Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Altfel...Și totuși Alice de Lisa Genova


Autor: Lisa Genova
Editura: Trei
Colecția: Fiction Connection
Număr de pagini: 314





Alice Howland se mandreste cu viata pe care a muncit din greu sa si-o construiasca. La cincizeci de ani, tine prelegeri de psihologie cognitiva la Harvard, fiind recunoscuta international pentru teoriile sale inovatoare din domeniul psiholingvisticii. Are un sot cu o cariera stralucita si trei copii adulti. Cand incepe sa devina tot mai dezorientata si sa uite lucruri, un diagnostic cumplit ii schimba viata – si relatia cu propria familie si cu lumea – pentru totdeauna. Emotionant si zguduitor, Altfel… si totusi Alice infatiseaza destinul tragic al unui om care se confrunta cu instalarea timpurie a bolii Alzheimer si suferinta imensa pe care aceasta o provoaca.


Am început să citesc romanul Altfel...Și totuși Alice din pură curiozitate. Auzisem multe lucruri frumoase despre el pe blogosferă, iar această premisă m-a făcut și mai curioază în privința poveștii și a subiectului, care, încă de prima dată, mi s-a părut foarte intrigant. 

Lisa Genova a reușit să scoată în evidență o sumedenie de elemente, care, de obicei, nu sunt la îndemâna oricui. Să vorbești despre o boală, să o faci cunoscută mi se pare extraordinar, dar cel mai mult m-a intrigat faptul că această nu a ales doar să amintească despre Alzheimer, ci a introdus, într-o manieră elegantă, un personaj căruia să i-o atribuie. 

Recunosc că este dureros să aflii că cineva suferă, indiferent de motiv, dar eu mereu am fost atrasă de ceea ce înseamnă transmitere genetică, boli și nu numai. Planul acesta biologic este unul extrem de diversificat și complex, însă uneori poate să scoată la iveală lucruri pe care noi, cei din viața reală, nu le putem percepe cu o atât de mare ușurință. 

Romanul Altfel... Și totuși Alice a fost un roman unic și complex, în centrul căruia, Alice, protagonista a reușit să mă impresioneze prin gândirea și  faptele ei. Ea se prezintă ca fiind o femeie de 50 de ani, căsătorită, care împreună cu John a reușit să construiască o familie perfectă, cu trei copii superbi. 

Accentul, astfel, cade atât pe Alice, cât și pe familia ei, pe relațiile care se stabilesc între ei, dar și pe modul fiecăruia de a percepe un anumit impediment. Din punctul meu de vedere, familia Howland se definește ca fiind familia perfectă. 

Într-o altă ordine de idei, vreau să fac referire la intriga cărții care introduce o notă de suspans ce te va urmări pe tot parcursul desfășurării acțiunii, iar datorită modului și stilului de scriere al autoarei, vei ajunge la finele povești cât ai clipi. 

Este importantă relația pe care autoarea reușește să o stabilească între personajele ei și cititorii, astfel că, în cel mai scurt timp, vei ajunge să te atașezi de unul dintre ele, cu sau fără voie. Preferatul meu a fost John, soțul lui Alice. Ce m-a impresionat la el? Calmul de care a dat dovadă, răbdarea, respectiv iubirea și pasiunea care o nutrea pentru Alice. Din punctul lui de vedere, Alice este soția perfectă, bola nefiind un impediment care să intervină în relația lor amoroasă și de prietenie. 

Alice și John formează un duo perfect, în jurul căruia se învârte un câmp magnetic de nepătruns. Relația lor intensă nu se denigrează pe parcursul romanului, ci, dimpotrivă, devine mult mai puternică, fiecare dintre ei învățând să accepte faptul că nimeni nu este perfect, iar peste probleme se poate trece împreună, atâta timp cât dispui de răbdare și perseverență. 

O legătură puternică, este adevărat. Un cuplu pe care l-aș trece într-un top al cuplurilor din literatura universală pe plan ficțional. Dacă ar fi să aleg o pereche care m-a impresionat cel mai mult până în momentul de față, John și Alice ar fi acea pereche.

Când veți citi cartea vă veți da seama despre ce vorbesc și veți realiza că am dreptate. Oare voi veți rezista să nu îi îndrăgiți pe cei doi?

Pe de altă parte, personajele nu sunt singurele care m-au atras. Aici pot să vorbesc, de asemenea, și despre poveste, despre subiectul ei, dar și despre modul în care aceasta este abordată. 
Alzhaimerul mi se pare o boală despre care ar trebui să se cunoască mai multe lucruri și de aceea sunt foarte mulțumită de faptul că autoarea a ales să dezvolte acest subiect în opera ei. 

Altfel...Și totuși Alice este, de altfel, și o carte cu scop informativ, astfel că dacă îți dorești să te informezi despre această boală, poți îmbina utilul cu plăcutul, citind-o. 

Nu am cuvinte pentru a descrie cât de mult mi-a plăcut această carte și cât de complexă este aceasta. Doar citind și trăind povestea vei înțelege că dincolo de cuvinte se ascunde o adevărată poveste de viață. 

Când pierderile de memorie și inconștiența își pun amprenta pe Alice, aceasta s-ar putea să pară o persoană slabă, însă modul în care acționează mă determină să spun că este un caracter extrem de puternic, un personaj exemplu pentru literatură și pentru toți aceea care suferă de o anumită boală. 
Pentru o persoană cu astfel de probleme, acest roman poate fi un impuls, un pas spre ascensiune și spre biruire. Altfel...Și totuși Alice este un manual despre putere și despre înțelegere, un roman pe care l-am apreciat și l-am trăit în totalitate. 

Cei de pe Libmag.ro mi-au oferit posibilitatea de a citi această minunăție și le sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. Vă invit și pe voi să vizitați site-ul lor. Veți găsi cartea Altfel...Și totuși Alice la un preț special cu doar un click aici.

Vă doresc lectură plăcută!


Comentarii

  1. Sa stii ca m-ai facut curioasa de carte cu recenzie. E un subiect ce ma atrage.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deja i am indragit inca din descrierea ta :) o sa o notez!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am citit cartea, dar pare interesanta. Cu siguranta o pun pe lista mea

    RăspundețiȘtergere
  4. M-ai convins. Trec cartea pe lista. Îmi place mult și coperta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte draguta descrierea facuta de tine :D!

    RăspundețiȘtergere
  6. O carte impresionanta. Trebuie s-o citesc si eu neaparat

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-a plăcut enorm cartea, autoarea este specialistă in domeniu dar are si un talent extraordinar de scriitor, capacitatea de a SPUNE povestea. Filmul, "Still Alice" (care i-a adus un Oscar actriței Julianne Moore) a fost pe măsura. L-am revăzut pentru ca a păstrat ritmul, profunzimea si muzica aceea interioara a personajului. Totul minunat, mulțumiri pentru subiect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aud asta. Am vizionat și eu filmul și o să revin cu mai multe impresii cât de curând.

      Ștergere
  8. Clar m-ai convins!Termin cartile din prezent si ma orientez.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-a plăcut mult recenzia ta, pun si eu cartea pe wishlist!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mereu ne prezinti carti interesante!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi-au placut toate cartile citite din seria Fiction Connection de la Editura Trei. Sunt sigura ca si asta o sa fie pe gustul meu! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie-mi plac o sumedenie de cărți de la ei. 💙 Sunt sigură că și aceasta va fi pe gustul tău.

      Ștergere
  12. Un subiect extrem de interesant si o recenzie pe masura. Trebuie sa citesc si eu cartea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc mult și mă bucur că ți-a plăcut!

      Ți-o recomand cu mare drag!

      Ștergere
  13. Iubesc acesta carte, este una din cartile mele de suflet!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pare o carte placuta si cu informatii utile, foarte frumoasa recenzia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa și este. Mulțumesc frumos!
      Mă bucur că ți-a plăcut!

      Ștergere
  15. Choar eram curioasa de cartea asta. Sigur mi-ar placea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitări pentru recenzie!
    Am mai auzit despre aceasta carte pana acum, dar nu m-a prea tentat subiectul.
    Dar, pentru ca acești vorbit atât de frumos despre carte, cu siguranță o sa o trec și eu pe lista!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-a plăcut recenzia și că am reușit să te conving!

      Ștergere
  17. Îmi place mult cum suna ! Am cartea acasă de ceva timp, dar am tot amanat-o. O aduc mai in fata. Îți mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte tentant subiectul cartii si modul in care ai prezentat personajele. As citi!

    RăspundețiȘtergere
  19. Astazi am desoperit numai lecturi bune. Cu cat intru mai des la voi cu atat de mareste wishlist-ul meu. Ma omorati :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Am tot auzit de cartea aceasta, si cu fiecare recenzie citită mi-a fost stârnit interesul. Mulțumesc pentru recomandare. Sper sa reușesc sa o achiziționez in viitorul apropiat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu sper asta Și,mai mult decât atât, sper să îți și placă!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe