Treceți la conținutul principal

[Movie time] #1 Midnight Sun (Impresii)


Fără alte introduceri, am să vă comunic faptul că astăzi vă voi vorbi despre un film pe care l-am vizionat cu doar puțin timp în urmă. Știți cum este, vara, de fiecare dată, avem timp mai mult pentru noi și tocmai din acest motiv, datorită timpului liber sau lipsei somnului, am hotărât și eu să mă uit la un film cunoscut sub numele de Midnight Sun, un film recent apărut, creat după cartea autoarei Trish Cook. Cartea a apărut în România la editura Epica, anul acesta, sub numele Sub soarele nopțiiDe ce am ales să vizionez acest film?

În ceea ce mă privește, pot declara că toate ideile de filme mi le iau prin prisma aplicației de Instagram, locul unde găsesc diferite filmulețe, cu diverse părți din anumite filme. Așa am dat și peste Midnight Sun, un film care m-a încântat și m-a întristat, în același timp! De ce? Toate la timpul lor! 

În primă instanță, mi-au atras atenția actorii. Printre aceștia și chiar în rolul principal se găsește Bella Thorne, o actriță și o personalitate pe care o iubesc atât prim simpla ei apariție, cât și prin modul și felul în care își interpretează rolurile. Niciodată nu am fost dezamăgită de filmele în care aceasta a jucat și chiar din acest motiv, continui să caut și să vizionez orice film în care aceasta este prezentă. Cred că, în cele din urmă, fiecare dintre noi avem un actor sau o actriță pe care o îndrăgim. Așa este și în cazul meu. Bella Throne va rămâne mereu preferata mea, printre mulți alții, bineînțeles. 

Un alt aspect care mi-a atras atenția a fost relația dintre ea și presupusul personaj care treptat se transformă dintr-un necunoscut într-o persoană mai mult decât agreată. În plan secund, astfel, îl avem Patrick Schwarzenegger, în film Charlie, care își joacă la fel de bine rolul. 

Nu știu pentru voi, dar pentru mine este foarte important, încă de la început, impactul personajelor, respectiv relația care se formează între mine și ele. În cazul acestor personaje, personajul feminin Katie, și personajul masculin Charlie, s-a creat o conexiune încă din primele minute, iar datorită acestui aspect am avut parte de o adevărată surprinsă în momentul în care mi-am dedicat timpul acestui film. 

Și să nu uităm, de asemenea, de subiectul filmului care este cel mai important dintre toate. Poate vă amintiți sau poate că ați uitat, dar eu sunt foarte atrasă de anumite disfuncții la corpului, creierului. Cu alte cuvinte, îmi place orice carte și orice film care se perindă în jurul unei boli. Implică filmul Midnight Sun o boală? Da! Filmul are la bază o boală extrem de rară și anume Xeroderma pigmentasum (XP). 

Boala în sine este foarte rară, iar acest aspect se deplasează spre intrigă și punctul culminant care vor avea, de altfel, un impact asupra aceluia care alege să vizioneze un astfel de film. Aș putea spune că Midnight Sun este o dramă tipică, un film în care iubirea și drama se împletesc perfect. Astfel de filme dramatice nu mă sensibilizează tot timpul, dar acest film s-a remarcat atât prin prima subiectului abordat, cât și prin prisma personajelor și a locului, care creionează un peisaj total opus cu starea de spirit a protagonistei KatieIzolarea la care a fost supusă Katie nu a determinat-o, în schimb, pe aceasta să își închidă porțile inimii, ci, dimpotrivă, în fiecare dimineață, timp de ani de zile, la aceiași oră, ea lasă tot ceea ce are de făcut pentru a arunca o privire pe fereastră, singurul loc de unde îl poate zări pe Charlie. După cum bine vă dați seama, există și o fărâmă de iubire la mijloc. Chiar aș putea spune, după ce am vizionat filmul, că orice acțiune are la bază iubirea, fie că este aceasta pentru un posibil iubit, fie că este iubire părintească. Și că tot veni vorba despre iubirea părintească, ar fi necinstit să nu-l amintesc și pe tatăl lui Katie, Jack (Rob Riggle), care este un tată model. L-am apreciat foarte mult atât pentru tăria de care a dat dovadă, respectiv puterea care-l determină să meargă doar alături de fetița lui mai departe, cât și pentru iubirea pe care o emană prin toți porii. Nu știu în ce condiții au fost alese rolurile, dar Rog Riggle este actorul perfect atunci când vine vorba despre poziția tatălui protector. Expresia feței lui emană căldură și acest lucru se observă și pe parcursul filmului, aspect care mă determină, în altă ordine de idei, să revăd cândva filmul. 

Accentul, însă, nu cade neapărat pe relația tată-fiică, ci mai degrabă pe relația care se stabilește între cei doi tineri. Cum este posibil așa ceva când este cert faptul că protagonista nu poate să iasă afară când soarele este prezent? Razele UV o pot chiar omorî. Ca urmare, este expusă unor riscuri imense, chiar dacă, aparent, timp de foarte mulți ani, a dispus de o protecție apreciabilă. 

Aflându-se la o vârstă în care instinctele îi ghidează acțiunile, Katie este nevoită să facă alegeri după alegeri. Dacă acestea vor conduce spre bine sau spre rău, veți afla singuri, căci eu nu pot să spun foarte multe, deoarece aș strica magia filmului. 

Au existat și aspecte care m-au deranjat. Mai bine zis, un aspect. Este de înțeles că niciun film nu poate fi chiar de nota 10, dar acesta se apropie, în mare parte, de nota maximă, cu mici excepții. Ce m-a deranjat foarte mult este modul în care protagonista a fost machiată. Înțeleg că boala presupune și o față lipsită de culoare, dar când vine vorba strict despre acest film, se observă că există acolo ceva greșit. Ori s-a exagerat, ori mai trebuia lucrat la machiaj, căci acesta nu a dat bine deloc. 

Ca urmare, Midnight Sun a fost un film tare drăguț, pe care l-am vizionat cu drag, dar și un film care m-a întristat și m-a determinat să mă gândesc de două ori înainte de a trece de un anumit pasaj din film. Au fost momente pe care le-am revăzut de mai multe ori, pur și simplu pentru că asta am simțit că trebuie să fac. Am avut parte de emoție, de dramă, de dragoste, de iubire părintească și prietenii care trec peste orice impedimente, dar și de un final la care nu mă așteptam. 

Vă recomand cu mare drag acest film și sper să vă încânte și pe voi! Eu nu am mai avut răbdare să citesc cartea, de aceea am ales să vizionez filmul! Poate, totuși, la un moment dat o să o achiziționez, pentru a mă asigura, în acest fel, că nu uit momentele cele mai importante. Ce părere aveți despre Midnight Sun? V-ar plăcea să-l vizionați? 

Comentarii

 1. Interesant titlu...mă regăsesc, oarecum. De cele mai multe ori, fac alegeri, tot pe bază de instinct.

  RăspundețiȘtergere
 2. Aveam nevoie de o recomandare de film pentru serile de relaxare.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu știam ca a apărut. Trebuie sa îl vad neapărat ��

  RăspundețiȘtergere
 4. Pare un film tare fain. O sa-l vizionez si eu ^_^

  RăspundețiȘtergere
 5. Pare drăguț, dar nu cred că e neapărat genul meu! :)) Mie-mi plac dramele.

  RăspundețiȘtergere
 6. Imi plac filmele dar de obicei le prefer pe cele de actiune, fantasy, horror :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Chiar m-a impresionat placut recenzia ta de film. Imi doresc sa-l vad si eu

  RăspundețiȘtergere
 8. Superb articolul. Acum stiu la ce ma voi uita diseara, cu siguranta voi indragi filmul.

  RăspundețiȘtergere
 9. Adica este fiul lui Arnold? Nu stiam! Iar filmul pare bun pentru a girls night :D

  RăspundețiȘtergere
 10. Am destula drama in viata incat sa ma mai uit la drame, desi recunosc ca uneori ma delectez cu cate o drama buna, una din ele a fost The dutch girl.

  RăspundețiȘtergere
 11. Multumesc de recomandare!
  Pare super interesant , il caut

  RăspundețiȘtergere
 12. Pare un film interesant si daca zici ca se apropie de nota 10 merita vazut

  RăspundețiȘtergere
 13. O sa caut si eu putin timp liber sa il vad!

  RăspundețiȘtergere
 14. Omg omg omg! Am citit cartea, a fost ok, dar filmului nu îi văzusem trailerul!! Pare genial! Îmi plac mult actorii, abia aștept să mă uit la el. 😍😍😍

  RăspundețiȘtergere
 15. Un film interesant. N-am citit nici cartea si nu stiam nimic despre actiune. Voi cauta si eu acest film sa-l vizionez in weekend

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Am/ N-am

Astăzi am revenit cu ceva diferit!
Enjoy!

1. Am/ N-am citit o carte de Roald Dahl.
 N-am. Nu am citit nicio carte de la acest autor, însă din câte știu scrie mai mult literatură pentru copii. Nu este exclus faptul că vreau să încerc cărțile lui, dar nu în limba română, ci în limba engleză.

2. Am/ N-am citit cărți 14+.
 Am. Ținând cont că am depășit de mult această vârstă, răspunsul este evident afirmativ. Nu am ținut niciodată cont de vârsta care era menționată pe copertă, deoarece gândirea mea înclina mereu spre ceva matur.

3. Am/N-am citit o carte pe care am judecat-o după coperta acesteia.
N-am. De obicei, îmi place ca biblioteca mea să fie cât mai colorată și să cuprindă cărți frumoase din punct de vedere interior, nu din punct de vedere exterior. Totuși, coperta atrage într-un anumit fel cititorul.

4. Am/N-am citit o carte în altă limbă decât engleza și româna.
N-am. De obicei, citesc foarte mult în română, pentru că așa lecturarea cărților este mai rapidă, iar într-un timp cât mai…