Treceți la conținutul principal

Cameleonul - cel mai tare joc de societate


Dragilor, astăzi vreau să vorbesc cu voi despre Cameleonul - un joc de societate care vă va apropia mult mai mult de prietenii pe care îi aveți, dar vă va ajuta să vă faceți și alți prieteni noi. De ce? Pentru că, în esență, Cameleonul este special dedicat interacțiunii, modul în care acesta este gândit având rolul de a stimula atât neuronii, cât și modul de gândire a fiecărui participant la joc. În acest fel, fiecare jucător are posibilitatea de a-și testa propriile abilități de intuiție, dar și de a arăta că vocabularul pe care îl posedă nu este unul limitativ, ci unul elocvent și elaborat.Dacă mi-a plăcut sau nu acest joc și dacă prietenii mei au fost încântați de Cameleonul o să vă spun în rândurile care urmează. Și tot în rândurile care urmează o să vă vorbesc puțin și despre aspectele pozitive ale acestui joc de societate, despre regulile după care se ghidează și vă voi da și alte detalii care să vă ajute și pe voi să decideți dacă vi se potrivește sau nu și vouă Cameleonul.

Cameleonul - definiția distracției 

Cum am perceput și cum percep eu Cameleonul? Cameleonul nu este altceva decât definiția distracției și a conexiunilor pe care le poți realiza atât cu prietenii pe care deja îi ai, cât și cu noii prieteni pe care ți pot face ca urmare a deciziei de a juca împreună acest joc.

Inevitabil te îndrăgostești de misterul pe care acest joc îl ascunde, mister evidențiat nu doar prin complexitate, ci și prin organizarea ideilor disponibile pe cartonașele de joc. Nu doar eu îndrăgesc Cameleonul, ci și prietenii mei o fac. Și familia mea îndrăgește Cameleonul, pentru că deși este un joc destul de greuț, odată ce te-ai prins cum se joacă, nu vei mai vrea să te oprești.
Eu mi-am provocat prietenii, dar mai întâi m-am provocat pe mine să înțeleg jocul și să pun în practică tot ceea ce consemnau regulile. 

Ca urmare, nu este de mirare că mă atrage tot ceea ce este complicat și dificil. Cameleonul ete jocul pe care l-aș juca cu prietenii oricând, chiar dacă inițial am întâmpinat probleme în ceea ce privește înțelegerea regulilor. Salvarea mea? Am avut noroc cu sora mea care s-a prins mult mai repede decât mine cum stă treaba cu regulile și cum se joacă, de fapt, Cameleonul.

Cameleonul - totul este despre intuiție și cartonașe

Cameleonul este un joc care are la bază o sumedenie de cartonașe. Ce înseamnă mai exact o sumedenie? Ei bine, jocul Cameleonul este format din 40 de cartonașe Categorie, 14 cartonașe Cod, 2 cartonașe Cameleon (cel mai fain e când începi să dai tu cu zarul și ești Cameleon și n-ai nimic pe cartonaș, dar trebuie să te redresezi pentru că tu începi primul), un zar clasic, un zar special, o tăbliță dedicată categoriilor noi, în cazul în care le-ați terminat pe cele existente deja, un marker și bineînțeles, instrucțiuni de joc (cam greu cu ele, dacă sunteți ca mine).

Și uite așa, câteva elemente alcătuiesc cel mai distractiv, dar și solicitant joc pe care eu l-am jucat. Un echivalent al jocurilor Activity, dar mult mai distractiv, din punctul meu de vedere (și al prietenilor mei, de altfel).Odată ce ai cartonașul în mână, nu poți decât ă te bazezi pe intuiție în cazul în care nu ești dealer, ci cameleon! Este fun, credeți-mă!

Cum se joacă Cameleonul? Reguli în conformitate cu numărul de jucătoriChiar dacă mi-a dat, la început, puține bătăi de cap, în esență, Cameleonul nu este foarte foarte greu de jucat. Însă cum l-am jucat pentru prima dată, mi-a luat câteva runde să rețin regulile și să joc în conformitate cu acestea.
De altfel, acestea diferă puțin în funcție de numărul de jucători, motiv pentru care o să consemnez, în primul rând, regulile de bază pentru 4-6 jucători, excepția care se face în cazul unui număr de trei jucători, respectiv un detaliu semnificativ pentru un număr de jucători cuprins între 7 și 8. 
Ești pregătit să vezi despre ce este vorba?

Pentru 4-6 jucători - reguli de bază după care trebui să te ghidezi atât tu, cât și prietenii tăi

1. Se aleg și se amestecă cartonașele Cod de culoare albastră împreună cu cartonașul Cameleon de aceeași culoare, în funcție de numărul de jucători, și se împart cartonașele, astfel încât fiecare jucător să aibă câte unul. Unul dintre voi va avea cartonașul Cameleon. Nu vă dați de gol!
2. Se va alege un Dealer care va întoarce un cartonaș Categorie și va arunca zarurile. Rezultatul zarurilor indică o coordonată secretă de pe cartonașul Cod din mâna jucătorilor (Cu excepția Cameleonului), localizând cuvântul secret de pe cartonașul Categorie.
3. În funcție de cuvântul secret, fiecare jucător trebuie să spună, pe rând, câte un alt cuvânt legat de acesta, fără a fi evident sau, dimpotrivă, prea ambiguu.
4. Apoi, jucătorii încep să dezbată cu privire la identitatea Cameleonului. După câteva minute de dezbatere, se va indica cu degetul persoana despre care se crede că este Cameleonul.
5. Jucătorul cu cele mai multe voturi își întoarce cartonașul. Dacă este un cartonaș Cod, Cameleonul a scăpat, iar voi ați acuzat persoana greșită. Dacă este un cartonaș Cameleon, l-ați prins! Totuși, trebuie să-i dați o a doua șansă, să ghicească dintr-o singură încercare cuvântul secret, dacă îl ghicește scapă!
6. În funcție de rezultat, se va calcula punctajul pentru fiecare jucător, conform instrucțiunilor din cutia jocului.
7. Jocul se continuă, apoi, cu o nouă rundă, repetând pașii 2-6, schimbând cartonașele albastre cu cele de culoare verde. Cameleonul din runda anterioară devine Dealer în runda următoare.
8. Primul jucător care atinge 10 puncte, câștigă!Pentru 3 jucători 

Dacă prindeți Cameleonul, acesta are dreptul la două încercări de a ghici cuvântul secret.

Pentru 7-8 jucători

După ce toți jucătorii au rostit cuvântul, Dealerul trebuie să întoarcă cartonașul Categorie cu fața în jos. Astfel, Cameleonului îi va fi mult mai greu să ghicească cuvântul secret.

Cameleonul - neînțelegere la prima întâlnire, iubire la a doua

Poate vi se pare ciudată formularea de mai sus, însă chiar așa a fost. Inițial m-am pierdut în informațiile oferite drept reguli. M-am consultat cu sora mea, după ce a citit și ea regulile, și așa parcă-parcă mai înțelesesem ceva. După cum poate vă puteți da seama, evident că până să joc, am uitat, din nou, regulile. Nu m-am făcut de râs, totuși. Câteva runde am jucat doar alături de familie, motiv pentru care mi-am permis să greșesc. Chiar foarte mult, deși dacă ați citit regulile, vă întrebați ce poate fi atât de greu... E un joc ca oricare altul. 
Ei bine, aici la un joc ca oricare altul, vă înșelați. Nu este un joc obișnuit, ci unul pe care, acum, îl îndrăgesc și mă amuz enorm de fiecare dată când mă joc alături de prieteni și încă mă împotmolesc. 
Totuși, din runda a doua m-am descurcat mai bine și am prins avânt, mimând foarte bine un simplu jucător, chiar dacă am fost Cameleonul. M-am camuflat bine, mai bine zis! Nu vă dați seama cât de distractiv este să fii tu Cameleonul, dar pentru că persoana de lângă tine a rămas în pană de idei și spune prostii este acuzată, iar tu râzi malefic la final că ai scăpat. De data aceea. Următoarele? Depinde doar de modul în care joci și de mimică. Dacă trădezi ceva, ești prins!

De ce îmi place Cameleonul? Care sunt punctele forte pe care le are acest joc de societate?

V-aș putea vorbi foarte mult despre acest joc. Poate chiar fără să mă plictisesc. O să mă limitez, însă, doar la câteva aspecte, care cred eu că sunt de interes și pentru voi. Câteva aspecte care să vă ofere și vouă posibilitatea de a constata dacă acest joc vi se potrivește sau nu.

Se poate juca și când sunteți puțini și când sunteți mulți - acest aspect este foarte important pentru mine. De ce? Ei bine, există momente când nu ai chef să ieși cu grupul tău de prieteni și preferi să stai acasă, cu familia, să vă jucați împreună. La mine în familie suntem 4 membri, motiv pentru care, împreună, putem să jucăm Cameleonul, chiar dacă suntem puțini. Și după cum am menționat și mai sus, Cameleonul se poate juca chiar și în trei persoane. Ca urmare, dacă și tu ai chef să petreci timp cu familia, însă nu ai un joc de societate care să se adreseze unui număr mic de participanți la joc, atunci, permite-mi să-ți spun că, fără dar și poate, Cameleonul este jocul pentru care trebuie să optezi! Dă startul distracției cu acesta! 

Este un joc distractiv - Cameleonul, cu siguranță, este definiția distracției. Fiind un joc de societate, Cameleonul nu doar că adună mai multe persoane, ci le oferă posibilitatea de a se distra. Și știți ce este cel mai frumos? Să râzi o seară întreagă alături de prieteni, încercând să dai cu presupusul care dintre voi este Cameleonul. Chiar dacă uneori pare evident, pentru că poate spui doar prostii când ești Cameleon, uneori este chiar greu. De exemplu eu, m-am camuflat destul de bine. (După un car de ani, după ce am înțeles regulile.)

Îți pune la încercare abilitățile - dacă nu ai avut niciodată ocazia de a arăta cât de bine te poți ascunde, Cameleonul îți oferă această posibilitate. Arată-ți ție, dar și prietenilor tăi ceea ce poți și surprinde-i! Cameleonul este pretextul prin prisma căruia poți face asta. Dacă te descurci bine, ceilalți jucători nu vor mai avea statutul de simpli jucători, ci mai degrabă vor fi adevărați detectivi! Ascunde-te bine, fii atent la ce se rostește și joacă-ți rolul în continuare, fără a fi prins!

Te ajută să legi noi prietenii - dacă alegi să joci cest joc în familie, ei bine, această premisă nu este relevantă. Dacă în schimb, vă adunați mai multe persoane, iar prietenii tăi dau de veste și altor prieteni că vă adunați să vă jucați, atunci, cu siguranță, vei avea ocazia de a lega noi prietenii prin intermediul jocului Cameleonul. 

Nu este costisitor - de obicei, un joc de societate complex depășește suma de 100 RON, ceea ce nu este cazul aici. Cameleonul poate fi achiziționat de pe site-ul celor de la Gameology cu doar 79 RON. Trebuie să recunoști, nu este o sumă exagerată, ci este una modestă, aș putea spune. Dacă ne uităm în jur și facem o comparație între Cameleonul și alte jocuri, cu certitudine putem afirma că acest joc de societate, Cameleonul, este accesibil pentru orice buzunar.

Este perfect - Cameleonul este jocul perfect. Jocul care, la început, îți poate da bătăi de cap, dar după ce înțelegi regulile, n-ai cum să nu-l îndrăgești. Am jucat Cameleonul în familie, dar am ales și să ofer altora posibilitatea de a descoperi tainele de dincolo de cartonașe. Ca urmare, chiar și sora mea l-a dus într-o seară, când se adunase cu prietenii ei. Ce a urmat după aceea? Din ceea ce mi-a comunicat ea, s-au jucat toată noaptea. Ce anume? CAMELeONUL - jocul de care nu te poți despărți după ce ai jucat o dată! 

Recomand sau nu Cameleonul?

Voi ce părere aveți? După tot ceea ce v-am comunicat mai sus, credeți că recomand Cameleonul? Evident! Chiar dacă sunt foarte sceptică când vine vorba despre jocuri, pentru că nu-mi place orice, Camelionul este jocul care te scoate din zona de confort. Ba mai mult, este un joc căruia îi văd un rol. Există foarte multe jocuri pe care nu le joc pentru că efectiv nu le pricep și nu le văd rostul, Cameleonul, însă, depășește orice barieră, încadrându-se în topul jocurilor! 

Mai jos vă voi lăsa și un videoclip din care se pot înțelege mai bine regulile și modul în care se joacă Cameleonul! Jocul de societate Cameleonul este un joc tradus, adaptat și distribuit în întreaga Românie de către Gameology și Giftology! 
Voi știați de acest joc? Credeți că v-ar tenta Cameleonul?  Dacă ai impresia și crezi că-ți poți duce prietenii de nas... atunci, să înceapă acuzele și distracția! 


Comentarii

 1. Interesant jocul acesta, nu stiam de el.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce fain pare, o sa il caut si eu, sigur o sa imi placa.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ador jocurile si mereu le joc cu prietenii. Mi se pare un mod perfect de a "pierde vremea" impreuna cu ei. Cameleonul pare un joc foarte interesant.

  RăspundețiȘtergere
 4. Chiar este interesant, nu stiam de el pana acum. ��

  RăspundețiȘtergere
 5. Mi se pare un joc chiat foarte interesant. Ador de altfel jocurile de societate, iar de acesta încă nu am auzit.

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 7. Foarte fain pare. Nu știam jocul, dar sigur ar fi apreciat în grupul meu de prieteni.

  RăspundețiȘtergere
 8. Ne plac jocurile de societate și ne distrăm de multe ori împreună cu familia sau prietenii.Nu știam de Cameleonul dar mi-ar plăcea să îl avem.
  Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu știam de acest joc, dar pare tare fain. Pentru serile cu familia ple perfect.

  RăspundețiȘtergere
 10. Chiar pare distractiv, perfect pentru o duminica intre prieteni.

  RăspundețiȘtergere
 11. Mi se pare un joc interesant. Este prima data cand aud de el si chiar ma bate gandul sa-l incerc si eu pentru intalnirile cu prietenii mei

  RăspundețiȘtergere
 12. Chiar pare un joc interesant, cred ca i-ar placea sotului meu. Mersi de recomandare, o sa tin cont de ea!

  RăspundețiȘtergere
 13. Ce joc interesant, nu am auzit pana acum de el, dar as juca si eu.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…