Treceți la conținutul principal

Profesionalismul se definește prin AIA Proiect


-Dragilor, pentru următoarea săptămână vă propun o temă care pentru unii dintre voi va fi ușoară, iar pentru ceilalți va reprezenta o provocare. Despre ce este vorba? Tema este simplă: AIA Proiect. Vă rog să vă documentați cât de bine puteți și să realizați o lucrare cât mai complexă despre membrii AIA Proiect, despre ceea ce înseamnă acest concept și orice alte detalii referitoare la proiectare. 
Cel care va realiza cel mai bun proiect, fie scris, fie sub formă de document, va avea posibilitatea de a avea o carieră în acest domeniu, mai ales că în urma rezultatului, unul dintre voi va sta în compania echipei AIA Proiect pentru a căpăta cât mai multă experiență și a învăța bazele proiectării.
-WOW! Aceasta a fost prima mea reacție!

-Domnișoară Oțet, aveți vreo întrebare? Vă văd tare mirată.

-Sunt chiar fascinată, dacă pot să afirm acest lucru. Totodată, această temă mi se pare o provocare, dar și o oportunitate perfectă de a învăța de la profesionaliști.

-Este drept! Această echipă cuprinde doar membri cu o experiență de 10 ani în domeniul proiectării. Crezi că o să faci față? Profesorul meu îmi trage cu ochiul și pleacă, dându-mi încredere în mine.

Vreau să fiu cea mai bună! Să fiu pe primul loc și să obțin nota maximă! 

Cu gândul la un posibil câștig, ajung acasă după cursuri cu o sumedenie de idei care mi se perindă prin minte. Să fie o lucrare pe hârtie sau sub formă de document pe calculator, pe care să-l prezint în fața tuturor? Aleg cea de-a doua variantă. 

(După o săptămână)

-Mă aflu astăzi în fața voastră pentru a vă prezenta într-un mod cât mai amănunțit și plăcut ce înseamnă AIA Proiect. Pentru mulți dintre voi s-ar putea ca acest concept să fie total necunoscut și complicat. Așa era și pentru mine la început, până în momentul în care m-am gândit că mai am puțin și va trebui să apelez la specialiști pentru a-mi crea un proiect perfect pentru viitoarea mea locuință. Cu ce voi începe, însă? Cu o introducere, care sunt sigură că vă va capta toată atenția.

AIA Proiect pune la dispoziția beneficiarilor o colecție de proiecte, case optimizate sau personalizează casa în funcție de amplasament și așteptările proprietarului. Pentru a ajunge la casa mult visată, trebuie parcurse câteva etape importante atât din punct de vedere al construcției, cât și legal. Echipa AIA Proiect poate parcurge toți pașii necesari pentru a oferi valoare unei case la momentul preluării de către viitorul locatar și oferă suport pe toată perioada pre- și post-execuție. Punerea în valoare a amplasamentului începe de la deplina înțelegere a ideilor beneficiarului și se încheie cu verificarea implementării tuturor cerințelor de către constructor.

-Care sunt valorile definitorii pentru această echipă? Știe cineva? (După două secunde) Nu? Vă spun eu:
 • Sinceritatea, onestitatea, integritatea, curajul, colaborarea, respectul, dezvoltarea profesională și productivitatea
 • Pentru ei, clientul este cel mai important partener
 • Le pasă și se implică
-Un început promițător, spuse profesorul. Dar ce ne poți spune despre obținerea avizelor de construire?

-În vederea întocmirii documentației necesare solicitării autorizației de construire, prin certificatul de urbanism sunt cerute, în funcție de complexitatea lucrării, amplasamentul, regulamentul local și alte criterii specifice, o serie amplă de avize pentru autorizația de construire și acorduri necesare la autorizarea construcției. 

Cum putem obține un aviz sau acord?

Pentru obținerea de avize pentru autorizația de construire sau acorduri necesare la autorizarea construcției va trebui să luăm în calcul completarea unor formulare specifice. Acestea sunt, de cele mai multe ori, disponibile la autoritatea care va elibera documentul. 
Respectarea unor regulamente locale, generale sau aspecte lingvistice sunt obligatorii în momentul în care doriți să solicitați obținerea de avize pentru autorizația  de construire și/sau acorduri necesare la autorizarea construcției. 

Aceasta necesită, de cele mai multe ori, întocmirea unor documentații sau pregătirea unor documente specifice. Ele diferă în funcție de autoritatea sau furnizorul căruia doriți să vă adresați pentru abținerea de avize pentru această autorizație.
Apar, de asemenea, și unele probleme, astfel că una dintre cele mai întâlnite este termenul de obținere a documentului. Obținerea acestuia diferă de la o autoritate la alta sau de la un furnizor la altul și este de preferat să fiți răbdători. 

Cât despre echipa AIA Proiect , aceasta este formată din specialiști care au obținut sute de astfel de documentarii și, din acest punct de vedere, ei vă pot ajuta să:
 • economisiți timpul pe care îl puteți pierde căutând unde să solicitați obținerea de avize pentru autorizația de construire și/sau acorduri necesare la autorizarea construcției
 • întocmiți corect documentațiile necesare, evitând, astfel, să vă aflați în situația de a fi întors sau refuzat la obținerea acestor avize
 • primiți cele mai clare explicații sau un răspuns favorabil garantat la abținerea de avize
Aceste acorduri nu sunt puține, însă diferă de la caz la caz. Așadar, cele care ne interesează pe noi cel mai mult sunt:
 • Agenția de Mediu
Acordul de mediu este una dintre documentațiile solicitate de autorități prin Certificatul de urbanism. Acestea sunt obținute de solicitant și se referă la diferite aspecte, cum ar fi zonele asupra cărora s-a instituit un anumit regim de protecție sau de restricții de construire (protecția zonelor naturale, protejarea monumentelor istorice, zone cu trafic aerian, vecinătatea construcțiilor și ansamblurilor cu caracter militar, diverse aspecte cu caracter utilitar sau drumuri, unități de interes general sau particular, rețele electrice și de telecomunicații, magistrale de transport de gaz, de produse petroliere, căi ferate și navigabile, cursuri de apă, stații meteo, surse și gospodării de apă, amenajări de îmbunătățiri funciare.). 
 • Alimentare cu apă
Pentru emiterea unui aviz alimentare cu apă la documentații tehnice aferente obiectivelor care se doresc a fi autorizate, persoanele fizice și juridice , care au calitatea de titular/ împuternicit/ beneficiar/ proprietar trebuie să depună la compania de apă o cerere , care va conține datele complete de autentificare, datele consultantului de specialitate, destinația obiectivului, o copie C.I./ B.I. sau pentru o persoană juridică, copia certificatului de înregistrare/CUI, prin care solicită eliberarea unui aviz alimentare cu apă, însoțită de documentația tehnică aferentă, planul de situație și un studiu de coexistență pentru stabilirea gradului de compatibilitate cu rețeaua de apă  a obiectivului sau instalației pentru care se solicită avizul de amplasament. 

Un aviz alimentare cu apă poate fi necesar și la elaborarea planurilor urbanistice solicitate în certificatul de urbanism: P.U.D (Plan Urbanistic Detaliu), P.U.Z. (Plan Urbanistic Zonal), P.U.G. (Plan Urbanistic General) și atestă faptul că proiectul propus este în acord cu legislația în vigoare. 

Important de știut este faptul că sunt considerate, constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei următoarele fapte:
 • orice intervenție neautorizată a utilizatorului asupra elementelor componente ale sistemului public de alimentare și apă și de canalizare
 • refuzul operatorului de a permite utilizatorilor accesul la dispozitive de măsurare-înregistrare a consumurilor, când acestea sunt montate în instalația aflată în administrarea sa
 • refuzul utilizatorilor de a permite operatorului accesul la dispozitivele de măsurare-înregistrare, în scopul efectuării controlului , înregistrărilor consumurilor ori pentru executarea lucrărilor de întreținere și reparații
 • împiedicarea de către utilizator, în orice mod, a accesului operatorului la căminele de record , pentru prelevarea de probe de monitorizare a apelor uzate
 • împiedicarea de către utilizator , în orice mod, a accesului operatorului la instalațiile de preepurare, în scopul efectuării controlului
 • Canalizare
Rețeaua de canalizare este parte a sistemului public de canalizare, alcătuită din canale colectoare, canale de serviciu, guri de scurgere și construcții anexe care asigură preluarea, evacuarea și transportul apelor uzate. 

Serviciul de canalizare cuprinde totalitatea activităților necesare pentru: 
 • colectarea, transportul și evacuarea apelor uzate de la clienți către stațiile de epurare
 • epurarea apelor uzate și, apoi, evacuarea lor în emisar
 • colectarea, evacuarea și depozitarea adecvată a deșeurilor din gurile de scurgere a apelor pluviale
 • evacuarea, tratarea și depozitarea nămolurilor și a altor deșeuri derivate din activitățile prevăzute mai sus
 • evacuarea apelor pluviale din intravilanul localităților
 • Energie electrică
 • Gaze naturale
 • Transgaz
 • Salubritate
 • Securitate de incendiu
 • Sănătatea populației
Acestea merg aproape pe același calapod. Nimic complicat, ci doar eficient și de calitate cu AIA Proiect. 

Mai departe, doresc să vă vorbesc despre casa la care visez de câțiva ani buni. Mi-o imaginez ca fiind perfectă, însă ca visul meu să se materializeze am nevoie de ajutor, de o companie care să mă ajute cu servicii de calitate și care să lucreze repede, într-un mod cât mai calitativ, dar și la un preț accesibil. 
O casă mică sau o vilă modernă, toate acestea se pot realiza ușor, dacă ai alături oameni de încredere.Alegerea și construcția unei case este, de cele mai multe ori, o experiență unică în viață. Prezentând o multitudine de variante, în diferite stiluri și dimensiuni, AIA Proiect îmi pune la dispoziție acel proiect casă pe care îl caut. 

AIA Proiect oferă resurse de înaltă calitate și suport pentru oricine caută să construiască, remodeleze, renoveze sau amenajeze o casă.

Care sunt etapele unui proiect casă?

Consultările inițiale: cea mai importantă parte a proiectului în care puteți împărtăși păreri și discuta cu cel care va urma să realizeze proiectul casei.

Definitivarea și verificarea unui proiect casă: când toate elementele proiectului au fost definite, documentele preliminare vă vor fi prezentate, iar această primă versiune de proiect casă va fi evaluată împreună cu personalul pentru ca totul să fie așa cum vă doriți.

Documentația de autorizare și construcție: pas în care proiectul este complet și include arhitectura , structura și instalațiile, împreună cu recomandările generale și particulare referitoare la acest proiect casă.

Ca urmare a acestor informații s-ar putea ca unii dintre voi să aveți întrebări referitoare la aceste proiecte. Pe unele dintre ele le-am surprins și eu, însă mai surprinzător este răspunsul celor de la AIA Proiect. 

Cât costă un proiect de casă?

Răspuns: Suntem un birou de proiectare ale cărui prețuri se raportează de regulă și sunt calculate la metru pătrat suprafața construită desfășurată. Discuția inițială în care trebuie să înțelegem care sunt așteptările pe care le aveți este GRATUITĂ urmând ca apoi să vă putem pune la dispoziție o ofertă exactă și adaptată cerințelor dvs. Un proiect de casă tip din secțiunea colecție proiecte case de pe website are prețul afișat în pagina proprie. Un proiect casă personalizată va avea un preț ce se va calcula în funcție de complexitatea acestuia. Prețul unui proiect casă de la AIA Proiect nu este niciodată calculat in funcție de investiția dvs. De cele mai multe ori, plecând de la un proiect de casă tip costurile realizării unui proiect casă personalizată sunt reduse semnificativ. Vă încurajăm să avem o primă discuție pentru a afla tot ce vă putem pune la dispoziție.

Cât durează până primesc un proiect de casă?

Răspuns: De regulă timpul de execuție al unui proiect de casă tip sau personalizat este de câteva săptămâni. Cel mai mult este influențat acest termen de cât de hotărât sunteți dvs. ți cât de repede ne puteți pune la dispoziție toate informațiile necesare în vederea realizării acestui proiect casă pe are vi-l doriți. Pentru a afla cu exactitate un termen vă invităm la o discuție detaliată.

Cu acest proiect de casă voi obține autorizația de construire?

Răspuns:  Da! Orice proiect casă predat de AIA Proiect este întocmit astfel încât să obțină autorizația de construire. Toate proiectele noastre au obținut autorizația de construire. În cazul în care nu suntem siguri că un proiect de casă poate obține autorizația de construire vă spunem de la prima discuție înaintea prezentării ofertei noastre și NU vom demara activitatea pentru acesta.


Se aud ropote de aplauze în sală. Sunt surprinsă și emoționată în același timp, dar îmi fac curaj să le mulțumesc.

- Ca urmare, acestea sunt informațiile pe care toată lumea ar trebui să le știe despre AIA Proiect. Pentru mine, faptul că m-am informat în privința lor, a fost o provocare și sunt atât de emoționată, încât nu știu cum să vă mulțumesc pentru toată atenția pe care mi-ați acordat-o. 

- Îți mulțumim pentru aceste informații, domnișoară Oțet! În fața colegilor tăi îți spun că, încă de la început, am știut că ne vei surprinde într-un mod plăcut și mai mult decât atât, te rog, să îi urez binevenit Project Managerului AIA Proiect, Iulian Mihai! 

(Când credeam că nimic nu mă mai poate surprinde, uite că am rămas mască.)

-Iulian Mihai, îmi pare bine. Am fost în camera alăturată, care este un panou de control al camerelor de vedere video și audio și am avut plăcerea de a te asculta, de a auzi toate aceste lucruri frumoase pe care le-ai comunicat colegilor tăi despre noi. Te felicit pentru realizările tale și îți urez bun venit în echipa AIA Proiect pentru o perioadă determinată!

Profesorul intervine, însă nu mi se adresează mie, ci managerului:
- Ți-a spus este că este printre cele mai bune!

Doar atât mai am de zis: Profesionalismul se definește prin AIA Proiect!*Povestea care stă la baza acestui articol este una fictivă, doar informațiile referitoare la AIA Proiect sunt valorificate într-un mod concret. 

*Acest articol a fost scris pentru cea de-a treia probă Spring Super Blog 2018!
Comentarii

 1. Și eu te-as fi luat în echipa. Ai vorbit foarte frumos despre AIA Proiect. Informațiile sunt complexenon și folositoare. Felicitări!
  Nu știam despre acesta echipa.

  RăspundețiȘtergere
 2. Observ ca lucreaza foarte profi! Am sa ii tin minte pt viitor! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesant felul cum ai structurat articolul. Bafta mai departe cu SuperBlog :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc frumos! Sper să aibă aceeași părere și juriul!

   Ștergere
 4. Articolul vine la tanc. Vrem sa incepem si noi constructia casei anul acesta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că am fost de ajutor!
   Sper să iasă exact așa cum vă doriți!

   Ștergere
 5. te-ai documentat foarte bine! cred ca ai fi facut echipa buna cu cei de la AIA Proiect!

  RăspundețiȘtergere
 6. Ce tema interesanta. Si articolul e bine structurat. Bafta multa!

  RăspundețiȘtergere
 7. Ce articol complex! Iti doresc mult succes in competitie!

  RăspundețiȘtergere
 8. M-ai prins complet în poveste și citeam cu nerăbdare să știu finalul. Sigur nu ești în echipa lor ??? :)
  extraordinar articol !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nuuu! Nu Sunt! Aș vrea.

   Mă bucur așa mult că ți-a plăcut!

   Ștergere
  2. Frumos articol, sunt curioasă ce notă vei lua la această probă!:)

   Ștergere
  3. Și eu sunt. Sper să fie cât mai aproape de 100 de puncte.

   Ștergere
 9. un articol la care cred ca ai muncit destul de mult, este foarte complex, iti doresc succes :)

  RăspundețiȘtergere
 10. Cât de bine este structurat acest articol! 😊 Chiar am aflat multe informații utile!

  RăspundețiȘtergere
 11. Frumos proiectul casei, succes la concurs.

  RăspundețiȘtergere
 12. Un articol foarte complex si util!

  RăspundețiȘtergere
 13. Wow wow wow ce lucrare documentata ai prezentat. Bravo. Mult succes în competiție 🤗

  RăspundețiȘtergere
 14. Mă bucur că am trecut cu bine peste această etapa :D

  RăspundețiȘtergere
 15. Am citit cu placere articolul tau! Succes!

  RăspundețiȘtergere
 16. Un prieten de-al nostru si-a facut casa cu AIA si e tare multumit.

  RăspundețiȘtergere
 17. Foarte interesantă povestioara și modul cum ai ales să o expui. Pare de încredere profesionalismul AIA. 😊

  RăspundețiȘtergere
 18. Foarte bine structurat articolul tau. Felicitări! :)

  RăspundețiȘtergere
 19. Foarte interesante aspecte legate de acest domeniu, am citit aici la tine! Succes!

  RăspundețiȘtergere
 20. Foarte tare si bine scris articolul! Am trait cu tine povestea :). Mult succes la Super Blog :)!

  RăspundețiȘtergere
 21. Un articol complet, cum altfel, doar asa scrii tu! Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 22. Foarte detaliat, hazliu si util articolul tau! Nu știam majoritatea aspectelor despre autorizații și ce mai trebuie pentru o casă.

  RăspundețiȘtergere
 23. Si eu sunt de parere ca pentru proiectul casei trebuie sa apelezi la un specialist. Imi doresc si eu sa ma mut la casa, dar deocamdata mai am de definitivat niste lucruri

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…