Treceți la conținutul principal

Recenzie "Fericirea începe azi" de Jamie McGuire

                                                                                                                                          

                                                                Fericirea începe azi                                         
Editura: Trei
Număr de pagini: 434
Autor: Jamie McGuire

Jamie McGuire: Această autoare s-a născut la Tulsa,Oklahoma . A fost crescută de mama ei în Blackwell , unde a absolvit liceul în 1997. A urmat Northern Oklahoma College,University of Central Oklahoma și Autry Technology Center , pe care l-a absolvit cu o diplomă în radiografie. Jamie locuiește la Enid,Oklahoma,cu soțul său și cu cei trei copii ai lor. Debutul ei literar l-a reprezentat Providence, o trilogie pentru tineret care îmbină tema dragostei cu fenomenele paranormale.
Ca și trilogia Fifty Shades , a lui E.L. James , Fericirea începe azi a devenit un fenomen al pieței de carte,înregistrând vânzări fabuloase,deși ,inițial, romanul a fost publicat doar pe internet.


,,Povestea relației dintre Abby Abernathy și Travis Maddox constituie o excelentă radiografie a adolescenței , cu toate frământările , visurile și frumusețea ei." - Reading, Eating&Dreaming

,,Vă garantez că veți fi  atât de captivați de această carte,încât veți lăsa orice altă activitate deoparte!" - Book Whisperer Reviews

,, Am făcut o adevărată pasiune pentru personajele acestui roman!" - The Daily Quirk

,,...Noul meu roman preferat,cu o doză subtilă de erotism rafinat." - Nightly Reading Review
 • Am ales să citesc acest roman datorită prietenei mele care mi l-a recomandat în urmă cu câteva zile,deoarece ea l-a citit și a fost foarte încântată de conținutul,respectiv povestea plină e viață și atât de contemporană a acestei cărți.
 • Ceea ce am consemnat mai sus sunt păreri ale diferitelor persoane sau grupuri editoriale , așadar am ales să le scriu ,în principiu pentru că sunt de acord cu ceea ce s-a menționat.
 • Ceea ce m-a impresionat extrem de mult la această carte a fost povestea în sine,autoarea relatând evenimentele într-un mod foarte plăcut mie.  Romanul este scris în așa fel încât cititorului să îi fie greu să se depărteze de carte,astfel acesta o va termina,nevenindu-i să creadă că a finalizat o lectură așa de amplă cum este acest roman,într-un timp foarte scurt.
 • Vreau să precizez că povestea de dragoste care stă la baza acestei cărți a atins cote maxime și m-a impresionat,chiar dacă la un moment dat am avut tendința de a-l privi pe Travis ca fiind un personaj negativ,lipsit de sentimente . Un exemplu ilustrativ care mă îndeamnă să spun acest lucru este exact capitolul doi , în care este precizat foarte clar cum este Travis. Acesta este catalogat de către Abby ca fiind un porc, datorită faptului că acesta se folosea de naivitatea unor femei pentru a-și satisface nevoile și fanteziile lui erotice.
 • Pe de altă parte,mai există și alte exemple în carte care m-au făcut să cred și eu că acest considerent este adevărat,însă am să vă las pe voi să descoperiți de ce afirm cu atâta lejeritate faptul că Travis poate fi considerat un personaj lipsit de conștiință.
 • Lăsând la o parte aceste aspecte negative,spun cu încredere faptul că o admir foarte mult pe Abby datorită faptului că aceasta este puternică,și după cele petrecute alături de Travis , are puterea să recunoască cea ce simte pentru el, recunoaște , la fel cum o face și el,că viața lor nu are însemnătate atâta timp cât ei nu sunt una.
 • Plină de erotism pe alocuri,cartea scoate în evidență relația care se stabilește între o fată obișnuită , hotărâtă să uite de trecutul ei petrecut alături de părinți, Abby, și un băiat care studiază la aceeași facultate , Travis,care ajunge în punctul de a se schimba pentru persoana pe care o iubește atât de mult și fără de care nu ar fi devenit ceea ce este în prezent.
 • Ceea ce ne transmit personajele este faptul că noi ,fiecare,trebuie să ne modelăm după persona pentru care nutrim anumite sentimente,mai ales dacă acestea au o intensitate aparte. Aici se exclud relațiile de prietenie ,deoarece nu poți să te schimbi pentru o persoană care mâine ar putea să te trădeze , de aceea spun că situația este diferită în cazul unei relații. Pentru ca o relație să aibă stabilitate și să fie puternică,trebuie ca fiecare să lăsăm câte puțin de la noi , asta pentru a ajunge acolo unde ne dorim.
 • Totodată, cartea dorește să transmită tuturor iubitorilor de lectură , să aibă curaj în a-și recunoaște greșelile, dar cel mai important,trebuie să mărturisești ceea ce te animă pentru a nu fi prea târziu , și a nu suferi într-un final.
 • De apreciat este și relația care ne este prezentată încă de la început între Abby și America. După cum puteți intui,ele sunt definiția prieteniei,deoarece fac sacrificii una pentru alta și își sunt aproape în orice moment dificil,discutând la orice oră ceea ce le frământă din punct de vedere sentimental.
 • Pe tot parcursul cărții va fi surprinsă evoluția relației dintre Travis și Abby , cuplul care trece prin multe peripeții și încercări,însă , în final,dragostea adevărată învinge,iar cei doi se bucură de fiecare moment pe care îl pot trăi unul alături de celălalt.
 • Abby este tipa cuminte care-l îmblânzește pe tipul cel rău, Travis, iar de la o relație de prietenie,realizată odată cu începerea primul an de facultate,se ajunge la o adevărată poveste de iubire, încercările având rolul de a-i testa pe cei doi îndrăgostiți.
 •  Deznodământul acestui roman este unul fericit,căsătoria celor doi reprezentând punctul final al cărții,astfel că , odată căsătoriți, Travis poate avea siguranța că Abby este numai și numai a lui.
 • Nu recomand această carte persoanelor care nu depășesc vârsta de minim 14 ani, deoarece cartea este prevăzută cu anumite scene erotice,care ar putea trezi disconfort în anumite situații.
 • Iubitorilor romanelor de acest tip, le recomand cartea cu mare drag și îi aștept să îmi spună ce emoții le-a trezit aceasta,deoarece , o poveste adolescentină fiind,cartea se adresează mai mult tinerilor , incluzând greșelile și deciziile pe care aceștia le fac odată cu această vârstă.
 • Mi-a plăcut extrem de mult această carte , de aceea am și semnat în interiorul ei anumite evenimente care mi s-au părut semnificative,respectiv câteva citate care m-au impresionat.
Așadar, am să vă las aici câteva dintre acestea :


,,-Conduci un Porsche ?
  - Nu e numai un Porsche. E un Porsche 911 GT. E o mare diferență.
  -Lasă-mă să ghicesc, e iubirea vieții tale? l-am întrebat citând afirmația lui Travis despre motocicleta lui.
  - Nu, e doar o mașină. Iubirea vieții mele va fi o femeie care îmi va purta numele de familie."

,,-Nu fi ticălos! Are și el prioritățile lui...Consider că e o persoană responsabilă.
  - N-ar trebui ca iubita lui să fie prioritatea numărul unu?"

,,-Asta ce mai e? l-am întrebat, mijind ochii la simbolurile verticale. 
  -E în ebraică, mi-a răspuns Travis, zâmbind emoționat.
  - Și ce înseamnă?
  -Înseamnă ,,Sunt al iubitei mele, iar ea este a mea". ''

" Când mă gândesc la viitorul meu, te văd pe tine! "

'' - S-a terminat. Du-te acasă!
A ridicat din sprâncene.
  -Pentru mine, tu ești acasă. "

''-Ai...ai dreptate, mi-a spus, bâlbâindu-se la vederea expresia mele de nerăbdare. Dar eu... acesta n-a fost singurul motiv pentru care te-am luat cu mine, Pidge. Tu ești amuleta mea norocoasă.
  -Ba nu sunt nimic pentru tine, i-am trântit-o, uitându-mă urât la el.
S-a arătat surprins și s-a oprit din dans.
  - Ba pentru mine ești totul. "

Vă doresc lectură plăcută!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Mai presus de mândrie de Roberta Ariana

An apariție: 2018
Autor: Roberta Ariana
Categoria: Literatură română
Editura: Libris Editorial
Număr de pagini: 170

Dupa retragerea periculoasa din Cosa Nostra, Stefano Christian Allegri cunoaste, pentru prima oara in viata, frica. In goana pentru supravietuire, intemnitat de catre o fantasma a trecutului si avand multe suflete pe constiinta, incearca sa se apere de vanatoarea care-l ameninta. La doar treizeci si unu de ani, organizatia mafiota ii promite, prin nenumarate avertismente, ca nu va prinde secolul al XXI-lea, el fiind nevoit sa combata clanurile notorii prin forte proprii. Lupta crancena se complica atunci cand apare o tanara insarcinata care-l acuza ca ar fi tatal, iar deciziile altora le umbresc pe ale sale. Familiile il vor mort si vor face orice pentru a aplica metodele clasice ale sadismului, pentru ca nimeni nu iese viu din Mafie. O promisiune nerespectata si trei suflete in pericol...

Ești în căutarea unei lecturi simpatice, dar care să te antreneze, în același timp? Dac…

Recenzie - Eliza și monștrii ei de Francesca Zappia

An apariție: 2018
Autor: Francesca Zappia
Categoria: Literatură Universală
Colecția: Young Adult
Editura: Storia
Număr de pagini: 377In lumea reala, Eliza, o fata de 18 ani, este timida, ciudata si lipsita de prieteni. Online este LadyConstellation, creatoarea anonima a Monstrous Sea, un webcomic extrem de popular, cu milioane de followers si de fani in intreaga lume. Eliza nu-si inchipuie ca ar putea vreodata sa indrageasca lumea reala asa cum o iubeste pe cea online si nu simte nicio dorinta sa incerce.

Apoi Wallace Warland, cel mai mare scriitor de fanfiction pentru Monstrous Sea, se transfera la scoala ei. Wallace crede ca Eliza este un fan ca oricare altul si, pe masura ce baiatul o scoate din carapacea ei, fata incepe sa se intrebe daca nu cumva viata offline merita o sansa. Dar, cand secretul Elizei este impartasit din greseala cu restul lumii, tot ce a construit – povestea ei, relatia ei cu Wallace, pana si propria sanatate mintala – incepe sa se naruiasca.


Fiecare dintre noi avem …