Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Ecograful - o gură de aer în lumea modernă


Ecograful, o gură de aer în medicina modernă. Istorie și funcționare

Cu greu ne-am putea închipui viața fără ecografe, aceste aparate medicale care pot spune extrem de multe lucruri despre ceea ce se ascunde în interiorul corpului uman. Ceea ce puțini oameni știu este faptul că ecograful este prezent în medicină de doar 50 de ani. Prima ecografie realizată în scop medicinal a avut loc în anul 1956 în Glasgow, iar principiul de funcționare era împrumutat de la mult mai cunoscutul SONAR.
Folosirea la scară largă a acestor aparate a început să prindă contur ceva mai târziu. În anii '70 ecografele se găseau în toată Marea Britanie și chiar și în spitale din America.



Primul caz medical în care s-a folosit ecografia

Inițial, folosirea acestei noi tehnologii a reprezentat o dezamăgire pentru inventatori. Ecograful a fost întâmpinat cu o doză mare de scepticism, mulți medici ridiculizând noile aparate. Ceea ce avea să schimbe totul a fost cazul unei femei diagnosticate cu cancer la stomac, care avea, de fapt, un simplu chist ovarian operabil. Acesta a fost descoperit prin intermediul ecografului, iar reușita a schimbat foarte mult soarta noului aparat.

Cum funcționează ecograful? 

Funcționarea acestui aparat este relativ simplă și se bazează pe undele ultrasonice. Acestea pot să străbată orice mediu biologic și sunt reflectate, oferind informații relevante despre ceea ce se ascunde în interiorul organismului. Aparatul poate să fie folosit atât în medicina umana, cât și în medicina veterinară, cu același succes.
Grație funcționării simple, ecografia a fost introdusă în foarte multe domenii medicale și a fost adoptată de majoritatea specialiștilor. Nu doar simplitatea a fost convingătoare, însă, ci și faptul că este o metodă de diagnosticare neinvazivă, ieftină și rapidă.

Evoluția ecografiei, de la varianta clasică, la varianta 4D

Cei peste 50 de ani care s-au scurs de la apariția primului ecograf au adus  o evoluție constantă pentru aceste aparate. Dacă inițial, informațiile erau extrase în imagini 2D, tehnologia modernă a venit cu ecografia 3D și chiar cu ecografia 4D. Ecografia 3D oferă posibilitatea recompunerii imaginilor ecografice în relief, în așa fel încât să se poată măsura cu exactitate structurile analizate. Pentru o astfel de ecografie sunt necesare aparate performante, care să dispună de sonde speciale și de softuri moderne, însă toate sunt din ce în ce mai accesibile.

Ecografia 4D
este cea mai nouă descoperire din domeniu și poate transforma imaginile statice în imagini care se mișcă în timp real. Astfel, ecografia fătului aflat în uterul matern poate să arate cu exactitate modul în care acesta trăiește. Evident, ecografia 4D își găsește utilitatea și atunci când vine vorba despre alte situații.

Pentru medicii interesați de un aparat modern, o gamă variată de ecografe o găsiți la firma Ultrasonic.

Comentarii

  1. Super interesant articolul tau, chiar am aflat chestii interesante despre care nu stiam pana acum

    RăspundețiȘtergere
  2. E bine ca tehnologia s-a dezvoltat si ne poate ajuta atat de mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Exact. Din acest punct de vedere, chiar este bine și benefic.

      Ștergere
  3. Mi se pare că tehnologia a evoluat spre bine. Nu știam toate aceste informații. Îți mulțumim pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesant si bine de stiut. Multumim pentru informatii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Și mie mi se par extrem de util ecograful modern!! Faine informațiile. 😘

    RăspundețiȘtergere
  6. Ecograful este tare util in medicina. Ma bucur ca tehnologia se dezvolta in acest sens.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe