Treceți la conținutul principal

[Movie time] #1 Midnight Sun (Impresii)


Fără alte introduceri, am să vă comunic faptul că astăzi vă voi vorbi despre un film pe care l-am vizionat cu doar puțin timp în urmă. Știți cum este, vara, de fiecare dată, avem timp mai mult pentru noi și tocmai din acest motiv, datorită timpului liber sau lipsei somnului, am hotărât și eu să mă uit la un film cunoscut sub numele de Midnight Sun, un film recent apărut, creat după cartea autoarei Trish Cook. Cartea a apărut în România la editura Epica, anul acesta, sub numele Sub soarele nopțiiDe ce am ales să vizionez acest film?

În ceea ce mă privește, pot declara că toate ideile de filme mi le iau prin prisma aplicației de Instagram, locul unde găsesc diferite filmulețe, cu diverse părți din anumite filme. Așa am dat și peste Midnight Sun, un film care m-a încântat și m-a întristat, în același timp! De ce? Toate la timpul lor! 

În primă instanță, mi-au atras atenția actorii. Printre aceștia și chiar în rolul principal se găsește Bella Thorne, o actriță și o personalitate pe care o iubesc atât prim simpla ei apariție, cât și prin modul și felul în care își interpretează rolurile. Niciodată nu am fost dezamăgită de filmele în care aceasta a jucat și chiar din acest motiv, continui să caut și să vizionez orice film în care aceasta este prezentă. Cred că, în cele din urmă, fiecare dintre noi avem un actor sau o actriță pe care o îndrăgim. Așa este și în cazul meu. Bella Throne va rămâne mereu preferata mea, printre mulți alții, bineînțeles. 

Un alt aspect care mi-a atras atenția a fost relația dintre ea și presupusul personaj care treptat se transformă dintr-un necunoscut într-o persoană mai mult decât agreată. În plan secund, astfel, îl avem Patrick Schwarzenegger, în film Charlie, care își joacă la fel de bine rolul. 

Nu știu pentru voi, dar pentru mine este foarte important, încă de la început, impactul personajelor, respectiv relația care se formează între mine și ele. În cazul acestor personaje, personajul feminin Katie, și personajul masculin Charlie, s-a creat o conexiune încă din primele minute, iar datorită acestui aspect am avut parte de o adevărată surprinsă în momentul în care mi-am dedicat timpul acestui film. 

Și să nu uităm, de asemenea, de subiectul filmului care este cel mai important dintre toate. Poate vă amintiți sau poate că ați uitat, dar eu sunt foarte atrasă de anumite disfuncții la corpului, creierului. Cu alte cuvinte, îmi place orice carte și orice film care se perindă în jurul unei boli. Implică filmul Midnight Sun o boală? Da! Filmul are la bază o boală extrem de rară și anume Xeroderma pigmentasum (XP). 

Boala în sine este foarte rară, iar acest aspect se deplasează spre intrigă și punctul culminant care vor avea, de altfel, un impact asupra aceluia care alege să vizioneze un astfel de film. Aș putea spune că Midnight Sun este o dramă tipică, un film în care iubirea și drama se împletesc perfect. Astfel de filme dramatice nu mă sensibilizează tot timpul, dar acest film s-a remarcat atât prin prima subiectului abordat, cât și prin prisma personajelor și a locului, care creionează un peisaj total opus cu starea de spirit a protagonistei KatieIzolarea la care a fost supusă Katie nu a determinat-o, în schimb, pe aceasta să își închidă porțile inimii, ci, dimpotrivă, în fiecare dimineață, timp de ani de zile, la aceiași oră, ea lasă tot ceea ce are de făcut pentru a arunca o privire pe fereastră, singurul loc de unde îl poate zări pe Charlie. După cum bine vă dați seama, există și o fărâmă de iubire la mijloc. Chiar aș putea spune, după ce am vizionat filmul, că orice acțiune are la bază iubirea, fie că este aceasta pentru un posibil iubit, fie că este iubire părintească. Și că tot veni vorba despre iubirea părintească, ar fi necinstit să nu-l amintesc și pe tatăl lui Katie, Jack (Rob Riggle), care este un tată model. L-am apreciat foarte mult atât pentru tăria de care a dat dovadă, respectiv puterea care-l determină să meargă doar alături de fetița lui mai departe, cât și pentru iubirea pe care o emană prin toți porii. Nu știu în ce condiții au fost alese rolurile, dar Rog Riggle este actorul perfect atunci când vine vorba despre poziția tatălui protector. Expresia feței lui emană căldură și acest lucru se observă și pe parcursul filmului, aspect care mă determină, în altă ordine de idei, să revăd cândva filmul. 

Accentul, însă, nu cade neapărat pe relația tată-fiică, ci mai degrabă pe relația care se stabilește între cei doi tineri. Cum este posibil așa ceva când este cert faptul că protagonista nu poate să iasă afară când soarele este prezent? Razele UV o pot chiar omorî. Ca urmare, este expusă unor riscuri imense, chiar dacă, aparent, timp de foarte mulți ani, a dispus de o protecție apreciabilă. 

Aflându-se la o vârstă în care instinctele îi ghidează acțiunile, Katie este nevoită să facă alegeri după alegeri. Dacă acestea vor conduce spre bine sau spre rău, veți afla singuri, căci eu nu pot să spun foarte multe, deoarece aș strica magia filmului. 

Au existat și aspecte care m-au deranjat. Mai bine zis, un aspect. Este de înțeles că niciun film nu poate fi chiar de nota 10, dar acesta se apropie, în mare parte, de nota maximă, cu mici excepții. Ce m-a deranjat foarte mult este modul în care protagonista a fost machiată. Înțeleg că boala presupune și o față lipsită de culoare, dar când vine vorba strict despre acest film, se observă că există acolo ceva greșit. Ori s-a exagerat, ori mai trebuia lucrat la machiaj, căci acesta nu a dat bine deloc. 

Ca urmare, Midnight Sun a fost un film tare drăguț, pe care l-am vizionat cu drag, dar și un film care m-a întristat și m-a determinat să mă gândesc de două ori înainte de a trece de un anumit pasaj din film. Au fost momente pe care le-am revăzut de mai multe ori, pur și simplu pentru că asta am simțit că trebuie să fac. Am avut parte de emoție, de dramă, de dragoste, de iubire părintească și prietenii care trec peste orice impedimente, dar și de un final la care nu mă așteptam. 

Vă recomand cu mare drag acest film și sper să vă încânte și pe voi! Eu nu am mai avut răbdare să citesc cartea, de aceea am ales să vizionez filmul! Poate, totuși, la un moment dat o să o achiziționez, pentru a mă asigura, în acest fel, că nu uit momentele cele mai importante. Ce părere aveți despre Midnight Sun? V-ar plăcea să-l vizionați? 

Comentarii

 1. Interesant titlu...mă regăsesc, oarecum. De cele mai multe ori, fac alegeri, tot pe bază de instinct.

  RăspundețiȘtergere
 2. Aveam nevoie de o recomandare de film pentru serile de relaxare.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu știam ca a apărut. Trebuie sa îl vad neapărat ��

  RăspundețiȘtergere
 4. Pare un film tare fain. O sa-l vizionez si eu ^_^

  RăspundețiȘtergere
 5. Pare drăguț, dar nu cred că e neapărat genul meu! :)) Mie-mi plac dramele.

  RăspundețiȘtergere
 6. Imi plac filmele dar de obicei le prefer pe cele de actiune, fantasy, horror :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Chiar m-a impresionat placut recenzia ta de film. Imi doresc sa-l vad si eu

  RăspundețiȘtergere
 8. Superb articolul. Acum stiu la ce ma voi uita diseara, cu siguranta voi indragi filmul.

  RăspundețiȘtergere
 9. Adica este fiul lui Arnold? Nu stiam! Iar filmul pare bun pentru a girls night :D

  RăspundețiȘtergere
 10. Am destula drama in viata incat sa ma mai uit la drame, desi recunosc ca uneori ma delectez cu cate o drama buna, una din ele a fost The dutch girl.

  RăspundețiȘtergere
 11. Multumesc de recomandare!
  Pare super interesant , il caut

  RăspundețiȘtergere
 12. Pare un film interesant si daca zici ca se apropie de nota 10 merita vazut

  RăspundețiȘtergere
 13. O sa caut si eu putin timp liber sa il vad!

  RăspundețiȘtergere
 14. Omg omg omg! Am citit cartea, a fost ok, dar filmului nu îi văzusem trailerul!! Pare genial! Îmi plac mult actorii, abia aștept să mă uit la el. 😍😍😍

  RăspundețiȘtergere
 15. Un film interesant. N-am citit nici cartea si nu stiam nimic despre actiune. Voi cauta si eu acest film sa-l vizionez in weekend

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

TOP 5 cărți (ale autorilor străini) care m-au impresionat cel mai mult în anul 2017

Bună, dragilor!
Cum nu prea am realizat astfel de articole pe blog, m-am gândit că acum ar fi momentul, mai ales că anul 2017 a fost un an plin de lecturi calitative. În materie de citit, am lecturat undeva la o sută de cărți (nu sunt sigură, nu am ținut o evidență), așadar, mi-a fost destul de greu să mă limitez doar la 5 cărți.
Totuși, într-un final le-am ales și, mai mult decât atât, aceste lecturi le recomand cu mare încredere.


Cărțile nu sunt în ordine, întrucât nu mă pot decide care mi-a plăcut cel mai mult.

Astfel, o să amintesc despre fiecare în parte și sper ca acestea să fie și pe gustul vostru.

Ferma animalelor de George Orwell

Aceasta este o lectură scurtă, care, sunt sigură, a impresionat pe mulți.
Pe blog nu am realizat o recenzie cărții, însă dacă doriți mai multe informații și vreți să aflați, de asemenea, ce emoții mi-a trezit, aș putea să întocmesc un review.

Un șir infinit de țestoase de John Green

Am citit-o în luna decembrie și a fost o lectură tare ușoară, dar frum…

Recenzie - Tu de Caroline Kepnes

TuAutor: Caroline Kepnes
Editura: Herg Benet
Colecția: Passport, Literatură străină
Număr de pagini: 447
Atunci când o tânără și frumoasă scriitoare aspirantă intră în librăria din New York în care lucrează Joe Goldberg, el face ceea ce ar face oricine în situația lui: îi caută pe Google numele pe care l-a aflat de pe cartea de credit. Este doar o singură Guinevere Beck în întreaga metropolă. Ea are un profil public de Facebook și postează pe Twitter neîncetat, dezvăluindu-i lui Joe tot ce ar avea nevoie să știe: se recomandă pur și simplu Beck, pentru prietenii ei, a urmat cursurile la Universitatea Brown, locuiește pe Bank Street și va fi la un bar din Brooklyn diseară – locul perfect pentru o întâlnire „întâmplătoare”. Pe măsură ce Joe capătă în mod invizibil și obsesiv controlul asupra vieții lui Beck, el orchestrează o serie de evenimente pentru a se asigura că Beck nimerește în brațele lui primitoare. Trecând de la statutul de hărțuitor din umbră la cel de iubit oficial, Joe se trans…

Top 10 cărți (ale autorilor români) care m-au impresionat cel mai mult în anul 2017

Nu îmi vine să cred că luna ianuarie este pe sfârșite și eu abia acum reușesc să postez acest top. A fost dificil, mai dificil decât am crezut că va fi. Într-un final, însă, am ales 10 cărți ale autorilor români, care m-au impresionat cel mai mult în anul 2017. Mă gândeam, inițial, să fac un top 5, dar n-am putut, deoarece am citit prea multe cărți frumoase, pentru a alege, acum, doar 10 dintre ele.
Poate pentru unii nu va fi o surpriză acest top, deoarece se știe foarte bine care sunt acele cărți pe care nu mi le pot scoate din minte și care au avut un impact asupra mea. Astfel, topul va fi constituit din două serii. Să fiu sinceră, nu am putut să aleg doar o carte din serie, așa că am cam trișat puțin.
Cărțile nu vor fi prezentate în ordine, ci aleatoriu, după cum îmi succed în minte.
Astfel, prima serie este Seria Alina Marinescu de Monica Ramirez, o serie pe care o ador și o iubesc.


Oana Arion nu putea să lipsească nici ea din acest top, așa că seria Nemuritor face parte din topul…