Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, tot...

Recenzie - Panica de Lauren Oliver

Panica

Ediție digitală: eBook Panica
Dată apariție: 02.11.2016
Titlu original: Panic
Colecția: Young Adult
Autor: Lauren Oliver
Format: Paperback
Număr de pagini: 368
Editura: Nemira


Intr-un oras micut, unde tinerii sufera de claustrofobie, jocul Panica e singurul care le da sentimentul libertatii, prin probele absurd de periculoase.
Panica incepe ca atatea altele in Carp, un oras mort, de numai 12.000 de oameni din mijlocul pustietatii. Doar pentru ca era vara si nu era nimic de facut. Heather vrea sa participe la Panica, un joc legendar pentru cei din ultimul an de liceu, unde premiul si mizele sunt immense. Nu s-a considerat niciodata neinfricata, dar cand gaseste ceva si pe cineva pentru care sa lupte, descopera ca e mai curajoasa decat isi imagina. Lui Dodge nu i-a fost niciodata frica de Panica. Secretul pe care-l pastreaza cu sfintenie il va ajuta sa treaca prin joc. Dar ceea ce nu stie e ca nu este singurul cu secrete. Toata lumea are o miza. Pentru Heather si Lodge jocul adduce aliante noi, revelatii neasteptate si infiriparea primei iubiri. Dar si constientizarea faptului ca, uneori, lucrurile de care ne temem sunt cele de care avem cea mai mare nevoie.

  • Am terminat de lecturat această carte, în urmă cu aproximativ o săptămână și încă mă mai gândesc la povestea dintre paginile coperții. Nu știu cum se face, dar instinctul meu îmi șoptește de fiecare dată care să fie următoarea lectură, de aceea pot să vă comunic faptul că de data aceasta am făcut o alegere bună. Spun acest lucru din mai multe motive, dar o să particularizez doar două dintre ele. Consider că această lectură nu a fost o pierdere de timp pentru că, în prealabil, a constituit o lectură plăcută care m-a atras și m-a făcut să îmi doresc să aflu ce se va petrece cu personajele, iar, pe de altă parte, perioada în care am citit această carte este una semnificativă, deoarece, în carte, acțiunea se petrece într-o vară sau, mai bine zis, la începutul verii, perioadă în care ne aflăm și noi acum.
  • Din start trebuie să menționez că titlul m-a indus în eroare. Într-o primă instanță, am trăit cu ideea că volumul acesta se bazează pe o fobie, titlul fiind cel care mi-a sugerat asta. M-am înșelat, dar doar parțial. Este vorba despre o panică, acel sentiment și emoție care apare în clipa în care ești stresat și supus unor impedimente, dar cel mai relevant este faptul că titlul ne introduce, încă din prima secundă într-un joc. Panica este un joc. Cine s-ar fi așteptat? Eu, sinceră să fiu, chiar dacă am citit fragmentul de pe spatele cărții, tot nu m-am prins despre ce este vorba. Am rămas foarte plăcut surprinsă când am descoperit că panica nu este, de fapt, panica.
  • Cartea are la bază o serie de personaje, dintre care cele mai menționate sunt Dodge, Heather și Nat. Totul începe cu Dodge, un băiat care era considerat, în cadrul școlii, un laș, iar el era conștient de acest considerent, iar, de asemenea, el arăta, în proporții foarte mari, ca un laș. În ceea ce privește aspectul fizic, Dodge era slab, avea trupul slab și pielea închisă, aceste însușiri fiind singurele trăsături moștenite de la tatăl său, un dominician care lucrase la construcția de acoperișuri și cu care mama lui fusese împreună pentru doar câteva clipe încinse, pe vremea când locuiau în Miami.


  • Un lucru ne întristează și acesta este reprezentat de faptul că Dodge nici măcar nu își amintea ce nume are tatăl său. Cum îl chema mai exact, Roberto sau Rodrigo?
  • Printre toate acestea se numără și faptul că Panica este o lectură plăcută, dar pe cât de plăcută este, pe atât de amuzantă este.
" - În primul rând nu e atât de deștept. Nu are prea mult creier de nisip.
- Vrei să spui că așa speri.
Nat mimă un toast.
-Pentru sifilisul lui Delaney.
- Ești nebună, zise Heather, dar acum râdea de-a binelea.
Nat o ignoră.
-Fie ca tot creierul lui Matt Hepley să se transforme într-o delicioasă brânză!
-Amin! zise Heather și ridică brațul.
- Amin! "

  • Cum am spus și la începutul acestui articol, panica nu este ceea ce pare, ci are o dublă conotație. În primul rând ea este substituentul unui joc, dar este evidențiată și în sens denotativ, constituind, astfel, o stare. Și totuși, sentimentul de panică este predominant pentru cei care fac parte din Panica.

" - Ce se întâmplă?
Practic, Heather țipa acum.
- Deschide ușa, Dodge!
- Nu pot!
Își simțea mâinile și picioarele adormite. Panica îi strângea plămânii, nu îl lăsa să respire. "
  • Sunt sigură că toți percepem panica ca fiind ceva rău, dar în momente de ananghie, pe Dodge îl ajută. Va putea birui prin panică?
" Gândește, gândește. Prin panică Dodge săpă o potecă în mintea lui. Un scop; îi trebuia un scop. Instinctiv, știa că datoria lui era să le scoată pe fete de acolo în siguranță, la fel cum era datoria lui să se asigure că Daynei nu i se va întâmpla nimic rău niciodată, Daynei a lui, singura lui soră și cea mai bună prietenă a lui. Nu putea să dea greș din nou. Trebuia cu orice preț să reușească. "

Dacă până în momentul de față, Panica a fost percepută ca fiind ceva inofensiv și demn de luat în derâdere, vine clipa când aceasta se schimbă la 180 de grade și ajunge să facă furori în lumea celor vii, consecințele fiind nefaste. Face pagube, distrugând bunuri, ba chiar ia viețile oamenilor.

" - Încetați! Nu faceți nimănui un bine mințind. E din cauza acelui joc, Panica sau cum îi spuneți. Nu încercați să pretindeți că nu e așa. [..].
- Cineva a murit, Heather, zise doamna Velez. E foarte grav.
O clipă, Heather crezu că nu o auzise bine.
- Ce?
Doamna Velez părea surprinsă.
- Credeam că știi!
Se întoarse spre Nat.
- Eram sigură că i-ați spus.
Nat nu zise nimic. [..].
- Cine? întrebă ea. "

  • Sunteți pregătiți să aflați cine și-a luat rămas bun de la tot ceea ce înseamnă viață?
  • Ajungem, într-un final, la concluzia că toate personajele sunt protagoniști, deoarece aceștia iau parte la acțiune în mod egal. Ce nu știți voi este faptul că împreună vor participa la acest joc, numit Panica, iar treptat, vor fi eliminați, descalificați, luându-li-se, astfel, posibilitatea de a adera la un premiu extrem de mare. Pentru a ajunge la final trebuie să fii strategic, să știi să supraviețuiești și să te ții doar pe tine în joc, asta în cazul în care nu ai fost deja eliminat.
  • Îmi place tare mult subiectul acesta pe care Lauren Oliver l-a abordat și de aceea, consider că este important să vă spun că nimic nu este imposibil pentru eroii noști. În esență, cartea se bazează pe ceea ce se petrece încă de când acest joc ia amploare și până se sfârșește, dar la baza ei sunt acumulate și o serie de tragedii ce te sensibilizează, deoarece trecutul personajelor și chiar prezentul, nu este unul facil, ci, dimpotrivă, viața lor este presărată cu obstacole.
  • O să vedeți că veți fi sensibilizați și precum am apreciat eu, eforturile personajelor, sper ca și voi să le apreciați sau să le considerați demne, lecții de viață, deoarece personajele ajung, într-o oarecare măsură, să se maturizeze.
  • Treptat, numărul participanților se va reduce, până atunci când în joc vor rămâne doar trei personaje. Cine va câștiga și care va fi testul suprem, o să aflați doar dacă citiți panica. Această carte conține tot ceea ce ar avea nevoie un cititor, dramă, situații neașteptate, competiție, dragoste și victorie.  Trebuie să știm, însă, că în cadrul acestui joc, la un moment dat, nu mai era nicio fărâmă de bucurie, plăcere sau veselie, iar din perspectiva lui Dodge, Panica nu a căpătat niciodată o însemnătate atât de mare, nu fusese niciodată un joc atât de serios. Și niciodată nu fusese jucat cu atât de multă secretomanie. Trebuia să faci mai mult decât să joci și să rămâi în joc, trebuia să supraviețuiești.
  • Din punctul meu de vedere, Panica seamănă foarte mult cu seria Jocurile foamei, serie pe care nu am citit-o, dar din cele auzite, am înțeles că și acolo este vorba tot despre un joc. Tot ce pot să spun este că fanii trilogiei Jocurile foamei vor îndrăgi, cu siguranță, și această carte.
  • Vă recomand cartea cu cel mai mare drag și vă invit și pe voi în joc. Cât veți putea supraviețui?
Steluțe:
Lectură plăcută! Noi ne citim data viitoare cu un nou articol!

Mulțumesc NEMIRA pentru exemplarul oferit spre recenzie.  Cartea o puteți achiziționa cu doar un click aici. De asemenea, nu uitați că în cadrul acestei edituri găsiți o sumedenie de reduceri, astfel că pentru toate produsele Nemira aveți un procent de 20% extrareducere, vezi aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Am vizionat Split. Ce impresii mi-a lăsat?

Split. Impresii. Parcă mă aflu mereu într-o continuă căutare. De această dată, m-am gândit să aleg un film, pe care să nu-l vizionez doar de dragul de a mai adăuga încă un film pe care să îl trec alături de altele.  Având puțin timp liber, dar fiind, totodată, puțin obosită, aveam nevoie de ceva care să mă țină trează, să mă facă să vreau să continui ce am început.  Întâmplător, cu ceva vreme în urmă am dat peste o secvență din acest film Split . Din câte știu eu, acest film a fost creat după cartea Mințile lui Billy Milligan . Nu știu dacă este adevărat, însă la baza acestora se află un personaj care suferă de personalitate multiplă.  Evident, subiectul este unul sensibil și de aceea am decis că acesta este filmul pe care trebuie să îl vizionez. Ca personaj principal îl avem pe actorul  James McAvoy , care îl film se prezintă sub numele de Kevin Wendell Crumb .  Acesta a fost diagnosticat ca având personalitate multiplă sau, din câte am înț...

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor! În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One , un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor. Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces. Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil. Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun ...

Blogatu.ro împlinește 11 ani de activitate

Când simți că ai ceva de spus și consideri că unele dintre gândurile tale ar putea fi idei folositoare pentru alții, alegi să împărtășești aceste gânduri în mediul virtual, creându-ți un blog, o pagină unde să te exprimi și unde să fii înțeles.  Un blogger reprezentativ în acest sens, care a ales să împărtășească cu noi idei care să ne ajute în viața de zi cu zi este Marius Călugăru . De aceea, vă anunț cu drag că Blogatul.ro împlinește 11 ani de activitate. A trecut mult timp de când a fost postat primul articol pe site și acest timp a adus cu el perfecționarea. Ce m-a impresionat cel mai mult pe mine? Care a fost articolul care mi-a atras cel mai mult atenția? Articolul Cum am slăbit 31 de kg în 12 luni fără dietă - 7 pași pentru o slăbire sănătoasă este cel care m-a intrigat cel mai mult. Știu că trăim într-o țară în care ne confruntăm tot mai mult cu kilogramele în plus, România fiind printre primele țări în care mâncarea nesănătoasă și grasă aduce urmări nefa...