Treceți la conținutul principal

Interviu cu Alexa Drăgan #9

Interviu

Alexa Drăgan este, din nou, o autoare dragă mie, care impresionează prin faptul că este foarte deschisă cu cititorii său și nu se dă în lături de la nimic. Desigur, pot spune că prin scrierea ei și, de altfel, prima ei scriere de dragoste, Contract marital, m-a purtat pe diferite tărâmuri particularizate prin iubire, plăcere și tristețe. Pot spune că în cadrul acestui volum am avut parte de o impresionantă poveste de dragoste. Ca urmare, Alexa Drăgan este acea autoare care abordează o tentă mai erotică, iar acest aspect face această carte să fie citiră cu ușurință. Atât prin prisma poveștii, dar și a stilului folosit de aceasta, Contract marital poate fi o lectură perfectă pentru acele zile în care doriți să citiți ceva mai ușor. Eu aștept cu nerăbdare volumul doi, deoarece finele primului volum m-a lăsat în suspans și sunt tare curioasă de cum va decurge relația dintre Damian și Anastasia.
Până atunci, însă, eu vă las aici recenzia primului volum.

Țin să îi mulțumesc autoarei pentru timpul acordat și pentru faptul că a acceptat să răspundă la aceste întrebări.1. Înainte de toate, vreau să te felicit pentru cartea „Contract Marital”. Ne poți spune cum a luat naștere acest volum?

Răspuns: În primul rând, mulțumesc frumos pentru acest interviu. Hmmm, „Contract Marital” a luat naștere noaptea, în visul meu. Știu, ciudat, nu? Dar asta s-a întâmplat. Am visat ideea acestui roman ca și cum aș fi urmărit un film. M-am trezit brusc, pentru a nota ideile de bază, să nu le uit până dimineață. Eram deja obișnuită să țin un caiet și pix lângă pat, căci în acea perioadă scriam primul meu roman fantasy, „Aleasa”. Am notat exact ce am visat, iar încetul cu încetul a luat viață prima mea carte de dragoste. Aveam emoții și nu aveam curaj să o public pe Wattpad, căci nu mă credeam în stare să scriu o carte bună de dragoste. Timpul și cititorii mei m-au ajutat să îmi dau seama că mă înșelam și  nu voi regreta niciodată că am făcut acest pas.

2. Ce ai simțit în momentul în care ai ținut pentru prima dată cartea în mână?

Răspuns: Am plâns! Pur și simplu am plâns de fericire. Nu îmi venea să cred că visul mi s-a împlinit și că eu, Alexa, am reușit să fac un lucru atât de minunat. A durat săptămâni până m-am obișnuit cu ideea și am realizat că nu era un vis din care mă voi trezi 😊. Mi-era atât de groază că nimeni nu o va cumpăra și că va ieși un adevărat fiasco, încât nu îmi permiteam să mă bucur de reușita mea.

3. Eu am citit cu sufletul la gură acest volum și mi-a plăcut foarte mult, mai ales personajele. Care ar fi personajul cu care te-ai identifica cel mai bine?

Răspuns: Pot spune că mă identific cu toate personajele. Fiecare are câte o parte din mine, chit că au personalitățile sale individuale. Unele personaje au fost inspirate de persoanele dragi mie, dar au o tentă și din personalitatea mea. Nu aș putea vreodată să aleg dintre ele sau să mă identific mai mult cu unul, decât cu altul. Toate îmi sunt dragi și sunt...eu! Mă bucur tare mult că ți-a plăcut și sper că îți va plăcea și al doilea volum.

4. Care au fost factorii care te-au determinat să dai aceste nume personajelor? Le-ai ales întâmplător sau acestea au o însemnătate aparte?

Răspuns: Nu le-am ales întâmplător. De exemplu, Miruna este numele nepoțelei mele și acest personaj este portretul său viu. Cine îmi cunoaște nepoata și-a dat seama din descriere, plus numele dat, că este vorba despre ea. Anastasia...am vrut să aibă un nume la care să îi pot folosi diminutivul Ana, adică numele surorii mele mai mici. Cât despre numele de Damian...căutam pe internet nume de bărbați, că eram tare nehotărâtă. Parcurgeam fiecare nume din acea listă și când am dat de acest nume, pur și simplu m-am îndrăgostit. Îmi dădea impresia unui bărbat puternic, dur, dar, în același timp, dulce, protector. Nu știu de ce tocmai acest nume mi-a indus aceste stări, cert este că am știut din prima clipă că așa se va numi bărbatul ce îi va fura inima Anei.

5. Cei care au citit cartea, au intrat în contact cu micuța Miruna. Poți să le comunici necunoscătorilor câteva lucruri despre aceasta? Ce te-a determinat să o introduci în peisaj?

Răspuns: Cum am spus mai sus, Miruna este imaginea vie a nepoatei mele, de aceea acest personaj a fost crucial pentru mine. Când am decis că povestea va trebui să înceapă cu Ana și acel copil, am decis că va fi vorba despre nepoțica mea, numai pe ea aș fi putut să o descriu atât de fidel și să transmit cititorilor conexiunea ce eu o am cu frumoasa mea nepoată. Cât despre întrebarea ce m-a determinat să o introduc în poveste... În primul rând, povestea surorii mele mai mari, care s-a îndrăgostit de cumnatul meu, fiecare având copii din căsătoriile precedente, acest fapt m-a făcut să vreau și eu acest lucru pentru cuplul meu. Am vrut să evidențiez că o relație în care există și copii din alte căsătorii, necesită mult mai multă muncă decât una normală. Știu, căci am trăit alături de sora mea tot ce implică acest lucru. Pe deasupra, mi-am dorit ca ceva să îi lege pe Ana și Damian de la început, știind că atracția nu va fi de ajuns pentru ca temătoarea mea Ana să-și riște inima. Acea dinamică am iubit-o de la prima până la ultima pagină și m-a făcut să le iubesc și mai mult familia și sper că acest lucru au simțit-o și cititorii mei.

6. Genul abordat de tine este unul romantic și de asemenea, pe alocuri se inserează și erotismul. De unde vine atracția pentru acestea două?

Răspuns: Hmmm... Nu știu cum sunt alți cititori, dar eu, când citesc, când mă „scufund” în lectură, toate acele cuvinte, emoții, nu le citesc de fapt, ci le văd...ca și cum aș urmări un film. De aceea pentru mine este important ca scenele de dragoste să fie cât mai realiste, mai explicite. Când citesc, trăiesc viața personajelor. Deci cum aș putea să mă întrepătrund cu adevărat cu aceste personaje, din moment ce în viața reală, un cuplu nu trage draperia în dormitor, pentru a face dragoste? Ca să simt acea carte cât mai realistă, aceste scene trebuiesc să fie prezente, căci fac parte din viața de zi cu zi, nu? Plus, mereu mi-au plăcut scenele picante, să simt atracția dintre personaje, să urmăresc cum ajung de la o simplă atracție fizică, la dragoste...

7. Știm că urmează să publici și volumul doi. Ne poți da câteva detalii despre ceea ce va urma?

Răspuns: Cum am mai spus și cititoarelor mele, planul este să îl public în acest an. Planul inițial fusese să fie pe piață până în august, dar, din păcate, au apărut anumite complicații. În primul rând, acum trei săptămâni mi-am pierdut mama. Pe lângă durerea ce, momentan, nu mă mai lasă să mă gândesc la altceva, nici măcar să scriu, a trebuit să cheltui banii ce îi aveam pentru acest scop. Alt motiv este acela că am avut anumite...neînțelegeri cu editura cu ajutorul căreia am publicat primul volum. De aceea, am ales ca acest al doilea volum să îl scot cu ajutorul altei edituri. Desigur, nu va fi un contract full option, cum a fost cu cealaltă editură. Pur și simplu, mă vor ajuta să tipăresc un anumit număr de exemplare și mi le voi vinde singură. Cu această ocazie, cititoarele mele mă vor putea contacta personal, pe facebook sau mail, în caz că vor dori un exemplar și eu le voi trimite. Am început deja să vorbesc cu anumite edituri și după multă luptă, am ales una ce ar putea să mă ajute cel mai bine. Nu voi zice cum se numește acea editură, ci că este una cunoscută și spre deosebire de altele, m-au ajutat enorm răspunzându-mi la întrebări și chiar dorind să colaboreze cu mine, deși altele pur și simplu m-au refuzat. Când voi aduna banii necesari, vom începe colaborarea și așa va lua naștere și al doilea volum, care sper că va fi la fel de dorit ca primul.

8. Care sunt planurile tale în materie de scris? Ce dorești să mai publici în viitor?

Răspuns: În primul rând, sper cât mai curând să reușesc să public volumul doi al poveștii „Contract Marital”. Următoarea mea dorință este să îmi revină inspirația, să pot termina povestea ce am început-o recent pe Wattpad, „Escorta” și să o public și pe aceasta. După aceea, am un alt proiect pe care l-am început, am scris câteva capitole. Este tot o poveste de dragoste, dar va fi mai diferită decât „Contract Marital” și sper să iasă ceva bun. Când voi termina și acest proiect, vreau să rescriu prima mea poveste, prima mea carte pe care am avut curajul să o scriu. O combinație între Thriller, polițist și fantasy. Nu știu dacă voi ajunge să o public și pe aceea sau pe cea numită „Aleasa”, dar vreau măcar câteva exemplare pentru mine și familia mea să scot, doar sunt primii mei „copii”, nu? Trebuie să prindă viață 😊 Pe scurt: vreau să scriu și să scriu...să fac ceea ce iubesc.

9. Două volume suntem siguri că vor fi. Cărțile vor constitui o serie sau o trilogie?

Răspuns: Volumul doi al acestei povești va fi și ultimul. Povestea Anei și a lui Damian va lua sfârșit, dar unul ce am avut norocul să fie pe placul cititoarelor mele de pe Wattpad. Mi-a fost greu să îmi iau adio de la ei, dar povestea lor ajunsese la final. Sper doar ca aceasta să rămână în inimile cititoarelor mele.

10. Și nu în ultimul rând, raportându-te la experiența ta, dacă ar fi să dai câteva sfaturi scriitorilor la început de drum, care ar fi acelea?

Răspuns: În primul rând, să nu renunțe niciodată. Oricât de mult le-ar lua să scrie, să „crească”, să își împlinească visele, să nu renunțe niciodată. Visele au fost create pentru a se împlini. Da, trebuie să muncești mult, dar dacă o faci cu dragoste, nu o vei simți ca pe o corvoadă, ci ca pe un țel în viață. Un scriitor, pe lângă faptul că nu se naște învățat, trebuie, în primul rând, să citească mult. Citiți, citiți! Nu pentru a vă inspira, ci pentru a vă îndrăgosti de literatură, pentru a descoperi ce anume iubiți la acele cărți, numai așa vă veți asigura că și voi, la rândul vostru, veți oferi cititorilor ceva ce să iubească. Visele se pot îndeplini, mai ales dacă nu renunți și muncești pentru ceea ce îți dorești. Pentru mine, scrisul reprezintă refugiu, fericire. Nu știu cine aș fi dacă nu aș avea acest dar... Iubind atât de mult să scriu, am făcut tot posibilul să îmi împlinesc visul și, într-un final, am reușit, chit că pe parcursul acestui drum, m-am îndoit de mine de nenumărate ori. Nu faceți greșeala mea. Mereu să aveți încredere în voi și în visele voastre. Citiți și scrieți cât mai mult, așa veți întreține dragostea pentru aceste două lucruri, dar veți și „crește” din punct de vedere artistic.
Pe această cale, vreau să vă mulțumesc din suflet pentru mesajele voastre atât de dragi inimii mele, pentru susținerea voastră, ce de atâtea ori m-au ajutat să nu renunț. Vă pup dulce dulce, vă ador și sper că veți rămâne alături de mine și de personajele mele în continuare.

Mulțumesc, din nou, autoarei pentru răspunsurile ample și, sinceră să fiu, m-a făcut foarte curioasă în legătură cu scrierile care urmează. Eu îi doresc mult succes și sper ca tot ceea ce și-a propus să se materializeze.

Noi ne citim data viitoare! Sper că v-a plăcut acest interviu!

Comentarii

 1. Chiar ma intrebam cand o sa apara un interviu! Good job!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce carte faina ne-ai prezentat astazi. Autoarea e foarte simpatica și îmi place stilul ei :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Mi-ar placea sa ii citesc cartea, pare sa aiba un subiect incitant.

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu am citit cartea pana in acest moment, insa sunt foarte curioasa sa o fac, dupa ce am citit putin despre Alexa Dragan si mai ales despre subiect.

  RăspundețiȘtergere
 5. Imi era dor. Acest interviu este foarte detaliat, autoarea este foarte deschisa. Bravo ei, asa va reuși să scrie exact ce vrea fara rețineri.conteaza mult

  RăspundețiȘtergere
 6. Imi plac foarte mult interviurile de acest gen si ma bucur ca am avut ocazia sa cunosc un om foarte frumos prin intermediul acestui interviu. La cat mai multe.

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu o cunosteam pe Alexa, m-ai facut curioasa asupra cartii, trebuie sa o citesc :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Pare o carte pe gustul meu. Sper să reușesc să o citesc cât mai curând!

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu auzisem de Alexa, dar sunt curioasa sa ii citesc cartile.

  RăspundețiȘtergere
 10. Uite o carte pe care musai sa o caut si un autor ce trebuie urmarit!

  RăspundețiȘtergere
 11. Ma bucur ca prin tine am ajuns s-o cunosc pe Alexa si sa aflu multe despre trairile si cartile ei.

  RăspundețiȘtergere
 12. Felicitari pentru interviu! Imi plac mult intrebarile: foarte la obiect si imi place si cum raspunde autoarea. Se vede ca pune pasiune in ceea ce face.

  RăspundețiȘtergere
 13. Mulțumim pentru că ne-ai împărtășit gândurile Alexei! :)

  RăspundețiȘtergere
 14. Din nou, un interviu, care ne prezintă multe lucruri noi despre o autoare româncă. Felicitări!

  RăspundețiȘtergere
 15. Felicitări, fetelor pentru frumosul interviu!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Am/ N-am

Astăzi am revenit cu ceva diferit!
Enjoy!

1. Am/ N-am citit o carte de Roald Dahl.
 N-am. Nu am citit nicio carte de la acest autor, însă din câte știu scrie mai mult literatură pentru copii. Nu este exclus faptul că vreau să încerc cărțile lui, dar nu în limba română, ci în limba engleză.

2. Am/ N-am citit cărți 14+.
 Am. Ținând cont că am depășit de mult această vârstă, răspunsul este evident afirmativ. Nu am ținut niciodată cont de vârsta care era menționată pe copertă, deoarece gândirea mea înclina mereu spre ceva matur.

3. Am/N-am citit o carte pe care am judecat-o după coperta acesteia.
N-am. De obicei, îmi place ca biblioteca mea să fie cât mai colorată și să cuprindă cărți frumoase din punct de vedere interior, nu din punct de vedere exterior. Totuși, coperta atrage într-un anumit fel cititorul.

4. Am/N-am citit o carte în altă limbă decât engleza și româna.
N-am. De obicei, citesc foarte mult în română, pentru că așa lecturarea cărților este mai rapidă, iar într-un timp cât mai…