Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Viața într-un acvariu de Len Vlahos


Editura: Young Art
Data apariției: 2018
Număr de pagini: 332
Autor: Len Vlahos





Cand Jackie afla ca tatal ei sufera de o tumoare la creier, intreaga ei lume se prabuseste. „Cum se va descurca familia mea dupa ce eu nu voi mai fi?“ se framanta Jared Stone. Intr-o incercare disperata, decide ca, daca tot mai are de trait numai cateva luni, o sa-si vanda viata la licitatie pe eBay oricui ofera mai mult. Pretul de pornire: un milion de dolari. Asa se face ca in viata lui isi fac aparitia tot felul de personaje, nu toate cu intentii bune. Iar intr-o lume in care vestile circula atat de rapid, gestul lui Jared nu poate ramane ascuns opiniei publice prea mult timp... In curand, intreaga America va fi cu ochii pe familia Stone.

Orice boală, indiferent de natura ei, este, fără dar și poate, un impediment major atât în ceea ce privește dezvoltarea ca persoană, cât și în ceea ce privește o anumită bunăstare sau situație. Cu alte cuvinte, orice boală atrage după sine suferință și greutăți în plus, pe care atât cel care suferă, cât și cei din jurul celui cu pricina, trebuie să le învingă. Într-un astfel de context a ales și autorul Len Vlahos să-și plaseze cartea. Un subiect care, de cele mai multe ori, este greu de digerat, dar nu imposibil. 

Raportându-mă și iubind tot ceea ce are la bază domeniul medical, al disfuncțiilor creierului, pot să mă declar profund mulțumită și încântată de subiectul pe care acest autor l-a abordat, dar și de modul în care el a ales să descrie un astfel de impediment. 

Boala care stă la baza acestei cărți este o tumoare pe creier, care îi este atribuită lui Jared Stone, tatăl lui Jackie, o adolescentă care va trece printr-o serie de încercări care, treptat, o vor maturiza și o vor iniția în drumul ei spre un ideal. 

După cum am menționat și anterior, subiectul cărții, chiar dacă este unul foarte trist, m-a încântat, în sensul că nu mă așteptam ca pe baza acestei premise, să se succeadă pagini întregi de evenimente, atent gândite, corelate cu momente tragic-comice, care, uneori, s-ar putea să aducă un zâmbet pe buzele cititorilor. Știu, poate vi se pare ciudat, dar după ce lecturezi întreagă cartea și meditezi puțin asupra ei, ajungi să îți pui niște întrebări, care vor atrage atât râsul, cât și plânsul, căci dincolo de aparențe, mereu, dar mereu, se ascund intenții nu tocmai demne de amintit. 

Umorul negru împletit cu povestea tragică și dramatică care stă la baza acestei cărți au un rol bine definit și oricât ai încerca să lași cartea din mână, acest lucru nu va fi posibil, pentru că, odată începută, povestea se derulează pe repede înainte. Chiar și tu, ca cititor, îți dorești ca evenimentele să decurgă cât mai repede, pentru a nu fi în suspans în tot acest timp. 

Ce abordează, cu alte cuvinte, acest volum? Dincolo de elementele amintite anterior, ar trebui să ținem seamă de faptul că la baza acestui subiect propus de autor se află o viață. Jared este cel care se luptă din răsputeri cu boala sa, pe care, de altfel, nu își dorește să o alimenteze cu amintiri. Având un nume, dar și posibilitatea de a-și exprima gândurile, tumoarea care macină creierul lui, se va înfructa din cele mai frumoase amintiri, lăsându-l pe acesta, atunci când îi este lumea mai dragă, fără posibilitatea de a percepe un trecut, în care, la fel ca orice altă persoană, s-a simțit bine și a împărțit timp prețios cu familia lui. 

Ideea unei perspective dedicate tumorii mi se pare, de altfel, genială, tocmai pentru faptul că, odată cu decizia lui Jared de a-și licita viața pe eBay, aceasta va reuși să își exprime intențiile, dar va dori și să experimenteze orice colțișor al corpului lui Jered. Altfel spus, Glio, va simți fiecare emoție și va experimenta lucruri noi, printre care amintesc și posibilitatea de a vedea, respectiv de a auzi. 

"Când lumea reală te tratează ca pe un gunoi, de ce să nu-ți găsești o lume mai bună, una lipsită de cruzime și prejudecăți, unde să nu fii judecat?"

"Și pentru prima oară, lui Glio îi păru rău și din toată inima. Poate dacă ar fi devenit Jared ar fi fost OK, dar acum că se pomenise față în față cu adevărul, înțelegea ceea ce ajunge să înțeleagă orice tumoare până la urmă:
Viața - viața lui, viața lui Jared - nu are un sens în sine. Există pur și simplu. Viața, înțelese el, e numai ceea ce faci tu din ea. Și, deși știa că nu era vina lui, Glio își petrecuse viața fiind un hoț și un ucigaș. Înțelegerea acestui fapt îl copleși."

Acest roman implică o serie de aspecte diversificate, printre care se numără și boala, drama familiei, religia, televiziunea, viața publică și politică, respectiv încrederea și sacrificiul suprem, pe care, bineînțeles, nu o să îl dezvălui. 

Ceea ce m-a amuzat pe mine a fost modul în care Len Vlahos a ales să particularizeze religia și tot ceea ce implică ea, aspect care introduce în scenă un personaj întruchipat de o măicuță și anume sora Benedict, care sub pretextul bunătății și a ajutorului, încearcă să se plaseze în fața camerelor de filmat pentru a se face cunoscută. Cu la fel de mult umor este surprinsă și viața de televiziune, care, de altfel, nu are niciun avantaj. În mod ironic sau paradoxal, vor exista, însă, personaje care vor alerga după faimă, chiar dacă aceasta nu este principalul subiect pentru care se zbate toată lumea. 

Și ce poate să ne mai surprindă? Există aspecte și anumite momente care denotă generozitatea, în sensul că se va pune mână de la mână, bănuț peste bănuț, pentru viața lui Jered Stone, care nu se află într-o stare tocmai oportună. Viața online se dovedește a fi, de această dată, mai mult decât benefică, dar este suficient oare? Va ajunge Jared Stone într-o altă casă? De ce a ales tocmai el să își vândă viața? S-ar putea să se fi gândit la binele familiei, la impedimentul pe care el l-ar reprezenta în dezvoltarea fiicelor sale. Misterul nu constă doar în aceste câte întrebări, te asigur de asta, la fel cum te asigur și de faptul că această carte o să fie pe placul tău. 

Nu știu câți dintre voi sunteți atrași de astfel de subiecte, dar pe mine mă fascinează, efectiv. Ca urmare, am ajuns să îndrăgesc și această carte, care este, categoric, un must read! O carte pe care orice cititor trebuie să o aibă în bibliotecă, nu doar pentru că Len Vlahos abordează subiecte multiple, ci și pentru faptul că acesta știe cum se le coreleze, astfel încât să aducă în lumea literară ceva nou. 

Chiar dacă predomină drama sufletească și umorul pe alocuri, aș putea declara faptul că Viața într-un acvariu poate fi, evident, și o definiție a cărților cu mult mister și crime de neînțeles. Chiar dacă pare imposibil, trebuie conștientizat faptul că nu toți îi doresc binele lui Jared Stone. Alții s-ar putea să își dorească să-l cumpere, tocmai pentru a se folosi de el într-un mod murdar. 

Suspansul se adună, iar drama dispare încet, făcând loc unui sfârșit cutremurător și cu totul neașteptat. Sacrificiile se dovedesc a fi benefice, iar viața familiei Stone trebuie să își urmeze cursul liniștit al vieții, indiferent de deznodământ. 


"Dragostea ne amețește și ne înmoaie genunchii, iar când trebuie, ne face mai tari ca oțelul, își zise ea."

Viața într-un acvariu este o carte pe care n-am putut-o lăsa din mână. Un volum care m-a provocat și m-a antrenat pe parcursul lecturii și toate aceste lucruri au fost posibile doar prin intermediul autorului Len Vlahos, care a știut cum să-și gestioneze imaginația, pentru a crea unul dintre cele mai impresionante și cutremurătoare romane. 

Iar nu în ultimul rând, dacă ar fi să asociez acest roman cu o carte pe care mulți dintre voi o cunoașteți, aș spune că Viața într-un acvariu, prin ideea de captivitate, se aseamănă cu drama Iona a lui Marin Sorescu, o operă pe care, de altfel, am îndrăgit-o foarte mult, tocmai pentru subiectul realist pe care l-a abordat. 

Vă recomand și vouă acest volum și vă provoc să îi dați o șansă lui Jared Stone și fetiței lui, Jackie, care va face tot ceea ce îi stă în fire pentru a gestiona lucrurile corect. 


"Chiar dacă timpul nu vindecă neapărat orice rană, îi permite să se cicatrizeze suficient pentru ca oamenii să-și continue viețile."

De asemenea, Viața într-un acvariu se poate achiziționa de pe Târgulcărții.ro cu doar un click aici. Nu uitați de faptul că aceștia au o sumedenie de reduceri la ei pe site și o gamă variată de volume de carte. 

Sunteți curioși de această carte? Cum vi se pare subiectul? 

Comentarii

  1. O poveste interesanta, cu un subiect usor de imaginat zilelor noastre. Pare faina si usor de citit. Se vede ca ti-a placut din felul in care ai scris recenzia. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a plăcut chiar foarte mult. Ți-o recomand cu mare drag!

      Ștergere
  2. o poveste interesanta ce merita trecuta pe lista de asteptare, achizitionez des carti de pe Targul Cartii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti spun drept ca nu ma asteptam la o astfel de poveste - imi trecea prin minte ceva gen Iona, dar pare o poveste interesante pe care mi-as dori sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este minunată povestea din spatele titlului. Sper să îți placă. Aștept păreri.

      Ștergere
  4. Pare minunată, o vreau și eeeeeeeeu! Spor la lecturi frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este. Ți-o recomand cu mare drag!
      Mulțumesc de vizită!💕

      Ștergere
  5. desi nu e genul meu neaparat, cred ca mi-ar placea sa o citesc! pare chiar foarte interesanta si abordeaza boala intr-un mod cu totul nou

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tragic-comicul se va simți pe parcursul poveștii. Eu sper să te încânte.

      Ștergere
  6. Parte o carte foarte interesanta. Trebuie sa o caut si eu si sa imi acord putin timp ca sa o citesc

    RăspundețiȘtergere
  7. De regula, nu prea ma atrageau cartile de genul acesta, insa recenzia ta destul de complexa m-a determinat sa o caut, sa o citesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dă aud asta. Ți-o recomand cu drag și aștept păreri!

      Ștergere
  8. Pare o carte trista cu mii de emotii. Mi-ar placea sa o citesc sa descopar ce se va intampla cu Jared si cu licitatia. Multumesc pentru recomandare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigură că îți va plăcea.
      Mulțumesc și eu de vizită!

      Ștergere
  9. E un subiect extrem de interesant pentru ca o boala iti schimba complet perspectiva asupra vietii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place titlul, dar si cum ai povestit. Da, as citi-o!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu am mai auzit pana acum de aceasta carte insa subiectul e unul super interesant

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce mult mi-a plăcut fragmentul acesta, și ce bine îl înțeleg! "Chiar dacă timpul nu vindecă neapărat orice rană, îi permite să se cicatrizeze suficient pentru ca oamenii să-și continue viețile."
    Îmi notez titlul, aș vrea să citesc cartea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aud asta.❤ cu mare drag îți recomand acest volum!

      Ștergere
  13. Interesanta recenzia ta, mi-a placut povestea prezentata, o s-o adaug si eu pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am auzit pana acum de cartea asta, insa pare sa fie tare interesanta, din recenzia ta. Am pus-o si eu pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi plac mult cartile de la aceasta editura. Frumoasa recenzia ta. M-ai facut curioasa de aceasta carte. Trebuie sa o adaug si eu in biblioteca. 😍😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie îmi plac super mult cărțile de la ei. Au ceva aparte.
      Îți recomand cu mare drag volumul, sper să îți placă.❤

      Ștergere
  16. O poveste trista si o boala cum nimeni nu si-ar dori sa aiba parte. Imi doresc sa citesc si eu cartea pentru ca o gasesc interesanta

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe