Treceți la conținutul principal

4 Metode de a economisi bani

                                           Metode de a economisi bani

Aproape mereu, dacă nu întotdeauna, majoritatea dintre noi avem probleme care cel mai adesea sunt referitoare la bani. Aici apare următoarea întrebare: Cum pot să economisesc bani? 


Am decis să vă comunic câteva dintre  cele mai eficiente și  mai la îndemână, metode de a rămânea cu leuții în mână.

1,Cupără doar strictul necesar.

Sunt conștientă de faptul că uneori ne dorim să avem anumite lucruri, care  ne depășesc posibilitățile. Așadar, în cazul în care dorim să facem economie de bani, trebuie, oarecum, să încercăm să reducem bunurile de pe wishlist-ul nostru . Uneori este greu în a te abține să nu achiziționezi ceva ce , deși este costisitor, îți dorești. Te asigur, însă , că în momentul în care o să te vezi la sfârșitul lunii , a anului sau la sfârșitul oricărei perioade, cu niște bănuți în mână, o să fii mândru/mândră de tine și vei dori, probabil, să continui cu această metodă și pe parcursul zilelor care vor urma.
Aici cel mai recomandat ar fi să nu exagerezi cu achiziționările tale și dacă este posibil să încerci să cumperi exact ceea ce ai nevoie la timpul respectiv.


2. Păstrează restul.

Sunt sigură că nu mă încadrez doar eu în categoria oamenilor care preferă să lase mărunțișul vânzătorilor . De multe ori este iritant sau nu știu exact de ce cuvânt aș putea uza în acest context. Cert este faptul că nu este deloc plăcut să tot porți după tine acele monede de 50,10, respectiv 5 bani. De multe ori se întâmplă ca să-i scapi pe jos în momentul în care dorești să îi scoți din portofel. Cu toate acestea, vă recomand să îi păstrați, dacă nu faceți asta încă, pentru că vor fi folositori. Pentru a evita evenimentul prezentat mai sus , vă sfătuiesc cu cel mai mare drag , ca după ce veniți de la cumpărături să depozitați banii respectivi într-un recipient sau într-un alt portofel care să fie folosit doar în acest scop. Mai repede sau mai târziu , veți realiza că ați adunat o sumă considerabilă. Acești bani adunați îi puteți schimba la bancă sau la magazine în bancnote și, ca urmare, puteți uza de ei pentru a vă satisface nevoile.
3. Folosește o pușculiță

Că tot am prezentat anterior acea metodă, am de gând să v-o recomand și pe aceasta, deoarece mi se pare una dintre cele mai simple și folositoare metode de a colecta acei bănuți care uneori nu am nicio însemnătate. Însă, știm faptul că orice poate avea un rol util în viață, asta doar dacă știi cum să faci lucrul respectiv util. În acest caz, recomand să folosiți o pușculiță sau un borcan pentru a depozita monedele în interiorul recipientului. În momentul de față și eu folosesc această variantă și mi se pare una roditoare, în sensul că am adunat o sumă destul de considerabilă, comparativ cu anii trecuți când nu am reușit să strâng câți bani mi-am dorit pentru că mereu tindeam spre a lua acei bani pe care îi strânsesem.
Dacă nu dispuneți de una dintre aceste recipiente de depozitat, puteți, pur și simplu, să improvizați ceva pe post de pușculiță. Banii nu e neapărat să fie reprezentați doar de monede, pot fi și bancnote. Eu, de obicei, banii primiți de la părinți pe care nu-i folosesc într-o anumită zi, îi pun acolo la colecția mea de bani. Aceștia au un rol foarte important, așadar for fi folosiți pentru a achiziționa cărți, deoarece restul bunurilor le las în seama părinților.


4.Cumpără când produsele se află la reducere.

Există o multitudine de site-uri prin intermediul cărora puteți să vă satisfaceți nevoile și dorințele. Atât în România, cât și în alte țări, există posibilitatea de a cumpăra ceea ce dorești online, aceasta metodă facilitând munca omului. Este adevărat faptul că uneori calitatea produselor afișate pe site nu se compară cu cea a produselor din magazine, însă merită să încerci. Spun aceasta din mai multe motive, astfel că în primul rând voi aminti faptul că economisești timp. Până să cauți într-un magazin ceva ce se afla pe lista ta de dorințe, cu ajutorul internetului vei și pute comanda imediat, fără căutări excesive.
Am ales aceasta metodă referitoare la reduceri, deoarece mi se pare foarte semnificativă și în cadrul acesteia economisești o sumedenie de bani pe care îi poți folosi cu alte scopuri.
Chiar am fost atentă zilele astea și am observat faptul că în fiecare zi există alte și alte oferte la o varietate de produse. De obicei, doresc să îmi cumpăr cărți de pe anumite site-uri precum Libris sau Elefant , deoarece au prețuri rezonabile, iar când mai sunt și oferte active pe site, prețul poate fi considerat destul de scăzut, în comparație cu prețurile de care dispun cărțile din librarii.
În concluzie, cu ajutorul reducerilor, veți rămâne cu o sumă destul de măricică în mână, iar în cazul în care doriți să folosiți acești bani, vă veți alege cu mai multe produse. Vă recomand să fiți și voi , la fel cum sunt și eu, vânători de reduceri.

Pentru mine cea mai mare bucurie este să  văd cărțile pe care mi le doresc de multă vreme , la reducere. Radiez de fericire în momente de genul și mă întristez când văd că produsul respectiv nu mai este disponibil :(

Articolul acesta este pentru toate persoanele care doresc să afle câteva idei pe care eu le pun în practică de ceva vreme și vreau să vă anunț că metodele acestea sunt cele mai simple, însă și cele mai folositoare.

Un mic sfat: ECONOISIȚI CÂT MAI MULȚI BANI, VĂ VOR FI DE FOLOS ÎN ZILE NEGRE


Comentarii

  1. Aceste sfaturi le pun si eu in practica atunci când vreau sa economisesc ceva bănuți. ����

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce la fix a picat articolul asta, exact in momentul potrivit! :))
    Chiar aveam nevoie de niste sfaturi bune.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…