Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, tot...

Recenzie - Furnicile (Primul volum din seria Furnicile) de Bernard Werber


Editura: Nemira
Colecția: Nautilus
Categoria: Science fiction
Număr de pagini: 288



Furnicile de Bernard Werber este o carte science fiction, care face parte din trilogia cu același nume și este, de asemenea, un roman care a avut prilejul de a cuceri mii de cititori, adepți sau nu ai genului. 

Ce a însemnat pentru mine această lectură și cum am văzut-o eu? Trebuie să recunosc că întreagă trilogia m-a atras de foarte mult timp și chiar îmi doream să lecturez fiecare volum în parte, deoarece auzisem păreri foarte bune despre Bernard Werber și despre modul lui de a scrie o carte. Nu m-am îndoit că nu îmi va plăcea, iar când am început să lecturez primele pagii, am știut sigur, că această carte va fi printre preferatele mele. Așa a și fost. 

Ne cunoscând foarte bine subiectul, m-am afundat în lectură optimistă, cu gânduri pozitive și gata să povestesc despre tot ceea ce voi întâlni pe parcursul operei. Nu mare mi-a fost mirarea când am constatat că, încă din prima pagină, autorul a introdus, într-un mod tare subit, suspansul printre rânduri. 

Povestea m-a acaparat, încă de la primul contact, iar stilul alert mi-a facilitat și mai mult lecturarea. 

Furnicile, în general, nu reprezintă, aproape pentru nimeni, un punct de studiu sau o atracție, ci ele mereu sunt neglijate, luate în considerare doar atunci când aduc probleme. Cel puțin așa este în cazul meu. Bernard Werber, în schimb, a reușit să transforme acest subiect banal într-o adevărată artă, într-o operă, care te surprinde plăcut și te face, totodată, să îți dorești să fii un cercetător, dar și un căutător. 

Se va observa lejeritatea cu care autorul a transpus câteva dintre curiozitățile sale în mintea unui personaj, care, din păcate, nu mai este. Acest unchi a lui Jonathan Wells, poate fi, cu ușurință, dacă este să mă întrebați, un alter ego al autorului, deoarece mi se pare imposibil să scrii o carte cu furnici, fără a te fi informat înainte. Ca urmare, bănuiala mea se poate adeveri foarte ușor. 

De asemenea, am apreciat și faptul că autorul a umanizat furnicile, transformându-le în niște ființe care pot să vorbească, să comunice nu doar prin vechile obiceiuri, ci și printr-un limbaj destul de amplu. 

Această parte poate fi percepută doar ca o perspectivă a cărții, deoarece romanul lui Bernard Werber surprinde, totodată, și o perspectivă umanistică, care ni-l aduce în prim plan pe Jonathan, pe soția, copilul și câinele acestuia. 

Aceștia nu sunt plasați într-o atmosferă liniștitoare, ci, mai degrabă, atmosfera este una stranie. Faptul că aceștia locuiesc în casa unchiului lui Jonathan, aduce oarecum a straniu, în condițiile în care acea casă este destul de veche. Mai mult decât atât, la subsol, aceasta adăpostește o pivniță, în interiorul căreia, printr-un bilet, Jonathan a fost restricționat să intre acolo. 

Un alt aspect foarte important mi se pare curiozitatea eroului și ambiția pe care o are în a-și depăși statutul de fricos. Pe parcursul întregii opere se va observa, așadar, o evoluție, dar și dorința de ascensiune, de cunoaștere. 

Întreaga operă o pot pune sub apelativul de cercetare. Nu una bruscă sau exagerată, ci una necesară și informativă, care face plăcut romanul și îi oferă o tentă științifică. Știința nu este singura care stă la baza subiectului, ci și fantasticul, ficțiunea, care se împletește atât de bine cu informațiile exacte despre lumea furnicilor. 

Furnicile a fost atât o aventură, cât și o învățătură, o carte de cercetarea, din care am învățat foarte multe despre niște vietăți neînsemnate, cum ar fi furnicile. Mi se pare incredibilă lumea lor, dar modul în care autorul a descris-o, mi se pare de-a dreptul excepțional, demn de un premiu nobel. 

Aș avea atât de multe de spus la adresa acestei cărți, însă nu vreau să dezvălui magia, ci vreau să o descoperiți voi. O să rămâneți surprinși de imaginația cu care este înzestrat acest autor. 

Un cercetător, care nu ascultă de unchiul său. Oameni care dispar subit într-o pivniță. O lume a furnicilor infinită. Un autor bun. Și, nu în ultimul rând, o carte care face furori printre cititori. Așa aș putea descrie eu în câteva cuvinte Furnicile.

La un moment dat cele două povești se vor întrepătrunde. Cum? Rămâne un mister. Vă spun că o să rămâneți muți de uimire. 

Recunosc că acest roman mi-a plăcut foarte mult și de aceea îl recomand tuturor. Eu l-am găsit pe TârgulCărții.ro la un preț excepțional. Trebuie să aruncați și voi o privire. Nu veți fi dezamăgiți. 

Vă doresc lectură plăcută! 

Comentarii

  1. Foarte frumoasa recenzia. M-ai convins.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca prietenului meu i-ar placea cartea aceasta, el e cu cartile SF, eu sunt mai mult cu romanele si dezvoltare psihologica. Cu siguranta o sa i-o recomand.

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa il cumpar si eu cu siguranta! Multumim pentru recenzie, draga mea!☺️

    RăspundețiȘtergere
  4. M-ai făcut curioasă, am s-o includ și eu în lista mea de lecturi. Mersi mult pentru recomandare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că am reușit să fac asta!
      Cu drag! Mulțumesc și eu de vizită!

      Ștergere
  5. Nu am auzit până acum de această carte, pare să aibă un subiect interesant.

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi plac cărțile SF și deși nu am auzit încă de aceasta carte, o voi pune pe wishlist.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu sunt o mare iubitoare a cartilor SF, dar m-a atras acest subiect si review-ul cartii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aud asta! Îți recomand cartea cu mare drag!

      Ștergere
  8. E una dintre cărțile mele preferate, mă bucur mult că ți-a plăcut și ție <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a plăcut chiar foarte mult! Să știi că abia aștept să îmi iau și următoarele două cărți!

      Ștergere
  9. Eu nu citesc mult SF, dar cartea asta pare faina.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu prea citesc SF, desi, in general iubesc fictiunea, dar acest titlu pare tentant! :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu prea am încercat de la Nemira, dar tu m-ai convins! Mersi! <3

    RăspundețiȘtergere
  12. Subiectul sf e pe placul meu. Cred ca as citi pe nerasuflate cartea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-o recomand cu mare drag! Și eu am citit-o pe nerăsuflate.

      Ștergere
  13. Desi am o groaza de carti pe lista de asteptare, pare ca merita sa o pun si pe aceasta. Pare altfel decat cele cu care m-am obisnuit :) Interesant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să știi că este foarte reușită. Mă așteptam să imi placă, dar nu chiar atât de mult.

      Eu ti-o recomand cu mare drag și sper să îți placă!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Am vizionat Split. Ce impresii mi-a lăsat?

Split. Impresii. Parcă mă aflu mereu într-o continuă căutare. De această dată, m-am gândit să aleg un film, pe care să nu-l vizionez doar de dragul de a mai adăuga încă un film pe care să îl trec alături de altele.  Având puțin timp liber, dar fiind, totodată, puțin obosită, aveam nevoie de ceva care să mă țină trează, să mă facă să vreau să continui ce am început.  Întâmplător, cu ceva vreme în urmă am dat peste o secvență din acest film Split . Din câte știu eu, acest film a fost creat după cartea Mințile lui Billy Milligan . Nu știu dacă este adevărat, însă la baza acestora se află un personaj care suferă de personalitate multiplă.  Evident, subiectul este unul sensibil și de aceea am decis că acesta este filmul pe care trebuie să îl vizionez. Ca personaj principal îl avem pe actorul  James McAvoy , care îl film se prezintă sub numele de Kevin Wendell Crumb .  Acesta a fost diagnosticat ca având personalitate multiplă sau, din câte am înț...

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor! În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One , un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor. Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces. Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil. Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun ...

Aquatique - când ai nevoie de un pic (plus înc-un pic)

În mod normal, se recomandă consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi, însă acest lucru este, mai mult sau mai puțin, dus la bun sfârșit. Întrebarea este următoarea: De ce o parte dintre noi putem consuma peste doi litri de apă pe zi, în timp ce unii consumăm această cantitate în câteva zile? Ei bine, răspunsurile pot varia, cu atât mai mult cu cât, pe piața din România, există sute de branduri care își promovează produsele. Ca urmare, să existe, oare, factori externi și nu doar interni care să ne influențeze aportul zilnic de consum de apă? Să existe vreo diferență între toate aceste branduri sau toate or fi la fel? Da, apa se consideră a fi inodoră, incoloră și insipidă, dar prea puțini dintre noi cunoaștem faptul că, dincolo de toate aceste caracteristici, care, de altfel, par a fi fără importanță, apa se diferențiază între ea prin diferite criterii. Ce poți face pentru a găsi ceea ce este pe placul tău? Știți cu toții vorba aceea: "Încercarea moarte n-are!". Este ...