Treceți la conținutul principal

Recenzie "Chemarea monstrului"

                                CHEMAREA MONSTRULUI

Nume carte: Chemarea monstrului
Autor: Patrick Ness
Număr de pagini: 215
Editura: Trei


 "Chemarea monstrului" este unul dintre acele romane dublu câstigătoare ale Carnegie Medal. Acest roman este renumit atât pentru caracterul fictiv,cât și pentru ilustrațiile prezente în interiorul cărții.
Opera autorului este percepută ca fiind una care spune o poveste extrem de emoționantă despre dragoste,pierdere și speranță. Ritmul acestei cărți este unul alert și datorită imaginilor imprimate pe anumite pagini,pot spune că se citește extrem de ușor.

"O capodoperă inegalabilă" -afirmă PUBLISHERS WEEKLY

Romanul lui Patrick Ness este prelucrat după ideea originală a lui Siobhan Dowd,astfel că vorbim despre un monstru care apare ,după cum știm din multe alte surse,după lăsarea serii,mai exact,după miezul nopții,așa cum fac monștrii de obicei.
În contextul acestei cărți îl avem pe Coner,dar cine să fie Coner ? Monstrul sau doar un simplu personaj al cărții? Coner este un băiat,după cum veți afla încă de la începutul lecturii.
Coner nu este un simplu băiat,un băiat care să creadă în acei monștri din povești,ci el crede în monstrul pe care îl întâlnește ,aproape în fiecare seară,în coșmarul său. Visele urâte ale lui Coner apar doar din momentul în care mama lui se îmbolnăvește.
Din cadrul lecturii aflăm și faptul că acest monstru nu este unul obișnuit,ci unul diferit,sălbatic și neîmplânzit,care are să-i ceară lui Coner să facă un lucru foarte periculos.

Vă recomand cu mare drag acest tip de lectură,în special această carte care vă va impresiona. Pe mine mă puteți găsi pe următoarea pagină de facebook: https://www.facebook.com/BooksLovers.12/
Contul meu personal este următorul:https://www.facebook.com/dana.otet


Comentarii

  1. Eu cred ca recenzia cartii ,,Chemarea Monstrului" este foarte interesanta si te face sa vrei cu adevarat sa citesti cartea. (Parerea este pentru concursul de pe facebook)☺

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am citito dar pare interesanta,cu siguranta am sa o cites

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Mai presus de mândrie de Roberta Ariana

An apariție: 2018
Autor: Roberta Ariana
Categoria: Literatură română
Editura: Libris Editorial
Număr de pagini: 170

Dupa retragerea periculoasa din Cosa Nostra, Stefano Christian Allegri cunoaste, pentru prima oara in viata, frica. In goana pentru supravietuire, intemnitat de catre o fantasma a trecutului si avand multe suflete pe constiinta, incearca sa se apere de vanatoarea care-l ameninta. La doar treizeci si unu de ani, organizatia mafiota ii promite, prin nenumarate avertismente, ca nu va prinde secolul al XXI-lea, el fiind nevoit sa combata clanurile notorii prin forte proprii. Lupta crancena se complica atunci cand apare o tanara insarcinata care-l acuza ca ar fi tatal, iar deciziile altora le umbresc pe ale sale. Familiile il vor mort si vor face orice pentru a aplica metodele clasice ale sadismului, pentru ca nimeni nu iese viu din Mafie. O promisiune nerespectata si trei suflete in pericol...

Ești în căutarea unei lecturi simpatice, dar care să te antreneze, în același timp? Dac…

Recenzie - Eliza și monștrii ei de Francesca Zappia

An apariție: 2018
Autor: Francesca Zappia
Categoria: Literatură Universală
Colecția: Young Adult
Editura: Storia
Număr de pagini: 377In lumea reala, Eliza, o fata de 18 ani, este timida, ciudata si lipsita de prieteni. Online este LadyConstellation, creatoarea anonima a Monstrous Sea, un webcomic extrem de popular, cu milioane de followers si de fani in intreaga lume. Eliza nu-si inchipuie ca ar putea vreodata sa indrageasca lumea reala asa cum o iubeste pe cea online si nu simte nicio dorinta sa incerce.

Apoi Wallace Warland, cel mai mare scriitor de fanfiction pentru Monstrous Sea, se transfera la scoala ei. Wallace crede ca Eliza este un fan ca oricare altul si, pe masura ce baiatul o scoate din carapacea ei, fata incepe sa se intrebe daca nu cumva viata offline merita o sansa. Dar, cand secretul Elizei este impartasit din greseala cu restul lumii, tot ce a construit – povestea ei, relatia ei cu Wallace, pana si propria sanatate mintala – incepe sa se naruiasca.


Fiecare dintre noi avem …