Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse. Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, tot...
Zâmbetul este accesoriul de care fiecare dintre noi avem nevoie. Copil, bărbat sau femeie, un zâmbet perfect este mereu apreciat. Pentru mine, acesta trebuie să fie remarcat de la distanță, să nu prezinte nicio imperfecțiune și să fie sănătos. Există, însă, situații în care ne plângem și nu suntem mulțumiți de ceea ce am obținut sau pur și simplu, de la o anumită vârstă, dinții noștri încep să prezinte defecte. Iată câteva situații asemănătoare:
- Să zâmbesc? Sunt cam sceptică. Dinții mei nu sunt tocmai drepți.
- Oh, nu! Chiar nu pot! Te rog să nu mă faci să îți arat un zâmbet. Dantura mea prezintă carii.
- Nu știu ce să zic...am extracții. Zâmbetul meu nu mai este cum era înainte.
Ce este cert, însă? Eu am aici soluția. Clinica Vitaldent, un cabinet stomatologic care promite să îndrepte orice fel de nemulțumire ai n legătură cu dinții tăi.
Pentru mine, totuși, nu este atât de ușor să vizitez un medic stomatolog. De ce? Doar gândul că a o problemă dentară, îmi dă fiori pe șira spinării și mă face să mă îngrozesc și să îmi fie teamă de ceea ce se va petrece.
Copil fiind, în trecut, pentru mine cabinetul stomatologic însemna un nene sau o tanti cu un ac extrem de mare, gata să mă înțepe. Acum nu este așa, dar acea reținere tot o am, din cauza mirosului de smalț produs în urma unei intervenții cu freza sau, pur și simplu, datorită mirosului puternic de medicamente.
Să fim sinceri acum, câți dintre noi mergem la dentist din plăcere? De cele mai multe ori vizităm un cabinet stomatologic pentru că suntem nevoiți să facem asta. Fie că măselele noastre sau dinții prezintă vreo carie, fie că avem nevoie de aparat dentar sau de extracție, la un moment dat va trebui să facem cunoștință cu un dentist.
Un dentist poate atrage sau poate să facă un client să se gândească cu groază la un cabinet stomatologic?
Răspunsul este cât se poate de afirmativ. Comportamentul dentistului specialist, îndemânarea lui pot atrage sau îndepărta clienții. Cum să fii sigur din timp că vizita la un cabinet stomatologic nu va fi un chin? Vizitează Vitaldent!
A spus cineva profesionalism și muncă de calitate?
Clinica Stomatologică Vitaldent Implantology oferă servicii de calitate și tehnologie modernă, care se definesc prin trei doctori experimentați, patru departamente medicale, șapte aparate profesionale și, cel mai important, în urma acestor servicii, peste 1500 de clienți care se declară mulțumiți de intervențiile necesare.
Așadar, în momentul în care veți trece pragul acestei clinici, vă va întâmpina o echipă formată din cei mai buni medici stomatologi competenți, calificați și cu o experiență solidă în practica medicală. Din această echipă face parte și Dr. Capra Andrei, unul dintre medicii dentiști care garantează mulțumire după orice intervenție.
Acești profesioniști, împreună cu aparatura de ultimă generație vă ajută să vă îmbunătățiți zâmbetul și să nu-l ascundeți din cauza unor defecte, care ușor pot fi corectate, atât timp cât de problemă se ocupă cei mai buni specialiști.
În cadru Vitaldent vom avea, așadar, oameni calificați în estetică dentară, proteică, endodontie, ortodontie, chirurgie și implantologie.
Ce își propune estetica dentară?
Estetica dentară își propune, în esență, să refacă orice zâmbet prin intermediul unuia sau mai multor procedee, dintre care reprezentative sunt: coroanele dentare, încrustațiile, fațetele dentare, implanturile dentare și albirile dentare profesionale.
Materialele folosite în estetica dentară modernă sunt, adesea, ceramica integrală, numită și porțelan fără metal, respectiv zirconiul. Aceste două componente estetice sunt rezistente , imitând, totodată, foarte bine structura naturală a dintelui, fie că este vorba despre smalțul dentar, fie că este vorba despre dentină.
O să fac, de asemenea, și o referire la stomatologia tradițională, care se concentrează, în mare parte, pe igiena orală, prevenirea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor dinților, în timp ce estetica dentară pune accent pe îmbunătățirea aspectului dinților și zâmbetului unei persoane.
Un exemplu reprezentativ în acest caz sunt plombele dentare albe, fotopolimerizabile , folosite în cazul în care dinții prezintă carii. Un punct forte în această procedură este faptul că, de obicei, vă puteți alege culoarea potrivită, albul de care aveți nevoie pentru un aspect cât mai natural al dinților.
Ce sunt coroanele dentare?
Coroanele dentare sunt piese care protejează, dar se prezintă, totodată, ca având rolul de a acoperi dintele și de a-l proteja. De cele mai multe ori, coroanele dentare sunt fabricate robotizat , cu ajutorul roboților dentari. Acestea se pot realiza într-un timp foarte scurt prin intermediul tehnologiei CEREC (Ceramic/Chairside Reconstruction Economical Restoration of Esthetic Ceramics). Fiecare dintre aceste cinci elemente are un rol bine definit și concis, astfel că:
- Chairside - se realizează în cabinet, fiind o tehnologie care se realizează în prezența pacientului.
- Economical - înseamnă economic și este o metodă avantajoasă atât pentru medic, cât și pentru pacient.
- Restoration- înseamnă restaurare și își propune să refacă dintele într-un mod cât mai natural, pentru ca acesta să arate frumos, să fie funcțional și rezistent.
- Esthetic- face referire la estetica dintelui și își propune ca restaurările să fie fără metal, iar culoarea dintelui să fie cât mai naturală.
- Ceramic - se definește prin ceramică sau porțelan și este procesul datorită căruia, dintele, poate să fie cât mai aproape de culoarea naturală.
Acest sistem CEREC este unul extrem de inovator, iar cu ajutorul lui, medicul poate să înregistreze, cu ușurință, digital amprenta dintelui pacientului, să proiecteze pe calculator restaurarea și să frezeze rapid și precis din cuburi de porțelan sau zirconiu restaurarea proiectată.
Pentru dinții cu deteriorări avansate sau dinții cărora le-a fost scos nervul, coroanele dentare sunt cele mai indicate piese proteice, în contextul în care acestea protejează cel mai bine dintele de fractură.
Când vine vorba despre această coroană, trebuie să știți că ea acoperă în totalitate dintele și se folosește atât de dinții frontali, incisivi și canini, cât și de dinții laterali, molari și premolari, crescându-le, într-un mod considerabil, rezistența.
Acesta este, de asemenea, pasul în care medicul înregistrează culoarea dintelui și începe șlefuirea tuturor suprafețelor dentare, după care, cu ajutorul unei camere video minuscule, va înregistra amprenta, finalizând, într-un timp relativ scurt, proiectarea virtuală a viitoarei coroane.
După introducerea cubului din porțelan în unitatea de frezare, în aproximativ 5-6 minute, încrustația va fi gata de cimentare.
Ajungem, așadar, să vorbim despre un următor pas, care se rezumă la fațete, care se prezintă sub forma unor învelișuri din porțelan, ce se aplică pe fața vizibilă a dinților frontali, în special pe cei superiori, restaurându-le într-un mod cât mai concis fizionomia.
Aceste fațete se confecționează într-un mod unicat și sunt folositoare fie că este vorba de carii și fracturi, de strungăreață sau ciobituri, fie că este vorba despre deformări sau colorații persistente, dinți strâmbi, fisurați sau tociți.
Nu uitați să aveți grijă și să luați aminte la faptul că nu orice pacient este candidat pentru tratamentul cu fațete dentare, acest tratament implicând, de asemenea, tratamente complementare, esențiale realizării fațetelor. Reprezentative sunt realizările: odontale, paradontale, endodontice, ortodontice sau chirurgicale.
În ceea ce privește costul acestor intervenții, acestea sunt destul de costisitoare, deoarece necesită experiență îndelungată, tehnologie specială, dar și instrumente și materiale speciale.
Așadar, după ce culoarea dintelui pacientului a fost înregistrată, medicul stomatolog va șlefui sub lupe speciale sau microscop dentar o cantitate foarte mică din smalțul dintelui, protejând, în același timp, gingia.
Să nu uităm, însă, nici de punțile dentare, care sunt restaurări clasice utilizate pentru înlocuirea a mai multor dinți lipsă. Cu acest pas ești mai aproape de zâmbetul perfect.
Este important să se cunoască faptul că o punte dentară implică minimum doi piloni, pe care aceasta să se poată sprijini. Aceștia sunt cunoscuți și sub denumirea de stâlpi de punte.
La final, puntea va fi finisată și lustruită, eventual, dacă este nevoie, individualizată coloristic prin pigmentare , structura urmând să fie placată cu porțelan. Când puntea este gata, medicul o va cimenta adeziv pe dinții șlefuiți, oferindu-i posibilitatea pacientului de a mânca și a zâmbi la fel ca înainte.
Și nu în ultimul rând, implanturile dentare. Ce sunt acestea? Când spun implant dentar nu mă gândesc doar la un simplu înlocuitor al dintelui, ci mă gândesc la o îmbunătățire radicală. Implanturile dentare funcționează ca înlocuitori ai rădăcinii naturale, la care se atașează după osteointegrare coroana artificială.
Câți dinți pot fi înlocuiți prin intermediul implantului dentar? Unul, doi sau chiar mai mulți dinți, în funcție de situația clinică.
Aici apar, de altfel, și contraindicațiile, care sunt valabile pentru pacienții cu probleme precum boala parodontală, până la tratarea acesteia, evitându-se în acest mod mucozitele și periimplantitele care conduc la pierdere implantului, respectiv la eșecul tratamentului.
Prețul tratamentului cu implant dentar diferă de la o clinică la alta, în funcție de dotarea tehnologică, notorietatea echipei, de experiența specialistului, de mentenanța postoperatorie, garanțiile materialelor și calitatea implantului dentar.
Cum alegi un medic specialist în estetică dentară, dar și cabinetul potrivit?
Trebuie să fii foarte atent în momentul în care îți dorești să apelezi la un medic dentist. Variantele care stau la îndemâna fiecăruia sunt aproape nelimitate, ținând cont de faptul că, pe zi ce trece, numărul medicilor dentiști, dar și a saloanelor stomatologice crește tot mai mult.
Va trebuie să cauți profesionalismul, să încerci să te ghidezi după ceea ce conține cabinetul stomatologic, dar va trebui să ții cont și de echipa care ți se pune la dispoziție.
Spre exemplu, Dr. Capra Andrei face o treabă excelentă și foarte multe persoane sunt profund mulțumite de serviciile pe care le oferă și de munca pe care o depune. Prin implicare și atenție, el reușește să finalizeze o muncă grea într-un mod cât mai avansat.
Cu alte cuvinte, v-am adus aceste aspecte la cunoștință, deoarece clinica Vitaldent este cunoscută ca oferind servicii de calitate, un personal drăguț, dar și rezultate inedite.
Voi ce părere aveți despre Clinica Stomatologică Vitaldent Implantology?
*Articol scris pentru Blogathon 2018.
Super! As merge la clinică fara nicio frica .
RăspundețiȘtergereNu am fost la ei, dar mi-ar place :)
RăspundețiȘtergereȘi mie,sincer.
ȘtergereÎmi este frica de stomatolog, dar tot mă duc.
RăspundețiȘtergereMie mi-e un fel de groază! :(
ȘtergereOfff...mi.e tare frica de stomatolog! Dar cand trebuie, trebuie!
RăspundețiȘtergereAsta așa este.
ȘtergereAșa de multă informație utilă, dar eu am așa o frică de stomatolog, merg doar când e o urgență.
RăspundețiȘtergereCând trebuie, trebuie!
ȘtergereSuper utile informatii le oferite. Nu le stiam chiar pe toate.
RăspundețiȘtergereMă bucur că au fost de folos!
ȘtergereEu imi doream sa realizez o albire a dintilor, insa dupa o discutie cu dl. stomatolog am ajuns la concluzia ca ar fi mult mai ok sa-mi pun fatete dentare pentru a avea zambetul mult dorit
RăspundețiȘtergereNu am încercat. Sper sa nu Am, totuși, nevoie pe viitor.
ȘtergereEu am purtat aparat dentar la 25 de ani tocmai ca să pot avea un zâmbet frumos!
RăspundețiȘtergerePentru un zâmbet frumos se face orice.
ȘtergereEu trebuie sa imi scot doua masele, dar inca imi e frica sa trec pe la doctor.
RăspundețiȘtergereHe he. Fă-ți curaj!
ȘtergereSi eu ar trebui sa fac o vizita dentistului meu... Am mancat niste dinamita! :)))
RăspundețiȘtergereCum a fost asta :))))
ȘtergereOof! Mie imi e frica tare! Dar ar cam trebui sa ma duc si eu!
RăspundețiȘtergereCuraj! Trebuie!
ȘtergereSi mie imi e frica, normal. Dar uneori e nevoie. :))
RăspundețiȘtergereCând trebuie, trebuie.
ȘtergereMi-as dori si eu niste fatete. Probabil ca pretul acestora depaste un pic bugetul meu si pentru moment raman cu dorinta
RăspundețiȘtergereSă sperăm că pe viitor această dorință a ta se va materializa.
ȘtergereTrebuie sa ajung si eu la un control la stomatolog neaparat
RăspundețiȘtergereȘi eu cât de repede :(
ȘtergereContează foarte mult să ai un medic stomatolog în care să ai încredere și el să aibă toată aparatura necesară.
RăspundețiȘtergereAșa este. Ai mare dreptate.
Ștergere