Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Experiențe de neuitat și destinații de vis - Christian Tour


Călătoriile fac parte din viața noastră și, chiar dacă uneori, portofelul nu ne permite o vacanță de vis, speranța nu se spulberă, ci ne face mai puternici, dându-ne putere să luptăm pentru visele noastre, pentru locurile în care vrem să ajungem.

Astăzi, însă, mă prezint în fața voastră ca fiind un blogger de călătorii, care își dorește cu ardoare să încerce experiențe noi. Christian Tour mă provoacă și îmi pune la dispoziție cinci ore pentru a-mi face bagajul și un plan cât mai exact în ceea ce privește această călătorie. Voi vizita Iordania, voi gusta din specialitățile italienilor și mă voi adapta unei noi culturi în cadrul Japoniei.



Care este primul pas pe care îl fac după ce mi-am pregătit bagajul de haine și cel emoțional? 
Destinațiile în care mi-am propus să ajung sunt inedite, iar secțiunea circuite Christian Tour îmi oferă posibilitatea de a mă informa în legătură cu plecarea mea, locurile prin care va trebui să trec pentru a ajunge la destinație, dar și popasurile pe care le voi face. 

Voi începe, așadar, cu Iordania, o țară care prin minunățiile ei te poate lăsa fără cuvinte și, cel mai sigur, cu o experiență de neuitat. 
Iordania Experience va rămâne precum o fotografie în suflet, una pe care să nu o pot șterge niciodată, sunt sigură de asta. 
Prima oprire va fi reprezentată de Amman, un oraș modern și prosper, care adăpostește jumătate din populația Iordaniei. Totodată, acesta este cel mai mare oraș, dar și capitala țării. În antichitate, acesta s-a numit Philadelphia, iar în prezent a ajuns să fie locuit de musulmani și creștini.
De asemenea, de aici aș fi tentată să încerc o shaorma, gustare care se vinde în plină stradă și care poate să îndepărteze foamea, până la următoarea oprire. Din câte știu eu, prețurile sunt destul de decente, accesibile pentru orice vizitator.

După un popas la hotel, ar fi ideală o vizită în Jerash, unde putem descoperi Oval Plaza, în cadrul căreia vom observa un peisaj fantastic, parcă desprins din poveste. În acest loc aș putea realiza o sumedenie de fotografii, care mai apoi, după ani de zile, să îmi amintească de această experiență inedită. 


Nu știu dacă cunoașteți acest aspect, însă eu nu sunt o pasionată de istorie și, totuși, mi-aș dori să nu trec cu vederea peste Templul lui Zeus, care ne oferă un cadru paradisiac, dar și o imagine plăcută ochiului. Cu drag aș asculta informațiile oferite de ghid și, mai mult decât atât, m-aș putea declara mulțumită de faptul că am asimilat pe parcursul călătoriei informații folositoare, pe care pot să le dau mai departe copiilor mei. 


Aventura nu se va termina aici, cu atât mai mult, cu cât mai am de vizitat alte două țări, printre care se numără și Umbria. Farmecul Umbriei m-a amețit și m-a convins că trebuie să descopăr cât mai mult. Timpul trece, dar experiențele rămân și de aceea o să îmi aleg câteva destinații pe care doresc să le vizitez aici. 

Ce spuneți de Roma? Nu știu exact cum sunt localnicii, însă peisajele sunt cele care te determină să vrei să rămâi și să vizitezi tot mai mult. 
Lista mea nu se oprește aici, de aceea vă spun că îmi doresc să vizitez și Vaticanul, care mi se pare de-a dreptul impresionant. Muzeele Vaticanului sunt, de altfel, reprezentative și fascinante, un loc care îți va oferi o anumită stare de bine și de liniște interioară. 


Și ce poate fi mai potrivit decât o pizza bună? Din câte știu eu, italienii fac cele mai bune pizza, iar acest fapt este confirmat de foarte multe persoane. După ce ai satisfăcut privirea, trebuie să satisfaci și stomacul, nu? 


- Mmmmm! Nimic nu poate fi mai perfect decât atât! 
- A spus cineva că nimic nu poate fi mai bun?
- Ar putea să mă surprindă și altceva?
- Ai terminat cumva lista cu țările în care ți-ai propus să ajungi?
- Nu. Îmi mai rămase una.
- Exact! Te așteaptă Țara Soarelui Răsare, Japonia! Îmbarcarea! 

Conștiința mea îmi spune că mai am un loc pe care trebuie să-l vizitez. Japonia este una dintre țările pe care doresc să o descopăr cel mai mult, chiar dacă mi-ar lua o groază de timp. Sunt sigură că după această călătorie, Japonia va lua apelativul de țara sufletului meu. 

Citisem o carte cu foarte puțin timp în urmă și de atunci, gândurile mele se îndreptă spre Japonia atunci când vine vorba despre a-mi plănui o vacanță. 
Capitala Japoniei, Tokyo mi se pare un oraș excepțional, chiar dacă este foarte populat. 
De asemenea, doresc să descopăr florile de cireș și să cer detalii amănunțite despre povestea lor. 
Nu în ultimul rând, gheișele reprezintă și ele o atracție și sunt atât de impresionată de faptul că ele respectă cu strictețe orice tradiție, cum ar fi purtarea acelor încălțăminte și acelor haine, care, pentru români, ar fi extrem de incomode. 
De vizitat, neapărat, sunt și Parcul Național Fuji, Templul Kinkaku-ji, Templul Dragonului Ceresc, numit Templul Tenryu-ji, dar și orașul Osaka
De ce Parcul Național Fuji? Am ales acest punct turistic, deoarece de aici fac parte  Muntele Fuji, Fuji cinci lacuri, Hakone, Peninsula Izu și Insulele Izu

Muntele Fuji se prezintă ca fiind un vulcan situat în partea centrală a insulei principale din arhipelagul Japoniei (Insula Honshu), în nordul Peninsulei Izu și la vest de Tokyo. Cel mai mult îmi place faptul că este cel mai înalt munte din Japonia și, mai mult decât atât, acesta iese în evidență prin forma lui conică, simetrică. 
Am aflat și  că pentru șintoiști acest munte este sacru, motivul fiind, cel mai probabil, datorat unei preot șintoist care a escaladat muntele. Și asta nu este tot. Să nu credeți că oricine avea acces liber aici. Femeilor nu le era permisă intrarea, până după perioada Meiji, perioadă reprezentativă în istoria Japoniei. 

Faptele istorice și tot ceea ce ține de această țară sunt elemente care te surprind și te fac curios, dornic să aflii cât mai multe detalii. 




 În ceea ce privește mâncarea, cea japoneză mă atrage cel mai mult dintre toate. Mesele lor mi se par adevărate delicii. 
Ce sunt tentată să încerc? Haideți să începem cu sushi. Nu știu cum este, nu știu dacă îmi place, dar l-aș încerca cu drag. Apoi aș ajunge la pastele lor sau la acele supe, care par atât de simple, dar au un gust plăcut. 




Aș gusta tot ceea ce ține de mâncarea lor, indiferent de ce ar conține. Se speculează, însă, că preparatele lor nu ar fi tocmai sănătoase, însă dacă amintiri tot avem, câteva kilograme în plus de ce ar strica? 
Ce mai sper, însă? Să învăț să fac măcar un fel de mâncare pe care ei îl gătesc! Mai apoi, aș reveni în România pentru a-mi arăta talentele culinare și, de ce nu, pentru a-mi încânta familia cu rețete noi, inedite. 

Vacanța perfectă ar putea fi descrisă prin Iordania, Umbria și Japonia. Trei destinații de vis și o experiență de neuitat. Locuri de care sufletul se va despărți cu greu. O călătorie care are rolul de a crea amintiri și de a încânta inima și privirile.

Christian Tour poate face dintr-o speranță o realizare. Prețurile sunt accesibile, destinațiile impresionante și amintirile nemuritoare. 

Christian Tour m-a provocat, eu am acceptat și, uite așa, am scris proba cu numărul unu pentru Super Blog Spring 2018. 

Alte surse: 
  • kaizen-japanese-food-sugestao-do-chef-9ad45
  • 18160230_814951565324857_7791098948713709568_n
  • 4610206766
  • Templul%20lui%20Zeus%20in%20Gerasa
  • Italian-Pizza
  • 762864021_jordan_jerash


Comentarii

  1. Îți doresc succes în continuare și note cât mai mari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place tare mult ideea acestui articol! Nu mă îndoiesc că aceste destinații sunt de vis. Îmi doresc și eu să vizitez tare mult Japonia. Mi se pare o țară interesantă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant articolul ! Mult succes :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos articolul tau, succes la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce articol frumos, partea cu satisfactia stomacului imi placeee😉

    RăspundețiȘtergere
  6. Tare frumoasa postarea ta! In Japonia as vrea sa merg <3

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de bine arata Japonia! Si mancarea, nu mai zic. In rest, m-as multumi sa mai ajung si la Roma o data, este superb orasul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte interesanta postarea. Locurile alese sunt minunate.

    RăspundețiȘtergere
  9. În Roma, mi-ar plăcea un city break, iar în Japonia, cred că aș avea nevoie de un concediu mai lung!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare că nu sunt singura care vizează să meargă în Japonia! :))

      Ștergere
  10. In Roma am fost, dar in Japonia..pfff, ar fi un vis sa pot ajunge acolo!
    Si Iordania pare o tare buna de vizitat, chiar nu m-am gandit la ea pana acum

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca aceste destinatii sunt absolut minunate. Si eu as vrea sa vizitez Japonia 😍

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte frumoase toate destinatiile prezentate! Mult succes in calatorit! Asteptam pozele ��

    RăspundețiȘtergere
  13. Frumos articolul și îmi place ordinea aleasă.:d

    RăspundețiȘtergere
  14. Citeam și parcă eram deja acolo! Super tare! :D

    RăspundețiȘtergere
  15. De Christian Tour am mai auzit, dar nu am calatorit cu aceasta firma pana acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are oferte extrem de avantajoase. Chiar o să încerc și eu pe viitor când voi dori să călătoresc.

      Ștergere
  16. Mi-ai facut pofta de calatorii. Succes! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte frumoase destinațile. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi place mult sa calatoresc, dar n-am avut placerea sa merg in vreo excursie cu Christian Tour. Deocamdata prefer o alta agentie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu, momentan, am aflat despre Christian Tour. Sper să pot să călătoresc în viitor cât mai mult.

      Ștergere
  19. Cred ca nu mu-ar fi greu deloc sa fiu gata de drum un 5 ore. Important este sa fie rost de plecare

    RăspundețiȘtergere
  20. Cate chestii faine!! La roma am in plan sa ajung neaparat 😍 bafta!

    RăspundețiȘtergere
  21. Și eu am în plan multe vacanțe, eu visez mai mult la Los Angeles :))) dar foarte frumoase alegerile tale!! Mult succes! :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Ai descris frumos aceste destinatii de vis, dar am un mic amendament, Roma nu se afla in Umbria, ci in Lazio.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am specificat că s-ar afla acolo. Am menționat doar că doresc să ajung în Roma. Poate s-a înțeles greșit

      Ștergere
  23. Ce articol frumos! Este plin de poze superbe.🌸

    RăspundețiȘtergere
  24. Japonia mi se pare cea mai interesanta destinatie. Chiar imi cautam acum ceva destinatii de vacanta...dar eu as vrea plaja si mare...prea putin orase antice. Dar pt un city break...chiar m-as duce. Ce sa iti zic...vacanta placuta si asteptam pozele cu Japonia :D

    RăspundețiȘtergere
  25. Am fost in Italia, dar doar in Milano. Mi-as dori foarte mult sa vad un pic de aproape si traditiile din Japonia. Ar fi de vis!

    RăspundețiȘtergere
  26. N-am fost niciodata intr-un circuit si chiar mi-as dori. Cred ca ar fi o experienta extraordinara

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu știam de Christian Tour!
    Mi-a placut articolul! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe