Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Traficantul de umbre de Monica Ramirez

Traficantul de umbre

Autor: Monica Ramirez
Editura: Librex Publishing
Număr de pagini: 394
Dată apariție: Iulie 2017




Trădare, loialitate, umbre, lumină. Viața lor nu se măsoară în alb și negru, doar în nuanțe de gri.
Francez prin naștere, Laurence-Jacques Fournier nu s-a considerat niciodată ca aparținând unei anumite naționalități. Laurence e o pasăre rară și liberă. Ca lider al unei rețele internaționale de hoți de elită fură bijuterii și obiecte de artă, secrete politice și industriale, proiecte militare secrete și armament. Toate extrem de profitabile pe piața neagră.
Laurence și-a stabilit cartierul general la Bruxelles pentru un motiv foarte bun: în calitate de sediu al Uniunii Europene şi NATO, Bruxelles este un mega-oraş european cu mentalitate de Babilon la scară redusă, o metropolă internaţională în care se intercalează un amalgam de limbi, culturi şi tradiţii. Pe lângă variatele stiluri arhitecturale, Bruxelles găzduiește peste optzeci de muzee, numeroase atracţii turistice, o viaţă de noapte trepidantă și cel mai mare depozit de armament din Europa de Vest. Ceea ce devine extrem de interesant pentru Laurence şi grupul său de hoţi.
Activitățile lor atrag însă atenția unei organizații secrete și puternice, probabil gardianul din umbră al UE. Nu știe nimeni cui îi este subordonată, nu se știe nici măcar dacă există cu adevărat. La un moment dat, Belgia și Austria sugeraseră crearea unui Serviciu de Informații al Uniunii Europene după modelul CIA–ului, dar, ca de obicei, guvernele statelor membre nu ajunseseră la un acord comun în ceea ce privește schimbul de informații și modul de colaborare. Așa că, cel puțin în mod oficial, propunerea fusese respinsă. Și totuși...

Într-o lume a secretelor întunecate, mai există loc și pentru iubire?


Atenție! Se prognozează vreme furtunoasă în acest roman, în care se pune baza pe spionaj, pe asasini însetați de moarte, înzestrați cu o patimă incurabilă, insensibili, pe o iubire ce vine ca o ploaie de gloanțe spre inima cititorului.
Traficantul de umbre este precum o pânză de tablou, goală la început când ai în mână doar cartea, însă, odată ce cuvintele și paginile succed, din nimic, pânza ajunge să prindă contur în nuanțe de roșu și negru. Negrul este particularizat prin intermediul morții, o moarte eminentă ce posedă personajele, iar roșul este viața, viața pe care o trăiește Laurence. O viață posedată de moarte. O moarte însetată după viață.
De asemenea, se anunță dependență față de personaje și de acțiune. Furtuna de suspans nu încetează, iar cititorul este captiv într-o lume a umbrelor. Poate chiar tu ești o umbră.
Cum să reziști tentației când Traficantul de umbre este precum o siluetă pierdută în abis, invizibilă în fața multora, dar prezentă chiar în spatele tău?
Romanul începe în forță, iar statornicia și puterea personajului principal este expulzată încă din primele pagini, astfel că am avut posibilitatea de a da mâna cu cel mai periculos traficant de umbre. Laurence-Jacques Fournier este tipul de bărbat atletic, cu ochi ageri, păr blond și mătăsos, un caracter masculin demn de respectat, puternic și superior oricărui alt bărbat. Nu este de mirare faptul că autoarea i-a atribuit apelativul de pasăre liberă, în condițiile în care nu este legat de nimeni altcineva,  nimeni nu îl are sub stăpânire, nimeni nu îl doboară, el fiind singurul căruia i se oferă acest prilej.
Precum o săgeată care are ca țintă inima mea, precum o ruptură de realitate, dar și ca un vârtej de imprevizibil, așa a venit spre mine tumultumul de suspans și de situații neașteptate, pe care Monica le-a brodat atât de intens. A fost pentru a doua oară când, în nici patruzeci de pagini, am spus WOW, de aceea consider că intriga poveștii este cea care dă startul amalgamului de eroism și de inevitabil. Prin intermediul acestor răsturnări de situație, pot spune cu precădere că autoarea s-a jucat cu mine după bunul plac, dar nu luați asta în nume de rău. Din contră, acest aspect s-a dovedit a fi unul pozitiv. Sunteți destul de puternici pentru a face față impactului?

" - Ce vești ai pentru mine?
Volker privi în stânga și-n dreapta, în mod vizibil speriat ceva mai mult decât de apariția neașteptată a lui Laurence. 
- N-ai fost urmărit, îl asigură Laurence. 
- Nimic considerabil, șopti Volker.
- Atunci ce-a fost cu mesajul urgent?
- Se zvonesc tot felul de lucruri ciudate...
- Despre?
- O organizație... foarte puternică și extrem de secretă, răspunse Volker, vocea tremurându-i ușor.
- Și?
- Și se pare că le-ai atras atenția.
La naiba! Era deja a doua oară când auzea asta. "

Prin prisma personajelor, autoarea ne arată că nimic nu este gratis, orice informație și noutate având costul ei, însă, în roman, cine este vânătorul și cine este vânatul? Cum orice stare are câte un factor alinator, așa și Laurence dispune de o personalitate feminină care-i atenuează nesiguranța, această personalitate fiind singura îndulcitoare în cazul în care în jurul lui Laurence se perindă situații nefaste care se țin lanț una după alta. Sybille este personajul care impune respect și dacă ar fi să mă raportez strict la relația dintre cei doi, mintea mea ar asemăna relația lor cu cea a lui Alex și Alina din seria Alina Marinescu.
Alarmant de șocant, secretos, acest volum m-a înrolat, din nou, într-o misiune secretă. Misiunea mea a constat în descoperirea personajelor, evenimentelor, dar și în terminarea cât mai rapidă a acestui volum, deoarece Monica Ramirez m-a capturat, la fel cum face un păianjen cu prada lui.
Micile doze de dragoste și de fluturași în stomac fac din această lectură un curcubeu, un vârtej de sentimente ce constituie, într-un final, o frumoasă poveste de dragoste. Modul subit în care acestea sunt simțite mă determină să spun că autoarea știe să introducă orice paragraf în scenă, cu condiția ca acesta să fie simțit la viteza și intensitatea cea mai mare. În prim-plan, când spun iubire subită, mă refer la Sybille, unul dintre cele mai impresionante caractere feminine din cadrul romanului. În mintea mea, ea este legată de permanență de Laurence, chiar dacă, într-o primă instanță, cei doi se prezintă ca fiind presupuși frați.
Între Laurence și Sybille nu este loc de cuvinte, la ordinea zilei fiind pătrunzătoarele priviri cu ajutorul cărora cei doi comunică de fiecare dată. O iubire adânc îngropată...o intensitate a sentimentelor ascunsă de ochii lumiii... o poveste de dragoste ce nu necesită un final și, totuși, pe cât de evidente sunt sentimentele, pe atât de ascunse rămân.

" - Mi-a fost dor de asta, șopti Sybille cu o umbră de zâmbet pe buze.
- Mie mi-a fost dor de tine, răspunse Laurence, trăgând-o mai aproape de el și valsând către un colț mai îndepărtat al grădinii.
Ar fi fost mai multe lucruri de spus, dar într-un fel cuvintele erau de prisos. Pentru acele câteva clipe nu mai existau decât ei, fără trecut, prezent sau viitor.
- Știi prea bine că trebuie să fac ceea ce mi se cere, opuse cu delicatețe Sybille.
În privirea lui Laurence se oglindiră o mie de emoții contradictorii.
- Știu.
Fără să-și de-a seama, îi trasă sprâncenele cu degetul mâinii stângi, așa cum făcuse de nenumărate ori nu cu mult timp în urmă. Sybille savură gestul familiar cu ochii închiși. Melodia se apropia de final și încercă să se îndepărteze ușor, dar brațul ferm așezat pe talia ei o împiedică. 
- Încă un dans, răspunse Laurence privirii ei întrebătoare. "

Autoapărarea este specifică spionilor, însă în Traficantul de umbre nu este vorba doar despre autoapărare, ci se aduce în prim-plan protejarea proprietății, a persoanelor pentru care se nutresc sentimente. În cazul de față, importantul Laurence este cel care o protejează verbal pe Sybille, deoarece acuzațiile la adresa ei sunt necaracteristice.

" - Deci tu ești capul răutăților, realiză Laurence. Te-ai folosit de Mateen numai pentru a-ți descoperi urmele. 
- Te surprinde? îl luă în derâdere Selen. Din câte îmi dau seama, îți plac femeile dure.
- Femeile puternice, o corectă el. Sybille are demnitate, tu ești doar un mercenar.
- De câtă demnitate a dat dovadă când s-a culcat cu fratele meu și după aia cu tine?
- Putem să lămurim povestea asta mai târziu. Acum trebuie să ieșim de aici. "

Când dezamăgirea pune stăpânire pe Ambroise, odată cu încrederea lui în Sybille se fărâmițează și o bucată din inima cititorului. Momentul nostalgic are un impact devastator, în condițiile în care singurul lucru pe care acesta și-l dorea era dragostea lui Sybille. Acest personaj feminin, Sybille are o personalitate demnă de temut. Misiunile ei se materializau în momentul în care sarcinile primite erau împlinite. Se seducă era o lejeritate pentru ea, nimic dificil, să iubească cu adevărat, însă, era greu, dragostea lui Laurence fiind singura spre care aceasta aspira cu ardoare.

" - Am văzut-o în ochii tăi, Sybille, și ochii tăi nu mint niciodată. Îți trădează orice emoție. Începu să clatine din cap, parcă mustrându-se. Ar fi trebuit să-mi dau seama mai devreme. M-am chinuit atât de mult să am grijă de tine, să te ajut... n-am vrut decât dragostea ta.
- Și o ai!
- Nu mă jigni! Nu o am, niciodată n-am avut-o. Presupun că te-a plătit să te apropii de mine, să mă faci să mă îndrăgostesc de tine, ca atunci când mă amenință cu viața ta să-i permit să-mi dicteze ce decizii politice să iau. Pufni iritat. Cât ți-a oferit? Ce preț a pus pe integritatea mea?
Inima lui Sybille se strânse la gândul că o credea capabilă să lucreze pentru Maurice. Îi întâlni privirea fără nicio reținere, implorându-l din priviri să înțeleagă adevărul cin cuvintele ei.
- Maurice nu m-a plătit niciodată, Ambroise, trebuie să mă crezi.
Ambroise îi întoarse spatele și-i vorbi peste umăr, de parcă îl durea prea mult s-o privească. 
- Numai că nu te cred. "


Recrutarea este cea de care foarte puțini agenți operativi scapă, dar norocul nu-i surâde nici lui Laurence, nici lui Sybille. Recrutarea lui Laurence îl obligă pe acesta să se considere neant când vine vorba de viața reală. El, în aparență, este mort pentru oamenii din jur, este este viu pentru SATT.

" - Sunt mort spuse el cu o voce joasă, luându-i mâna și așezând-o deasupra inimii lui. Mort pentru lumea din jurul nostru și viu pentru SATT. " 

Adevăratele povești nu se termină unde scrie sfârșit, ci ele se nasc cu primele cuvinte pe care ți le amintești după finalizarea lecturii. Adevăratele povești de dragoste, însă, trebuie să treacă prin încercări, traume, dar, cel mai important, trebuie să reziste. Conexiunea dintre Laurence și Sybille este mai puternică decât oricare alta, chiar și în condițiile în care, ei sunt morți în ochii altora. Viața lor atârnă de un fie de ață, iar dragostea ar putea să îi omoare în adevăratul sens al cuvântului. Sinceritatea, însă, și siguranța sunt factorii care îl uimesc pe cititor și îi oferă posibilitatea de a se teme pentru viața celor doi. Pentru ei, așadar, în doi, totul este mai ușor.

" - Ai nevoie de mine la fel de mult cum am eu nevoie de tine. Întunericul luminii mele. Echilibrul. Îți lipi buzele de ale lui, simțindu-l cum se înfioară sub atingerea lui. Împreună nu ne poate distruge nimeni. Nimeni! 
Împotriva voinței lui, Laurence se lăsă convins de focul arzător din privirea ei, de puterea și convingerea reflectate acolo. Mai mult decât suficiente pentru amândoi.
- Nimic, repetă el cu sclipiri întunecate în ochi. "

Pentru o perioadă atât de caniculară, Traficantul de umbre este precum un ghețar ce se topește lăsând în urmă firicele de apă asociate cu dezamăgirea și dorul pe care Laurence îl simte. Totodată, situațiile drastice mă fac să spun că această carte este precum un vânt binevenit într-o perioadă toridă.

" Dacă și pe ea o măcina dorul de el la fel de mult cum îl măcina pe el... nu, nu voia să se gândească la asta. Era și așa suficient de chinuit, de parcă cineva îi tortura în permanență mintea și corpul. Sufletul îi era mereu zbuciumat într-o furtună sălbatică de furie și pasiune, cu toate că mina exterioară calmă nu-l trăda niciodată."

Monica Ramirez nu ne încântă doar cu personaje uimitoare și acțiuni prielnice, ci ea ne oferă un cadru paradisiac ieșit din sferele normalului, care surprinde Coasta de Azur ca fiind unul dintre cele mai luxoase locuri. 


" Citadelă încadrată de un mirific oraș cu clădiri rozalii, un port pescăresc unde acostează iahturile celor mai bogați oameni ai lumii și cafenele înțesate cu mii de turiști, Saint-Tropez este un loc cunoscut în întreaga lume, mai ales datorită soarelui blând de la prânz, a băilor nocturne în mare și a străzilor înguste pe care se îngrămădesc căsuțe pitorești aparținând familiilor de pescari, magazine de antichități și buticuri cu haine. " 

Sunteți pregătiți pentru a vă înrola alături de personajele noastre principale, Laurence și Sybille, dar și alături de Hugues, Lancelot și Enise Zeren? Va reuși acest cuplu să răzbată? Ce se va întâmpla cu organizația SATT, dar cu Laurence care face parte din această organizație?
Vor urma clipe decisive, iar în ceea ce privește finalul, acesta nu va fi mai prejos, ci va impresiona, aducându-ne în peisaj un nou suflet, demn de toată compasiunea. De asemenea, alături de cei doi, vom trăi o adevărată poveste de dragoste, o poveste ce implică trădare, umbre, spionaj, dar și o fărâmă de încredere, acea încredere fără de care, relația de dragoste dintre Sybille și Laurence nu s-ar fi materializat.
Așadar, Traficantul de umbre te trece prin toate etapele vieții, te lovește în plexul solar și te trezește aruncând cu gloanțe în tine, fără milă. Ție ca cititor îți revine sarcina de a supraviețui, însă înrolarea ta stă în forțele pe care le deții.
Faceți-vă timp pentru a pătrunde într-o lume a umbrelor pe care doar Monica Ramirez o poate contura cu atât de multă precizie.
Recomand cu mare drag acest roman, atât adepților de cărți ce implică agenți operativi și spionaj, dar mai ales celor care s-au bucurat de seria Alina Marinescu, deoarece acest volum ne oferă posibilitatea de a ne bucura de încă o doză de adrenalină. Pentru cei care nu citesc acest gen de cărți am o propunere. Dacă așteptați un semn pentru a începe lectura pe acest plan, acesta a fost semnul.

Mulțumesc, Monica Ramirez și Librex Publishing pentru exemplarul oferit spre recenzie. Cartea poate fi achiziționată cu transport gratuit și cu autograf cu doar un click aici. Grăbiți-vă, luna este pe terminate!

Steluțe:
 Lectură plăcută!

Comentarii

  1. Felicitări prin frușoară recenzie

    RăspundețiȘtergere
  2. Dau peste tot de cărțile Librex și tu mă tentezi cu aceste exemplare și cu genialele recenzii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ma bucur să văd că ai scris asta. Iti spun sincer ca eu m-am molipsot. Am sindromul Librex :))))) stiu ca suna amuzant, dar in ultima perioada ma atrag tot mai mult aceste carti. Cred ca talentul autorilor este de vina. Și, dacă nu ai stiut, Monica scrie superb!!!!! Este una dintre autoarele mele preferate. Mereu ma uimește. Mă face să uit ce inseamna realitate si ma cufunda în universul creat de ea. Prima dată m-a dat pe spate cu seria Alina Marinescu. Nu pot să spun mai mult decât WOW. Găsești recenziile celor 5 volume pe blog, dacă te interesează. Plus, fii gata sa iti maresti wishlist-ul.

      Ștergere
    2. Multumesc! Nu am auzit de serie, insa am cautat sa vad despre ce este VORBA. Este stufoasa, nu gluma! Din nou, ma intimideaza.
      Imi place parerea ta despre aceasta autoare, nu promit ca o sa achizitionez cartile, dar o sa incerc. Revin cu un update când le voi lectura, cel putin primul volum.

      Ștergere
    3. Eu iti urez lectură plăcută! Nu o sa iti para rau de nimic :)

      Ștergere
  3. Am citit foarte multe recenzii ale cartilor Monicai, dar aceasta este superba!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitări! O recenzie minunata...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe