Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Vrăjitoarea Adevărului de Susan Dennard (Seria Tărâmul vrăjitorilor, partea I)


Autor: Susan Dennard
Editura: Nemira
Număr de pagini: 494
Colecția: Young Adult




In Taramul Vrajitorilor magia e de multe feluri si peripetiile la fel. Cel mai bine stiu asta doua fete.
 
Safiya e Vrajitoare a Adevarului si poate deosebi minciuna de adevar. Magia ei are aceasta capacitate, pentru care multi nobili ar fi in stare sa ucida. Asa ca ea trebuie sa-si tina ascuns acest har pentru a nu fi un pion in lupta dintre imperii.

Iseult e Vrajitoare a Firului si vede legaturile invizibile dintre vieti, dar nu si pe cele ale propriei inimi. Prietenia cu Safiya o impinge pe un drum aventuros.

Cele doua prietene vor doar sa-si traiasca viata, dar asupra Taramului Vrajitorilor se abate razboiul. Cu ajutorul printului Merik si infruntandu-l pe Vrajitorul Sangelui, se lupta cu imparati, printi si mercenari, capabili de orice ca sa puna mana pe Vrajitoarea Adevarului.

Într-o lume total diferită, cu personalități neobișnuite, există magia. Pe lângă adevăr, minciună, speranță și dezamăgire, există magie. Vrăjitoarea Adevărului de Susan Dennard surprinde această temă într-o manieră inedită, dând o tentă magică poveștii care stă la baza cărții ei.

Această carte este una, care are tendința de a nu exprima prea multe prin intermediul titlului, însă, odată ce ajungi să cunoști povestea și personajele, magia se dezlănțuie, formând o buclă în care timpul este inexistent. Când citești Vrăjitoarea adevărului, timpul nu există.

La început, nu știam exact la ce să mă aștept. Primele 100 de pagini nu m-au atras atât de mult, dar după aceea, înțelegând mai bine ceea ce se petrece, povestea s-a transformat într-o adevărată aventură, din care, sincer, nu mi-aș fi dorit să mai ies.

Am ajuns să iubesc Vrăjitoarea Adevărului. Am ajuns să trăiesc povestea și să ajung la finele volumului cât ai clipi. A fost o carte care m-a acaparat, care m-a ținut în suspans și, lucrul care m-a încântat cel mai mult, a fost faptul că nu am intuit nicio secvență. Totul a fost un șoc, pe care l-am perceput, adeseori, greu, dar care m-a făcut să mă cutremur.

Ce îmi place cel mai mult este modul în care autoarea a les să construiască personajele. De asemenea, la fel de relevant mi se pare și faptul că aceasta nu a ales perfecțiunea, ci simplitatea, presărată cu magie pe alocuri. Această simplitate s-a îmbinat perfect cu anumite puteri cu care personajele au fost înzestrate.

Astfel, avem o Vrăjitoare a Adevărului, care diferențiază minciuna de adevăr. Safiya fon Hasstrel este una dintre preferatele mele. Nu știu cum să exprim în cuvinte admirația pe care o am față de ea. Prin înțelepciunea ei și prin organizare, aceasta se poate face plăcută oricui.

Iseult det Midenzi este, de asemenea, o vrăjitoare, dar nu a Adevărului, ci a Firului. Ideea aceasta de vrăjitoarea a firului, care poate vedea emoțiile oamenilor, mi se pare genială. Nu mă așteptam, în primul rând, ca aceasta, prin intermediul unei culori, să poată percepe o emoție, fie ea negativă sau pozitivă.

Ce să mai spun de legătură dintre cele două? Între Safi și Iseult se află acea scânteie, care are prilejul de a uni două persoane diferite, dar, totuși, atât de asemănătoare. Iubesc acest duo al prieteniei dintre ele, dar și mai mult apreciez sacrificiile pe care fiecare dintre ele este dispusă să-l facă pentru cealaltă.

Într-o altă ordine de idei, o personalitate masculină, care m-a vrăjit, încă de la primul dans, este Merik Nihar. Un Vrăjitor al Aerului, priceput, destul de sensibil, dar și puternic. Un personaj cu un caracter deosebit, care va lupta împotriva răului, pentru a face bine.

Perceput de mine ca fiind un rău necesar este și Aeduan, un Vrăjitor al Sângelui, puternic și răzbunător.

Împreună, toate aceste personaje, vor construi o poveste perfectă, pe care îți va fi imposibil să nu o îndrăgești. Am fost animată de foarte multe emoții, printre care și teama, teama de a nu pierde vreun personaj. Merik și Safiya sunt preferații mei, deoarece împreună vor crea acel ceva, care va fi miezul cărții. I-am iubit, efectiv, și aștept cu drag să văd cum va continua povestea celor doi.

Nimic nu se poate deduce atunci când citești Vrăjitoarea Adevărului. Astfel, de fiecare dată când am avut impresia că se va întâmpla ceva, autoarea îmi spulbera speranțele și se întâmpla cu totul altceva. Genul acesta de lectură este perfectă pentru mine. Așa a fost și Vrăjitoarea Adevărului, după ce povestea a intrat într-un ritm greu de controlat.

Susan Dennard a reușit să mă convingă și, mai mult decât atât, m-a făcut să îmi doresc să aflu continuarea poveștii, care se va reflecta în volumul Vrăjitorul Vântului.

Plină de aventură, cu o doză necontrolată de adrenalină la tot pasul, Vrăjitoarea Adevărului a fost o lectură pe care aș recomanda-o tuturor. Nu dezamăgește, ci surprinde. Un volum alert, care surprinde un fir narativ desprins din povești.

Mulțumesc, Editura Nemira pentru posibilitatea de a citi acest volum impresionant! Aștept cu nerăbdare să mă cufund din nou în lumea magiei, prin intermediul volumului Vrăjitorului Vântului. Cărțile pot fi achiziționate la pachet cu doar un click aici. De asemenea, Vrăjitoarea Adevărului poate fi găsită aici.

Vă doresc lectură plăcută!


Comentarii

  1. Faina cartea, mi-a placut descrierea facuta. Also, nice pictures :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru prezentare si recenzie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare interesanta cartea. Multumim pentru recenzie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare interesanta cartea, ma intriga povestea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mă bucur să văd că lumea citește tot mai mult și genuri diferite, așa aflu și eu de cărți noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Genul fantasy îl abordez foarte des. Această carte chiar m-a încântat.

      Ștergere
  6. multumim pentru recenzie! cartea suna bine si coperta e pe masura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că te tentează. Îți dau dreptate. Coperta arată chiar foarte bine.

      Mulțumesc și eu pentru vizită!

      Ștergere
  7. hmmm tare mi-ar palcea si mie sa deosebesc minciunda de adevar :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie mi-ar plăcea, dar poate dar nu ar fi la fel viața.

      Ștergere
  8. Am sa caut si eu niste carti de la editura Nemira!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le recomand cu încredere. Sper să te încânte, indiferent de cartea pe care o vei alege.

      Ștergere
  9. Uhhh, am tot auzit despre această carte, dar nu am ajuns la ea!! Îmi plac foarte mult cărțile de la Nemira. Ce copertă faină are Vrăjitoarea adevărului. Frumoasă prezentarea ta. 😘 😘 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și pe mine mă încântă tot mai mult cărțile lor.

      Mulțumesc frumos pentru apreciere. Pupici. 😘

      Ștergere
  10. O recenzie frumoasa și o carte cu adevărat specială

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți dau dreptate în privința cărții. De asemenea, îți mulțumesc!

      Ștergere
  11. Interesanta cartea, nu pare chiar genul meu, dar imi place recenzia ta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mulțumim de recenzie, nu cred că am vreo carte de la această editura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe blog am multe recenzii ale cărților de la Nemira. Sper să te atragă măcar una.

      Ștergere
  13. Pare interesanta. Dupa licenta o sa incep si eu sa o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu as citi o carte despre vrajitori, sunt cam fricoasa. Dar asta este diferita, felicitari pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te sfătuiesc să îți faci curaj. Nu e nimic de speriat.

      Mulțumesc mult!

      Ștergere
  15. O recenzie foarte bună, am să caut și eu cartea să o citesc, m-ai făcut foarte curioasă.

    RăspundețiȘtergere
  16. Daca ar fi asa si in realitate... :) faina recenzia, keep up

    RăspundețiȘtergere
  17. Am trecut-o pe lista!
    Multumim pt sugestie!

    RăspundețiȘtergere
  18. Dacă surprinde, atunci o trec pe lista mea!

    RăspundețiȘtergere
  19. e o carticica mai mult young fiction, din ce imi dau seama. am inceput sa le cam evit, daca ma apuc de ele, nici nu le mai las :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa sunt și eu. Dar îmi plac, mai ales cele de la Nemira. Aduc altceva, ceva diferit față de poveștile cu care suntem obișnuiți.

      Ștergere
  20. Frumoasă recenzia și cartea pare tare interesantă.

    RăspundețiȘtergere
  21. O recenzie foarte reușită. Mă atrage subiectul cărții și abia aștept să achiziționez și eu volumul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Ți-o recomand cu mare încredere. Sper să îți placă.

      Ștergere
  22. Imi plac mult cartile invaluite in mister si pline de suspans. Recenzia ta m-a convins

    RăspundețiȘtergere
  23. Suna atat de bine subiectul acestei carti. M-ai convins.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe