Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Interviu cu Natașa Alina Culea #2

Interviu

Poate mulți dintre voi o cunoașteți pe Natașa prin intermediul altor interviuri sau prin cărțile publicate de aceasta. Eu am ajuns să cunosc, virtual, o persoană minunată și, deși n-am citit cărțile ei, dar urmează, mi-a rămas la suflet și prin întrebările pe care le voi consemna mai jos am avut prilejul de a afla câte ceva despre ea. De asemenea, până în momentul de față, Natașa a publicat un număr de patru cărți (Natașa, bărbații și psihanalistul , Marat, Lupii trecutului. Sofia, respectiv Nopți la Monaco. Cât de curând, în cadrul editurii Librex Publishing va apărea și cartea cu numărul cinci, intitulată Visele nu dorm niciodată. Sincer, eu abia aștept să descopăr stilul folosit de autoare în cărțile sale și sunt sigură că nu mă va dezamăgi.
Încă de la început, vreau să îi mulțumesc pentru timpul acordat și pentru răspunsurile ample și frumoase pe care mi le-a dat.




1. În primul rând vreau să te felicit pentru minunatele carți scrise. Cum a luat naștere totul?

Răspuns: Mulțumesc frumos, Daniela! Sentimentul poate fi descris și așa: „Sunt atâtea cuvinte în mine care vor să iasă și să moară sub razele de lună” (citat din Lupii trecutului. Sofia). M-au ajutat cei din jurul meu care îmi spuneau să le scriu mai multe e-mailuri pentru că sunt foarte amuzante sau descriptive. Desigur, nu mă refer acum la corespondența de serviciu. Am început să scriu Natașa, bărbații și psihanalistul, prima mea carte, acum trei ani de zile, iar de atunci nu m-am putut opri.

2. Ce senzații ai avut atunci când ai ținut pentru prima dată propria carte în mână?

Răspuns: A fost mai degrabă o senzație de déjà vu. Știi de ce? În filmul Matrix este o metaforă extraordinară: Folow the white rabbit. Eu asta am făcut, știam înainte de a fi publicată prima carte că așa se va întâmpla. Am primit un cadou de la sora mea cu câteva luni înainte să fie să trimit manuscrisul editurilor, cartea mea tipărită, un singur exemplar. Acesta a fost my white rabbit. Am știut atunci ce va urma. Par superstițioasă? Poate de aceea iubesc atât de mult scriitorii ruși :D

3. Cu ce personaj te-ai identifica cel mai bine? Un personaj din cărțile tale.

Răspuns: Cu toate! Una dintre ideile dezvăluite în cartea Visele nu dorm niciodată este că toți ceilalți reprezintă fețete ale noastre, că nu suntem doar interconectați, ci intraconectați – această teorie are implicații ample, profunde și sistematizate deja în câteva discipline avangardiste. Sunt Natașa, Sofia, Nika, Fabian, Lea, Selene, Alina, Arthur și multe alte personaje integrate în cărțile mele.

4. Pe lângă scris, ce alte activități obișnuiești să mai practici?

Răspuns: Am un pisoi cu care încerc să mă joc până mă lasă să dorm noaptea, citesc, practic Yoga, mă uit la filme, fotografiez…

5. Cu toții știm că există și oameni care nu văd profunzimea cărții și acest lucru se soldează cu păreri negative, chiar dacă respectiva carte nu a fost citită în întregime. Ce părere ai despre aceștia?


Răspuns: Sunt și cărți la care nu ai ce adâncime să sondezi. Am întâlnit și eu destule. Știi, poate că nu există cărți decât pe criteriul potrivirii cu gusturile unui anume grup de oameni. Unii preferă romance, alții fantasy sau young adult iar alții nu au pregătirea necesară să atace o carte mai criptică și se mulțumesc cu lecturi facile pe care piața de carte le azvârle zilnic. Nu judec, dar observ. Niciun om nu este mai bun decât altul, suntem doar pe trepte diferite. Nu vorbim acum de extreme, nu cred că putem compara o carte a lui Dostoievski cu o salvă de tun al marketingului mioritic.

6. Bănuiesc că orice autor, pe lângă scris, mai și citeste. Care sunt genurile tale preferate? Autorii favoriți?

Răspuns: Sau dacă nu citesc, ar trebui. Prefer cărțile romantice, cele psihologice, realiste, naturaliste, existențialiste, erotice, cele de autoeducare și multe, multe altele. Este o perspectivă destul de cuprinzătoare, dar mă axez pe acei autori care nu doar povestesc, dar și înțeleg substratul implicării personajelor, păienjenișul motivațiilor acestora, logica nescrisă a evenimentelor transpuse din perspectiva celui care anticipează și empatizează. Cât despre autori, voi enumera doar câțiva, lista este foarte lungă: I. Turgheniev, G. Flaubert, G. Călinescu, N. Stănescu, C. Petrescu, G. Mihăescu, M. Eliade, L. Bromfield, H. de Balzac, A. Nin, L. Tolstoi, N. Gogol. A. Cehov, Ch. Dickens, G. de Maupassant, Ch. Baudelaire etc. Ultima adăugată pe listă este Isabel Allende.

7. Preferi să scrii ziua sau noaptea? De ce?

Răspuns: Cele mai bune idei îmi vin seara târziu sau dimineața devreme, atunci mintea mea este un teren foarte fertil pentru ceea ce vrea să încolțească în ea. La granița dintre vis și realitate se petrec toate aceste minuni. Lupii trecutului. Sofia a pornit de la un vis, deși doar vis nu era, o viziune suprarealistă și erotică de-a binelea.

8. Cum preferi să îți petreci timpul liber? În familie? Citind? Scriind? De ce?

Răspuns: Depinde foarte mult de starea mea de spirit. Nu putem face mereu același lucru, nici măcar dacă am vrea. Atunci când zboară timpul, iar eu nu-i simt bătaia de aripi, înseamnă că fac ceea ce-mi place. Familia mea cuprinde și toți oamenii cu care rezonez, este o familie bazată pe reciprocitate, valori comune, iubire și respect. Visul meu este să formez cumva o comunitate de oameni dragi cu care să locuiesc, nu neapărat în aceeași casă, dar în case situate la distanță mică una față de cealaltă, astfel că vom avea și intimitate, dar și beneficiile de a trăi alături de oamenii preferați. Imaginează-ți, pleci undeva și nu este nevoie să te îngrijorezi cine are grijă de copilul, cățelul sau pisica ta. Faptul că locuiesc în Sofia mi-a deschis ochii asupra acestui aspect, știu ce înseamnă distanța și mai știu că ea nu este necesară. Cum este să îți bei cafeaua zilnic cu prietenele. Sună extraordinar, nu?!

9. Ce plănuiesti să publici în viitor?

Răspuns: Voi scrie continuarea romanului „Nopți la Monaco”, dar am și o surpriză pe care o voi dezvălui la momentul potrivit – veți vedea de ce. Să spunem că este un drum cu sens unic următoarea mea carte.

10. Ce mesaj ai pentru viitorii scriitori sau pentru cei care sunt la început de drum?

Răspuns: Presupunând că sunt talentați, să muncească! Talentul nu este nimic fără muncă, dar nici munca fără talent. Drumul nu va fi unul lin, dar dacă fac ceva ce își doresc cu adevărat, să continue și satisfacțiile nu vor întârzia să apară.

Mulțumesc, Daniela, mulțumesc!

Țin să mulțumesc, din nou, autoarei Natașa Alina Culea pentru timpul acordat si pentru aceste răspunsuri care ne oferă prilejul a o cunoaște într-o oarecare măsură!

Ne citim data viitoare!


Comentarii

  1. Un interviu deosebit, imi face intotdeauna placere sa citesc raspunsurile Natasei. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase! Asa este, Natasa mereu ne încântă cu raspunsurile pe care le dă!

      Ștergere
  2. Eu nu am citit-o pe Natasa inca, si recunosc ca nu citesc scriitori romani contemporani prea des, spre deloc, dar as vrea sa incep sa o fac si probabil Natasa e una dintre cei cu care as putea sa incep. Titlul urmatorului ei roman imi atrage atentia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și pe mine ma atrage ultimul titlu pe care are sa il publice. Eu am inceput sa citesc tot mai mult autori români pentru ca ma regăsesc în stilul multora dintre ei. Și, până la urma, tot scriitori sunt si ei. Unii abordează subiecte cu totul si cu totul originale.

      Ștergere
  3. Un interviu foarte interesant! Trebuie sa recunosc ca nu am auzit pana acum de aceasta scriitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți place interviul!
      Multumesc ca ai trecut pe aici!

      Ștergere
  4. wow, cât de faine sunt întrebările! Nici eu n-am citit nimic de Nataşa Alina Culea, dar am în bibliotecă cartea: "Sofia. Lupii trecutului" şi sper să o citesc cât mai curând posibil. Lecturi plăcute, Dana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Eu urmează să citesc cat de curând ceva de la ea. Iti spun lectură plăcută și astept impresii.
      Iti Multumesc!

      Ștergere
  5. Foarte frumos structurat interviul. Despre Natasa am auzit, insa nu am apucat inca sa citesc nicio carte scrisa de ea. Sper cat de curand sa pun mana pe una :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Iti doresc lectură plăcută in cazul in care o sa citesti ceva de aceasta !

      Ștergere
    2. Multumesc mult! Iti doresc lectură plăcută in cazul in care o sa citesti ceva de aceasta !

      Ștergere
  6. Natasa este una dintre autoarele dragi sufletului meu. Am citit toate cărțile ei ( mai putin ultima) si am ramas impresionată de modul in are jongleaza cu subiectele si cu psihologia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să văd scris astfel de cuvinte frumoase despre autoare. Sunt si eu tare nerabdatoare sa îi descopăr stilul de scriere

      Ștergere
  7. Felicitari pentru interviu! Intrebarile foarte profesionale si axate exclusiv pe munca scriitoarei. Poate intr-un viitor apropriat am sa incerc si autori romani, si ma bucur ca azi am descoperit doi deja.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase! Sper si eu sa cititi in viitor cateva lecturi ale autorilor români. Chiar se merita si este frumos sa vedem că se poate, nu doar cei din afară pot.

      Ștergere
  8. Mulțumesc frumos, Daniela! Mulțumesc și celor care au citit interviul!
    O inițiativă lăudabilă pentru care sunt profund recunoscătoare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitări pentru interviul minunat! <3 Abia aștept să citesc și eu cărțile sale...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! 💙 Și eu sunt tare nerăbdătoare în a descoperi scrierile ei

      Ștergere
  10. Felicitări pentru interviu! Nici eu nu am citit nimic de la Natașa, însă mi-ar plăcea!

    RăspundețiȘtergere
  11. Un interviu frumos! Imi plac întrebările, iar răspunsurile sunt pe măsură!

    RăspundețiȘtergere
  12. Îmi place cum scrie Natașa! Mulțumim că ne-ai oferit posibilitatea de a afla mai multe despre ea!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am auzit de Natasa pana acum! :D
    Imi place cum suna titlul cartii ei "Visele nu dorm niciodata".

    RăspundețiȘtergere
  14. Se poate o explicaţie pentru ştergerea comentariilor mele? Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Natașa îmi e foarte puțin cunoscută, dar as citi Natașa, bărbații și psihanalistul. Am o listuta inspirata de pe blogul tau cu autori români :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ai facut o bucurie. Mă bucur tare mult sa vad ce ai scris! Iti multumesc! :*

      Ștergere
  16. De Natașa am mai auzit și pe Facebook. Se pare că aceasta este o autoare destul de cunoscută. Felicitări pentru modul în care ai adresat aceste întrebări. Felicitări și autoarei pentru frumoasele răspunsuri. Amândouă, împreună, ați făcut o treabă foarte bună.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumim mult pentru aprecierile aduse la adresa fiecăreia.
      Te aștept cu mare drag să mai vizitezi blogul!

      Ștergere
  17. Felicitări pentru acest minunat interviu! Aștept și eu să citesc cărțile autoarei

    RăspundețiȘtergere
  18. La tine aflu de autoare de care nu am auzit. O s-o citesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ca de fiecare data, vizita pe blogul tau este o placere :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucură mult aceste cuvinte. Te aștept cu drag de fiecare dată!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe