Treceți la conținutul principal

Calitatea face diferența (The mysterious case of Benjamin Button)Titlul acestui articol ne duce, nici mai mult, nici mai puțin, cu gândul la o întrebare: face calitatea diferența? Prin ce anume deducem calitatea? Care sunt argumentele care pot sta la baza acesteia?
Să spunem doar că în viață descoperim, în fiecare zi, lucruri noi, lucruri care ne surprind în mod negativ sau aspecte care ne înseninează momentele cele mai triste. Este adevărat, știm cu toții această constatare. Fiecare clipă și fiecare zi aduce cu sine experiențe. Care este, de fapt, secretul dincolo de care se ascunde magia? Totul se rezumă la căutare, la dorința de a descoperi și, mai apoi, de a împărtăși cu cei din jur ceea ce ai experimentat. De la această premisă am pornit și eu când am luat decizia de a vă vorbi despre unul dintre cele mai calitative, sensibile și frumoase filme vizionate în anul 2019.
Se pare că pe acest plan am început cu dreptul, de aici și entuziasmul pentru  The mysterious case of Benjamin Button, filmul care a atins coarde sensibile, făcându-se remarcat prin profesionalismul și lejeritatea cu care actorii și-au intrat în rol, dar și prin povestea care se conturează din fragmente memorabile ale trecutului care își pune puternic amprenta asupra prezentului.


Calitatea în acest sens depășește orice perioadă. Cine poate afirma că filmele bune trebuie să fie actuale? Eu una, aș opta pentru filmele vechi, deoarece acestea, prin esența lor, prin posibilele morale finale, fac diferența, iar timpul acordat vizionării nu este, nicidecum, un timp pierdut.

Apărut în anul 2008, avându-i în prim-plan pe Brad Pitt și Cate Blanchett, The mysterious case of Benjamin Button, o dramă fantasy, își face victime până în prezent atât prin intermediul ideilor pe care se bazează, cât și prin prisma actorului celebru Brad Pitt, cel care-l joacă pe Benjamin în rolul principal. Profesionalismul de care acesta dă dovadă prin camuflarea în procent de 100% cu personajul mă conduce cu gândul spre aspecte pe care aș dori să le împărtășesc cu voi în rândurile care urmează.Ca urmare, încă de când am urmărit trailer-ul am simțit o conexiune puternică între mine și cel care se presupune a fi Benjamin, pe care sunt sigură că o să-l iubiți. Simplitatea, vechimea filmului, acesta având, nici mai mult, nici mai puțin, de 11 ani, s-ar putea să nu fie atrăgătoare pentru oricine. Critici de fel, noi, ca oameni, tindem mereu să ne îndreptăm spre inovare, spre noutăți, respectiv schimbări și nu ne oprim din a percepe misteriosul și specialul ca aparținând prezentului, ci nu trecutului.

Anii, însă, de cele mai multe ori, pot face diferența și, la fel cum înaintarea în vârstă vine, adesea, cu conștiinciozitatea și maturitatea la pachet, așa se prezintă și filmele cu un cumul de ani în urmă. Prin intermediul lor putem descoperi detalii pe care nu le-am fi putut observa în momentul apariției.
Astfel, ce ați spune dacă, de această dată, cursul vieții nu se remarcă ca fiind obișnuit? Ce ați spune dacă etapa imediată bătrâneții ar fi tinerețea? Cum să sună vouă ideea de bătrânețe? Dar de a te naște bătrân? Aparent, acestea par niște aberații, însă când un regizor își vizionează propriul film prin prisma unor scenarii abia scrise, nimic nu mai pare atât de imposibil.
Și cum te poți juca cel mai bine cu mintea umană, dacă nu prin intermediul unor incertitudini și situații care solicită o gândire mai aprofundată? Atent gândit, de impact, nominalizat pentru Oscar și nu numai, The mysterious case of Benjamin Button este un must watch pe care l-aș viziona din nou și din nou. De ce? Deși atenția mi-a fost îndreptată în totalitatea spre Benjamin, cei din jurul lui și firul epic în sine, sunt sigură de faptul că în orice detaliu și scenă, aș vedea o nouă posibilitate, o idee care să conducă la o alta. Cu alte cuvinte, nu doar că mi-aș reîmprospăta memoria, dar aș ajunge, cel mai probabil, să deduc și mai mult lucruri, să rămân cu și mai multe informații de impact pe care să le dau mai departe.Se dovedește a fi foarte greu să conturezi detaliile legate de personajele preferate, chiar și atunci când observi calități demne de amintit. Misterul, însă, este ca voi să descoperiți esența, caracterul și tot ceea ce este demn de reținut. Cine știe, poate vă regăsiți pe voi într-un personaj anume.

Eu am relaționat cu fiecare personaj în parte și mă declar mulțumită de nuanțele de alb și negru pe care le-am observat în caracterul fiecărui personaj. Zilele frumoase aduc cu ele bunăvoință, fericire, împlinire, iar cele rele se remarcă, de asemenea, prin noi provocări atât în ceea ce îl privește pe Benjamin, cât și în ceea ce le privesc pe celelalte personaje, fără de care acțiunea și imaginea scenică nu ar fi fost posibile.

Aici apare și posibilitatea de a lăsa misteriosul să te cuprindă. Spun acest lucru, tocmai pentru că sunt conștientă de faptul că printre cei care au vizionat sau urmează să vizioneze filmul există și personalități care vor omite esența. În timp ce pentru unii acest film poate fi unul obișnuit, pentru alții poate fi semnul mult așteptat.

Veți fi, mulți dintre voi, sper, surprinși de morala care stă la baza filmului. Alegerea, însă, vă aparține. Tu crezi că vei relaționa sau nu cu Benjamin Button? 

Impactul emoțional va fi mare. Construiește-ți doar, pe parcursul filmului, barca de care ai nevoie pentru a fi salvat! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Mai presus de mândrie de Roberta Ariana

An apariție: 2018
Autor: Roberta Ariana
Categoria: Literatură română
Editura: Libris Editorial
Număr de pagini: 170

Dupa retragerea periculoasa din Cosa Nostra, Stefano Christian Allegri cunoaste, pentru prima oara in viata, frica. In goana pentru supravietuire, intemnitat de catre o fantasma a trecutului si avand multe suflete pe constiinta, incearca sa se apere de vanatoarea care-l ameninta. La doar treizeci si unu de ani, organizatia mafiota ii promite, prin nenumarate avertismente, ca nu va prinde secolul al XXI-lea, el fiind nevoit sa combata clanurile notorii prin forte proprii. Lupta crancena se complica atunci cand apare o tanara insarcinata care-l acuza ca ar fi tatal, iar deciziile altora le umbresc pe ale sale. Familiile il vor mort si vor face orice pentru a aplica metodele clasice ale sadismului, pentru ca nimeni nu iese viu din Mafie. O promisiune nerespectata si trei suflete in pericol...

Ești în căutarea unei lecturi simpatice, dar care să te antreneze, în același timp? Dac…

Recenzie - Eliza și monștrii ei de Francesca Zappia

An apariție: 2018
Autor: Francesca Zappia
Categoria: Literatură Universală
Colecția: Young Adult
Editura: Storia
Număr de pagini: 377In lumea reala, Eliza, o fata de 18 ani, este timida, ciudata si lipsita de prieteni. Online este LadyConstellation, creatoarea anonima a Monstrous Sea, un webcomic extrem de popular, cu milioane de followers si de fani in intreaga lume. Eliza nu-si inchipuie ca ar putea vreodata sa indrageasca lumea reala asa cum o iubeste pe cea online si nu simte nicio dorinta sa incerce.

Apoi Wallace Warland, cel mai mare scriitor de fanfiction pentru Monstrous Sea, se transfera la scoala ei. Wallace crede ca Eliza este un fan ca oricare altul si, pe masura ce baiatul o scoate din carapacea ei, fata incepe sa se intrebe daca nu cumva viata offline merita o sansa. Dar, cand secretul Elizei este impartasit din greseala cu restul lumii, tot ce a construit – povestea ei, relatia ei cu Wallace, pana si propria sanatate mintala – incepe sa se naruiasca.


Fiecare dintre noi avem …