Treceți la conținutul principal

Calitatea face diferența (The mysterious case of Benjamin Button)Titlul acestui articol ne duce, nici mai mult, nici mai puțin, cu gândul la o întrebare: face calitatea diferența? Prin ce anume deducem calitatea? Care sunt argumentele care pot sta la baza acesteia?
Să spunem doar că în viață descoperim, în fiecare zi, lucruri noi, lucruri care ne surprind în mod negativ sau aspecte care ne înseninează momentele cele mai triste. Este adevărat, știm cu toții această constatare. Fiecare clipă și fiecare zi aduce cu sine experiențe. Care este, de fapt, secretul dincolo de care se ascunde magia? Totul se rezumă la căutare, la dorința de a descoperi și, mai apoi, de a împărtăși cu cei din jur ceea ce ai experimentat. De la această premisă am pornit și eu când am luat decizia de a vă vorbi despre unul dintre cele mai calitative, sensibile și frumoase filme vizionate în anul 2019.
Se pare că pe acest plan am început cu dreptul, de aici și entuziasmul pentru  The mysterious case of Benjamin Button, filmul care a atins coarde sensibile, făcându-se remarcat prin profesionalismul și lejeritatea cu care actorii și-au intrat în rol, dar și prin povestea care se conturează din fragmente memorabile ale trecutului care își pune puternic amprenta asupra prezentului.


Calitatea în acest sens depășește orice perioadă. Cine poate afirma că filmele bune trebuie să fie actuale? Eu una, aș opta pentru filmele vechi, deoarece acestea, prin esența lor, prin posibilele morale finale, fac diferența, iar timpul acordat vizionării nu este, nicidecum, un timp pierdut.

Apărut în anul 2008, avându-i în prim-plan pe Brad Pitt și Cate Blanchett, The mysterious case of Benjamin Button, o dramă fantasy, își face victime până în prezent atât prin intermediul ideilor pe care se bazează, cât și prin prisma actorului celebru Brad Pitt, cel care-l joacă pe Benjamin în rolul principal. Profesionalismul de care acesta dă dovadă prin camuflarea în procent de 100% cu personajul mă conduce cu gândul spre aspecte pe care aș dori să le împărtășesc cu voi în rândurile care urmează.Ca urmare, încă de când am urmărit trailer-ul am simțit o conexiune puternică între mine și cel care se presupune a fi Benjamin, pe care sunt sigură că o să-l iubiți. Simplitatea, vechimea filmului, acesta având, nici mai mult, nici mai puțin, de 11 ani, s-ar putea să nu fie atrăgătoare pentru oricine. Critici de fel, noi, ca oameni, tindem mereu să ne îndreptăm spre inovare, spre noutăți, respectiv schimbări și nu ne oprim din a percepe misteriosul și specialul ca aparținând prezentului, ci nu trecutului.

Anii, însă, de cele mai multe ori, pot face diferența și, la fel cum înaintarea în vârstă vine, adesea, cu conștiinciozitatea și maturitatea la pachet, așa se prezintă și filmele cu un cumul de ani în urmă. Prin intermediul lor putem descoperi detalii pe care nu le-am fi putut observa în momentul apariției.
Astfel, ce ați spune dacă, de această dată, cursul vieții nu se remarcă ca fiind obișnuit? Ce ați spune dacă etapa imediată bătrâneții ar fi tinerețea? Cum să sună vouă ideea de bătrânețe? Dar de a te naște bătrân? Aparent, acestea par niște aberații, însă când un regizor își vizionează propriul film prin prisma unor scenarii abia scrise, nimic nu mai pare atât de imposibil.
Și cum te poți juca cel mai bine cu mintea umană, dacă nu prin intermediul unor incertitudini și situații care solicită o gândire mai aprofundată? Atent gândit, de impact, nominalizat pentru Oscar și nu numai, The mysterious case of Benjamin Button este un must watch pe care l-aș viziona din nou și din nou. De ce? Deși atenția mi-a fost îndreptată în totalitatea spre Benjamin, cei din jurul lui și firul epic în sine, sunt sigură de faptul că în orice detaliu și scenă, aș vedea o nouă posibilitate, o idee care să conducă la o alta. Cu alte cuvinte, nu doar că mi-aș reîmprospăta memoria, dar aș ajunge, cel mai probabil, să deduc și mai mult lucruri, să rămân cu și mai multe informații de impact pe care să le dau mai departe.Se dovedește a fi foarte greu să conturezi detaliile legate de personajele preferate, chiar și atunci când observi calități demne de amintit. Misterul, însă, este ca voi să descoperiți esența, caracterul și tot ceea ce este demn de reținut. Cine știe, poate vă regăsiți pe voi într-un personaj anume.

Eu am relaționat cu fiecare personaj în parte și mă declar mulțumită de nuanțele de alb și negru pe care le-am observat în caracterul fiecărui personaj. Zilele frumoase aduc cu ele bunăvoință, fericire, împlinire, iar cele rele se remarcă, de asemenea, prin noi provocări atât în ceea ce îl privește pe Benjamin, cât și în ceea ce le privesc pe celelalte personaje, fără de care acțiunea și imaginea scenică nu ar fi fost posibile.

Aici apare și posibilitatea de a lăsa misteriosul să te cuprindă. Spun acest lucru, tocmai pentru că sunt conștientă de faptul că printre cei care au vizionat sau urmează să vizioneze filmul există și personalități care vor omite esența. În timp ce pentru unii acest film poate fi unul obișnuit, pentru alții poate fi semnul mult așteptat.

Veți fi, mulți dintre voi, sper, surprinși de morala care stă la baza filmului. Alegerea, însă, vă aparține. Tu crezi că vei relaționa sau nu cu Benjamin Button? 

Impactul emoțional va fi mare. Construiește-ți doar, pe parcursul filmului, barca de care ai nevoie pentru a fi salvat! 

Comentarii

 1. Mi-am tot propus sa vad acest film, dar inca nu am avut timp.

  RăspundețiȘtergere
 2. Vaiiiii cat mi-a placut si cat am plans, e unul din favoritele mele, si actorii la fel, GENIAL film.

  RăspundețiȘtergere
 3. Sunt tare surioasa de acest film, desi e posibil sa- l fi vazut in trecut"Insa sigur am sa-l vizionez :D

  RăspundețiȘtergere
 4. Wow! Vreau să îl văd și eu. Mulțumesc pentru recomandare!

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu l-am vaut dar mi-am propus de ceva timp.
  Trebuie sa il vad neapărat!
  Mulțumesc pentru recomandare!

  RăspundețiȘtergere
 6. nu am reusit sa il vad pana acum, dar mi-am propus sa o fac!

  RăspundețiȘtergere
 7. Mi-ai starnit curiozitatea, chiar daca la inceput nu parea genul de film care sa imi placa.

  RăspundețiȘtergere
 8. As fi curioasă cum este, cand am timp liber ma uit. 😊

  RăspundețiȘtergere
 9. Filmul este impresionant. M-as uita in fiecare zi :))

  RăspundețiȘtergere
 10. Ce recenzie mișto! :) Recunosc că n-am văzut filmul, nu știam despre el, dar am să-l adaug în lista cu filme pe care vrem să le vedem. Să terminam întâi La casa del papel :D

  RăspundețiȘtergere
 11. Cred ca mi-ar placea sa il vad. Nu m-a tentat pana acum, dar articolul tau mi-a starnit curiozitatea. Pentru mine nu conteaza vechimea. :)

  RăspundețiȘtergere
 12. Am urmarit filmul, chiar a fost fain cu impact emotional.

  RăspundețiȘtergere
 13. Eu am vazut filmul si mi-a placut tare mult. Nu stiam ca este si carte

  RăspundețiȘtergere
 14. Inca nu am vazut filmul, dar uite ca tot vine weekendul si nu aveam la ce ma uita!

  RăspundețiȘtergere
 15. Foarte frumos prezentat. Mi-a stârnit curiozitatea. ��

  RăspundețiȘtergere
 16. Mi-ai stranit curiozitatea, trebuie neaparat sa vad si eu filmul.

  RăspundețiȘtergere
 17. Este un film foarte interesant si captivant. Mi-a placut mult!!!

  RăspundețiȘtergere
 18. Dramele de genul acesta ma atrag foarte tare, asa ca, cu siguranta voi viziona si eu filmul! :)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…