Treceți la conținutul principal

Recenzie - Vrăjitoarea Adevărului de Susan Dennard (Seria Tărâmul vrăjitorilor, partea I)


Autor: Susan Dennard
Editura: Nemira
Număr de pagini: 494
Colecția: Young Adult




In Taramul Vrajitorilor magia e de multe feluri si peripetiile la fel. Cel mai bine stiu asta doua fete.
 
Safiya e Vrajitoare a Adevarului si poate deosebi minciuna de adevar. Magia ei are aceasta capacitate, pentru care multi nobili ar fi in stare sa ucida. Asa ca ea trebuie sa-si tina ascuns acest har pentru a nu fi un pion in lupta dintre imperii.

Iseult e Vrajitoare a Firului si vede legaturile invizibile dintre vieti, dar nu si pe cele ale propriei inimi. Prietenia cu Safiya o impinge pe un drum aventuros.

Cele doua prietene vor doar sa-si traiasca viata, dar asupra Taramului Vrajitorilor se abate razboiul. Cu ajutorul printului Merik si infruntandu-l pe Vrajitorul Sangelui, se lupta cu imparati, printi si mercenari, capabili de orice ca sa puna mana pe Vrajitoarea Adevarului.

Într-o lume total diferită, cu personalități neobișnuite, există magia. Pe lângă adevăr, minciună, speranță și dezamăgire, există magie. Vrăjitoarea Adevărului de Susan Dennard surprinde această temă într-o manieră inedită, dând o tentă magică poveștii care stă la baza cărții ei.

Această carte este una, care are tendința de a nu exprima prea multe prin intermediul titlului, însă, odată ce ajungi să cunoști povestea și personajele, magia se dezlănțuie, formând o buclă în care timpul este inexistent. Când citești Vrăjitoarea adevărului, timpul nu există.

La început, nu știam exact la ce să mă aștept. Primele 100 de pagini nu m-au atras atât de mult, dar după aceea, înțelegând mai bine ceea ce se petrece, povestea s-a transformat într-o adevărată aventură, din care, sincer, nu mi-aș fi dorit să mai ies.

Am ajuns să iubesc Vrăjitoarea Adevărului. Am ajuns să trăiesc povestea și să ajung la finele volumului cât ai clipi. A fost o carte care m-a acaparat, care m-a ținut în suspans și, lucrul care m-a încântat cel mai mult, a fost faptul că nu am intuit nicio secvență. Totul a fost un șoc, pe care l-am perceput, adeseori, greu, dar care m-a făcut să mă cutremur.

Ce îmi place cel mai mult este modul în care autoarea a les să construiască personajele. De asemenea, la fel de relevant mi se pare și faptul că aceasta nu a ales perfecțiunea, ci simplitatea, presărată cu magie pe alocuri. Această simplitate s-a îmbinat perfect cu anumite puteri cu care personajele au fost înzestrate.

Astfel, avem o Vrăjitoare a Adevărului, care diferențiază minciuna de adevăr. Safiya fon Hasstrel este una dintre preferatele mele. Nu știu cum să exprim în cuvinte admirația pe care o am față de ea. Prin înțelepciunea ei și prin organizare, aceasta se poate face plăcută oricui.

Iseult det Midenzi este, de asemenea, o vrăjitoare, dar nu a Adevărului, ci a Firului. Ideea aceasta de vrăjitoarea a firului, care poate vedea emoțiile oamenilor, mi se pare genială. Nu mă așteptam, în primul rând, ca aceasta, prin intermediul unei culori, să poată percepe o emoție, fie ea negativă sau pozitivă.

Ce să mai spun de legătură dintre cele două? Între Safi și Iseult se află acea scânteie, care are prilejul de a uni două persoane diferite, dar, totuși, atât de asemănătoare. Iubesc acest duo al prieteniei dintre ele, dar și mai mult apreciez sacrificiile pe care fiecare dintre ele este dispusă să-l facă pentru cealaltă.

Într-o altă ordine de idei, o personalitate masculină, care m-a vrăjit, încă de la primul dans, este Merik Nihar. Un Vrăjitor al Aerului, priceput, destul de sensibil, dar și puternic. Un personaj cu un caracter deosebit, care va lupta împotriva răului, pentru a face bine.

Perceput de mine ca fiind un rău necesar este și Aeduan, un Vrăjitor al Sângelui, puternic și răzbunător.

Împreună, toate aceste personaje, vor construi o poveste perfectă, pe care îți va fi imposibil să nu o îndrăgești. Am fost animată de foarte multe emoții, printre care și teama, teama de a nu pierde vreun personaj. Merik și Safiya sunt preferații mei, deoarece împreună vor crea acel ceva, care va fi miezul cărții. I-am iubit, efectiv, și aștept cu drag să văd cum va continua povestea celor doi.

Nimic nu se poate deduce atunci când citești Vrăjitoarea Adevărului. Astfel, de fiecare dată când am avut impresia că se va întâmpla ceva, autoarea îmi spulbera speranțele și se întâmpla cu totul altceva. Genul acesta de lectură este perfectă pentru mine. Așa a fost și Vrăjitoarea Adevărului, după ce povestea a intrat într-un ritm greu de controlat.

Susan Dennard a reușit să mă convingă și, mai mult decât atât, m-a făcut să îmi doresc să aflu continuarea poveștii, care se va reflecta în volumul Vrăjitorul Vântului.

Plină de aventură, cu o doză necontrolată de adrenalină la tot pasul, Vrăjitoarea Adevărului a fost o lectură pe care aș recomanda-o tuturor. Nu dezamăgește, ci surprinde. Un volum alert, care surprinde un fir narativ desprins din povești.

Mulțumesc, Editura Nemira pentru posibilitatea de a citi acest volum impresionant! Aștept cu nerăbdare să mă cufund din nou în lumea magiei, prin intermediul volumului Vrăjitorului Vântului. Cărțile pot fi achiziționate la pachet cu doar un click aici. De asemenea, Vrăjitoarea Adevărului poate fi găsită aici.

Vă doresc lectură plăcută!


Comentarii

 1. Faina cartea, mi-a placut descrierea facuta. Also, nice pictures :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Pare interesanta cartea. Multumim pentru recenzie.

  RăspundețiȘtergere
 3. Pare interesanta cartea, ma intriga povestea.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mă bucur să văd că lumea citește tot mai mult și genuri diferite, așa aflu și eu de cărți noi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Genul fantasy îl abordez foarte des. Această carte chiar m-a încântat.

   Ștergere
 5. multumim pentru recenzie! cartea suna bine si coperta e pe masura

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că te tentează. Îți dau dreptate. Coperta arată chiar foarte bine.

   Mulțumesc și eu pentru vizită!

   Ștergere
 6. hmmm tare mi-ar palcea si mie sa deosebesc minciunda de adevar :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și mie mi-ar plăcea, dar poate dar nu ar fi la fel viața.

   Ștergere
 7. Am sa caut si eu niste carti de la editura Nemira!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Le recomand cu încredere. Sper să te încânte, indiferent de cartea pe care o vei alege.

   Ștergere
 8. Uhhh, am tot auzit despre această carte, dar nu am ajuns la ea!! Îmi plac foarte mult cărțile de la Nemira. Ce copertă faină are Vrăjitoarea adevărului. Frumoasă prezentarea ta. 😘 😘 😘

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și pe mine mă încântă tot mai mult cărțile lor.

   Mulțumesc frumos pentru apreciere. Pupici. 😘

   Ștergere
 9. O recenzie frumoasa și o carte cu adevărat specială

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îți dau dreptate în privința cărții. De asemenea, îți mulțumesc!

   Ștergere
 10. Interesanta cartea, nu pare chiar genul meu, dar imi place recenzia ta!

  RăspundețiȘtergere
 11. Mulțumim de recenzie, nu cred că am vreo carte de la această editura.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe blog am multe recenzii ale cărților de la Nemira. Sper să te atragă măcar una.

   Ștergere
 12. Pare interesanta. Dupa licenta o sa incep si eu sa o citesc!

  RăspundețiȘtergere
 13. Nu as citi o carte despre vrajitori, sunt cam fricoasa. Dar asta este diferita, felicitari pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te sfătuiesc să îți faci curaj. Nu e nimic de speriat.

   Mulțumesc mult!

   Ștergere
 14. O recenzie foarte bună, am să caut și eu cartea să o citesc, m-ai făcut foarte curioasă.

  RăspundețiȘtergere
 15. Daca ar fi asa si in realitate... :) faina recenzia, keep up

  RăspundețiȘtergere
 16. Am trecut-o pe lista!
  Multumim pt sugestie!

  RăspundețiȘtergere
 17. Dacă surprinde, atunci o trec pe lista mea!

  RăspundețiȘtergere
 18. e o carticica mai mult young fiction, din ce imi dau seama. am inceput sa le cam evit, daca ma apuc de ele, nici nu le mai las :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Așa sunt și eu. Dar îmi plac, mai ales cele de la Nemira. Aduc altceva, ceva diferit față de poveștile cu care suntem obișnuiți.

   Ștergere
 19. Frumoasă recenzia și cartea pare tare interesantă.

  RăspundețiȘtergere
 20. O recenzie foarte reușită. Mă atrage subiectul cărții și abia aștept să achiziționez și eu volumul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc mult! Ți-o recomand cu mare încredere. Sper să îți placă.

   Ștergere
 21. Imi plac mult cartile invaluite in mister si pline de suspans. Recenzia ta m-a convins

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur să aud asta. Îți recomand cu drag acest volum!

   Ștergere
 22. Suna atat de bine subiectul acestei carti. M-ai convins.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.



Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Mai presus de mândrie de Roberta Ariana

An apariție: 2018
Autor: Roberta Ariana
Categoria: Literatură română
Editura: Libris Editorial
Număr de pagini: 170





Dupa retragerea periculoasa din Cosa Nostra, Stefano Christian Allegri cunoaste, pentru prima oara in viata, frica. In goana pentru supravietuire, intemnitat de catre o fantasma a trecutului si avand multe suflete pe constiinta, incearca sa se apere de vanatoarea care-l ameninta. La doar treizeci si unu de ani, organizatia mafiota ii promite, prin nenumarate avertismente, ca nu va prinde secolul al XXI-lea, el fiind nevoit sa combata clanurile notorii prin forte proprii. Lupta crancena se complica atunci cand apare o tanara insarcinata care-l acuza ca ar fi tatal, iar deciziile altora le umbresc pe ale sale. Familiile il vor mort si vor face orice pentru a aplica metodele clasice ale sadismului, pentru ca nimeni nu iese viu din Mafie. O promisiune nerespectata si trei suflete in pericol...

Ești în căutarea unei lecturi simpatice, dar care să te antreneze, în același timp? Dac…

Recenzie - Eliza și monștrii ei de Francesca Zappia

An apariție: 2018
Autor: Francesca Zappia
Categoria: Literatură Universală
Colecția: Young Adult
Editura: Storia
Număr de pagini: 377



In lumea reala, Eliza, o fata de 18 ani, este timida, ciudata si lipsita de prieteni. Online este LadyConstellation, creatoarea anonima a Monstrous Sea, un webcomic extrem de popular, cu milioane de followers si de fani in intreaga lume. Eliza nu-si inchipuie ca ar putea vreodata sa indrageasca lumea reala asa cum o iubeste pe cea online si nu simte nicio dorinta sa incerce.

Apoi Wallace Warland, cel mai mare scriitor de fanfiction pentru Monstrous Sea, se transfera la scoala ei. Wallace crede ca Eliza este un fan ca oricare altul si, pe masura ce baiatul o scoate din carapacea ei, fata incepe sa se intrebe daca nu cumva viata offline merita o sansa. Dar, cand secretul Elizei este impartasit din greseala cu restul lumii, tot ce a construit – povestea ei, relatia ei cu Wallace, pana si propria sanatate mintala – incepe sa se naruiasca.


Fiecare dintre noi avem …