Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Cameleonul - cel mai tare joc de societate


Dragilor, astăzi vreau să vorbesc cu voi despre Cameleonul - un joc de societate care vă va apropia mult mai mult de prietenii pe care îi aveți, dar vă va ajuta să vă faceți și alți prieteni noi. De ce? Pentru că, în esență, Cameleonul este special dedicat interacțiunii, modul în care acesta este gândit având rolul de a stimula atât neuronii, cât și modul de gândire a fiecărui participant la joc. În acest fel, fiecare jucător are posibilitatea de a-și testa propriile abilități de intuiție, dar și de a arăta că vocabularul pe care îl posedă nu este unul limitativ, ci unul elocvent și elaborat.



Dacă mi-a plăcut sau nu acest joc și dacă prietenii mei au fost încântați de Cameleonul o să vă spun în rândurile care urmează. Și tot în rândurile care urmează o să vă vorbesc puțin și despre aspectele pozitive ale acestui joc de societate, despre regulile după care se ghidează și vă voi da și alte detalii care să vă ajute și pe voi să decideți dacă vi se potrivește sau nu și vouă Cameleonul.

Cameleonul - definiția distracției 

Cum am perceput și cum percep eu Cameleonul? Cameleonul nu este altceva decât definiția distracției și a conexiunilor pe care le poți realiza atât cu prietenii pe care deja îi ai, cât și cu noii prieteni pe care ți pot face ca urmare a deciziei de a juca împreună acest joc.

Inevitabil te îndrăgostești de misterul pe care acest joc îl ascunde, mister evidențiat nu doar prin complexitate, ci și prin organizarea ideilor disponibile pe cartonașele de joc. Nu doar eu îndrăgesc Cameleonul, ci și prietenii mei o fac. Și familia mea îndrăgește Cameleonul, pentru că deși este un joc destul de greuț, odată ce te-ai prins cum se joacă, nu vei mai vrea să te oprești.
Eu mi-am provocat prietenii, dar mai întâi m-am provocat pe mine să înțeleg jocul și să pun în practică tot ceea ce consemnau regulile. 

Ca urmare, nu este de mirare că mă atrage tot ceea ce este complicat și dificil. Cameleonul ete jocul pe care l-aș juca cu prietenii oricând, chiar dacă inițial am întâmpinat probleme în ceea ce privește înțelegerea regulilor. Salvarea mea? Am avut noroc cu sora mea care s-a prins mult mai repede decât mine cum stă treaba cu regulile și cum se joacă, de fapt, Cameleonul.

Cameleonul - totul este despre intuiție și cartonașe

Cameleonul este un joc care are la bază o sumedenie de cartonașe. Ce înseamnă mai exact o sumedenie? Ei bine, jocul Cameleonul este format din 40 de cartonașe Categorie, 14 cartonașe Cod, 2 cartonașe Cameleon (cel mai fain e când începi să dai tu cu zarul și ești Cameleon și n-ai nimic pe cartonaș, dar trebuie să te redresezi pentru că tu începi primul), un zar clasic, un zar special, o tăbliță dedicată categoriilor noi, în cazul în care le-ați terminat pe cele existente deja, un marker și bineînțeles, instrucțiuni de joc (cam greu cu ele, dacă sunteți ca mine).





Și uite așa, câteva elemente alcătuiesc cel mai distractiv, dar și solicitant joc pe care eu l-am jucat. Un echivalent al jocurilor Activity, dar mult mai distractiv, din punctul meu de vedere (și al prietenilor mei, de altfel).



Odată ce ai cartonașul în mână, nu poți decât ă te bazezi pe intuiție în cazul în care nu ești dealer, ci cameleon! Este fun, credeți-mă!

Cum se joacă Cameleonul? Reguli în conformitate cu numărul de jucători



Chiar dacă mi-a dat, la început, puține bătăi de cap, în esență, Cameleonul nu este foarte foarte greu de jucat. Însă cum l-am jucat pentru prima dată, mi-a luat câteva runde să rețin regulile și să joc în conformitate cu acestea.
De altfel, acestea diferă puțin în funcție de numărul de jucători, motiv pentru care o să consemnez, în primul rând, regulile de bază pentru 4-6 jucători, excepția care se face în cazul unui număr de trei jucători, respectiv un detaliu semnificativ pentru un număr de jucători cuprins între 7 și 8. 
Ești pregătit să vezi despre ce este vorba?

Pentru 4-6 jucători - reguli de bază după care trebui să te ghidezi atât tu, cât și prietenii tăi

1. Se aleg și se amestecă cartonașele Cod de culoare albastră împreună cu cartonașul Cameleon de aceeași culoare, în funcție de numărul de jucători, și se împart cartonașele, astfel încât fiecare jucător să aibă câte unul. Unul dintre voi va avea cartonașul Cameleon. Nu vă dați de gol!
2. Se va alege un Dealer care va întoarce un cartonaș Categorie și va arunca zarurile. Rezultatul zarurilor indică o coordonată secretă de pe cartonașul Cod din mâna jucătorilor (Cu excepția Cameleonului), localizând cuvântul secret de pe cartonașul Categorie.
3. În funcție de cuvântul secret, fiecare jucător trebuie să spună, pe rând, câte un alt cuvânt legat de acesta, fără a fi evident sau, dimpotrivă, prea ambiguu.
4. Apoi, jucătorii încep să dezbată cu privire la identitatea Cameleonului. După câteva minute de dezbatere, se va indica cu degetul persoana despre care se crede că este Cameleonul.
5. Jucătorul cu cele mai multe voturi își întoarce cartonașul. Dacă este un cartonaș Cod, Cameleonul a scăpat, iar voi ați acuzat persoana greșită. Dacă este un cartonaș Cameleon, l-ați prins! Totuși, trebuie să-i dați o a doua șansă, să ghicească dintr-o singură încercare cuvântul secret, dacă îl ghicește scapă!
6. În funcție de rezultat, se va calcula punctajul pentru fiecare jucător, conform instrucțiunilor din cutia jocului.
7. Jocul se continuă, apoi, cu o nouă rundă, repetând pașii 2-6, schimbând cartonașele albastre cu cele de culoare verde. Cameleonul din runda anterioară devine Dealer în runda următoare.
8. Primul jucător care atinge 10 puncte, câștigă!



Pentru 3 jucători 

Dacă prindeți Cameleonul, acesta are dreptul la două încercări de a ghici cuvântul secret.

Pentru 7-8 jucători

După ce toți jucătorii au rostit cuvântul, Dealerul trebuie să întoarcă cartonașul Categorie cu fața în jos. Astfel, Cameleonului îi va fi mult mai greu să ghicească cuvântul secret.

Cameleonul - neînțelegere la prima întâlnire, iubire la a doua

Poate vi se pare ciudată formularea de mai sus, însă chiar așa a fost. Inițial m-am pierdut în informațiile oferite drept reguli. M-am consultat cu sora mea, după ce a citit și ea regulile, și așa parcă-parcă mai înțelesesem ceva. După cum poate vă puteți da seama, evident că până să joc, am uitat, din nou, regulile. Nu m-am făcut de râs, totuși. Câteva runde am jucat doar alături de familie, motiv pentru care mi-am permis să greșesc. Chiar foarte mult, deși dacă ați citit regulile, vă întrebați ce poate fi atât de greu... E un joc ca oricare altul. 
Ei bine, aici la un joc ca oricare altul, vă înșelați. Nu este un joc obișnuit, ci unul pe care, acum, îl îndrăgesc și mă amuz enorm de fiecare dată când mă joc alături de prieteni și încă mă împotmolesc. 
Totuși, din runda a doua m-am descurcat mai bine și am prins avânt, mimând foarte bine un simplu jucător, chiar dacă am fost Cameleonul. M-am camuflat bine, mai bine zis! Nu vă dați seama cât de distractiv este să fii tu Cameleonul, dar pentru că persoana de lângă tine a rămas în pană de idei și spune prostii este acuzată, iar tu râzi malefic la final că ai scăpat. De data aceea. Următoarele? Depinde doar de modul în care joci și de mimică. Dacă trădezi ceva, ești prins!

De ce îmi place Cameleonul? Care sunt punctele forte pe care le are acest joc de societate?

V-aș putea vorbi foarte mult despre acest joc. Poate chiar fără să mă plictisesc. O să mă limitez, însă, doar la câteva aspecte, care cred eu că sunt de interes și pentru voi. Câteva aspecte care să vă ofere și vouă posibilitatea de a constata dacă acest joc vi se potrivește sau nu.

Se poate juca și când sunteți puțini și când sunteți mulți - acest aspect este foarte important pentru mine. De ce? Ei bine, există momente când nu ai chef să ieși cu grupul tău de prieteni și preferi să stai acasă, cu familia, să vă jucați împreună. La mine în familie suntem 4 membri, motiv pentru care, împreună, putem să jucăm Cameleonul, chiar dacă suntem puțini. Și după cum am menționat și mai sus, Cameleonul se poate juca chiar și în trei persoane. Ca urmare, dacă și tu ai chef să petreci timp cu familia, însă nu ai un joc de societate care să se adreseze unui număr mic de participanți la joc, atunci, permite-mi să-ți spun că, fără dar și poate, Cameleonul este jocul pentru care trebuie să optezi! Dă startul distracției cu acesta! 

Este un joc distractiv - Cameleonul, cu siguranță, este definiția distracției. Fiind un joc de societate, Cameleonul nu doar că adună mai multe persoane, ci le oferă posibilitatea de a se distra. Și știți ce este cel mai frumos? Să râzi o seară întreagă alături de prieteni, încercând să dai cu presupusul care dintre voi este Cameleonul. Chiar dacă uneori pare evident, pentru că poate spui doar prostii când ești Cameleon, uneori este chiar greu. De exemplu eu, m-am camuflat destul de bine. (După un car de ani, după ce am înțeles regulile.)

Îți pune la încercare abilitățile - dacă nu ai avut niciodată ocazia de a arăta cât de bine te poți ascunde, Cameleonul îți oferă această posibilitate. Arată-ți ție, dar și prietenilor tăi ceea ce poți și surprinde-i! Cameleonul este pretextul prin prisma căruia poți face asta. Dacă te descurci bine, ceilalți jucători nu vor mai avea statutul de simpli jucători, ci mai degrabă vor fi adevărați detectivi! Ascunde-te bine, fii atent la ce se rostește și joacă-ți rolul în continuare, fără a fi prins!

Te ajută să legi noi prietenii - dacă alegi să joci cest joc în familie, ei bine, această premisă nu este relevantă. Dacă în schimb, vă adunați mai multe persoane, iar prietenii tăi dau de veste și altor prieteni că vă adunați să vă jucați, atunci, cu siguranță, vei avea ocazia de a lega noi prietenii prin intermediul jocului Cameleonul. 

Nu este costisitor - de obicei, un joc de societate complex depășește suma de 100 RON, ceea ce nu este cazul aici. Cameleonul poate fi achiziționat de pe site-ul celor de la Gameology cu doar 79 RON. Trebuie să recunoști, nu este o sumă exagerată, ci este una modestă, aș putea spune. Dacă ne uităm în jur și facem o comparație între Cameleonul și alte jocuri, cu certitudine putem afirma că acest joc de societate, Cameleonul, este accesibil pentru orice buzunar.

Este perfect - Cameleonul este jocul perfect. Jocul care, la început, îți poate da bătăi de cap, dar după ce înțelegi regulile, n-ai cum să nu-l îndrăgești. Am jucat Cameleonul în familie, dar am ales și să ofer altora posibilitatea de a descoperi tainele de dincolo de cartonașe. Ca urmare, chiar și sora mea l-a dus într-o seară, când se adunase cu prietenii ei. Ce a urmat după aceea? Din ceea ce mi-a comunicat ea, s-au jucat toată noaptea. Ce anume? CAMELeONUL - jocul de care nu te poți despărți după ce ai jucat o dată! 

Recomand sau nu Cameleonul?

Voi ce părere aveți? După tot ceea ce v-am comunicat mai sus, credeți că recomand Cameleonul? Evident! Chiar dacă sunt foarte sceptică când vine vorba despre jocuri, pentru că nu-mi place orice, Camelionul este jocul care te scoate din zona de confort. Ba mai mult, este un joc căruia îi văd un rol. Există foarte multe jocuri pe care nu le joc pentru că efectiv nu le pricep și nu le văd rostul, Cameleonul, însă, depășește orice barieră, încadrându-se în topul jocurilor! 

Mai jos vă voi lăsa și un videoclip din care se pot înțelege mai bine regulile și modul în care se joacă Cameleonul! 



Jocul de societate Cameleonul este un joc tradus, adaptat și distribuit în întreaga Românie de către Gameology și Giftology! 




Voi știați de acest joc? Credeți că v-ar tenta Cameleonul? 



 Dacă ai impresia și crezi că-ți poți duce prietenii de nas... atunci, să înceapă acuzele și distracția! 


Comentarii

  1. Interesant jocul acesta, nu stiam de el.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce fain pare, o sa il caut si eu, sigur o sa imi placa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ador jocurile si mereu le joc cu prietenii. Mi se pare un mod perfect de a "pierde vremea" impreuna cu ei. Cameleonul pare un joc foarte interesant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar este interesant, nu stiam de el pana acum. ��

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi se pare un joc chiat foarte interesant. Ador de altfel jocurile de societate, iar de acesta încă nu am auzit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte fain pare. Nu știam jocul, dar sigur ar fi apreciat în grupul meu de prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ne plac jocurile de societate și ne distrăm de multe ori împreună cu familia sau prietenii.Nu știam de Cameleonul dar mi-ar plăcea să îl avem.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu știam de acest joc, dar pare tare fain. Pentru serile cu familia ple perfect.

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar pare distractiv, perfect pentru o duminica intre prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi se pare un joc interesant. Este prima data cand aud de el si chiar ma bate gandul sa-l incerc si eu pentru intalnirile cu prietenii mei

    RăspundețiȘtergere
  12. Chiar pare un joc interesant, cred ca i-ar placea sotului meu. Mersi de recomandare, o sa tin cont de ea!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce joc interesant, nu am auzit pana acum de el, dar as juca si eu.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe