Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Impresii - Jurnalul unui Adam (Volumul 2, Partea I-II) de Bogdan Marcu


"I-aș mai spune că omul are câteva chestii de care trebuie să aibă grijă: suflet, minte, sinceritate, libertate și demnitate."

Zilele de vară mă duc mereu cu gândul la iubire. Nu neapărat o iubire trăită de mine sau nutrită de mine pentru o altă persoană de sex opus, ci acea iubire din cărți. Iubirea ca mod de expunere a trăirilor, ca metodă de a evidenția calități și defecte, iubirea ca sentiment profund, dar, de cele mai multe ori, dureros. Un sentiment care te poate transforma în cea mai bună versiune a ta sau, dimpotrivă, te poate marca, determinându-te să devii o cu totul și cu totul altă persoană. 

Și tocmai pentru că aceste zile de vară denotă relaxare, ele m-au determinat, în același timp, să acord atenție nu doar cărților motivaționale, care mă definesc și-mi plac la nebunie, ci și cărților care are un fir narativ alert, cărților care nu solicită atât de mult membrana cerebrală, acelor cărți care vin exact la timp pentru a te reintroduce în sfera cititului. O sferă care reprezintă singurul moment de detașare față de viața reală. 

Deși inspirată din realitate, chiar din viața autorului, seria de cărți Jurnalul unui Adam este o lectură ușoară, potrivită pentru zilele de vară, pentru acele momente când ești la plajă sau, pur și simplu, pentru acele momente când simți nevoia să te delectezi cu o lectură care să-ți dea o stare de bine, fără a intra prea mult în detalii ce țin de psihologie sau orice altceva. 





Înainte de a vă vorbi mai în detaliu despre cel de-al doilea volum, respectiv prima parte a acestuia și a doua parte, aș vrea să derulez puțin timpul și să mă întorc la perioada în care am citit primul volum. A trecut ceva vreme de atunci. Chiar ani de zile. Îmi amintesc că-mi plăcuse primul volum și fiind și la o vârstă foarte fragedă mă impactase foarte mult. Eram chiar revoltată de realitatea surprinsă de autor prin intermediul experiențelor sale în carte. Purtam atât o ură față de realismul care nu a ținut cont de nicio barieră a reproșurilor sau părerilor, dar iubeam în același timp și sinceritatea, respectiv cursivitatea redării diferitelor experiențe relatate pe parcursul primul volum. 

Voiam instant să citesc să cel de-al doilea volum, însă, nu știu cum se face, că nu am reușit să-l achiziționez și, recunosc, o bună perioadă am uitat de cele întâmplate, însă recent cei de la Bookzone.ro mi-au oferit oportunitatea de a continua lectura pe care o începusem cândva. Este uimitor cum unele lucruri, cam toate, se întâmplă cu un motiv anume. Și tocmai asta ne relatează și Bogdan Marcu în volumele de carte pe care le-a scris. Ironia sorții, karma sau cum vreți voi s-o numiți își pune amprenta, mai repede sau mai târziu, pe viitorul fiecăruia și, credeți-mă, nu doar autorul a ajuns să creadă în karma, ci și eu, pentru că, făcând o retrospectivă a lucrurilor, nimic n-a rămas nerăsplătit, cum, la fel de bine, nimic n-a rămas nepedepsit. 

"Uneori, este nevoie să pierzi tot ce ai drag, pentru a înțelege că anumite decizii îți pot decide soarta. Știi, trebuie să pierzi pentru a învăța să păstrezi pe viitor! "

Dar revenind în prezent, în ceea ce privește prima partea a celui de-al doilea volum, aceasta îl surprinde tot pe Adam, personajul central al acestei cărți, în perioada facultății. Întrebarea, însă, este următoarea. Cum îl surprinde cel de-al doilea volum pe Adam? Mai matur. Un bărbat care a trecut printr-o sumedenie de experiențe, un bărbat care a luat aminte la greșelile din trecut. Un bărbat cu lecțiile învățate, gata să reînceapă o nouă viață, pornit pe fapte mari, fapte care să-l ajute să-și îndeplinească visul. Un bărbat aproape singur în inima Bucureștiului, dar descurcăreț, student la Facultatea de Litere. Un student gata să iubească din nou, gata să-și deschidă, din nou, porțile inimii pentru tot ceea ce-i poate atrage atenția. 

"Cred că atunci când te îndrăgostești, începi să aduni toate lucrurile nefolositoare și să le scoți afară din suflet. Trebuie să faci loc și cum altfel ai putea? Eu văd îndrăgostirea asta ca o pe curățenie de primăvară a sufletului - scuturi covoarele prăfuite de singurătate, ștergi praful lăsat de fosta sau fostul, speli paharele în care ți-ai înecat amarul, ștergi podeaua de urmele trecutului și deschizi larg ferestrele să intre aer proaspăt."

Jurnalul unui Adam, cu alte cuvinte, este o poveste care te poate trece prin toate stările. De la bucurie, tristețe, până la nervozitate. Niciuna nu scapă, mai ales când vine vorba despre autorul Bogdan Marcu, care, fără dar și poate, și-a pus sufletul în fiecare cuvânt, paragraf și pagină, tocmai pentru a împărtăși cu noi, cititorii, experiențe din viața lui. Tocmai pentru a ne ajuta să tragem un semnal de alarmă, atunci când simțim că nu mai suntem noi. Tocmai pentru a încerca să ne deschidă ochii la ceea ce se întâmplă în jurul nostru sau la ceea ce s-ar putea întâmpla, dacă nu acționăm când trebuie. 

Este fascinant acel moment când te regăsești în diferite citate, chiar dacă nu în experiențe. Este minunat momentul în care poți face două lucruri în același timp: să citești și să te relaxezi sau să te relaxezi citind. 

Jurnalul unui Adam vă va oferi această oportunitate atât prin prisma primei părți, cât și prin intermediul celei de-a doua, care, de altfel, a fost un cumul de emoții și de reverse. Prin ritmul destul de alert, dar și prin stilul de scriere cursiv, fără prea multe bălării la mijloc pentru a impresiona, Jurnalul unui Adam poate fi un stimul, poate fi un punct de plecare sau poate reprezenta un moment de realizare a multor acțiuni. 

Acum s-ar putea să nu fie clar ceea ce încerc să vă comunic, însă în momentul în care ești doar tu și gândurile notate ale autorului, situația se schimbă puțin.
Eu, de obicei, nu citesc cărți de acest gen, însă nu îmi pare rău că am continua lectura volumelor. Consider că, în primul rând, Jurnalul unui Adam m-a determinat să-mi pun puțin ordine în gânduri, dar, în același timp, m-a ajutat să reintru în sfera lecturii zilnice, pe care, chiar și în momentul de față, o consider prioritară. 

Descoperă povestea lui Adam și ia aminte la toate greșelile consemnate de către autor pe parcursul celor două volume!

Atât volumul I, cât și volumul II, partea I, respectiv partea II pot fi achiziționate direct de la autor sau de pe Bookzone.ro!

Voi ați citit aceste volume de carte? Dețineți cărți de la această editură?



Comentarii

  1. Nu știu de ce nu m-a atras până acim
    După articolul tău, sunt tentată să îi dau o șansă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam de ei, am sa dau o fuga sa vad ce oferte au <3
    Merci de stire :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur vei găsi ceva pe gustul tău. Au o gamă largă de exemplare atât ale autorilor români, cât și a celor din afară.

      Ștergere
  3. Am auzit de titlul acestei cărți, dar nu știam despre ce e vorba, recenzia ta mi-a stârnit interesul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmm.. Sună prea bine ❤️ mai ales ca ai reluat firul și ne-ai relatat si despre primul volum.

    RăspundețiȘtergere
  5. O recenzie frumoasă și plină de emoție. Trebuie să citesc și eu. Atât de frumos citatul de la începutul recenziei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie mi-a plăcut tare mult acel citat, tocmai din acest motiv am ales să-l consemnez și aici.

      Ștergere
  6. Parca am auzit de carti, am sa le iau si eu in vedere!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am auzit pana acum despre aceste carti, dar mi-ar placea sa le citesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt o lectură ușoară! Aștept impresiile tale, de asemenea.

      Ștergere
  8. Cred ca am mai citit cateva opinii despre aceasta carte si mi-am propus sa o citesc. Tu ai facut ca hotararea sa fie decisiva cu recomandarea ta.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu le-am citit si mi-au placut tare mult! Chiar te trec prin toate starile

    RăspundețiȘtergere
  10. Auzisem de seria asta, dar nu am reusit sa o citesc pana acum. Pare interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu i-am citit cartile, dar ii mai citesc din cand in cand blogul, imi place cum scrie autorul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt niste titluri destul de interesante!

    RăspundețiȘtergere
  13. Recunosc că am mai văzut aceste cărți în online, dar încă nu le-am citit.

    RăspundețiȘtergere
  14. O recenzie interesanta si o recomandare foarte buna

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe