Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Să dezgropăm amintiri și să le readucem la viață cu Momondo.ro


Stau la masă, meditând, pierdută printre amintiri, cu una dintre cele mai dragi  persoane.
Mama, liniștită, întreabă?
- La ce te gândești?
- Încerc doar să recuperez amintiri. Mă gândesc la cât de frumos era în copilărie, când mergeam în fiecare an într-o tabără, călătoream și surprindeam imagini de vis. Ce frumos era...
-Mă bucur că le percepi ca fiind amintiri frumoase. 
- Da și, totuși, doresc să le readuc la viață!
- Nu ești zână sau vrăjitoare să te poți întoarce în trecut sau să îl readuci la tine, din nou. Mai ai vreo altă soluție?
-Oh, nu! Mamăăăă! Normal că nu sunt vreo ființă supranaturală, dar mereu am un plan B.
- Care ar fi acela? Surprinde-mă!
- ...
- Să îți explic. Să nu scoți nicio vorbă, până termin. 
Călătoriile mereu au fost un element după care fiacre dintre noi am alergat sau alergăm. De obicei, călătorim pentru a evada sau, în cazul tău, pentru a mă face pe mine și pe sora mea fericite sau, pur și simplu, pentru a ne satisface o curiozitate referitoare la o anumită zonă.
Ce este cert? Că îndată ce am pornit la drum, totul se va schimba, nimic nu va mai fi la fel. În urma unei călătorii vom fi o altă persoană. Poate mai fericită, cu speranțe mari, cu poftă de viață. Există, totuși, o problemă. De unde știi ce destinație să alegi? Aici îți spun sincer că știu răspunsul: MOMONDO. 
Momondo este un motor de căutare, fondat în anul 2006, ce permite oricărui doritor să selecteze pentru el tot ceea ce este mai bun, începând de la bilete de avion, până la hoteluri și închirieri auto la nivel global. 
- Surprinzător. Și ce destinație ai de gând să alegi?
- Bistrița! 

Păzea, dezgropăm amintiri și le readucem la viață cu momondo.ro! 

Îmi place să călătoresc, chiar foarte mult, însă, din lipsa timpului, aceste escapade s-au redus. Cu ce am noroc? Cu amintirile pe care le pot păstra în suflet. 

Locul care mă duce cu gândul la cele mai frumoase momente din viața mea este Bistrița. Acest oraș mi-a marcat copilăria într-un mod plăcut și mereu când mă gândesc la anii copilăriei, îmi amintesc de acele momente care mă leagă atât de strâns de acest oraș. 

Când am pășit pentru prima dată pe pământ bistrițean a fost la o vârstă fragedă, cu ani în urmă, când nu împlinisem nici 14 ani. La început, părea totul atât de obișnuit, nimic abstract, ci doar normal.
Dacă m-ar fi întrebat atunci cineva cum mi s-a părut experiența, aș fi spus doar că a fost frumos. Dacă m-ar întreba cineva acum, ce părere am avut despre călătoria aceea pe care am făcut-o în urmă cu câțiva ani, aș răspunde așa: minunată, relaxantă și cuprinzătoare. De ce spun asta?

Bistrița îmi amintește de foarte multe lucruri. În primul rând, trebuie să recunosc că după un drum de peste două ore cu mașina și o căldură caniculară, deoarece asta se petrece undeva prin luna iulie-august, un popas undeva în centrul Bistriței a fost mai mult decât binevenit. Totodată, cu odihna am stat destul de bine, dar ce să fi făcut cu stomacul? Exact, am găsit un restaurant numai bun pentru a satisface orice poftă.

Restaurantul Dracula 

Sursă foto: Eximtur

Restaurantul Dracula este unul dintre cele mai frecvent vizitate restaurante din Bistrița. Acest loc va rămâne legendar pentru mine din mai multe puncte de vedere. Primul ar fi reprezentat de faptul că interiorul restaurantului prezintă o atmosferă atât de plăcută și liniștită, dar și un loc perfect pentru orice fel de mic dejun, prânz sau cină. 
Aici am avut, de asemenea, prilejul de a vedea cel mai mare meniu întâlnit de mine vreodată. Nu mă refer neapărat la ceea ce conține, ci la dimensiunea lui propriu-zisă. Credeți-mă, este extrem de mare. Uriaș chiar. 
Hopa! Era să uit cel mai important aspect: mâncarea. Ciorbă de pui cu smântână și clătite. Ce să vrei mai mult? Au fost atât de delicioase, încât m-am lins pe buze! (Fac asta la orice mâncare, doar că în cazul de față, am făcut-o din adins). Trebuie să recunosc că aici a fost mâncarea mai bună decât la mama acasă! Nu am decât cuvinte de laudă în ceea ce privește acest aspect. 

Bistrița se remarcă, pe de altă parte, și prin Castelul Dracula, care are un puternic impact asupra vizitatorilor. Nu recomand pătrunderea în incinta lui persoanelor fricoase, deoarece există foarte multe elemente care vă pot aminti de o casă bântuită! 

De altfel, pe o așa caniculă nu am putut face prea multe, dar odată cu apusul soarelui, orașul a devenit un adevărat caleidoscop. Am fost surprinsă de cât de frumos se poate vedea cerul, de cât de multă liniște se poate așterne, după o întreagă zi în care răsuna cântecul păsărelelor și zumzetul mașinilor. Bistrița surprinde un peisaj de poveste. Un univers care îți permite să-l admiri și să fii chiar tu un element al peisajului. 

Se mai trezesc, totuși, și alte amintiri. Țin minte că pentru prima dată: am vizitat un oraș atât de frumos, am visat la alte călătorii, mi-am dorit să explorez lumea și cel mai critic punct: interesată fiind de fotografii am șters, pentru prima dată, împreună cu sora mea, din aparatul unchiului meu, toate amintirile pe care le-am creat prin intermediul pozelor până în acel moment. 
Ups! Mi-a părut foarte rău, atât mie, cât și surorii mele, dar se pare că de atunci sunt pasionată de tot ceea ce înseamnă frumos și fotografii. Ca urmare, în orice rău este și un bine. Am dreptate?
Evenimentul nu a avut urmări drastice, dar m-am învățat minte și cu această ocazie îi spun unchiului meu doar atât: Haide să reînviem amintiri! 


-Alo, dragă! Cu tine vorbesc. Ești în regulă? De jumătate de oră încerc să te trezesc la realitate. 
- Sunt bine, mama! Mă gândeam doar... . În mintea mea: de ce să visez la trecut, când pot să fac din el un prezent de poveste? Ai mei nici nu bănuiesc ce plănuiesc eu. Vom merge în vacanță, cu toții! (Cândva! Cel mai probabil la primul meu salariu). Și îl luăm și pe unchiul. Trebuie să mă revanșez cumva, chiar dacă el se prea poate să fi uitat acel incident.

Ne-am amintit de trecut, am încercat să readucem la viață amintiri, dar acum vreau să ne axăm pe prezent și vin cu o mică provocare pentru voi.  Vă provoc că îmi spuneți în comentarii care este cea mai plăcută amintire pe care nu o puteți uita și a avut loc în momentul în care ați călătorit undeva. Asta nu este tot. Avem și premii. Momondo.ro premiază cele mai frumoase povești astfel:

  • Premiul I: Bilete de avion în valoare totală de 500 euro
  • 5 premii x 1 voucher de călătorie în valoare de 50 euro

Chiar și voi puteți câștiga, nu numai eu! Haideți să învingem împreună! 


*Articol scris pentru cea de-a doua probă Spring Super Blog 2018.








Comentarii

  1. Cea mai frumoasa amintire cred ca e cand mergeam cu parintii in foecare duminica la cofetarie sa mancam prajitura. Chiar mi-e dor de obiceiul acesta. Dragut articolul tau. La multi ani de 8 Martie!🌷

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu totii avem amintiri frumoase! Superb articol! Sa ai o primavara frumoasa si insorita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am avut și amintiri frumoase și amuzante din vacanțe, chiar și de cele nefericite, ne amintim cu drag acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cea mai frumoasa amintire! Am călătorit in Grecia de foarte multe ori si acolo, impreuna cu familia mea, am creat o multime de amintiri.
    Succes in competitie!

    RăspundețiȘtergere
  5. La cate amintiri frumoase am avut, as prefera sa merg inapoi in trecut, mai ales ca nu stiu ce va fi in viitor...

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bun articolul. Iti doresc succes in competitie

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumoase amintirile. Eu cea mai frumoasa amintire, in care am călătorit undeva a fost o excursie,in clasa a 10 a, de la Băicoi la Iași, unde am văzut locuri frumoase, am trecut și pe la Piatra Neamț unde am mers prima data cu telecabina, plus de asta unde am fost cazați ne am distrat foarte frumos. Mereu o sa îmi amintesc de aceea excursie. 😍

    RăspundețiȘtergere
  8. Îmi aduc aminte cu drag serile când ne strângeam toți copii de pe stradă și cu cei de vârstă medie și ne băteam cu bulgări de zăpadă. Erau cele mai frumoase seri de iarnă pe strada noastră.

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place mult sa calatoresc, frumos articol, succes la concurs😍😍

    RăspundețiȘtergere
  10. Am amintiri nenumărate cum mergea in fiecare vara in vacante, cu ieșeam cu mama la cumpărături in fiecare duminica si îmi lua tot ce vroiam, cum ieșeam la pizza când începeam sa cunosc și eu lumea, parând pentru mine cea mai importantă chestie care o puteam face. Amintiri care din păcate nu le mai pot reface in zilele acestea .

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumos scris articolul. Succes! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Cea mai frumoasa amintire din calatorii o am de la prima intalnire a baiatului cu marea! Nu exista cuvinte care sa surprinda expresia de pe fata lui cand a vazut atat apă şi mai ales când a şi intrat în mare ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Cat de frumos este articolul! Succes in concurs!

    RăspundețiȘtergere
  14. ador sa calatoresc, ai mei m-au invatat de mica si nu pot scoate ,,microbul" din mine
    nu stiam de Momondo, multumesc de recomandare. voi folosi pe viitor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc și eu pentru vizită și pentru acest răspuns!
      Sper ca pe viitor Momondo.ro sa fie soluția!

      Ștergere
  15. Frumoase amintiri te leaga de Bistrita, :)

    RăspundețiȘtergere
  16. amintirile mele frumoase... oh dar sunt multe, cred ca cele mai dese iesiri erau acelea in familie si cu prietenii de familie atunci cand ieseam cu totii la padure si puneam de un picnic, gratare si asa mai departe :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Super amintiri te leagă de Bistrița.
    Felicitări și succes in competiție!

    RăspundețiȘtergere
  18. De Momondo am auzit, dar inca nu am avut ocazia sa folosesc acest site.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am folosit, dar pe viitor, Momondo va fi soluția!

      Ștergere
  19. Din pacate, amintirea mea preferata din vacante nu poate fi readusa la viata nici macar de momondo, care sunt foarte eficienti de altfel.

    RăspundețiȘtergere
  20. Din frumoasele noastre vacante ramanem doar cu amintirile. Este foarte placut sa te gandesti cu drag si placere la locurile frumoase pe care le-ai vizitat si persoanele care au fost in compania ta

    RăspundețiȘtergere
  21. Oh ce subiect frumos. Prima amintire ce îmi vine acum în minte e din vacanta mea în Malaezia,in special zilele petrecute în Langkawi. Acolo m-am simțit ca în paradis, făcând zilnic plaja pe nisipul alb, stand ore întregi în apa, mergând în tururi de o zi pe insulele din Geo Park (sunt în total 99). A fost un adevărat vis, devenit realitate.

    RăspundețiȘtergere
  22. Imi place mult ideea ta de a integra totul intr-o poveste. Foarte frumos 👍🏼

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe