Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Blogatu.ro împlinește 11 ani de activitate


Când simți că ai ceva de spus și consideri că unele dintre gândurile tale ar putea fi idei folositoare pentru alții, alegi să împărtășești aceste gânduri în mediul virtual, creându-ți un blog, o pagină unde să te exprimi și unde să fii înțeles. 

Un blogger reprezentativ în acest sens, care a ales să împărtășească cu noi idei care să ne ajute în viața de zi cu zi este Marius Călugăru. De aceea, vă anunț cu drag că Blogatul.ro împlinește 11 ani de activitate. A trecut mult timp de când a fost postat primul articol pe site și acest timp a adus cu el perfecționarea. Ce m-a impresionat cel mai mult pe mine? Care a fost articolul care mi-a atras cel mai mult atenția?



Articolul Cum am slăbit 31 de kg în 12 luni fără dietă - 7 pași pentru o slăbire sănătoasă este cel care m-a intrigat cel mai mult. Știu că trăim într-o țară în care ne confruntăm tot mai mult cu kilogramele în plus, România fiind printre primele țări în care mâncarea nesănătoasă și grasă aduce urmări nefaste. 

A trecut, însă, un an de când Marius a surprins pe blogul său cum a ajuns de la 116 kg la 83 kg, în prezent menținându-se la acest stadiu. A ținut el, totuși, o anumită dietă? Răspunsul este nu. Secretul se limitează la 7 pași pe care acesta i-a urmat. Pregătiți să aflați care sunt aceștia?

Pasul 1: Luarea deciziei de a slăbi
Ar trebui să fie evident pentru toți faptul că cel mai important pas este acela de a-ți dori să slăbești. Precum spune și Marius în articolul său, există fel și fel de oameni și printre aceștia se numără și cei care se simt în pielea lor, chiar dacă suferă de obezitate. Unii dintre ei tind să nu vadă kilogramele ca pe o amenințare. Cert este că aceste kilograme agravează sănătatea. Astfel, cu timpul, aceștia vor fi dominați de oboseală, mai ales în acele momente în care vor încerca să facă efort, dar, de altfel, vor ajunge să nu se simtă la fel de bine, precum se simțeau atunci când aveau greutatea normală. 
Autorul blogului ne spune că în aceeași situație se afla și el. De asemenea, citez "Mă complăceam în situația de a avea mai multe kilograme în plus. Eram obișnuit să mănânc mult, foarte mult, în fiecare zi". 
Nu considera că grăsimea este o problemă, până în momentul în care a început să obosească tot mai mult, chiar și atunci când parcurgea distanțe mai scurte de un kilometru. Au existat și alte probleme?
Obezitatea a venit la pachet și cu transpirația abundentă, insomniile și palpitațiile. De altfel, să nu uităm că oboseala apărea chiar și la urcarea unui număr de 5-6 scări. 
"În momentul în care conștientizezi că este ceva în neregulă cu corpul tău, că ai mai multe kilograme în plus care îți afectează calitatea vieții și sănătatea, este momentul să te hotărăști să slăbești". 
Aceasta decizie este cea mai importantă, astfel că fără ați dori cu adevărat ceva, nu se poate. 
Între ce putem să facem o comparație pentru a înțelege mai bine acest proces? Să luăm, spre exemplu, țigările și să le comparăm cu surplusul de kilograme. Aceste kilograme nu sunt ca țigările. Renunțarea la țigări poate fi imediată. Poți să pui pachetul la o parte și să spui "STOP", acestea nu fac bine sănătății mele. Când vine vorba de kilograme, acestea îți fac la fel de rău, în contradictoriu aflându-se, însă, dificultatea cu care ele pot să dispară. 
Dacă ești puternic și ai destul de multă speranță și putere, poți să faci și acest pas și să îți oferi prilejul de a avea o stare de sănătate mult mai bună. 

Pasul 2: Renunțarea completă la pâine
Când vine vorba de pâine, un aliment care, adesea, este consumat zilnic, putem vorbi, din nou, despre dificultate. Marius ne comunică că nu este ușor să renunți la aceasta, însă el a luat-o pas cu pas, reducând zilnic consumul de pâine. După patru luni, așadar, dificultatea nu a mai reprezentat un efort, ci s-a transformat în obișnuință, iar acesta a ajuns să renunțe complet la pâine.

Pasul 3: Mâncatul mai încet
Să mănânci încet. Hmmm. Ușor de zis, greu de făcut. În momentul în care Marius avea 116 kg, acesta ne comunică că mânca foarte rapid. În cel mult 4-5 minute, farfuria rămânea goală, iar numărului meselor nu se limita doar la trei, ci era undeva pe la 4-5 mese copioase pe zi. Prezentul, însă, îl înfățișează pe acesta ca luând trei mese pe zi, la ore fixe, fiecare masă, indiferent că este mic dejun, prânz sau cină, concentrându-se undeva la 15-20 de minute.

Pasul 4: Servirea meselor la ore fixe
Micul dejun, în cazul lui Marius, este servit undeva la ora 8:30, prânzul în jurul orei 14:00, iar cina la 16:30. De asemenea, acesta preferă ca după ora 20:00 să nu mai consume nimic. 
Totuși, nu se pot consuma doar trei mese pe zi, nu? Există o serie de gustări, pe care acesta le consumă între mese. Astfel, printre aceste gustări se numără salata verde, anumite fructe, precum portocalele, bananele și kiwi sau chiar 200-300 ml de suc de fructe. 

Pasul 5: Consumul zilnic de 3-4 litri de apă
Știm cu toții că vara este indicat să creștem consumul de apă, deoarece corpul nostru are nevoie de hidratare. Ce nu știați, însă, este faptul că Marius consumă atât vara, cât și iarna, undeva la 4-5 litri de apă pe zi. Totodată, aici trebuie să amintim renunțarea completă la băuturi carbogazoase, consumul de sucuri naturale fiind permis ocazional.

Pasul 6: Consumul redus de dulciuri
Uneori este chiar imposibil să renunțăm la consumul de dulciuri. Marius nu vă sfătuiește să renunțați la acesta complet, dacă nu puteți, ci să le consumați într-o cantitate cât mai redusă. Doar așa veți putea ajunge la o greutate normală. În prezent, acesta nu a renunțat în totalitate la consumul dulciurilor, ci a ales să consume aproximativ 50 de grame de ciocolată zilnic. 
În ceea ce privește consumul carbohidraților, aceștia sunt necesari pentru organism, însă nu în cantitate foarte mare. 
Ca urmare, pentru a ajunge la greutatea dorită, nu este necesar să renunți în totalitate la dulciuri, ci să reduci consumul lor în așa fel, încât organismul tău să nu fie supraîncărcat din punct de vedere al alimentației. 

Pasul 7: Mai multă mișcare
Este extrem de important să conștientizezi valoarea sportului și a mișcării, la fel cum este semnificativă menținerea în formă a corpului. Ce nu este obligatoriu, însă? Nu este neapărată nevoie să mergeți la sală sau să alergați 10-20 de kilometri în fiecare zi pentru a slăbi, însă un lucru este cert: nu te lăsa dominat de sedentarism. 

Altfel spus, cu puțini pași poți ajunge la greutatea dorită. Cum nimic în viață nu este ușor, nici să slăbești nu va fi ușor, cu atât mai mult cu cât dorești să dai cât mai multe kilograme jos. 
Articolul în care Marius C. ne-a prezentat stilul său, dar și modul în care el a dat atât de multe kilograme jos este unul de folos. Cred că fiecare dintre noi, cel puțin aceia care au probleme cu obezitatea, ar trebui să se informeze, să caute să vadă metode la îndemână în schimbarea unui stil de viață, dar și să încerce să învețe de la cei cu experiență. 

Autorul Blogatu.ro ne oferă posibilitatea de a-l cunoaște mai bine și prin intermediul canalului său de youtube, locul în care acesta, la fel cum o face pe blog,  expune o sumedenie de idei interesante. 

Ce părere aveți despre această modalitate de a scăpa de obezitate? Voi vă confruntați cu ea? Care sunt metodele voastre de a scăpa de kilogramele în plus?

*Acest articol a fost scris pentru Blogathon 2018. 

Comentarii

  1. da, da aprob tot ce spune el/ ce ai scris tu :) si eu sunt in proces de slabire, incerc usor, usor sa renunt la tot ce inseamna paine, zahar si asa mai departe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Își urez mult succes! Sper să reușești ceea ce ți-ai propus!

      Ștergere
  2. Ce spune el e un adevar demonstrat deja, ar trebui sa se vanda si niste pastile cu vointa ! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte inspirational acest articol! Multumim! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte util acest articol! Si eu vreau sa ma apuc sa slabesc si a picat exact la fix. 😂

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte utili cei 7 pași pentru o viață sănătoasă. Eu sunt la polul opus, încercând să mă îngraș, dar apreciez mereu persoanele care slăbesc și doresc un stil de viață cât mai sănătos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să știi că și eu le apreciez. Din fericire, nici eu nu am probleme cu greutatea!

      Ștergere
  6. Interesant articol, dar iti trebuie si ceva vointa😍👍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este. Fără ea și fără încă câteva elemente nu se poate.

      Ștergere
  7. Nu stiu de unde a avut el atata putere :) Eu zic mereu ca ma apuc de slabit, dar mereu intervine altceva :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Same, când mai consider că ar fi mai okay dacă ar lipsi câteva kg.

      Ștergere
  8. La mine nu prea a fost problema cu slabitul, mai mult cu ingrasatul. Dar ma bucur ca a fost de folos cuiva sfaturile lui ^_^

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu tin nici o dieta pentru a slabi, chiar daca mai ar trebui sa dau jos vreo 2-3 kg.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Important este stilul de viață. Nu trebuie să existe întotdeauna o dietă.

      Ștergere
  10. Si eu am slabit cateva kg prin alimentatie sanatoasa si putina miscare. Am incercat sa evit in principal zaharul, uleiul si sarea, am baut multa apa si am reusit si cu putina vointa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Obezitatea este o mare problema in societatea de astazi! Super articol.

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte tare metoda aceasta. Si eu mananc rapid si de multe ori am zis ca o sa mananc mai incet si sa nu fac altceva in timp ce mananc. Also unde e ambitie, se vad si rezultate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Auzindu-l pe el zicând acest cuvinte, mă refer la mâncatul mai încet, mi-am dat instant seama că acesta ar putea fi motivul pentru care nu mă prea îngraș. Mănânc de fel foarte încet, dar și puțin.

      Ștergere
  13. Eu nu am avut niciodata problema cu obezitatea, eu am fost in cealalta categorie de persoane foarte slabe iar acum ca m am mai ingrasat, toata lumea se mira si parca nu imi place si incerc sa fac gimnastica dimineata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este când mai pui un kg, două! Spor îți doresc în toate!

      Ștergere
  14. Si eu sunt intr-un proces acum de slabire si m-a ajutat acest articol. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare mult că ți-a fost de ajutor!
      Mulțumesc și eu pentru vizită!

      Ștergere
  15. Eu m-am lasat de paine dintr-o data si am slabit 30 kg in 6 luni.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cel mai greu imi este sa renunt la dulciuri :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, nu doar ție îți este. Eu am noroc că mănânc puțin dulce și îmi trece repede pofta.

      Ștergere
  17. WOW, 11 ani. Eu abia am doi ani și am o senzație ciudata că este in zadar ceea ce fac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blogul și articolele pe care le scriem ar trebui să ne definească. Nu îți face griji în acest sens, munca ta este oricum apreciată!

      Ștergere
  18. Aceste sunt reguli ideale și pentru un stil de viata sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  19. La multi ani
    Un articol interesant si motivant pentru cei ce vor sa slabeasca
    Din fericire, eu nu am nevoie

    RăspundețiȘtergere
  20. Foarte interesant procedeul de slăbire. Mi se pare de ajutor și l-aș recomanda prietenilor care au nevoie de a scăpa de kilogramele în plus! 😊

    RăspundețiȘtergere
  21. EU ma pot declara o norocoasa, slabesc fara nici o dieta, oricat de mult as manca si indiferent de orele la care mananc. Blogatu a avut vointa, bravo lui, ma bucur ca a reusit sa slabeasca, chiar ii sta mult mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi, sincer, tuturor ne stă mai bine după ce scăpăm de kilogramele in plus.
      De asemenea, pot să mă declar și eu norocoasă. Nu că nu m-aș îngrășa. Poate că o fac uneori, dar am noroc cu metabolismul care arde repede.

      Ștergere
  22. Chiar a avut o vointa extraordinara. Bravo lui!

    RăspundețiȘtergere
  23. In teorie suna bine, practica ne omoara. Cel putin pe mine :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe