Treceți la conținutul principal

The opposite book TAG #2


1. Prima carte pe care ai adăugat-o în bibliotecă și ultima. 

 Trebuie să recunosc că nu îmi aduc aminte cu exactitate care a fost prima carte pe care a adăugat-o în bibliotecă, deoarece, într-o primă instanță, în prima mea comandă dată pe elefant se aflau mai multe cărți. Totuși, am ales pentru această cerință, cartea Băiatul în pijamale cu dungi. Această carte m-a fascinat, m-a întristat și merită tot timpul pe care i l-am acordat. De asemenea, îmi amintesc foarte bine că au fost și momente la care am râs, iar de aceea timpul în care am citit-o se rezumă la maxim două ore.


Ultima carte pe care am adăugat-o în bibliotecă este diferită față de genurile pe care le citesc de obicei. Acest aspect nu reprezintă o problemă, în condițiile în care doresc să diversific cât mai mult genurile pentru a-mi deschide orizonturile cât mai mult.
Așadar, pentru acest punct am ales cartea În mintea comisarului de Teodora Matei. Această carte o pot plasa în categoria cărților polițiste. Mi-a plăcut extrem de mult și, de asemenea, îi găsiți o recenzie pe blog.2. O carte ieftină și una scumpă.

La această cerință, mi-a fost destul de ușor să aleg câte o carte. Astfel, pentru cea ieftină am ales cartea Flori pentru Zoe, o carte de la editura Nemira care nu mi-a plăcut deloc. Nu mai țin minte câte stele i-am dat, însă au fost puține. Prețul ei nu a depășit 4 lei și este extrem de minusculă. Totuși, lecturarea ei a fost o pierdere de vreme.Cartea cea mai scumpă din biblioteca mea este, cred, Fii fericit acum, o carte pe care nu am citi-o, deoarece este foarte amplă. Desigur, o voi lectura în viitorul apropiat și sper din tot sufletul să îmi placă pentru că autoarea ne asigură că acest volum va fi unul plăcut.3. O carte cu un personaj principal feminin și o carte cu un personaj principal masculin. 

Cartea care are în prim-plan un personaj feminin este Vassa și Noaptea de Sarah Porter, o carte pe care am citi-o și mi-a plăcut mult. Cartea abordează o temă diferită, iar de aceea acest lucru este unul important, în cazul în care apreciez originalitatea. Cărții i-am oferit 4 steluțe pe Goodreads.Tocmai ce am terminat în urmă cu o zi, una dintre cele mai impresionante volume pe care le-am citit până acum. Ucenicul Vraciului este primul volum dintr-o serie care m-a captat și m-a impresionat prin tot ceea ce este consemnat în interiorul cărții. Tot ce pot spune este faptul că abia aștept să îmi achiziționez și celelalte volume, deoarece sunt sigură de faptul că se merită. Deși este o carte pentru copii, pe mine nu m-a deranjat acest lucru, dimpotrivă, lectura a fost una captivantă, cu suspans la orice pas.4. O carte pe care ai citit-o imediat și o carte pe care ai tot amânat-o. 

De obicei, când primesc o carte mă afund foarte repede în paginile ei, de aceea aici o să amintesc cartea  Roma.Pasiuni întunecate de Rodica Mijaiche. Această carte este volumul 2 dintr-o serie. Mi-a plăcut la nebunie și abia aștept si celelalte volume. Tot ce pot să îi transmit Rodicăi este că face o treabă foarte bună și, Rodica, grăbește-te cu celelalte volume că nu mai am răbdare să aștept.O carte pe care am tot amânat-o este O minciună nevinovată de K.T. Tucker. Am început această carte prin iarnă. Spre rușinea mea, însă, nu am terminat-o de lecturat, deoarece nu m-a atras încă din primele pagini. În schimb, în ceea ce privește primul volum, Zece respirații scurte, acest volum a fost foarte frumos, plin de surprize și mi-a făcut plăcere să îl citesc.5. O carte cu o copertă superbă și o carte cu o copertă oribilă. 

Nu prea iau în considerare coperta când cumpăr o carte, însă acest lucru depinde de starea pe care o am. Totuși, pentru o copertă superbă am ales Stone Rider de David Hofmeyr. Efectiv am făcut noapte albă pentru a citi această carte, deoarece mi-a plăcut extrem de mult. O recomand cu cel mai mare drag. În curând o să realizez și o recenzie a acestei cărți, despre care am aflat că este prima parte dintr-o serie. Puteți să credeți asta? 
O copertă care nu îmi place absolut deloc este coperta cărții Să n-o săruți pe Isabel de autorul român Sergiu Someșan. Nu știu cu este conținutul, deoarece încă nu am citit-o în întregime. Mi-a plăcut această carte destul de mult, însă, de asemenea, pe parcursul lecturării am întâlnit și povestiri care nu m-au impresionat pe cât m-aș fi așteptat.6. O carte scrisă de un autor român și o carte scrisă de un autor străin. 

Poate că vă așteptați la acest răspuns sau poate că nu, însă este imposibil să nu amintesc cărțile Oanei Arion pe undeva. Am ales pentru această cerință, primul volum din serie și anume Ultimul viking, un volum excepțional care a fost startul dependenței mele pentru serie. Într-o altă ordine de idei, Oana Arion m-a îndemnat prin scrierile ei să îndrăgesc vampirii, vikingii, dar nu orice creatură de acest fel, ci doar cele create de aceasta. La acest volum găsiți și o recenzie pe blog.Pentru că mi-a plăcut foarte mult, am ales pentru cerința cu un autor străin, În ape adânci de Paula Hawkins. Această carte este una foarte reușită și merită citită, mai ales suspansului pe care îl emană și finalului excepțional. 


7. O carte subțire și una groasă. 

De asemenea, pe Monica Ramirez o amintesc ori de câte ori pot și de aceea am ales Kit Black pentru această cerință. Această carte este una scurtă, dar cu un impact asupra cititorului. Mie mi-a plăcut foarte mult. Recenzia puteți să o găsiți pe blog.
Aceasta este cartea despre care pot să spun că m-a acaparat, încă din primele pagini. Ce pot eu să îi transmit Monicăi este că mai vreau. Kit Black este o operă scurtă, dar care te lasă mască.
Am multe cărți groase în bibliotecă, de aceea mi-a fost greu să aleg doar una singură. Totuși, voi alege Mințile lui Billy Milligan, o carte frumoasă și foarte amplă, pe care abia aștept să o lecturez, deoarece mi-a atras atenția de foarte mult timp.


8. O carte de ficțiune și o carte de non-ficțiune. 

Pentru cartea de ficțiune am ales o carte scrisă de Ruta Sepetys și anume Printre tonuri cenușii. Nu am citit această carte, deși o am de foarte mult timp în bibliotecă. Nu am citit-o pentru că nu am dorit, ci pentru că timpul nu mi-a permis să o lecturez, încă.În legătură cu acele cărți de non-ficțiune, trebuie să recunosc că nu prea sunt pe placul meu, de aceea dețin extrem de puține cărți de acest fel. Totuși, una care mi-a atras atenția în tot acel timp cât am căutat prin bibliotecă este Fecioara încătușată de Ayaan Hirsi Ali. Mă atrage acest subiect despre Islam și sper, totuși, să o lecturez cândva.9. O carte siropoasă și una de acțiune. 

Consider că autorul Nicholas Sparks scrie cărți siropoase, de dragoste, de aceea am ales aici cartea Dragă John pe care bănuiesc că mulți dintre voi o știți. Nu prea știam ce carte pot să aleg la această cerință.O carte de acțiune și de aventură, de asemenea, este Comoara din insulă pe care am citi-o de foarte mult timp, cu aproximativ 2 sau 3 ani în urmă. Mi-a plăcut, chiar dacă lectura a fost una greioaie pentru mine în acea vreme. 


10. O carte care te-a făcut fericită și o carte care te-a făcut tristă. 

O carte pe care o consider ca fiind deschizătoare de dispoziție bună este Mamă de 3, femeie de 10! Sau...invers? de Cristina Lincu. Această carte mi-a stors lacrimi de bucurie și m-a binedispus în momentele în care eram animată de tristețe. De asemenea, găsiți o recenzie a cărții pe blog.Una dintre cele mai triste cărți pe care le-am citit vreodată este Chemarea monstrului. Dacă mai sus am menționat o carte care mi-a stors lacrimi de fericire, această carte m-a secat de lacrimi adevărate, adepte ale tristeții. Vă recomand cartea, însă nu uitați să fiți stabili din punct de vedere emoțional.
Sper că va plăcut acest tag și mai sper că v-am inspirat în materie de citit!

Comentarii

 1. Numai carti interesante! Multumim pentru recomandari.😊

  RăspundețiȘtergere
 2. Îmi place mult acest tag. Cărțile sunt foarte frumoase. Pe majoritatea le-am citit.

  RăspundețiȘtergere
 3. Îmi plac foarte mult tag-urile și a fost o plăcere să văd ce cărți ai ales tu pentru fiecare cerință în parte!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și mie îmi plac, deși este destul de greu până realizez unul, deoarece doresc să inserez la fiecare cerință câte o fotografie.
   O să încerc pe cât posibil să public cât mai multe. Am multe în plan și sunt trecute majoritatea într-o agendă. Doar timp să fie!

   Ștergere
 4. Plus, fotografiile sunt foarte calitative. Tu le-ai realizat, nu?
  Nu aveam cum să nu observ acest aspect, deoarece un blogger ar trebui să facă una ca asta, adică să aducă calitate și să aibă propriile fotografii cu diferite lucruri, în cazul tău cărți.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îți mulțumesc pentru apreciere!
   Da, eu le-am realizat. Mai noi am descoperit că am o pasiune și pentru fotografiat, doar că uneori mă cam lasă imaginația.
   Sunt de cord cu tine. Sunt importante fotografiile, deoarece conferă un aer mai exotic și dau mai bine la ochi.
   Ce pot eu să spun este că mă străduiesc cât pot de mult, mai ales că blogul face parte din viața mea. Iubesc ceea ce fac și sper ca, încet, încet, să ajung și mai departe.
   de asemenea, îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase și te mai aștept pe blog. Aștept păreri cu mare drag și sunt deschisă la orice altă discuție despre cărți.

   Ștergere
 5. Nu am citit nicio carte din cele recomandate de tine, cu aceasta ocazie am mai aflat de noi titluri de adaugat pe lista mea de carti de citit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că am reușit să aduc ceva nou pentru tine!
   Sper sa poti sa le achiziționezi cat mai curând!

   Ștergere
 6. Vai cate carti interesante! Nu am citit nicio carte din cele recomandate de tine, dar sper sa mai adaug si eu cateva titluri noi in biblioteca mea :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este tarziu niciodată pentru oricare dintre ele. Doar timp sa fie!

   Ștergere
 7. Din toate cartile amintite n-am citit nici jumate, in schimb m-ai facut curioasa ce carte ai chilarit pentru background. Mie mi-a placut mult "Toate panzele sus" si mi-a parut rau s-o vad asa ferfenita, dar trebuie sa recunosc ca arata bine pe fundal.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Wow! Ce rapid ai recunoscut-o! Aici trebuie să recunosc si eu ceva: aveam cartea de foarte mult timp și ii erau desprinse filele, plus ca multe lipseau.
   Am zis ok, nu pot sa o arunc, dar trebuie să fie, totusi, folositoare la ceva.
   Asa mi-a venit aceasta idee!

   Ștergere
 8. Ce tag misto! :)
  Sa stii ca am pe lista "Baiatul cu pijamale in dungi" si "Tonuri cenusii".
  M-ai facut curioasa cu privire la "In ape adanci", asa ca ma voi interesa putin de ea, inainte sa o iau. "Fata din tren" mi-a placut, dar nu intr-un mod exceptional.
  Eu sunt faana a cartilor din Orient si am citit cateva...inca mai am pe lista unele si le voi bifa pe rand...pentru ca dupa o astfel de carte, am nevoie de ceva vesel :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Băiatul cu pijamale in dungi este ... atât de frumoasă și tristă, totodată! Eu ti-o recomand cu mare drag!

   Mințile lui Billy Milligan isi asteapta si in cazul meu rândul de vreo trei luni. Sper sa pot să o citesc cat mai repede ca am vrut să o am neaparat.
   Încă de la început am fost pusa ochii pe ea.

   În ceea ce privește cartea În ape adânci, eu ti-o Recomand, deoarece e plină de mister. Și că un plus, la sfarsit se va dezvălui tot misterul.

   Eu iti doresc lecturi cat mai plăcute!

   Ștergere
 9. Ne-ai inspirat, asteptam si altele )

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că am reușit să fac asta!

   Cu mare drag o sa mai fac! Trebuie doar ca timpul sa imi permita!

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…