai electrizante romane din toate timpurile.

Stilul autoarei, limbajul puțin vulgar, dar parcă atât ne necesar se scurg precum înghețata in timpul verii, aducând, totodată, o notă revigorantă, o notă care are menirea de a te trezi de somn și te a te trimite să citești. Când începi să citești câteva pagini, dependența își depășește limitele, iar cel cu pricina, adică cititorul, ajunge să facă noapte albă și asta doar pentru a descoperi toate secretele pe care Caroline Kepnes a reușit să le strecoare în cadrul acestor pagini ale romanului.

Nu am avut nevoie de cafea, nici de nimic altceva pentru a sta trează. Strictul necesar s-a rezumat doar la romanul Tu și sunt surprinsă de faptul că mi-am dorit să aflu cu atât de multă ardoare ce se va întâmpla în continuare, căci atunci când autoarea și-a impus să creeze două personaje precum Joe și Beck, imprevizibilul poate bate la ușă oricând.

Am ajuns să mă îndrăgostesc de stilul acestei autoare, care este unul lejer, dar și de personajele pe care ea le-a creat în așa fel, încât să fie atât pe gustul adolescenților, cât și pe gustul altor cititori. 

Ce mi-a creat, din nou, o plăcere este faptul că povestea începe cu pași timizi în cadrul unei librării, o librărie diferită, deoarece cel care lucrează ca librar nu este nimeni altul, decât Joe. Ce pot să menționez legat de acest Joe? El este un băiat cu un vast bagaj de informații, o personalitate care știe să pună o persoană în dificultate, dar și să îi ușureze munca. Joe este diferit față de personajele pe care le-am întâlnit în alte romane, aducând cu sine un val de putere, dar și de mister.

Este adevărat că Joe este un personaj misterios, mai ales pentru faptul că existența lui se va baza, de la un moment dat, pe o urmărire. Pe cine urmărește? Pe Beck, cea care i-a ajuns oarecum la inimă, cea care, dintre toate fetele posibile de pe Pământ, i-a atras atenția chiar la locul de muncă. Pot oare cărțile să aducă doi oameni împreună? Este aceasta iubire?

"- Nu, răspund, și chiar nu pari. La fel sunt și eu cu librăriile. Știi, mă plimb printre rafturi și mi se pare că întreaga lume este concentrată acolo, cele mai importante povești ale tuturor timpurilor."

Acest roman pare să se fi născut din pasiunea pentru cărți, din iubirea purtată unor creatori ai genului precum Stephen King sau Dan Brown. De aceea, este atât de plăcut să citești o carte despre cărți și, ca un plus, să te delectez și cu o poveste de dragoste, aparent, imposibilă.

Romanul Tu este cutremurător de impresionant, Caroline Kepnes oferind cititorului posibilitatea de a cădea în mrejele unei mări formate din iubire, urmăriri, crime în numele iubirii, ură, respect, dar și dezamăgire.

Fiecare pagină a fost încărcată cu o serie de emoții, astfel că am ajuns să mă bucur pentru succesul personajelor, să îmi pară rău pentru anumite pierderi, să mă crispez, să mă enervez, dar și să tresalt la gândurile care îl dominau în permanență pe Joe. Acest personaj este focul care declanșează bomba. Joe este cel care aprinde fiecare chibrit, doar pentru a simți mirosul lemnului ars. Joe este înfricoșător, malefic pe alocuri, dar și simpatic.

Iubirea pe care el o nutrește pentru Beck atinge puncte extreme, astfel că acesta este dipus să ia vieți, doar pentru a rămâne ultimul care să o înțeleagă pe Beck. Cât de multe sacrificii poate să facă acesta? Cum va proceda când va afla că în viața lui Beck urmează să intre un nou băiat și acela nu este el?

Vă spun că am tresărit, de fiecare dată când autoarea a consemnat câteva rânduri despre ceea ce dorește Joe să facă. Doream să văd cât de departe poate ajunge. Joe nu are limite predefinite. Singura lui limită este Beck. Sau nu?

Într-un mod cu totul acaparator, Caroline Kepnes a reușit să mă șocheze, să mă facă să rămân mască. M-a surprins de nenumărate ori și de aceea, afirm cu mâna pe inimă că romanul este  demn de un must read, nu doar pentru că este diferit, ci și pentru faptul că intuiția nu îți poate comunica ce va urma.  Când vine vorba de romanul Tu , nu poți să intuiești ce se va  întâmpla, dar poți să te lași pradă paginilor și poveștii, ca mai apoi să realizezi, la final, că ai avut parte de o poveste thriller fascinantă. O poveste care abia ți-a permis să respiri.

Romanul tu este tulburător și hipnotizant, un roman despre așteptare, despre căutarea dragostei pe cărări sinuoase, despre urmărire, dar și despre lupta cu sine.

Sunt fascinată de tot ceea ce mi-a oferit acest roman și, cu atât mai mult, mi-aș dori să citesc romane scrise de autori străini, măcar la fel de bune precum este acesta și romanul Tu chiar m-a impresionat. 
În fiecare colțișor al minții am ascuns câte ceva pentru a nu uita povestea, deoarece ceea ce a creat Caroline Kepnes este mai mult decât o poveste. Romanul este un thriller care l-a hipnotizat până și pe Stephen King. 

Recomand cu mare drag aceasta lectură și vă promit că nu vă va dezamăgi. Atât editura, cât și editorul au făcut o treabă excelentă, iar Caroline Kepnes va rămâne printre preferatele mele mult timp  de acum încolo. 

Verificați disponibilitatea romanului pe site-ul editurii Herg Benet. 

Vă doresc lectură plăcută! 

Comentarii

  1. Tocmai ce mă uitam pe blogul tău și am văzut că ai postat o nouă recenzie.
    Îmi place cum ai vorbit despre carte. O trec pe listă.
    Felicitări pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce fain e topicul! Doar ce am terminat de citit 'Fata din tren' si am ramas blocata in poveste. Recenzia ta ma face sa mai adaug o carte pe wishlist. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-o recomand cu mare drag! Eu nu am citit încă Fata din tren și nici nu știu când o voi citi.
      La mulți ani și ție!

      Ștergere
  3. Pare o carte interesanta, imi place stilul tau de a face recenzii. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc tare mult pentru apreciere. La mulți ani!

      Ștergere
  4. A doua oara pe acest blog si iar m-ai convins in legatura cu o carte :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Nu pot decât să mă bucur că am reușit să fac asta!

      Ștergere
  5. Sa stii ca am dat si eu peste romane in care ma simteam efectiv depasita de imaginatia scriitorului, romane care parca ma prosteau si ma tineau intr-o iluzie pana la final, cand imi dadeau "bomba" ca practic ceea ce am citit pana acum(povestea in sine) a fost de fapt o iluzie sau un vis. Imi plac acest gen de lecturi, cartea o voi trece in wishlist!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie îmi plac la nebunie cărțile de acest gen! Ți-o recomand cu drag!

      Ștergere
  6. Foarte interesanta cartea, sper sa am timp sa o citesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Recent am început să citesc multe cărți scrise de femei. Nu pot spune că discriminam autoarele de autori înainte, dar pur și simplu cărți scrise de femei nu prea îmi cădeau în mână. Nici de Caroline Kepnes nu am mai auzit vreodată, dar m-ai convins.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că te-am convins. Îmi place să împărtășesc cu cititorii lecturile care m-au impresionat.

      Ștergere
  8. Cumva am fugit de romane în 2017, dar anul acesta sunt un pic în dubii cu ce să citesc și ce nu. Recenzia ta m-a pus un pic pe gânduri și cred că aș vrea să citesc și eu această carte. Pare genul meu de lectură, mai ales dacă nu e previzibilă.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce as putea sa vreau mai mult, o carte despre carti, o librarie si o poveste de dragoste? Ma declar multumita.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am mai citit de mult o recenzie de carte...felicitari, super bine scris articolul!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Uuuuuu, pare genul de carte care as citi-o intr-o noapte ;) Nu imi place sa las o carte din mana pana nu--i parcurg toate filele. Apoi stau sa analizez ce si cum ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Same. Și mie-mi place mult să meditez asupra întâmplărilor după ce termin de citit o anumită carte.

      Ștergere
  12. În ce an a fost scrisă cartea? Pare destul de recentă dacă vorbește de Facebook

    RăspundețiȘtergere
  13. Sună atât de bine, vai! Și ador coperta!

    RăspundețiȘtergere
  14. Subiectul este foarte interesant, imi place, si mi-ar placea sa o citesc, mai ales ca nu am citit nicio carte a acestei autoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca este prima carte. Nu sunt sigura. Nu m-am informat. Ți-o recomand cu drag!

      Ștergere
  15. Traducerea a fost realizată de o fostă librară, Anca Zaharia, autoarea Jurnal de librar. mi se pare o coincidență atât de faină!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunosc acest detaliu! Cred ca Anca Zaharia lucrează în cadrul editurii Herg Benet

      Ștergere
  16. Un subiect care mă atrage tare mult. Recenzia este reușită. Imi place

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce bine suna. Abia astept sa o citesc si eu. :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi place cum suna subiectul acestei carti. Imi place si recenzia ta!! O vreau si eu

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu am auzit nici de autoare, nici de roman. Dar din cele povestite de tine, pare o lectură captivantă şi interesantă. Cred că am să o adaug la listă :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-o recomand! Dacă o citești să mă anunți dacă ți-a plăcut sau cum ți s-a părut!

      Ștergere
  20. Imi place cum suna subiectul romanului. Pare o carte faina si imi place cum ai vorbit despre ea.

    RăspundețiȘtergere
  21. Mulțumim pentru recenzie, foarte frumos ai scris.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc tare mult pentru apreciere. și mulțumesc, de asemenea, pentru vizită!

      Ștergere
  22. Cât de frumos ai prezentat acest roman și ce subiect interesant pare a avea romanul. Cred că tocmai m-ai determinat să mai dau o comandă :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare mult că am reușit să te tentez. Sper să îți placă lectura!

      Ștergere
  23. E atat de frumoasa recenzia pe care ai realizat-o! Te felicit. Ma intriga si pe mine cartea. O trec pe lista!

    RăspundețiȘtergere
  24. Am trecut cartea acum ceva timp pe lista de dorinte, zilele acestea o voi cumpara, abia astept sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  26. Foarte frumoasa recenzia. Ma intriga aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
  27. Pare o carte tare frumoasa. Ma atrage subiectul ei. Felicitari pentru recenzie.

    RăspundețiȘtergere
  28. Pare tare interesantă și pe gustul meu. O să țin minte să ma uit după ea in librarii.

    RăspundețiȘtergere
  29. Suna tare interesant tot ce ne-ai povestit aici. Multumim pt review!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe