Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Puterea de Jenniffer L. Armentrout (Seria Titanii, Volumul II) - Recenzie

An apariție: 2018
Autor: Jenniffer L. Armentrout
Categoria: Literatură universală
Colecția: Leda Edge
Editura: LEDA
Număr de pagini: 398





Cand dragostea si puterea se infrunta e posibil sa nu existe invingatori, ci doar invinsi.
Universitatea Covenant a devenit campul de lupta pentru puri, care isi doresc revenirea la venerabila Oranduire a Rasei, si impuri, care cer dreptul de a-si controla propriile destine.
Zeii insa au alte planuri.
Razboiul pare inevitabil si nici ca ar putea pica intr-un moment mai prost. Seth a primit sarcina de a o invata pe neindemanatica Josie sa-si struneasca recent descoperitele puteri si impreuna trebuie sa ii gaseasca pe ceilalti semizei. Lucrurile se complica atunci cand personaje din trecut revin la Covenant si tulbura apele intre cei doi indragostiti. Mai mult, fascinatia puterii il prinde din nou in mrejele ei pe Seth, iar, de data aceasta, e posibil ca Josie sa nu il mai poata salva.

Puterea fantasticului, dar și a iubirii și-a spus cuvântul și de această dată în cadrul noii aventuri conturate de Jenniffer L. Armentrout prin intermediul celui de-al doilea volum, intitulat Puterea. De ce Puterea și nu alt nume? Din punctul meu de vedere, după o lectură amănunțită și atentă, pot să declar faptul că prin putere nu se face neapărat referire la cuvintele folosite, ci, atenția cade, de această dată, pe caracterul personajelor, pe luptele pe care acestea le duc, respectiv pe trăsăturile care reies din anumite impedimente. După cum v-ați și dat seama, puterea, caracterul puternic și de neînvins, va fi prima calitate care va defini fiecare personaj în parte.

Fie că vorbim despre Josie, fie că vorbim despre Seth sau prietenii lui, este clar faptul că, dincolo de barierele irealului, ei domină puterea. Ei dețin cele mai de preț calități și prin acestea, împreună cu spiritul imaginativ al autoarea, s-a creat un volum care acaparează, mai ales mințile acelora care îndrăgesc genul fantasy și pe cel romance sau Young adult.

Chiar dacă seria se presupune a fi una fantasy, implicând, în același timp, elemente desprinse de lumea reală, pot spune că, de fapt, nu acesta este plotul care stă la baza cărții. De ce? Jenniffer L. Armentrout este o autoarea care abordează, cel mai adesea, teme uzuale, precum iubirea, și tocmai din acest motiv, acest aspect s-a revăzut și în volumul al doilea din serie. Avem personaje fantastice, care posedă însușiri desprinse de realitate, însă, în centrul volumului nu se regăsesc atât de des elementele fantasy, pe cât se pune accent pe povestea de dragoste din Josie și Seth.

Lăsând aceste aspecte la o parte, după cum vă puteți da seama, în cadrul celui de-al doilea volum se țese o continuare a poveștii de dragoste dintre cei doi protagoniști, dar se urmărește și evoluția lui Josie, care va da dovadă de o sumedenie de calități, care o vor ajuta la integrarea într-o lume, aparent, nouă. O lume în care fantasticul este la tot pasul, o lume creată prin îmbinarea unor elemente atent selecționate, un univers în care, mai presus de toate, implică supraviețuirea. Despre aceste aspecte este, de fapt, volumul Puterea. Despre luptă, despre dragoste, despre puterea de a te sacrifica și a nu renunța, despre capacitatea de a îndura și de a risca viața ta pentru binele celui cu care îți petreci timpul.

Totodată, Puterea mai este și despre indecizii, despre improbabilități și despre nesiguranță. Nesiguranța de a domina? Nu. Nesiguranța într-o persoană alături de care ți-ai petrecut timpul. Neîncrederea ca urmare a tuturor răsturnărilor de situație. Tristețea lăsată ca amprentă a unei indecizii. Frustrarea ca urmare a celor petrecute și iubirea pentru ceea ce s-ar putea să deții.

Ce are nou acest volum? În primul rând, se poate vorbi despre mult mai multă acțiune, un tumult de evenimente neprevăzute care vin precum o tornadă atât către personaje, cât și spre cititorul care este animat de viziunea clară a autoarei asupra fantasticului. Modul în care aceasta folosește cuvintele, simplitatea, dar și coerența ne conduc spre o familiaritate, creând, totodată, legături puternice între personajele care, evident, se dovedesc a fi simpatizate, și cititorii care își doresc să descopere, dacă se poate cât mai repede, mai multe informații despre succesiunea evenimentelor și întâmplărilor.

Într-o altă ordine de idei, totuși, se poate vorbi și despre o evoluție a personajelor, care, în acest volum, comparativ cu primul, sunt mult mai puternice. Aici ne putem referi la personajul principal feminin, Josie, care nu renunță, în virtutea tuturor impedimentelor care amenință să o doboare. Josie ajunge, de asemenea, să impresioneze prin simplitatea ei, dar și prin caracterul puternic, un caracter care se va alătura sentimentelor pe care aceasta le nutrește. Universul lui Josie este plin de iubire, ură, luptă și convingeri, dar și de imagini care îi amenință siguranța, respectiv fericirea.

Subiectiv vorbind, aș putea spune că primul volum m-a acaparat mai mult, având o serie de evenimente care mi-au atras atenția încă din prima clipă. Astfel, cel de-al doilea volum mi s-a părut a fi sub nivelul primului, părere pe care mi-o extrem și datorită contradicției dintre fantasy și iubire. Accentul a căzut mai mult pe partea romantică și tragică, decât pe cea fantasy, care trebuia să fie prioritară.


Din aceste motive, la un moment dat am întrerupt lectura, deoarece gândurile personajelor erau prea puternice pentru un cititor fantasy, care își dorește, în mare parte, să descopere partea fantastică și dinamică a cărții.

Eu mi-am dorit foarte mult să citesc acest volum, deoarece auzisem lucruri foarte bune despre cărțile acestei autoare, însă nu ar rămas total surprinsă de ideile conturate, cel puțin în acest volum. Totuși, dacă doriți să vedeți spre ce unghiuri se îndreaptă destinul lui Josie și a lui Seth, vă îndemn să nu ezitați să achiziționați și acest volum. Părerile cititorilor diferă și tocmai din acest motiv, sunt sigură că printre voi se vor găsi și persoane care să îndrăgească acest volum de la început și până la sfârșit.

Volumul poate fi găsit cu lejeritate pe toate site-urile livrești din România, chiar și pe Libris, librăria cu cele mai multe cărți din țara noastră. Varietatea exemplarelor puse la dispoziție vă oferă o gamă largă de cărți, de toate genurile, de care să vă puteți bucura. Fantasy? Romance? Young Adult? Toate aceste genuri se găsesc la ei.






Comentarii

  1. Pare o carte interesantă și o lectură captivantă. Mă tentează să o citesc :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți recomand mai întâi primul volum. Acela mi-a plăcut și mai mult. Merită să continui seria.

      Ștergere
  2. Uau, de regula cartile de genul acesta nu sunt pe gustul meu, insa genul acesta de recenzii ma determina sa vreau sa le citesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. recenzia ta ma face sa iau si eu aceasta carte! imi place mult coperta:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit de la Jennifer L. Armentrout câteva cărți. Are un stil drăguț, simplu și atrăgător. Mulțumim pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am citit nimic de autoare, dar recenzia ta e asa de buna, ca m-a facut tare curioasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur. Merită să încerci. Este o lectură ușurică și plăcută!

      Ștergere
  6. Imi place formatul cartii. Pentru mine, dimensiunea conteaza pentru a avea o lectura placuta. Atat pagina cat si dimensinea scrisului

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Și pe mine mă influențează mult dimensiunea fontului!

      Ștergere
  7. Mi se pare tentant subiectul și cred că ar merita citită.
    Mulțumesc pentru recomandare, o voi trece pe lista mea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plac cartile fantasy si aceasta pare interesanta!

    RăspundețiȘtergere
  9. De la Libris imi cumpar majoritatea cartilor si sunt foarte multumita, pe aceasta n am citit-o.

    RăspundețiȘtergere
  10. Interesanta cartea, nu am mai auzit pana acum de ea insa suna bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pare foarte interesanta cartea. Nu am citit nimic de la aceasta autoare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o autoare care se face plăcută prin stilul pe care îl folosește. Eu spun că merită.

      Ștergere
  12. Mie mi-au placut ambele volume. Imi place stilul autoarei. :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Hai ca m-ai captivat, trebuie sa caut cartea neaparat .Nu am citit nimic de la aceasta autoare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare mult. Dacă o citești, aștept părerea ta cu drag.

      Ștergere
  14. În cazul meu, genul științifico-fantastic nu prea mi-a trezit niciodată interesul. De pe Librus am și eu cărți. 😁

    RăspundețiȘtergere
  15. Pare o carte interesanta. 😍 Am auzit pareri bune despre acest autor si recent am inceput si eu o carte scrisa de ea si imi place stilul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu că a mai scris o serie de cărți. Am mai citit si eu de la ea, pe lângă primul volum al acestei serii, o carte care se intitula "Te doresc". Era acum mult timp și doar apoi am aflat că face, de fapt, parte dintr-o serie.
      Acum, însă, nu mă mai atrage pentru a o continua sau relua.

      Ștergere
  16. Chiar pare o lectura captivanta. Imi plac si mie cartile young adult, romantice, thriller. Mai multe genuri 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te înțeleg perfect. Și eu jonglez cu genurile literare.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe