Treceți la conținutul principal

RECENZIE "Jurnalul unui Adam" volumul 1


                                                                                                                                                                          
                                                                  JURNALUL UNUI ADAM                                                 
                                                                                                                                                                         

Nume carte: Jurnalul unui Adam
Număr de pagini: 252
Autorul cărții: Bogdan Marcu
Anul apariției: 2016
Categorie:Beletristică
Editura:B.M Personal

 • Încă nu îmi vine să cred că am ajuns,în sfârșit,să citesc această carte.
 • Vreau să aduc la adresa ei toate laudele posibile,deoarece m-a impresionat extrem de mult și m-a făcut să o citesc cu sufletul la gură.
 • Toate mulțumirile mele se datorează celor de la Bookzone,deoarece mi-au trimis această minunată operă realizată de un autor român.
  Până la aceasta,mereu vedeam autorii români cu mai puțină experiență și mi se părea că toți repetă aceleași lucruri în cărțile lor.Autorul romanului "Jurnalul unui Adam" m-a ajutat să cred că oricine ,dacă are pasiune și tot ce îi trebuie,poate să scrie o carte,chiar și eu,de ce nu?

 • Nu pot exprima în cuvinte emoțiile stârnite de conținutul acestei cărți.
 • Dacă ar fi să descriu această carte printr-un singur cuvânt ,acela ar fi: NEMAIPOMENITĂ.
 • Încă de la început am avut o simpatie față de coperta cărții și,sincer,coperta stimulează cititorul într-o anumită măsură. Îl face să aibă așteptări de la cartea respectivă.
 • Dacă tot vorbim de așteptări,chiar și eu am avut așteptări de la această carte. Ce ziceți? Oare s-a ridicat la standardul așteptărilor pe care le-am avut?
 • Răspunsul este unul clar și răspicat : DA.
 • Încă din primele pagini,mi-a captat atenția. M-a făcut să-mi doresc să o citesc până la final .  Dornică să aflu conținutul acestei cărți,am constatat că am terminat-o mai repede decât mă așteptam ,iar acest fapt mi-a creat o oarecare invidie. Ce este frumos se termină repede,după cum știm,însă nimeni nu-mi spune că nu o pot reciti. Și asta am să fac,dar până atunci ,nu vreau să vă mai țin în suspans,ci doresc să vă relatez câteva informații despre această carte.
 • În contextul acestei cărți îl avem pe Adam,protagonistul,care trece printr-o serie de experiențe.
 • Ajunge să se îndrăgostească la o vârstă fragedă,16-17 ani,și face greșeli.Aceste greșeli se datorează vârstei,deoarece în această perioadă dispunem de naivitate și nu știm să prețuim ceea ce avem la justa valoare.
 • Din greșeli învățăm. Adam învață. Suntem făcuți pentru a greși și a învăța din greșeli,însă ce se întâmplă când pierdem persoana care ar fi putut reprezenta viitorul,persoana lângă care te-ai fi simțit în siguranță,persoana care te respectă,îți face poftele,îți este alături,la bine și la rău,acea persoană care ar da totul pentru tine? Ne dăm cu pumnii în cap pentru că am pierdut totul pentru nimic. Pierdem ceea ce ne face fericiți pentru câteva momente de extaz care sunt uitate cu trecerea timpului.
 • Învățați să apreciați ceea ce aveți lângă voi.Fie că ești bărbat sau femeie,trebuie să iei aminte la cee ce îți spun: NU ÎȚI BATE JOC DE PERSOANA IUBITĂ ȘI N-O LĂSA PENTRU NIMIC DE CÂTEVA MINUTE SAU ORE.
 • Pe de altă parte,romanul scoate în evidență evoluția lui Adam. Cu trecerea timpului ,acesta realizează că nu merită să înșeli,ci mai bine spui scurt și la subiect ceea ce te apasă. Nu te minți că prin acest fapt murdar te vei simți ușurat,este doar un concept în capul tău.

 • Aceste relatări ale autorului mi-au umplut sufletul de emoții. Îmi venea să plâng. Mi-am amintit de toate greșelile făcute în trecut și știu un lucru foarte sigur și anume că nu vreau să le mai repet.
 • Îmi doresc să evoluez,să nu mă las amăgită de trecut și să uit de acesta.  Vreau să-mi amintesc doar de momentele frumoase din viața mea,de momentele petrecute alături de persoana dragă mine. Te asigur,cititorule ,că dacă ai să citești acest roman,ai să te regăsești în fiecare pagină,în fiecare capitol și cel mai important îți vei face ordine în viața ta. Vei dori să îi acorzi mai multă atenție persoanei cu care îți petreci timpul de dimineața până seara. Vei alege s-o faci fericită și tu vei fi fericit deoarece ea este. Asta însemnă iubirea.
 • Adam îi îndeamnă pe bărbați să dorească femeia de lângă ei de parcă ar fi prima și s-o iubească de parcă ar fi ultima! Femeia este o fire sensibilă și când ajunge să iubească,iubește cu tot sufletul și din tot sufletul. Nu putem zice că bărbații nu fac asta,însă ei nu se exteriorizează atât de repede ,precum o fac femeile. Ei păstrează în ei durerea . Pentru ce ? Pentru a arăta că sunt puternici? Pentru a arăta că n-au pierdut nimic? Oh,bărbate,mai devreme sau mai târziu ,vei realiza că ai pierdut-o și vei face asta când o vei vedea fericită lângă altul.
 • Această carte relatează experiențe,gânduri,trăiri,te îndeamnă să apreciezi ceea ce ai,mai ales dacă ești sigur de ceea ce simți pentru o persoană anume.
 • Am învățat multe din această lectură. Îmi doresc să ofer mai multă atenție,să apreciez ,să respect și cel mai important SĂ IUBESC MAI MULT.
 • Dacă ești persoana care nu dispune de stabilitate emoțională,dacă ești acea persoană care are nevoie de un sfat și nu-l găsești în persoanele de lângă tine,atunci această carte este pentru tine. Ce mai aștepți? Aici ai să găsești tot ceea ce ai nevoie. Îți garantez că vei gândi într-un mod mult mai matur după lecturarea acestei cărți. Te așteaptă! Tu cât mai aștepți? 
 • De aici o poți achiziționa fără probleme: https://bookzone.ro/produs/jurnalul-unui-adam/
                                                                                                                                                                         
MULȚUMESC, BOOKZONE PENTRU CARTEA OFERITĂ ȘI SPER SĂ COLABORĂM ÎN CONTINUARE. SUNTEȚI CEI MAI TARI!
                                                                                                                                                                          

Nu uitați să accesați și pagina de Facebook dedicată cărților: https://www.facebook.com/BooksLovers.12/

Comentarii

 1. Și recenzia asta la fel ca și celelalte a fost super. Îmi place foarte mult blogul tău și abia aștept să citesc următoarele recenzii. 😍

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…